Kriszta!
Én teljesen normál prolaktin mellett szedem a bromot, mert amikor először megjelentem a mostani dokimnál, az körbetapintotta a melleimet és megnyomkodta, mire pár csepp tejszerű váladék jelent meg. Elmondta h. néha a prolaktinmolekulák összekapcsolódnak és emiatt a labor nem mutatja ki a hiperprolaktinémiát!
Viszont a tej megjelenése arra utal h. vmi nincs rendben a hormonokkal!
Nem írnád ki a laborjaid mellé a mértékegységeket?
Mert pl. a progeszteron a ciklus 21-24. napján 10-15 ng/ml (!) felett már ovulációra utal. Nálad a 44,39 mellett mi a mértékegység?
Van egy nagyon jó hormontáblázat a www. infertility.hu-n, de félő h. eltérő mértékegységekkel dolgozik, mint a labor nálatok.
Én nem értek a gyógynövényekhez és nem is nagyon hiszek bennük a bizonytalan hatóanyagtartalom ill. -tisztaság miatt.
Pl. a metforminnál ezt írja: " A középkorban diabetes kezelésére alkalmazott növény, a kecskeruta aktív hatóanyagát, a guanidint az 1900-as évek elején izolálták, azonban ez a vegyület toxikusnak bizonyult(!). 1953 után kezdtek el a terápiában jobb hatásszélességű biguanidszármazékokat alkalmazni"(ilyen pl. a metformin).
Szóval csak az a lényeg h.pl. ma már senkinek nem jutna eszébe gyűszűvirág főzettel kezelni a nagyi szívbetegségét, mert elég ha a leveleket más hónapban szedték és máris átsegítetted a másvilágra!Ehelyett a növényből azonosított HATÓanyag szintetikus és pontosan adagolt formáját használják, ez a digoxin.Ezzel is lehet ölni, de csak szándékosan!
Másrészt a gyógynövények sokszor tartalmaznak a HATÓanyagon kívül egyéb anyagokat.
1: a HATÓanyag nagy dózisban sem mérgező, viszont a MELLÉKanyag igen. Ilyenkor a hatás nem javul, ha vödörszám iszod akkor sem, viszont a mellékhatások durvulnak!
2: a HATÓanyag ártalmatlan viszont SZENNYEZÕanyagot is tartalmaz.
Ilyen volt kb. 10-15 éve a kínai fogyókúrás tea ami DDT-t tartalmazott.Ez egy igen toxikus, rákkeltő anyag melyet már mindenhol máshol kivontak a forgalomból csak Kínában nem!
De ha a megélhetési növénygyűjtő( és hidd el ma MO-on egyeseknek ez az egyetlen jövedelmük!!!!)fittyet hány a gyűjtőállomás azon intelmére h. csak országúttól távol szedjen, akkor igen szép ólomtartalmat is elérhet a bio-nak hitt teád!
Szóval csak azért mondtam el mindezt, hogy gondold át h. mivel ártassz magadnak kevesebbet, ill. mivel használsz többet.
Nem tudom h. a palástfű tea mit tartalmaz és mire hatna, de én PCO-ra eddig két hatásos anyagot hallottam/olvastam: a kecskeruta származék metformint ill. a barátcserje KIVONAT (!) PreMens tablettát (más szerek is tartalmazzák csak alacsonyabb dózisban).
Nekem érdekes módon a nőgyógyászom javasolta őket!