Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
vagy elkaptátok a végkimerülést, vagy csak nagyon el vagytok foglalva?
Én ettől az influenzától és hideg miatti bezártságtól kissélehangolódtam...
aztán kaptam egy sms-t egy barátnőmtől, most szült Győrben, és épp viaskodik a mnővérekkel, hoyg ne adjanak tápot a gyerkeének, mert van teje, csak a kökemény melléből szegény pici nem tudja kiszívni, ezért lefejte neki, aztán má rment magától... mIlyen jó, hogy nálunk inkább könyörögni kell a tápért... de tényleg, még tápos csibével is ezt mondom! Más kórházakban úgy tűnik, ez nem ilyen egyértelmű...
Na azért remélem, mindenki jól van, én mindjárt beöltözöm Benével, és legalább a teraszra kimegyünk eg ykis friss levegőt szívni, mert ez már nem emberi, itt bent Kép Kép

mtunde

Sziasztok! Most erre van csak időm:

Egy kis jókedv!
Kép

Szép napot mindenkinek

Anide és Bencus

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Hali!
Áron tök beteg, lázas és náthás.Csabi uh negatív.Jelentem...

A Jánosban voltunk azon a bizonyos hasi és koponya uh-on és ilyen "kedves" uh-os nővel még nem találkoztam. Még arra sem méltatott, hogy visszaköszönjön, miután beléptem és jó hangosan köszöntem-természetesen. Kifelé ugyanez. Rezzenéstelen arccal vizsgálta a picikémet. Mintha csak egy húscafat lett volna. Aztán közölte halkan és kissé flegmán a nővérrel, hogy negatív, mintha baj lett volna, mert tök egészséges gyerekkel minek megyek oda és rabolom az ő drága idejét?!!!!! Esküszöm, ezt éreztette velem. Mondjátok, hogy kerülnek ilyen emberek az egészségügybe? Hol itt a hivatástudat?Felháborodtam rendesen és elhatároztam ez a minimum, hogy itt nektek leírom.Nekem minden vágyam az volt, hogy orvos lehessek, de sajna nem lettem, ha én vizsgálnék ilyen pici babákat, biztos nem így bánnék se vele, se a mamájával.
Ne haragudjatok, hogy picit fortyogtam.
Sziasztok
Andi
Ja, Adri, sajnos Erzsikével nem tudtam találkozni, mert éjszakás volt és amikor hívtam már útban volt hazafelé. Hogy aludtatok?
Bóbi, hol vagy hogy vagy?
andry

Sziasztok!

Andi, tök igazad van. Az ember viszi a szeme fényét, ott meg semminek sem méltatják... Sajnos ezz a hozzáállást nem magyarázhatja, illetve mentheti fel a rossz körülmény, a kevés fizetés, stb...
Mert akkor én is flegmán, és mindne lelkesedés nélkül taníthatnék, hsizen még kevesebb a fizum, és kit érdekel az a sok égetni való neveltlen, buta kölök, aki ott ül velem szemben??? És bizony meg is mondtam az első osztályomnak, ha tartjuk a kapcsolatot, és látják, hogy már nem vagyok a régi, sürgősen mondják meg, és küldjenek el könyvelőnek.... Ott aztán flegmáskodhatok a számokkal....
Aki emberekkel foglalkozik, sajnos bizonyos dolgokat nem engedhet meg magának....

mtunde

LÁnyok, kezdek parázni, hogy terhes vagyok. Asszem veszek egy tesztet. Cerazette-t szedtem, és csak egyszer jött meg december elején. A gyógyszerre rá van írva, hogy nem biztos, hogy menstruál az ember, főleg terheség után... De azért néha émelygek... Lehet, hogy csak az influenza utótünete, de kezdek parázni. pont 1 év lenne a 2 gyerek között... nem mondom, én írtam, úgy szeretnék egy kislányt Kép de ne most még, ha lehet... Kép

mtunde

Anide!

Gyönyörű Bence!JÓ ránézni!Tőle még a depi is elmúlik,úgy hogy javaslom a Lányoknak,ha netán nagyon rosszkedvűek lennének,csak nézzének Bencére!

Andry!

Jogos a felháborodásod,én is ki lennék akadva.
Erre nincs mentség,akár fáradt,akár a fizuja kevés,attól még lehet ember!
De az a lényeg,hogy minden rendben!
Mtunde!
Szerintem ne parázz,valószínű az infuenza miatt van minden.Jobbulást!
Azért ha mégis veszel tesztet,légysz tájékoztass minket!
Mindenkinek sziasztok!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Lányok,sziasztok,

most csak olvasni tudlak benneteket, ezt a szöveget is csak bal kézzel lassan tudom begépelni, ugyanis ízületi gyulladásom van úgy néz ki Kép A jobb csuklóm totál ko (sínbe téve, nem tudok fogni vele, nagyjából csak van..), a bal még kicsit jobb, bár emelni ezzel sem tudok. Fájnak az ujjaim, a bokám, gugolásból nem tudok felállni egyedül, annyira ki vannak a térdeim. Ma voltam vérvételen, holnap kiderül, milyen baktérium miatt vagyok így Kép Valószínűleg ismét a mellbimbómon keresztül (tiszta vörös egyfolytában, ég..) kaphattam valamit. Pedig már nem hordok melltartót, garmastánt használok, minden szopi előtt és után mellmosás van, naponta kifőzöm a bimbóvédőt. Most utcsó dobásként vettünk anyukám és anyósom ajánlására (anno ők ezt használták) bórvizet, ez még plusz fertőtlenítő. Hát majd kiderül...
Egyébként tejcsi van Kép Lillus meg édesen szopizik.

puszi, és majd jelentkezem
Kata
bóbi

Sziasztok!
Nagyon-nagyon régen írtam a topikba és egy kicsit szégyenkezem is emiatt... Talán kapok egy kis megbocsátást, ha enyhítem a dolgot azzal, hogy olvasni azért olvastalak titeket. Tudom sovány magyarázat, de dolgozom még és a munka mellett nem nagyon van időm fórumozni, otthon meg első a család...Kép
Szóval, anno nagy orvoskeresésben voltam, és végülis Mészi mellett döntöttem (köszönöm Lillaadri!). Eddig úgy érzem, hogy nagyon jó választás volt... (bár a korábbi negatív tapasztalataiból kiindulva, majd csak a szülés után merem ezt teljes egészében felvállalni).
Tudom nem korrekt tőlem, hogy hetekig nagy csöndben vagyok, aztán egyszer csak a segítségeteket kérem, de van egy nagy problémám, és ti olyan segítőkésznek tűntök, hogy megkockáztatom feltenni a kérdésemet: ti nem szenvedtetek álmatlansággal a pocakosodás idején? Én ugyanis kb. 1 hónapja nem tudok elaludni. Ez azt jelenti, hogy éjjel fél 1, 1-ig totálisan éber vagyok, és csak nagy nehezen jön álom a szememre. Ez hétvégén még nem olyan nagy probléma, de hétközben 6-kor kelek! Képzelhetitek, hogy szerda körül, már zombiként ülök a munkahelyemen! Gondolom ennek nagyrészt pszichés oka van, ugyanis este 6-7-ig alig látok ki a szememen, olyan álmos vagyok aztán meg...sutty! tök éber állapotba kerülök Kép Tudtok nekem valami tanáccsal szolgálni?
Eszti (Manó)!
Ahogy olvasgatom, mi nagyjából egy időben járunk (én 21+3 vagyok)! Ez szuper! Látom te már a szülésznőn gondolkodsz. Már itt lenne az ideje?
Edina
mama37

Sziasztok,
Tünde, kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény. Az egy év korkülönbség kissé gázos lenne,

Kata, szegénykém, mindíg van valami....és te még mindíg erős vagy. Szép tőled. Mielőbb gyógyulj meg.

Lehet egy kicsit személyeskedő kérdésem? Nem tudom eldönteni,hogy milyen fogamzásgátlást válasszak. Tablettát semmiképp, a spirál az, ami a legelképzelhetőbb nálam. Tud valaki nekem írni a tapasztalatairól spirál ügyben? Köszönöm.Furcsa, hogy védekezni "akarok" eddig nem kellett.

Edina, nekem is volt egy ilyen időszak a terhességeim alatt. Általában 2-től 5-ig, 6-ig virrasztottam, egyszerűen nem tudtam aludni, pedig álmos voltam. Hetekig ez volt, aztán elmúlt.Most már a gyerek miatt virrasztok, bezzeg most aludnék. Bár lekopogom ritka ez a hosszú fentlét.

Sziasztok
Andi
andry

Sziasztok Lányok!Kép
Jövök egy kicsit,és sorry,ha gyorsan lépnem kell,de Bence már csak félálomban van,cumi ki-be-t játszunk!Kép
Olyan régen voltam,nem is tudom hol kezdjem!!!Elöször is:3NAPJA ALSZUNK ÉJJEL!!!!Tökre élvezem!!!Teljesen jól vagyok,mintha kicseréltek volna,sokkal jobb a közérzetem is!
Sajna most Lilla lett hapcimanós,de eddig Tesója még tartja magát,semmi baj,remélem megvédi az anyatejecske!Kép
Ami baj,h. voltunk hasi és koponya uh.on és Bencénél is megállapították azt a vesemedence gyulladásra való hajlamot,mint ami Lillánál van,szóval örökölte ő is valamelyik szülőtől...De ugye ez a betegség kinőlhető,csak oda kell rá figyelni...szóval mármilyen apró láznál is már vizeletet kell vinni ellenörzésre!
Bencus közben felébredt,egykezes pötyögő lettem!Kép
mentek...
lillaadri

Szia Andry! Hát az is egy élmény lehetett... Talán az én esetem annyival könnyebb - ha lehet ilyet mondani - hogy ha elalszom, akkor alszom mint a bunda. Nekem az elalvással van problémám! Már ittam vörösbort és nyugtatóteát, a páromnak már izomláza van a sok simizéstől, masszírozástól... de az eredmény eddig még egy nagy zéró Kép

Kérdésedre válaszolva: én a spirálra szavazok. A kicsi fiam születése után nekem nekem 6 évig volt és tökéletesen meg voltam vele elégedve. Talán annyi "mellékhatása" tudok beszámolni, hogy a menstruáció első 1-2 napján jóval bővebb volt a vérzés. Mellesleg a spirál mellett, nekem max. 4-5 napos ciklusaim voltak, úgy, hogy az 5. napot szinte már észre sem vettem...
mama37

Itt vagyok,ismét!Kép
Mama37,örülök,h. Mészit választottad!Emlékszem Rád,Manóval együtt kerestetek orvost!KépÖrülök,h. eddig meg vagy elégedve a dokival,ez nekem is jó érzés,h. jót ajánlottam!KépPénteken megyek hozzá 6hetes kontrollra,sajna semmi kedvem,nagyon parázok,nem akarok több fájdalmat meg piszkálást!Ezt már csak túlélem,ha a szülést 2x végigcsináltam,ugy Lányok???KépKépKép
Sajnos én mindig tudnék és tudtam is aludni!De vannak homeos bogyók alvásra is,megérne utánaolvasni!Sedatif Pc,azt hiszem arra is jó...
Andim,nálunk is csak a spirál jöhet szóba,tényleg nagyon figyelni akarok a dolgokra,mert böven elég most ez a két kis Manócska!KépAmúgy fogalmam nincs milyen,de be fogom vállalni,mert Lilla anno 2 alkalom alatt sikerült,Bence egybőlKép!
Manó!KépKérdezz nyugodtan szülésznő ügyben,ahogy tudok válaszolok,szóval bocsi az esetleges késésért,de nem felejtelek el!Olvastam,h. Férjed állapota nem javulKépRemélem a hátralévő 20 hétben még fordul a kocka és futva megy majd látogatni az ő kislányát!KépKépKép
Bóbi!SAjnálom,h. mindig van valami Veletek isKépHelyes,h. kivizsgáltad magad,remélem semmi komoly!
Tündi!Csináltál tesztet?Kiváncsian várjuk az eredményt!Nem lenne egyszerű a helyzeted,de kibirható...épp ésszel!KépKépKépAndi meg én majd biztatunk!KépKépKép
felébredt Lilla is,ezer puszka
lillaadri

Sziasztok !

Tünde ! nem folyamatosan szeded a cerazette-t ? Vagy azután kezted el szedni hogy megjött már? Mert elvileg nem kell a 7 nap szünetet betartani hanem minden nap kell bevenni egyet. ÉN is ezt szedem, márc-ban készülök dokihoz , mert már lassan egy éve szoptatok, bennem is felmerült a kérdés hogy nem baj hogy igy becsapjuk a szervezetünket, bár meg vagyok a "nehéz napok " nékül.
Anide ! Nagyon aranyos, jó kedvű Bencus, végre egy kép !

Dorka felébredt, mennem kell, üdv : Edina
antaledi

Sziasztok!
Először is negatív a teszt! Ép ésszel tudtam én, igen, Cerazette-t és folyamatosan szedtem (az első 6 tabletta után meg is jött egyszer, de utána már nem), de mivel elment a tejem, elkezdtem utána azonnal a Gracialt, úgyhogy nem volt menzesz, és elkezdtem émelyegni, pont, mint terhességnél. Most már nincs rá más ok, mint a tabletta. Ugyebár még bennem is lehet hormonváltozás, meg az is, meg előtte más tabletta, szülés előtt meg 1,5 évig mással védekeztünk.... jól kicsinál ez most.... És most hogy írjátok. Spirál, hmmm...
Igaz, mi azért szeretnénk babócát mondjuk egy év múlva. A férjem aranyos volt, tegnap este már vett tesztet, ő a császáros sebem miatt aggódott, nehogy korai legyen... Én a magam kényelme miatt Kép
Mindegy, ha jött volna, most annak is örülnénk azért...
Különben is, mi az én émelygésem Bóbi fájdalmaihoz ???
Mama37, ez nagyon rossz lehet, én terhességen kívül szenvedtem ilyennel, de akkor szedhettem xanaxot... egyébként terhesség alatt is kellett szednem, de az más volt... dokid, védőnőd nem mond valamit? Ez kibírhatatlan lehet, ha közben belegondolok, mennyire fáradt is voltam terhesen... Kép Ráadásul anno nekem sem segített a tea, stb...
Esetleg menj betegállományba, és aludj napközben Kép De ez persze csak vicc...
Na, minden jót nektek...
Tünde

mtunde

Sziasztok!
Jó egyre több mosolygó arcot látni!
Mama37, én most vagyok 30+5, éjjelente nekem is vannak álmatlansági tüneteim, főleg, mikor babamocorgás is van, két hete minden éjjel pontban három és fél négy közt keltett, nagy mocorgás, aztán visszaaludni nem nagyon tudtam. Most annyit trükközöm, hogy lefekvés előtt tusolok, jó melegen beöltözöm, még zoknit is húzok és ez eddig bevált (kopp-kopp-kopp). Mondjuk néha még így is felkelek, de vissza is alszom.

Adri, remélem, továbbra is így mennek az éjszakák!

Tünde, ez most jobb így, nagyon kifárasztaná a szervezeted még egy baba most, nem?

Lányok! Mintha lett volna róla szó, de nem tudom, mikor: a kórházban, szülés után, ha jól emlékszem, nem jöhetnek látogatók, de a kispapa sem jöhet be 5 napig? Vagy hogyan történnek a dolgok?
Köszi:Réka
sampa

Szisztok,
Mama37, milyen érzés, amikor felrakják a spirált?Sokáig tart, vagy hipp-hopp fent van és kész? Előtte kell tényleg méhtükrözés?

Tünde, milyen gyógyszer az a Cerazette? Sima fogamzásgátló? Tényleg nem menstruál az, aki szedi?Azért leesett egy jókora kő, a neg.teszt után, igaz?

Adri, végre alszol.Örülök. Csak megemberelte magát a kis lurkó.Most a 6 hetes kontrollon rakatsz fel spirált? Mennyibe kerül, nem tudod véletlenül?

Sziasztok:A.
andry

Sziasztok!

Visszaolvastam, de Bence már fennt is van. Megpróbálok ma írni délután!
Pusszantás mindenkinek!! Kép Kép Kép

Kisördög:
Kép

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok Lányok!

Tegnap nem tudtam jönni,de örömmel látom,hogy nagy volt a forgalom.
Anide!
Aranyos kis "ördögfiókátok" van!Már kezdtelek hiányolni,rég nem hallottunk felőletek!
Lillaadri!
Köszi a segítséget,majd privitben teszek fel pár kérdést.
Örülök,hogy Bence végig aludja az éjjszakákat,remélem ez már így is marad.Azt viszont sajnálom,hogy nála is meg van a hajlam a gyulladás kialakulására,de legalább már tisztában vagytok vele.Így talán meg tudjátok előzni,hogy baj legyen belőle.
Most én vagyok kicsit padlón,már túl rég beteg a férjem,és mindenki baromi okos körülöttünk,szórják a tanácsokat,persze mindenki mást mond.Már nagyon tele van a hócipőnk!És persze a férjem a 3 hónap alatt nem javult!Most már az állása is veszélybe került,és ha ilyen állapotben van másik munkahelyet sem tud keresni.Szóval teljes a káosz,néha teljesen ki vagyok borulva,persze próbálom magam nyugtatgatni a baba miatt,de nem egyszerű.
Tegnap este nagyon sokat mocorgott,olyan kis picike,olyan volt ,mintha egy nagyobb babszem ugrálna a pocimban.De persze erre biztosan Ti is jól emlékezetek még.

Mama37! (Edina)
Én holnap leszek 19 hetes,így tényleg nincs sok köztünk.Szülésznővel szerintem még ráéünk,de én olyan vagyok aki szereti tudni a dolgokat jó előre.Tehát csupán ezért érdeklődöm.Ti már tudjátok a baba nemét? Örülök,hogy Te is meg vagy elégedve Mészárossal,nekem is csak jó véleményem van idáig.Remélem ilyen is marad!mentek:::

Kép
Kép
mano4

Bóbi!

Jobbulást Neked!Mostanában nagyon rád jár a rúd.Remélem hamar rendbe jössz!

Lillaadri!
Jól állsz a dologhoz,ha 2 szülésen túl vagy ,akkor a holnapot is túl fogod élni!Nem lesz az annyira rossz ,mint ahogy tartasz tőle!Meglátod hamar túl leszel rajta!
Mindeninek szép napot!
Eszter

Kép
Kép
mano4

Szia Andry!
Nekem is spirálom van az első gyerek után 6 évig volt és most a második után is felrakatam, szerintem nagyon kényelmes megoldás, egy dolog nagyon fontos, hogy évente egyszer minimum elenőriztesd a dokival , ill. ha bármi rendeleneséget észlelsz rögtön dokihoz menni(nekem soha nem volt). Annyi kényelmetlensége van a dolognak, hogy mesi előtt 1-2 nappal pecsételős vérzésed van és maga a vérzés egy kicsit bővebb. A felrakást és a levételt a doki akkor csinálja amikor éppen mesid van, szerintem a felrakás egy picit fáj de elviselhető, a levétel viszont nem fáj , nekem legalábbis így volt. Remélem segítettem szia: Kati
kátya

Sziasztok!
Köszi lányok, hogy szurkoltatok, remélem, azért nemsokára, pár hónap múlva + tezst miatt szurkoltok nekem Kép De ez most nagyon sok lett volna még. Tényleg érzem, hogy az előzőn sem vagyok teljesen túl. Állítólag a szervezet visszaállása is 9 hónap, és ezt kezdem el is hinni Kép
A Cerazette csak progeszteron tartalmú tabletta, a szoptatós mamáknak adják, mert attól nem megy el a tej... Viszont peteérést gátol, és ezért nem biztos, hoyg menstruálsz, leginkább nem Kép Mondjuk nekem a menzesszel soha nem volt problémám, ezért nekem nem gond, ha van éppen.... sőt... néha még jól is egy kis magánnyugi Kép

Gondolom, spirált akkor érdemes feltetetni, ha nem egy évig, hanem tovább nem akar gyerkőt az ember, nem?

Manó, elég nehéz helyzetben vagytok. Kitartást. Mit dolgozna a férjed?
Mi lassan költöznénk, de a bank még mindig a szocpolunkkal szórakozik.... állandóan harcolunk velük. Kezd elegem lenni.

mtunde

Szia Mtunde!

Hát igen,nem éppen a legnyugisabb korszakunkat éljük!A legrosszabb a bizonytalanság és hogy nem válltozik az állapota.
A férjem hivatásos katona,azon belül közgazdász.A legnagyobb gond az az,hogy ha alkalmatlan lesz fegyveres szervnél dolgozni,csak akkor tud a civil életben dolgozni,ha helyre jön,ez meg úgy tűnik még messze van.Hát,benne vagyunk nyakig!
A bankok mindíg ezt csinálják,de próbálnál Te egy napot késni valamilyen befizetéssel,egyből észrevételeznék!Utálom az ilyet!

Lillaadri!
Küldtem mailt!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Szia Eszti! Kép
Hát igen, ez nehéz ügy... Ott ugye mindenféle egészségügyi és állapotielvárások vannak, még akkor is, ha nem a fronton van az ember... (a sógorom is hivatásos Kép). Na de ennek az ügynek a végére úgy tűnik nehezen fogtok jutni. Egyébként ő hogy viseli a helyzetet? Vannak fájdalmai? Te mennyit tudsz lazítani?
A banki mizéria szépsége, már megint olyanért ugattak, ami ott van náluk... Kép Mindegy... Szeretnék már költözni, meg félek is... én akkor leszek majd kettesben naphosszat Benével, mert most itt a nagymamám... Az lesz aztán az éles helyzet. Másrészt meg nagyon várom! Kép
Tünde

Ui. Antaledi: Kár, hoyg nem egy napon járunk úszni, akko rélőben is megismerkedhetnénk... Remélem, nekünk is beválik majd a babaúszás!

mtunde

Sziasztok! Megkezdtem a délutáni, nemalvásból származó zombi státuszomatKép Ezért gondoltam benézek hozzátok (mielőtt bárki megsértődne: nem azért, mert itt zombitársakra találhatok Kép, hanem mert koncentráció hiján úgysem tudok dolgozni).
Adry! Hú, nehezet kérdeztél a spirállal kapcsolatban. A feltételre egyáltalán nem emlékszem, régen volt. A levételnél viszont -Katival ellentétben- én éreztem egy kis fájdalmat, de nem volt vészes. Összességében azt mondanám, hogy az a kis fájdalom is 100x-an megéri, hiszen teljes nyugiban lehetsz. Egyrészt nem mérgezed magad mindenféle hormonokkal (nekem ez fontos szempont volt), másrészt pedig biztos lehetsz abban is, hogy nincs mellékhatással a későbbi gyerkőcvállalásra. Én a spirál levétele utáni 3. hónapban már a pocakosodás útjára léptem..Kép
Eszti!
Persze nehéz ilyenkor azt mondani, hogy a nyugalom a legfontosabb - már a baba miatt is -, de hidd el, ezerszer igazolta az élet, hogy mindig van megoldás. Egyrészt táppénzen lévő ember munkahelyét nem lehet betölteni, megszüntetni stb. (fegyveres szervnél dolgozik, tehát állami alkalmazott, ha jól sejtem), másrészt van egy olyan szakmája - közgazdász - amivel bármikor talál állást (férfiként főleg). Szóval fel a fejjel! Hidd el minden rendbe fog jönni.
mama37

Spirál ügyben rosszul tudom, hogy abban is van hormon? Csak helyileg adagolja? bár most mindegy Kép

mtunde

Köszönöm mindenkinek a spirállal kapcsolatos válaszokat.Azt hiszem kipróbálom.
Andi
andry

Szia Mama37!

Persze,azzal mi is tisztában vagyunk azzal,hogy egyenlőre nem rakják ki,csak hogy:Mivel hivatásos katona vannak bizonyos egészségügyi és fizikális feltételek,és ha ezek nincsenek meg,akkor alkalmatlanná nyilvánítják,és leszerelik.Na,most ami nála van,azzal ha most kerülne csak be a honvégséghez,akkor már fel sem vennék.Illetve,febr.21-ig van még eüszabija(katonáknál ez a táppénz),utánna nincs más,ha nem tud dolgozni,akkor alkalmatlanná nyilvánítják.Nem olyan sima ügy ez mint a civil melóhelyen.Aztán közgáz végzettséggel biztos találna melóhelyet,de olyan szinten beteg,hogy alig bír menni,mozogni,ülni... szóvaltényleg nagyon vacakul van.És ez már nov.eleje óta így van!Próbálok én optimista lenni,de az idő múlásával ez egyre nehezebb.
Mtunde!

Akkor Te némileg képben vagy a hivatásosakkal szemben,és nagyon is jól látod a dolgokat.
És bizony nem is kis fájdalmai vannak,van amikor egy kis időre jobban van,de idáig ez mindíg csak ideiglenes volt és max fél óráig tartott.Mos már nehezen viseli,nagyon zavarja a büszkeségét is ,hogy ilyen állapotban van,hogy nem tud nekem segíteni,és hogy nem javul.Nekem is nagyon nehéz,olyan kilátástalannak tűnik már hogy helyre jön.És folyamatos aggódással telnek a napok.Arról nem beszélve,hogy kórházon kívül nem igazán tudunk elmenni sehová,max a szülőkhöz.
De talán egyszer túl leszünk rajta.
Biztosan élvezni fogod az új otthonotokat,és hamar megszokod,hogy csak a csemetével vagy.Persze néha biztosan hiányozni fog a segítség.Sok sikert hozzá!!!
Sziasztok
Eszti

Kép
Kép
mano4

Mano írtam 2 e-mailt,reméálem megkaptad!Kép

Most visszaolvasok!Kép
lillaadri

Szia Lillaadri!
Köszi,megkaptam,már válaszoltam is!
Megint egyszerre gondoltunk egymásra!

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Nem hűtlenkedem, folyamatosan olvaslak Benneteket, csak általában nem vagyok kompetens a felmerült kérdésekbenKép
Ma voltunk UH-on! Annyira vártam és csodálatos élmény volt. Hazafelé fülig ért a szám, biztos senki nem értette mire az a nagy boldogság!!!!
13+6
Alvatlansággal én is küzdök rendesen, volt hogy hajnali négyig fent voltam. Én ezt a hányingerre fogtam, mert nálam este tombol a legjobban. Még mindig!!!!
zsu

Kép
zsu11

Sziasztok!
Tünde
A spirálban nincs hormon ( én például ezért is választottam mert én is idegenkedek a hormonos dolgoktól) viszont van benne réz és a doki úgy magyarázta, hogy többek között ez a réz is segíti azt hogy ne legyél terhes vagy valamielyesmi már elég rég mondta ezt el a doki, hogy hogy is van ez. De úgy tudom tényleg van olyan is amiben van hormon is nem tudom hogy az mitől más mint a többi.Az biztos, hogy miután levette a doki egy hónapot ki kellet hagyni és utána lehetett próbálkozni baba projekt ügyben nálam a 3. hónapra be is jött a dolog. Szerintem elég biztonságos dolog.
Kati
kátya

Igen, én is úgy tudom, hogy spirál funkciója az, hogy ne engedje meg beágyazódni a megterményekült petesejtet. De szerintem, majd a dokid tudja a lehető legértelmesebben elmagyarázni...Kép
Zsu!
Kitartás! Én is türelemmel vártam a 12-dik hetet, mert ugyebár a népi hiedelem szerint ekkorra már elmúlik a rosszullét. Na, nekem nem múlt el. Először kiborult a bili (mert annyira vártam már, hogy vége legyen), de aztán úgy voltam vele, nem érdekel, más is kibírta, én sem vagyok gyengébb. Végülis a 16-dik hétre elmúlt, de csak azért, hogy rámköszöntsön az álmatlanság Kép Ha megszületik a gyerkőc, majd jól a fenekébe harapok, hogy így megszenvedtetett Kép Na, jó, csak viccelek.
Manó!
Alternatív gyógymóddal próbálkoztatok már? Nem vagyok nagy szakértő, de annyiféle lehetőségről hall az ember..
Edina
mama37

Sziasztok!
Kata, köszi a választ... akkor már értem, miért is választjátok sokan ezt. Meg ugye nem felejted el bevenni Kép
A hormonokról ne is bezséljünk. Most is émelygek Kép
Zsu! Én is a 20. hétig voltam rosszul. Ami változott: ugyan nem émelyegtem, ellenben hánytam Kép Gondolhatod, mindenhova kis zacskóval mentem... Kép
Eszti: ahogy emlékszem, azt írtad, az orovosk meg nemnagyon tudnak mit tenni, igaz? Ez isiszonyat dühítő lehet. De azért én bízom a csodában...
Tünde

mtunde

Sziasztok!

Szörnyű lehet a hányingerrel küzdeni,de az állmatlanság sem jobb.Nekem szerencsém volt,egyik terhességemnél sem voltak rosszullétek,és most sem.Viszont nagyon hamar elfáradok,és mindíg állmos vagyok.Kitartás Nektek,előbb-utóbb csak elmúlik!Hősök vagytok!
Alternatív gyógymódokkal nem kezdtünk,kap kezeléseket(bár nem vesszük észrehogy használna)DE meg van kötve a kezünk,ugyanis csak itt tudják táppénzen tartani.Így egyenlőre más orvoshoz nem mehetünk,itt meg nem vagyok elájulva a hozzáállástól.Dehát ez van.És persze nagyon bosszant!
Tünde!
Lehet,hogy már tényleg csak a csoda segíthet!
Azért köszi a bíztatást.
Mindenkinek jó pocakoskodást,mamiknak jó babázást!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Eszti!
Gondolom a Kh-ba jártok (Honvéd-Korház)... Ez van: tessék, saját ellátás a katonáknak, vagy bejön, vagy nem... Kép

Én tegnap döntöttem a férjemmel: vége az émelygéseknek, befejezzük a atblettázást. Majd ha helyreállt a hormonháztartásom, de ennek így nincs értelme...Ugyanis esténként már fejfájással és hányingerrel dőlök be az ágyba... akkor meg minek...
Remélem, pár nap, és ürül a szervezetem...

Mindenkinek szép napot. Legalább süt hozzá a nap!
Tünde

mtunde

Tünde!

Igen ,a Honvédba kell járnunk,és eszi-nem eszi nincs más választása.
Jobbulást neked! A tabletta alatt a fogamzásgátlót érted? Ennyire vacakul vagy tőle?
Nem semmi!Tényleg jobb ha abba hagyod.

Lillaadri!
Na,mi volt ma? Nem is jelentkeztél,remélem minden oké!
Eszti

Kép
Kép
mano4

Sziasztok!!!Kép
Eszti,köszi érdeklődésed,majd írok privit!!!Nagyon aranyos vagy!Kép
Sajna sietnem kell,de Andikám és Bóbi,Erzsike üzeni,h. sokszor puszil és rákérdeztem dokimnál a spirálra és szopi alatt nem lehet feltenni!!!!Szoval remélem nem lesz 3év alatt 3 gyerekünk!!!Kép
Kaptam Cerazettet,remélem megbízhatok benne!Kép
Puszi,most mennem kell,mert vész van,mindkét Prüntyink sír,Apa meg boltban!Kép
adriKép
lillaadri

Sziasztok!
Adri, nem nagyon értem, hogy miért nem lehet szopi alatt spirált fel rakni, nekem mindkét esetben szopi alatt lett feltéve a spirál és nem volt semi gond.Mondta a dokid , hogy mi az oka?
Üdv: Kati
kátya

Hát ezen én is nagyon csodálkoztam egyébként...
Határozottan közölte,h. nem lehet és kész!!!Pedig nagyon szerettem volna,mert így minden hónap(ha egyáltalán megjön a szopi alatt)tiszta para lesz!!!Nemsoká szül sogornőm és majd akkor beszélek Vele,mert ugyis megyünk be hozzá a kórházba és neki is ő a dokija!
De köszi,h. szóltál,legalább jó tudni,h. másnak tettek fel!Amúgy meg voltál vele elégedve?Nem voltak mellékhatásai?
szia
adri
lillaadri

Szia Adri, köszi az infókat.
Nem lehet, hogy a méhösszehúzódások miatt,amit a szoptatás vált ki?Mármint, hogy azért nem lehet felrakni spirált?Ha nem lesz spirálom, akkor mi lesz?Gyógyszer kilőve, gumi kilőve, a megszakításos....hát-hát, harmadiknál már veszélyes.A harmadik már csak úgy becsúszik, nem? Kitépném az összes hajam.
Most voltál hathetesen és találkoztál Erzsikével?
Amúgy nagyon betegek vagyunk, Csabi is. Influenza.Életemben nem voltam ennyire fáradt, mint mostanság.
Na nem panaszkodni jöttem.
Jó éjt.
Andi
andry

Szia Adri!
Nem tudom ,hogy befolyásolná e az összehuzodásokat nekem az első szülés után a 6 hetes kontrollnál lett feltéve, a második szülés után kb 5-6 hónap múlva ( itt én voltam a trehány és nem mentem vissza időben mármint felrakatni, apuci ideges is volt, hogy ne hogy becsuszon valami). Egyébként az elsőnél fent volt a spirál és kb 4-5 hónap múlva jött meg először a mesim a másodiknál viszont már előbb mesiztem mintahogy fel lett téve. Próblémát soha nem okozott talán csak annyi, hogy a mesi kicsit erősebb és kb 6-7 napig tart, de fájni nem fáj nincsnek gyulladásaim tőle szóval olyan mintha nem is lenne, szerintem pont ez a jó benne. Ja és elég kb 4-5 évente cseréltetni, szertintem anyagilag sem megterhelő kb 5000,- egy darab.
Szia
Kati
kátya

Sziasztok!

Spirállal kapcsolatban szeretnék egy pár mondatot megosztani veletek. Az osztályon egyes orvosok azért nem szeretik első gyerek után felhelyezni a spirált, mert egyes esetekben a következő terhességre kihatással lehet. Értem ezalatt azt, hogy egyes nőknél meddőséget is okozhat (gondolom, ha gyulladás alakul ki, az okozhatja a meddőséget). Anno én is a gyermekem születése után spirált szerettem volna, de az orvosom azt mondta, hogy nem teszi fel csak második gyerek után, és csak akkor, ha már nem áll szándékomban több gyermeket vállalni.
Így teljesen érthető, hogy miért utasítja el több orvos az első gyerek után a spirált (nem csak ebben a kórházban). Én sem mertem vállalni ezt a rizikót, így a sok más védekezési lehetőség közül választottunk egy másikat a párommal.
További jó babavárást és babázást kívánok.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Köszi
andry

Szia Lillaari!

Szóval túl vagy rajta! Várom a mailt!
Érdekes ez a spirál téma.Ezek szerint ahány orvos annyi hozzáállás!Nem rossz!
Andi!

Nézz utánna,annyi féle fogamzásgátló módszer van már,hátha találtok valami Nektek valót!A megszakításos módszer,Hát...!Ott nagyon észnél kell lenni!
Jobbulást,remélem hamar túl leszetk rajta.
Sziasztok! Eszti

Kép
Kép
mano4

egykezezek...
eszti,köszi a tanácsot.hormont nem akarok,mert 2 évig kezeltek áron előtt, mert nem volt norm. a ciklusom.most rendeződött a jelek szerint-csabi azonnal összejött-és nem akarok bekavarni magamnak.nem is tudom. még mindíg betegen.
üdv andi
andry

Sziasztok!

Bocsanat, nem akarok beletiporni masok lelkiismeretebe, de az enyem szol, hogy irjak. Spiral temaban: azt hiszem, nehany mas megoldashoz hasonloan a spiral sem fogamzasGATLO, hanem a megfogant eletet nem engedi tovabbfejlodni a maga utjan.
Akinek fontos a ketto kozti kulonbseg, az talal tenylegesen fogamzast gatlo megoldast.
Sziasztok,
Orsi
torsi

Sziasztok!

A www.fogamzasgatlas.hu oldalon nagyon sok hasznos információt találtok a témával kapcsolatban!

Era
era25

Szia Orsi, teljesen igazad van,és bár tudtam, hogy hogyan hat a spirál,tudtam, hogy nem engedi beágyazódni a kis megfogant életet, de ebbe eddig bele sem gondoltam.Végül is akkor megtermékenyülsz,akár minden ciklusban, csak elhal?Ezt nem akarom.NEM LESZ SPIRÁLOM ÉS EZ KOMOLY.Köszi.Akkor marad a vigyázás, évekig bevált.
Era kösz, már én is nézegettem azt az oldalt.De egyik sem szimpi.Se a pesszárium, se a tabletta, se a gumi, se a spirál(most már), szóval nem tudom.Nehéz eset vagyok.Vagy inkább tudatalatt tiltakozom a fogamzásgátlás ellen.
Andi
andry

Sziasztok!
Spirál ügyben én is belegondoltam a hatásába még Orsi üzenete előtt, és azonnal ki lett lőve... Nekem is fontos különbség, hogy megtermékenyül,m vagy sem...
Egyébként a Cerazette jó és biztonságos tabletta, valszeg nem is fogsz viszont menstruálni...
Igen, a tablettázásra a fogamzásgátlót gondoltam, ahogy abbahagytam, msánap már nem émelyegtem... olyan jó megint jól lenni. Egy babáért vállaltam volna a rosszulléteket, de azért így nem. Nekünk marad a gumi, és a megszakítás, ahoyg éppen szeretnénk, Bene előtt is így volt 1 évig... És nem estem teherbe, igaz, az sem lett volna gond, ha igen Kép és végülis most sem szakad ránk az ég, csak nehezebb lesz, ha Bene még nagyon kicsi...
Andi jobbulást!
Tünde

mtunde

Sziasztok!
Bocsánat, hogy beleszólok, de: a mai spirálok különböző ötvözetekkel(pl.arany) vannak bevonva. Ennek köszönhetően a méh üregében megváltoztatják a kémhatást. A kémhatás változásra a hímivarsejtek nagyon érzékenyek és gyakorlatilag az életképességüket ill.fogamzóképességüket "út közben" elveszítik. Tehát nem az történik, hogy minden hónapban történik fogamzás, ami aztán beágyazódás hiányában elhal. Persze nem a spirál mellett kampányolok(nekem nincs) csak azok lelkét szeretném megnyugtatani, ha lehet, akik ezt a védekezési módot választották.

Jó egészséget kívánok minden kismamának és babónak!

-Ktina-
ktina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?