Szia Lola!
Én úgy hallottam ezt az ovis dolgot, hogy most március, április környékén beiratás, viszont csak akkor kell járjon, ha már betöltötte a 3. életévét. Igaz ez így, vagy hogy van? És tényleg követelmény a szobatisztaság? Sajnos nagyon nem vagyok képben, hogy hogy is van ez.
Még dilemmában vagyunk, hogy melyik oviba irassuk Gergőt (ha kell már egyáltalán), mert mire 3 éves lesz, addigra már Bánhidán fogunk lakni, szóval abba az oviba kéne. Szóval oda kéne majd elmenni körülnézni. Ha jól tudom, az katolikus ovi (vagy legalábbis hittant is oktatnak ott).
A házunkat még nem kezdték el építeni, de elég gyorsan haladnak a többivel, van olyan, ami már készen is van. A mi szomszédunké is régen készen lenne, de mivel ikerház, párosával adják át őket, és az átadás még odébb van, a miénk meg még később lesz.
Szóval akkor sorban. A lenti (vendég) mosdó + mosógép bage színű lesz, de úgy, hogy függőlegesen csíkos. Mármint egy sor bage, 2 sor világos bage, vagy fehér. És bage járólap.
Az előszoba világos, picit szürkés járólapos lesz, olyan, mint a konyha, az étkező és a nappali (mert ott variálva lesz egy narancsos-barnás szín a szürkéssel), de ezt most így leírni elég bonyorult, de lényeg, hogy láttunk hasonlót készen, és nagyon jól néz ki. Ja, és a konyhában pici kockás csempe lesz, az is halvány bage.
Ahová még csempe lesz az a fenti fürdő, az kék lesz. De úgy, hogy alulról kb. 5 sor sötétkék, aztán bordürcsík (vagy mi a neve
) és felül pedig a sötétkék világos párja.
A gyerekszobákba illetve a hálóba laminált lapot terveztünk.
Szóval egyenlőre itt tartunk. A színek kiválasztásánál teljes egyetérés volt közöttünk, viszont konyhabútor ügyben nem tudunk dűlőre jutni.
Nekem a modernebb stílusúak jönnek be, neki meg egyáltalán nem tetszenek. Úgyhogy mondtam neki, hogy ha nem tudunk dönteni közösen, akkor én döntöm el, és kész.
Úgyhogy jól beijedt. De ezzel sem kerültünk előrébb. Pedig itt a net-en már egy csomót megnéztünk. Bár előfordulhat, hogy az Igazival még nem találkoztunk.
Most megyek, mert azt ígérte Gábor, hogy mindjárt jön (kb. 1 órája), úgyhogy lassan jönnie kéne.
Na, látjátok, kinek mi a mindjárt.
JA, és a diavetítő témáról egyből eszembe jutott, hogy mi anno a tesóm nagy íróasztala alatt vetítettünk, úgy, hogy a lábrész előtt egy lepedőt rögzítettünk, és arra vetítettünk. Elég sok filmünk volt, és a kedvencem a Hókirálynő volt, de nagyon sok, aranyos filmünk volt. Anyu pedig úgy ahogy volt dobozostul elvitte a kisfiának. Tényleg jó program.
Azok a régi szép idők. Tisztára, mint az "öregek".
Melinda