Új privát üzeneted érkezett!

Ildi! Ez olyan jó!!!!! Köszönöm! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
zichy

Sziasztok!!

bocsi megdögönyözniKép Kép

Még meglátja egy álatvédő aztán lecsuknak, hogy én "megnyúzni" akarom a kutyát.

Szép napot mindenkinek!!!!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Kép
ilgya1

Sziasztok!

Csak egy üdvözlet erejéig:

MINDENKINEK BOLDOG

Kép

-T KÍVÁNOK! Kép
zichy

Szóval erre garázdálkodunk?

Kép
ilgya1

Juditnak!
Kép

Barnusnak!Sok boldog hófordulót!
Kép

Ildikó
ilgya1

Bencikének sok boldogságot kivánunk!
Kép
Ildikó és Dávid
ilgya1

Biankának!Sok boldog szülinapot kivánunk 1. szülinapja alkalmából!
Kép
ilgya1

Békés,boldog karácsonyt kivánunk mindenkinek!

Kép

Ildiko és Dávid

Kép

Kép
ilgya1

B.Ú.É.K.

Kép

iLDIKÓ ÉS DÁVID
ilgya1

Sziasztok!

Visszaolvastam a tavalyi termést,nagyon jó volt nosztalgiázni!És a képek is olyan jók!Nagyon jókat mulattunk együtt!!!!

Arra gondoltam,hogy újra kezdhetnénk,ha ti is úgy akarjátok,de csakis itt egyelőre.

Dávid jobban van(hörghurutja volt az ünnepek alatt-után),kicsit még köhög.Jövőhéten viszem a 15 hós oltásra.Remélem addig teljesen kigyógyul.

Ha gondoljátok,irjatok!!!

Üdv.:Ildikó
ilgya1

Bencikének 1. szülinapja alkalmából kivánunk minden elképzelhető jót,amit csak az élettől kaphat!

Kép
És anyucinak hasonlókat!
Kép

Ildikó és Dávid
ilgya1

Szia Ildi!

Ezt nem értem miért épp itt. Én folyton próbálkozom veled fentarani a kapcsolatot de úgy veszem észre te nem akarod. Valami bajod van velem? De öszíntén és akkor lekopok mit egy rossz rúzs. És elárulod miért épp itt és ott miért nem jó?

Amúgy meg nekem mindegy hol ha vagy/vagytok nekünk.

pusz
Vendég

Anikó!

Küldtem imélt!

Ildikó
ilgya1

Szia Ildi!

Olvastam és köszi. Most megnyugtattál. Remélem majd vissza találsz hozzánk.

Én kíváncsi vagyok rád. És megértem a problémáidat is. Remélem továbbra is megosztod velem itt a bneten.

Hogy megy az angol? Mióta jársz? Úgyértem hányszór voltál már? Milyen könyvből tanultok?

Nekem vannak gondjaim. Kicsit többet kellene tanulni. De Bius mellett nagyon nehéz. Neked, hogy megy? Habár neked ott van anyósod a közelben és szívesen segít.

Mi a helyzet azokkal akik esetleg csatlakozni akarnak hozzánk. Mármint idegenek. Én személy szerint nem bánom sőt szertném is. Hiszen ez egy nyilt fórum.

Puszika írjatok! Kép
Vendég

Sziasztok!
Kép
Vendég

Sziasztok!

Akkor újra itt?

Ildi:
Dávid meggyógyult? Voltatok már a 15-hós oltáson?Ha igen hogy viselte? Ha lesz időm én is vissza olvasok majd.

Anikó:
Angol nem lehet könnyű, de azért kitartás,majd belejössz!
Bius, hogy van? Nem vagytok betegek?

Én is örülnék ha mások is csatlakoznának hozzánk.Jó lenne ha sokan lennénk akkor jobban pörögne a topicKép

Többiek hol vannak?

Szép napot mindenkinek!!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

elfelejtettem...

Flóra beteg.Náthás, köhög és piros a torkaKép
Tegnap nagyon rosszul aludt, de ma éjszaka már jobban aludt igaz nagyon szörcsögött, de azért tudott pihenni.
Hajnalban nem bírtam tovább a szörcsögést és kiszívattam az orrát,jobb volt egy kicsivel, de még mindig szörcsögöttKép

Szoktátok nézni a spektrumon az ikres műsort?

Nem tudom, hogy bírnám egyszerre 2 egykorú babával? minden elismerésem az ikres szülőknek!!
Ráadásul az egyik családnál már volt egy iker pár és született még egy.Õszintén szólva nem irigylem.

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Most nagyon hűlyén érzem magam!Kép

Nem a m.forum ellen volt bajom,hanem amiket már leírtam egy párszor,és most nem szeretném közhírré tenni.
Ha ti másképp érzitek,nyugodtan maradjatok "otthon"!
Ez most így nekem kellemetlen,főleg Zsófival szemben nem fer.
Ez csak egy kósza ötlet volt,amikor erre tévedtem egyik nap.De megbeszéltük,(Anikó)hogy nem lehet ennyi helyre írni,így én nem erősködtem.

Anikó!

AngolKép
Hétfő óta járok,de egyelőre nagyon élvezem.Tök jó kis csopim van,és a tanár is nagyon rendes.
Majd a vizsgák előőt fel kötöm a pellust,de egyelőre minden szupi.Gondolom ti már jól előre haladtatok.Mi még csak a számoknál tartunk és a létige ragozásánál.

A könyvekhez annyira nem értek,de oxfordos azt tudom.
Szótárt vettél?

Fel a fejjel én is azt tudom mondani!Kitartás!
Én azt csináltam,hogy kis táblázatokat gyártottam és mindenhova kiragasztom és házimunka közben is tudok gyakorolni.
Dávidnak is szoktam mondogatni,csak röhög rajtam,azt hiszi halandzsázok.(Vagyis jól hiszi!Kép)

Szia Évi!

Szegény Flórának jobbulást kivánunk!

Dávid már gyógyulóban,de reggelente még mindig hörög.3x1 mentolos kúpot kell neki adnom,és gyógyszertári orrcseppet,amit a doki b. írt fel.Jövő héten hétfőn megint kijön és akkor kiderül,hogy megkapja-e az oltást.
Én úgy tudom,hogy már az újat kapja,de már én sem tudom annyira megkavarták a dolgokat.Majd kiderül.

Régebben láttam az ikres műsort a Spektrumon,de tényleg nekem is minden elismerésem az ikres családoké.Főleg az anyukáé.

Többiek!
Ha gondoljátok,írjatok!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!
Ildi:
Ne érezd már rosszul magad és nem kell magyarázkodnod sem!

Flóra alszik el se hiszemKép
Most gyorsan töltöm a képeket és megpróbálok válaszolni erre a sok fórumraKép

jók legyetek!!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Évi!

Aranyos vagy!Kép
Majd mutizd meg a képeket!
A honlapodon lesz?

Sikerült Zsebibabát találnod?

Szia Judit!
Jó házimunkázást neked!Kép

Többieknek is üdv!
I.
ilgya1

Sziasztok! Kép

Először is üdvözlök újra a Bneten mindenkit. Szerintem ezt már máskor is próbáltuk, hogy mindenhova írogatunk de időhiány miatt mindig elhagyunk párat. Lásd: kicsi_evi oldala. De természetesen én benne vagyok mindenben. És szívesen fogadok minden új jelentkezőt, aki ide téved mert ez egy nyilvános oldal és elkerülhetetlen. A szuper titkos dolgokat is máshol kell megbeszélni.

Másodszor is: Ildi! Szerintem ennél nagyobb bizonyíték mint, hogy mindenki itt van nem kell. Remélem most már elhiszed, hogy mindenkit nagyon érdekel a sorsod. Mellesleg olvastalak a Vecsésibe. Nagyon aranyosak és közvetlenek vagytok egymással. Szoktatok találkozgatni?

Mit mondott a doki miért beteg ennyi ideig Dávid. Õ is a rokon gyerekektől szedi össze. Vagy sokat jártok közösségbe? Nem aggaszt ez téged egy kicsit, hogy szopós baba és sokat beteg?

Tényleg, hogy haladsz az elválasztással? Én minden nap azon gondolkodom mikor kezdjem meg a teljes elválasztást. De nem tudom a helyes időpontot. Egyik nap így gondolom a másik nap meg úgy.

Évi! Szegény kis Flóra. Tényleg nem kerülte el a kórokozó. Már csak azt nem tudom a másik kislány mitől beteg állandóan. Jár valamilyen közösségbe ahol összeszedi? Remélem hamar túllesztek rajta. Addig meg élvezd ki, hogy alszik a gyerek napközbe és lógasd a lábad.
Kérdés: Szeretnék csinálni egy táblázatot a bnetre ide a Csepeli topikba. Hogyan lehet olyat megcsinálni, hogy az oszlop számolja a babák napjait születésüktől fogva. Év. Hónap. nap. formában. És azt hogyan kell csinálni, hogy egymás alá kerüljenek az oszlopok és ne csússzanak el. Azért tőled kérdezem mert te csináltál nekünk még az elején egy táblázatot ide. Persze szívesen veszem mások válaszát is mert nagyon szeretném ezt megoldani.

Judit! Te mikor csináltad a lapot Bencinek? Én miért nem tudtam róla? Átsiklottam volna felette? Írtad valahol ezt nekünk? Én Ildi lapján láttam meg ma. Ugyanis minden nap megnézem mindenkiét. Lesem a változásokat. Ildié pl: Hirtelen nagyon megváltozott. Amúgy nagyon tetszik. Az enyém olyan hamar elkészült, hogy teljesen meglepődtem magam is. Azért majd megpróbálom folyamatosan bővíteni de most annyira tetszik. Olyan szép. Vagy nagyon elfogult vagyok? Valószínű, hogy nagyon elfogult vagyok. Na mindegy. Egy kis öndicséret sem árthat.

Zsófinak! Majd írok a másikon.

Ja lányok, jön valaki Zsófiékhoz valamikor? Mert már kérdezte mikor megyek és ha van még jelentkező a talira akkor egyeztessük az óráinkat.

Puszi mindenkinek. Kép
Vendég

Szia Judit!

Elmondanád, hogyan tudtátok a zenét feltenni, mert nekem nem megy. Meg nagyon tetszenek a képek, ahogy ott futnak. Én max egy képet tudok oda feltenni. Semmiképpen nem veszem majmolásnak. Akkor már a többiek is mondhatnák ezt, mert ők kezdték előbb.

Van egy nagyon jó oldal írtam a kicsi_evi-s fórumon is. Rengeteg recept. Én is szeretnék receptes oldalt beszúrni de az sem jön össze igazán. Úgy szeretném, mint neki van, hogy csak a cím látszik, ha rákattintasz akkor jön fel maga a recept.

Valószínű, ha több időm lenne rá akkor nekem is összejönne de ugye babus mellett nehéz.

Nekem is három nap alatt készült el. És egyedül készítettem. Még magam is meglepődtem rajta.

A többieknek is üdvözletem küldöm.

Írjatok lányok.

U.I.: A Bnetet csak azért utálom mert lassú és nem mindig működik. Ezt az üzit is reggel írtam és nem tudtam feltenni.
Vendég

Sziasztok!!

Délután már elkezdtem írni, de flóra kikapcsolta a gépetKép

Ildi:

Sikerült zsebibabaát találnom ezen az oldalon:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=4096300

Igen az oldalamra töltötte fel a képeket.Kép

Anikó:
Flóra az unokatesójától kapta el a betegséget.Óvodába jár.holnap lesz 4 éves.
Holnap lesz a nagymamám szülinapja is 74 éves leszKép

A táblázatot én csináltam, de a férjem csinálta meg, hogy a napokat számolja.
Majd megkeresem és akkor megnézem mit kell beírni, hogy számláljon.

Az oldalamra felraktam a ti honlapotok linkjét is.Remélem nem bajKép?

Nagyon jó az az oldal anikó amit felraktál a fórumba.Már belenéztem, de annyi minden jó dolog van rajta, hogy nem értem még a végére.
Este szakítok rá időt.

Már mi is betegek vagyunkKép Apa is én is.

Most itt van anyukám, Flórával játszikKép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

sziasztok!!

Tegnap nem jöttem, mert nem voltunk itthon.
Ma szokás szerint anyuékhoz megyünk.délután moziba megnézzük az Üvegtigrist.Kép

Anikó pénteken jót beszélgettünkKép

Flóra péntken össze hányta az ágyát,de apa hős voltKép amíg én Flórát fürdettem addig mindent feltörölt, ágyneműt cserélt.

Egy kérésem lenne hogy válasszunk egy fórumot ahova írunk, mert így nem jó!!!
főleg most, hogy egyiken sincs már 2 napja friss üzenetKép
Az én fórumomat lezárom, mert 3-at fölösleges tartani!Kép

Itt nálunk most nagyon szép idő van.Süt a napKép

Mindenkinek szép vasárnapot!!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Sztem ez csak a hétvégi pangás miatt van,mindenki családozik!

Évi,ne zárd le a forumot,mert ahogy elnézem a Bnetet,előbb útobb szükség lesz rá.

Nagyon örülök,de nem kellett volna miattam ide költözni.Előbb útobb elmúlik ez a hűlye hisztis korszakom,és akkor én is hazamentem volna.

Maradjunk otthon én azt javaslom,de néha néha ide is ugorjunk be,mert nekem a Bnet a szívem csücske,és hiányozna,ha nem lenne.Kép

Puszi!
Ildikó
ilgya1

sziasztok!!

Ildi:
Lehet, hogy csak a hétvégi pangás miatt van, de akkor is!!!!

Nekem mindegy, hogy melyikre írunk csak egyet válasszunk, mert ha össze visszairogatunk akkor egyik fórumon se lesz nagy a forgalom.

Flóra jobban van, már nem olyan náthás.Köhög még és elég rekedt hangja van.Nekem már nincs semmi bajom, de apa még rosszul vanKép

Ildi mi a helyzet a hormonokkal?Kép

Judit:
Benci kakiKépEltudom képzelni milyen lehetettKép Mostsanában Flóra is olyan, de olyan büdöseket kakil, hogy én is szellőztetni szoktamKép

A mozi nagyon jó volt,jó sokat lehetett rajta röhögniKép

Tegnap délutánra itt nagyon hideg lettKép Remélem nem tart sokáig...

Sziasztok!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Kép

Kép

Kép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Szia Évi!

Örülök,hogy Flóra jobban van.

Nálunk helyzet változatlan,ma délután jön ki a doki b. és akkor kiderül,hogy megkapja-e az oltást.(15 hós)

Délután megyek angolra.

Hétvégén disznót vágtunk azért nem tudtam jönni.

Évi!Tarst ki!!!!!!

Hormonok????Nem mondtam,hogy megjött?(Sajnos)
Jövőhéten bejelentkezek nődokihoz!

Mi is láttuk az Üvegtigrist,de megmondom őszíntén az első jobban tetszett.

Írjatok!
ilgya1

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Nekem mindegy hova csak ez lassú és szar. Én is járok ide mert itt vannak a legtöbben. De a magán sokkal jobb. De nagyon örülnék ha csatalkoznának mások is. Attól még maratdatunk mi a kemény mag együtt otthon.

Puszika Kép
Vendég

Sziasztok!!

Ildi:
KitartokKép
Amúgy nem mondtad, hogy megjöttKép én meg itt vártam hátha.....

jó angolozást délután!

Nekem tetszett a 2-es üvegtigris isKép

Judit:
engem is idegesít ha nem megy a babanet, de már megszoktam.Ha nem megy akkor olvasgatok másholKép

Azért ne verd magad agyon értem én fordítva isKépKépKépKépKép

Anikó:
Nekem mindegy hol leszünk, ide úgy is járok olvasni és írigatni.Csak macerás 3 helyre írni, mert így egyiken se lesz túl nagy forgalom...
Érted?
Most, hogy ide írogatunk Zsófinál tök csönd van.

Zita, Zsófi!!!
Remélem egyszer idetaláltokKép

Sziasztok!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Túl vagyunk a nehezén!
Szúri kipipálvaKép
Megkaptuk a 15 hós oltást.A doki b. szerint az újat kaptuk,
-a bal karjába kapta,
-vékonnyabb tűvel,és
-kevesebb mellékhatással,mível sokkal korszerűbb elődjénél.(Belga)

Ez az attenuált Schwarz kanyaró, a Jeryl Lynn törzsből származó-RIT 4385 jelű mumpsz és a Wistar RA 27/3 jelű rubeola vírustörzseket együttesen tartalmazó készítmény.Kép

Legközelebb 18 hósan kapunk megint.Most ezt nem értem?Mert ezáltal,aki 2004 november előtt született,az több oltást kap?Elvileg azért vezették be ezt az új rendszert,hogy kevesebb oltást kapjanak a babók,akik ebbe az időpontba tartoznak,azok meg többet kapnak?

A régi szerint legközelebb 3 évesen jár neki oltás,az új szerint még 18 hósan is.
Na nem filozok ezen az a lényeg,hogy védettek legyenek.(Állítólag Romániába 40 ezer kanyarós van.)

Túl vagyunk a disznón is(Judit kérdésére válaszolva),már nagyon utáltam.Szerencsére szép időt rendeltünk magunknak,így öröm volt dolgozni.Kép
De tényleg más az ember kedve is napsütésben.Meg igazából megvan ennek is a hangulata,igaz felnőtt fejjel nem annyira rózsaszín,mint gyerekkoromban.Kép

Évi!
Aranyos vagy,hogy szorítottál hormon ügyben!
Bocsika,azt hittem neked írtam,hogy megjött de akkor ezek szerint nem.Kép

Anikó!
Most olvastam csak el tüzetesebben az egyik hozzászólásod,hát tényleg nem kell több bizonyíték.Kép
Tényleg aranyosak vagytok,de mondom én,hogy menjünk haza,ha ennyi bajotok van "itt"(Lassú meg ilyenek)
Hátha Zitának is viszahozzák a gépét!!!!!!!

A helyi topikom,nagyon aranyos,nagyon szeretem őket egytől egyig.Az igaz,hogy egy kicsit vegyes a felhozatal,mert a tatabányai barátnőm is csatlakozott hozzánk,de sok jó ember kis helyen is elfér.Jókat dumcsizunk és a baba klubban találkoztunk is egy páran.

Judit!
Mi újság van Cd pakolos Bencikénkkel?
Remélem ma nem mentetek sétálni!

Mondtam már,hogy Dávid el kezdett utánozni?Szavakat mond utánam.Persze próbálok könnyebbeket kitalálni neki,de azt határozottan utánam mondja,olyan édi hangja van.(pl.:duda,cica,kuka,kokka=kocka)

Zsófi!
Küldj egy jelet!

Zita!
Tudom,hogy te sem preferálod annyira ezt a dolgot,úgyhogy nem irok inkább semmit.Hiányzol.Ezt lehet?

Mindenkinek üdv:Ildikó
ilgya1

Szia Judit!

Olyan ennivaló ez a kis huncut Benci!
Látom változatlanul szeret olvasni is!
Ezen az utolsó képen annyira,de annyira aranyos!KépBájos!

Dávidnak ez a véleménye a 15 hós oltásról:
Kép
ilgya1

Sziasztok!

Nagyon jók a képek. Most egy kicsit eltünök mert Biusnak folyik az orra és ilyenkor nagyon nehéz vele. Láza nincs így egyenlőre nem viszem orvoshoz. Reninek és nekem is hasonó problémáink vannak. Reni be is akarta mesélni reggel, hogy olyan beteg és vigyem orvoshoz. De végül mégis elment suliba.
Vendég

Sziasztok!!

Ildi:
Örülök, hogy túl vagytok az oltásonKép
téyleg nem értem, hogy most miért kapnak 18-hósan is?? Flóra 3 évesen kap legköelebbb.

disznóvágás, már nekem se olya rózsaszín mint lány korombanKép

Dávidnak nyugodtan beszélj mindenféléről, ami csak eszedbe jut.Nem baj ha nehezen kimondható szavakat is hall.Flórának én is mendenféléről meséltam, minidg elmondtam, hogy mit csinálok és miért.Most már mondja is Anya elpakolsz, hogy szép rend legyenKép
Dávid kép nagyon jóKép

Judit:
Benci nagyon tündéri!!!! Annyira huncut pifija van, hogy csak naKép

Anikó.
jobblást!! Mi már kifelé lábalunk.Flóra már csak köhög és nagyon rekkedt.Az orra sem folyik már olyan nayon.Én már rendbe jöttem.Apa is javulni kezdett.
ilyet én is csináltam, hogy nem akartam menni sulibaKép Főleg 8-ban. Nagyon utáltam általánosba járni!!!rosszul is tanultam, mert nem szerettem nenni és a tanárokat se szeretemKép
Közép.suliban már jó volt, szerettem is és jól is tanultamKép

Flóra tud ollóval vágni és képzeljétek rajzol labdát és létrát isKép Olyan ügyesKép
Kedvenc könyve most a Mosó masa mosodájaKép" A kesztyű lakói nyaralni mennekKép"

Itt most süt a nap
Kép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

"Érintettek
A teljes új oltási rend a 2005. október 31. után született gyermekekre vonatkozik. Részlegesen érinti a változás a 2004. szeptember 30. után születetteket (MMR oltás tekintetében), valamint a 2003. január 1. és 2004. június 30. között születetteket (DPT II és DPT III, illetve DT oltások vonatkozásában). "

ez érthető is, de hogy lkett kevesebb az oltások száma???
Flóra is ennyit kapott mint amit írnak csak 18 hósan nem.Így nálam a mi oltásaink kevesebbre jöttek ki mint most.
Nem értem már én se????Kép

Vuk azt én is és most már Flóra is nagyon szeretiKép

Sziasztok

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

tudom már mit akartam még írniKép

Zita:
Egyszer mondtad, hogy Donci 2 éves korára bekellett iratkoznotok a könyvtárba, mert az otthoni könyveket már betéve tudtaKép
Hát most mi is így vagyunk.Flóra már az összes mese könyvet látta,"olvasta".
Szerencse, hogy kapott karácsonyra mondókás könyvet és most anyutól is kapott vasárnap.
Ezekkel elleszünk egy darabigKép

Ha anyóséknál van akkor ott van egy csomó könyv ami még a sógórnőmé volt bóbita meg ilyenek.Azokat is nagyon szereti.

Az állatos dominóval is tud már játszaniKép
(olyan ami volt azon az oldalon amit felraktál)

Csá

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Nem tudom, hogy jártatok-e mostanában az oldalamon.
Ezeket csináltam szálvéta technikávalKép

Kép

Kép

Kép

A virágokat még átkell ültetnem egy nagyobb cserépbe és akkor már tökéletes leszKép

Neki álltunk Flóra szobáját átrendezni.
Kap egy rendes nagy ágyat, mert most kis kihúzhtós gyerek kanapén alszik.A falat is kiakarom festeni felét(lent vagy fönt) pirosra vagy bordóra.A szekrény is átkerül a másik oldalra.
A nappaliba meg veszünk egy sarok ülőgarnitúrát.
Ez csak akkor lesz bíztos ha sikerül egyet találnunkKép és nem veszünk össze apával, mert tuti, hogy nem ugyan az fog tetszeniKép

Tényleg lépek, mert sok dolgom van....

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Judit!
Köszi a cikket!Ti már mindenképpen az újat kapjátok az tutti.

Mi újság?

Évi!
Nagyon szépeket csináltál!
Néztem az oldalad,csak elfelejtettem említeni külön a műveidet! Ja és a matricák is nagyon szépek.!

Köszi a beszélős tippet,amúgy meg sokat beszélek hozzá,és mondókázunk is,meg énekelek is neki sokat.Most nálunk az utánozós játékok a menők.Kép

" A süti,süti pogácsát,anyának,apának és a pici Dávidnak!"-közben tapsolunk!

"Esik az eső,csepereg az eső,(-újjainkat rázzuk,tornáztatjuk közben,föntről lefelé,egyre gyorsabban),dörög (ökölbe a kéz,rázzuk előre hátra magasan),villámlik (kinyújtott kézfej cikázva egymás előtt)lecsap.(Rácsapunk a combunkra)"

Nagyon sok féle van,ezeket mostanába nagyon szereti,majd csinálok ezeknek egy külön lapot az oldalamon,csak nem jutok egyről a kettőre.

Vagy utánozzuk,hogy mennek az óriások(magasan kinyújtjuk a kezünket és lábújjhegyen lépkedünk),hogy mennek a törpék(leguggolva lépkedünk-ez még nehéz neki)

Szóval renegeteget beszélek hozzá,de eddig még nem utánozott,úgy magától mondogatott hangutánzó szavakat,főleg állatok hangjait,mint a gá-gá,bú-bú,vau-vau,meg a baba,mama,tik-tak meg hasonlók,de most már határozottan utánam mondja a dolgokat.

És imád rajzolni.Ahhoz képest,szerintem hogy mennyi idős,határozottan fogja a ceruzát.Rajztáblára is szoktunk rajzolni,de a színesebb filctollat azt jobban szereti.

Nagyon szépek a virágaid!

Nekem csak műanyag cserepeim vannak,arra is lehetne szerinted ragasztani szalvétát?

Jó nagy átalakítás lesz nálatok.Flóra biztos örül majd az új szobájának.Remélem kapunk majd képeket!

Anikó!
Jobbulást kivánunk Biusnak!És nektek is persze!

Hogy haladtok az elválasztással?Hogy döntöttél?

Többieknek is millió pusz.

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!!

Ildi:

KösziKép

A süti, süti pogácsát mi is így csináltukKép
A többit nem ismerem, de megjegyzem és holnap kipróbáljukKép
Nincs itthon Flóra most vitték el Anyósék.

Flóra is szeret rajzolni, de ő nem kap filcet, mert mindent össze ken vele.a ruháját afejét meg mindentKép

Műanyagra is lehet szalvétázni persze!!
Ezeket a virágokat névnapomra kaptam a rózsaszín cserepest apától a másikat anyuéktól.

Nem lesz akkora átalakítás csak soknak tűnik így leírvaKép
Flóra új ágya csak a nappaliból lesz átrakva.Egy fenyő kihúzhatós ágy van itt, de nem jó rajta hátradőlni, mert a szivacs össze süpped.A lényeg a lényeg, hogy nem napaliba valóKép
És szeretnék ide egy szép ki ülőgarnitúrát.Nem kell drága bútorra gondolni csak valami olcsó, de használható cuccKép
Persze, hogy rakok majd fel képeket!!!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Aránylag jól telt a napunk. Bius nem aludt csak fél órát. Egy kicsit nyűgösebb volt az átlagosnál de már túl vagyunk rajta.

Nekem, ahogy jött el is múlt az orrfolyásom. Talán Renié a legrosszabb de ő sem lázas.

Roli mondta nekem is, hogy ismert téged. Kicsi ez a Bnet. Most szerveződik egy új csapat. Decemberi babákkal. Nagyon tetszik de nem hagylak el titeket sem nyugi.

Judit! Ildi! Eljöttök Zsófiékhoz vmikor? Annyira jó lenne talizni. Beszélgetni nem pötyögni.

Jó éjt!
Vendég

Jaj! Ami lemaradt!

Évi nagyon jók a cserepek. Ezt hogyan csinálod? Nehéz?

Ildi! Nagyon ügyi játékokat találsz ki Dávidnak.
Vendég

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinekKép

Anikó:
Az én nyavajám is hamar elmúlt láz nélkül.Flóra köhög, apa meg még náthás.
Remélem ti is hamar túllesztek rajta!

A cserepeket szalvétáztam aztán belakkoztam.
Nem volt nehéz csak a cserép alul keskenyebb mint felül és lassan ment a ragasztás, mert pontosan kellett odarakni.
Persze elötte lekellett csiszolni a cserepeket, mert minden féle rá volt ragadva.

Ma korán keltünk, mert apa nem rakta ki a ruhájátKép

Majd még jövök.....

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Sokkal több utánzós játékot is tudok,annyira szereti,még pelenkázásnál is lekötöm vele,nem akart még sosem szaros seggel megszökni például,sőt már lefektetem a pelenkázáshoz,és már ő kezdeményezi a kis kezeivel.
Különben meg az újj mozgatás a finom mozgásokat fejleszti,ami később az írásnál nagyon jól jöhet.

Például van a "töröm,töröm a mákot,dagasztom a kalácsot,a kenyeret felvágom a kávét megdarálom"kezeimmel persze utánzom a törést, a vágást,a darálást.ha piszkos lesz a ruhám,kimosom én szaporán,kiöblítem csavarom,a kötélre akaszom,ha megszáradt leveszem,ki is vasalom szépen,összehajtom rendesen,a szekrénybe beteszem ezeket a mozdulatokat is végig mutogatom neki és közben énekelem.
Már elég régóta csináljuk,úgyhogy mára odáig fejlődött,hogy én csak éneklem,és ő csinálja.

De összefogom őket gyűjteni egy kupacba.
http://gportal.hu/portal/davidbaba/

Judit!
Dávidot sokáig le tudom kötni vele,persze egynél nem állunk meg.Mondjuk gyereke válogatja,van amelyik gyereket sokkal jobban érdekli a mozgás,azt nehezebb ilyesmivel lekötni,legalábbis nem hosszú időre.Nálunk órákig képes lekötni a figyelmét az ilyen játékok.Mondjuk ebbe "a dombon törik a diót"és aˇ"sétálunk,sétálunk,egy kis dombra lecsücsülünk,csücs"is benne van.Meg sok más is.

Anikó!
Örülök,hogy jobban vagytok.Hátha Reninek is sikerül minél előbb kilábalni belőle.

Én mostanába nem nagyon tudok menni Zsófiékhoz,az okokat elmondtam Msn-en.

Évi!
Én is csak akkor adok filcet Dávidnak,ha ott vagyok mellette.Olyat vettem neki ami vízzel simán lemosható,csak az etetőszékében lehet,vagy az ölembe olyankor.Ha filces lesz lemosom.
Különben rajzolgatós mondókákat is szoktam neki mondogatni. kerekítek kereket,alája meg még egyet,fölé rakunk két egyest,alatta egy farkinca,készen van a kiscica"Próbáljátok ki,olyan aranyos!

Vagy a pont,pont vesszőcske,készen van a fejecske........." ezt biztos ismeritek.

Megyek átismétlem az angolt,délután megyek órára.
Írjatok!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Látom megelőztetek.Kép

Évi!
Átérzem a korán felkelős dolgot,nálunk is ma korábban kelés volt apa miatt˙Kép

Tényleg jók a műveid,beszoktam kukksizni nézegetni őket!
Meg persze Flórát sem hagyom ki!

Judit!
Ultrahangos képekKép
Ari vagy! Az ötlet a tied,de annyira jó,hogy muszály koppintanomKép
Még nem értem rá sajnos beszkennelni,de tervbe van.Most csináltam egy forumot,majd nézzetek be,ha gondoljátok.

Különben meg hozzád is beszoktam nézni.A vendégkönyved már zsúfolásig megteltKép úgy látom.
Elhatároztam,hogy a linkjeiden is végig megyek,mind olyan érdekesnek tűnik,de képtelenség.

Üdvözlöm a kis pápánkat!

Pá-pá:ildikó
ilgya1

sziasztok!!
Judit:
Aranyos vagy nagyonKép De azt hiszem nem ezzel fogom keresni a kenyeremKép Egész jól haladok, de ahogy látom itt a neten sokan sokkal szebbeket készítenek. Na ők igazán megérdemlik, hogy megvegyék a dolgaikat.

Azért ha már olyan jól megy lehet, hogy megpróbálom???? Még nem tudom, de beültetted a bogarat a fülembeKépKép

Ildi:
Milyen ultrahangos fotókat?????????
Lemaradtam valamiről?Kép

Nagyon jók a mondókák és ha tényleg össze gyűjtöd akkor én megyek ötletet lopni!!!!

Filc:
Jó ötlet olyat én is veszek, mert a sima filcet amúltkor alig tudtam kimosniKépMég jó, hogy fehér pólóban voltKép

Nekünk újj festékünk van azt is lelehet mosni, nyomdázáshoz is azt használomKép

Most ezzel szórakozunk:
Kép

És most elmegyek Judithoz és a többiek oldalára, mert már rég jártam ottKép

puszika

ui:Flóra ma 3 szor ült a bilin nyugiba kb 15-20 percet, mert azt mondta kakilni kellKép Végül is most pisilt egyet.
Tegnap óta nincs pelus, mert így gondolom...

Igaz tegnap mamánál volt és egy jó párszor bepisilt, mertnme voltak elég gyorsak vagy a papa nem értette hogy "Papi pisilni kell!!!" felszólítást.

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

tök jó ,Kép hogy csináljátok a színes betűket és a döltet?????????????

Nem tudom mikor lesz végre jó idő??? Remélem hamar, mert már unom ezt a hideget!!!!!!!!!!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Ezt a soproni topikba írta egy anyuka Kép

Mielőtt Anya lettem

Mielőtt Anya lettem
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.

Mielőtt Anya lettem,
Addig aludtam amíg akartam
És nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.

Mielőtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játekokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.

Mielőtt Anya lettem
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek-e.
Nem gondoltam védőoltásokra.

Mielőtt Anya lettem
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.

Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.

Mielőtt Anya lettem
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa
Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam
Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.

Mielőtt Anya lettem
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szivem apró darabokra törik
Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.

Mielőtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kivül van.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.

Mielőtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén
Minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van-e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság elvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Már megint itt vagyokKép

Megvolt az első bilibe kakilásKép
Hogy minek tud az ember lány örülniKépKép

Nagyon happy vagyokKép Remélem leszokoik teljesen a pelusról..

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Lányok! Hogy lehet az, hogy még ezt nem vettétek észre?A táblázat készítés is itt van leírva, nekem még sem jön össze tökéletesen. Esetleg tud valaki segíteni nekem ebben;

<pre>
Nicknév/Név Kor Cím Gyerekek Születési idő Születési súly Születési hossz Szülés várható időpontja </pre><pre>
Csanikó/Anikó 31 Dunadűlő u. Bianka Renáta 2004.12.17. 1995.08.24. 3500g 4000g 54cm 52cm -</pre>

Azt nem tudom, hogy lehetne az oszlopokat egymás alá hozni.A Csepeli topikba kéne. Ha valaki tudna segíteni, nagyon örülnék neki

A mai napunk elég jó volt. Reni is itthon volt mert torokgyuszija van. Viszont segített nekem babiszitterkedni én meg takarítottam mint a kisangyal. Bius jól van megkapta az agyhártya elleni oltást is. Az orra még folyik kicsit de ma már aludt is kétszer egy órát.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?