Sziasztok!
Nem fogom győzni válasszal, egy csomó minden eszembe jutott, de mindent nem tudok leírni.
Szülésznő. Igen, Sorsinak igaza van, Egerben a legtöbb jó, beszélgettünk már erről sokat. Valahol az archívumban meg is van, majd megnézem, hol.
Viki írta, hogy Tóthné Hasilló Annamari. Nagyon egyet értünk. Nekem is ő volt, és már nagyon sokszor megírtam, hogy egy angyal, és csak őt választanám legközelebb is. Nekem többen ajánlották, azóta pedig már én is ajánlottam barátnőmnek, és ő is nagyon meg volt elégedve vele. Akkor válaszd őt, ha olyan ember vagy, aki szeretne mindent tudni, mi történik körülötte, aki szeret beszélgetni, aki gondoskodásra vágyik a nehéz helyzetekben is. (Van egy ismerősöm, ő azt mondta, csak a férjével akart lenni, senkire nem volt szüksége, és jól jött neki egy szülésznő, akiről már szintén beszélgettünk itt, mert nyersebb volt és nem sokat szólt hozzá, de szakmailag nagyon rendben volt.) Annamari is nagyon jó szakmailag is, és a szülés után is veled van, segít, ha gond van a szoptatásnál, és engem a mai napig puszival üdvözöl, ha találkozunk. Nagyon ajánlom, Csilla és Vera! Csilla, micsoda védőnő, hogy előre látni akarja a babaszobát...
Vizsgázók, kitartás, nagyon ügyik vagytok, hogy csináljátok a gyerkőcök mellett. A jegy legyen tényleg mellékes. Ha megvan a vizsga, akkor szuper! Szorítunk! Kata, megvan az utolsó, szerintem, mire ezt olvasod...
Zsanya, hihetetlen, amit leírsz! Igen, elkeserítő, hogy nem számíthat senkire az ember...
Még kisebb problémáknál is idegesítő, hogy mindenki mást mond, nemhogy ha tényleg gáz van... Persze a jobbik eset, ha legalább mond valaki valami használhatót. Most hogy vagy? Én már csak az LLL Liga honlapjára és tanácsadóira támaszkodok, de velük sem értek mindenben egyet.
Itt van ez a fél éves korig csak anyatej. Értem, miért ajánlják, és azt gondoltam, majd be is tartom. De nem megy... Boti röpköd, ha előkét teszek rá, imádja az almát és a répát, ha adnék neki, sokkal többet szeretne, de persze utána elágedetten szopizik. Nem hagyunk ki szopit emiatt, de gyakran kap a délelőtti szopi előtt valami szilárdabbat. Olvastam ijesztgetést, hogy a gyomrának árt és nem alkalmas még arra, hogy megeméssze, de nem látok ilyesmit. Vettem tejpépet is, amit szeretnék majd kipróbálni 1-2 héten belül, több barátnőm adja a gyerkőcnek, és mind nagyon szereti. Szóval ebben nem hallgatok a tanácsadókra. Persze kétség gyötör sokszor, mert már annyiszor segítettek és igazuk volt, de mégis...
A cumiban sem hallgattam rájuk. Tudom, mik a hátrányai, napközben nem is nagyon cumizik Boti, de elalváskor... nagyon jó szolgálatot tesz, és csak az előnyeit látom... Persze ezek a témák akár vitaindítók is lehetnének, mert mindenki mást gondol, de azt hiszem, az embernek a saját gyerekéből kell kiindulnia, mert mindegyiküknek mások az igényei...
Zita, meggyógyult végre Jázi? Uszi? Remélem, összejön...
Betti, jó lenne menni tornázni, majd rászánom magam, bár most kicsit elment a kedvem, hogy Borsolyka írt egy rossz gyerekvigyázóról...
Boti a forgolódással úgy van, hogy csak akkor, ha kipihent és jókedve van. Ma nem nagyon fordult meg, de tegnap többször is, egyszer a hátáról a hasára is. Néha úgy tűnik, szeretne, de nem emlékszik, hogy kell.
Ildi, szupi, hogy megoldódtak az alvási gondok, remélhetőleg ez így is marad!
Timi, részvétem a barátod miatt...
Ja, még az együttalvásról. Szerintem is jó, ha fél éves koráig a szülőkkel van. Neked is megnyugtatóbb, na meg kényelmesebb is, mert csak többször kel még fel. Mi 3 hónapot terveztünk, de aztán bejött ez a nyelvtanfolyam, úgyhogy maradt velem Boti. Nem vagyok legalább egyedül. Persze ahogy telnek a hónapok, egyre nehezebb, mert könnyebben felriadhat, és több dolog zavarja, amiről újszülött korában tudomást sem vett. Ezért jó egyszer elszakadni ily módon. Szerintem a fél éves kora körüli időszak tökéletes. Persze meg tudom érteni azt is, aki a kezdetektől külön teszi, és sokan vannak, akik egy évesen is maguk mellett tartják. Ezt jól megmondtam: minden jó. Megint csak azért írtam ezt, mert itt is függ sok minden a gyerektől. Na meg nem szeretném, ha valaki félreértené, és azt gondolná, hogy a saját véleményemet tartom mindig a tökéletesnek. (Még akkor sem, ha így van!
)
Huh, nem is válaszoltam mindenkinek, és kész a regény.
Inkább elteszem magamat holnapra, mert nagyon hosszú vagyok. Jó éjt mindenkinek!
Ja, a kaki megszületett, majdnem 3 nap telt el... Minden korszaknak megvannak a szépségei.
A bilihez sok sikert és türelmet. Az a lényeg állítólag. Ráérnek ezek a fickók, tudják majd ők, mikor ideális. Ahogy elnéztem őket, nagyon okosak!
Puszi, Judit