Sziasztok!
Én is a másik SOTE I-es topicot néztem először, de az már inkább egy baba-mama klub
szóval akkor ide írok:
Május 9-én szültem a SOTE I-en, és gondoltam, megosztom a tapasztalatokat.
Mivel eredetileg a Szt Imrében szültem volna, ott volt fogadott dokim meg szülésznőm, így mikor 34+3-ra elfolyt a magzatvizem és átirányított a dokim ide (ott nincs koraszülött császár), nem ismertem semmit és senkit. Egy hihetetlenül aranyos szülésznővel szültem (fiatal, csinos, fekete haj, másra nem emlékszem, a nevét azóta se tudtam meg) és egy szintén fiatal alig végzett doki műtött (Máté Szabolcs), aki még felügyelet alatt műthetett csak, de egy szavam sem lehet, a sebem nagyon szép lett, és gyorsan is gyógyul. A műtét kapcsán az egyetlen negatív élményem az volt, hogy az infúziót egy II. éves csajszi próbálta meg bekötni, és miután negyedszerre is mellészúrt, inkább bekötötte a szülésznő (még hetekig kék volt a karom emiatt). ja, meg hogy itt nem divat császár után odaadni egy puszira sem a babát.
Az intenzíves nővérkék között nem volt mindenki jófej, gondolom azért, mert marha sok a munkájuk (pl az egyik leordította a fejem amikor vittem be lefejt tejet h adják oda a babának, mert azt hitte, h én csöngettem többször is... meg amikor egy barátnőm babáját néztem volna meg, közölték, h csak a sajátomat nézhetem), de akik a posztintenziven voltak, azok nagyon aranyosak voltak és sokat tanultunk tőlük pl szoptatni. Lenn a csecsemős nővérkék legtöbbje tündér, főleg a főnővér, aki bár lópokróc néha, állati segítőkész, látszik, hogy az élete a munkája, rengeteget köszönhetek neki.
Amúgy nem bánom már a dolgot, lehet, h mivel legközelebb is várhatóan koraszülök, választok itt dokit, h ne legyen meglepi. A koszton kívül a kvártély sem volt rossz (legfeljebb h egyik éjszaka nem volt víz... és erről elfelejtettek szólni).