Helló!
Van egy jó meg egy rossz hírem! Kezdem a rosszal: ez az utolsó Boribonos mese!
A jó: Itt a harmadik mese!...
Marék Veronika
Boribon és a 7 lufi
Boribon bánatosan nézi a felhős eget. Esőre áll az idő.
- Milyen szomorú nap van ma!
Hirtelen Annipanni toppan elébe.
- Szervusz Boribon! Téged kereslek, mert ajándékot hoztam neked: hét színes lufit. Tessék.
Boribon ámul-bámul örömében! Csodálatosan szép a piros, a narancssárga, a sárga, a zöld, a világos- és a sötétkék, no meg a lila lufi.
Elindul, hogy megmutassa a lufikat a barátainak. Először Sebihez, a kutyához megy.
- Idenézz, mennyi lufim van!
Csakhogy a sötétkék lufi beleakad a kerítésbe és BUMM kipukkad.
- Sebaj, - gondolja Boribon - sok van még!
Elsétál Sárához, a sünihez.
Igenám, de a lila és a narancssárga lufi beleakad a vadrózsa tüskéjébe és BUMM, BUMM, mind a kettő kipukkad.
- Sebaj, - gondolja Boribon - maradt elég.
Elballag Korihoz, a békához.
De nem néz a lába elé! Megbotlik, hasraesik és BUMM, BUMM, BUMM, most egyszerre pukkad ki a zöld, a sárga és a világoskék lufi.
Boribon elszontyolodik.
- Már csak egyetlen egy lufim van. Jó, hogy éppen ez a szép piros maradt meg. Erre nagyon fogok vigyázni.
Boldogan sétál a piros lufival. Nagyon vigyáz rá. Találkozik Lillával, a nyuszival.
- Ó, de szép lufid van! - sóhajt Lilla. - Mindig ilyenről álmodtam. Nekem még sosem volt lufim.
Boribon megsajnálja Lillát.
- Tudod mit? Neked adom. Tessék, itt van.
Lilla boldogan ugrál haza a piros lufival. Boribon hosszan néz utána. Azután hazamegy.
- Mi újság? - kérdezi Annipanni. - Hol vannak a lufik?
- Elfogytak - feleli Boribon.
- Sajnos a lufik hamar elfogynak - mondja Annipanni.
Elered az eső. Boribon bántosan kuporog az esernyő alatt.
- Egy lufim sincs, és az eső is eleredt! Mégiscsak szomorú ez a mai nap!
Amikor végre eláll az eső, Annipanni az égre mutat:
- Nézd, Boribon! A lufik elfogytak, de a hét szín ott ragyog a szivárvány színeiben. Ott a piros, a narancssárga, a sárga, a zöld, a világos- és a sötétkék, no meg a lila. Látod?
- Látom! - álmélkodva Boribon. - Mégiscsak szép lett ez a mai nap!
Remélem tetszett!
Dorina