Sziasztok!
Most van egy kis időm, hát gondoltam válaszolok.
Reni!
Gergő még pelusos, de naponta többször ráültetem a bilire. Először, mikor megkérdezem tőle, hogy rácsücsül e a bilire, akkor mindig ellenkezik, hogy nem, nem. Eddig még csak pisi volt, de az szinte mindig. Ha nem is kell neki, addig erölködik, míg legalább egy cseppet össze nem hoz. És mikor pisil pár cseppet, egyből felpattan, hogy megnézze, és rögtön azt követeli, hogy öntsük a wc-be, és ezt mondani is szokta.
Szóval azért nem mertem elindulni vele a gyógyszertárba, hogy út közben nehogy összekakilja magát, mert elég kellemetlen lenne neki gondolom. Mert mikor itthon folyósat kakilt, akkor egyből azt mondta, hogy krémes. Nem tudom, de biztosan olyan érzés volt neki, mintha krémes lenne.
Felhívtam tesómat, ő javasolt egy port, ami folyadékban oldódik, és még ízre sem lehet olyan rossz (az illata alapján). Állítólag nagyon hatásos.
Igazából kb. 2-3 hónapja kezdett el beszélgetni. Én azt bírom legjobban, mikor mi beszélgetünk Gáborral, és egyszer csak mondja utánunk, amit mi mondunk. De mint minden gyerek (gondolom) a csúnya szavakra elég fogékony. És szeretném is megkérdezni tőletek, hogy ti mit csináltok a gyerkőcökkel, mikor valami csúnya szót mond? Van erre valami megoldás?
Lola!
Gergő egyre inkább autómániás, meg buszmániás. Látnád, mennyi van neki belőle.
És még mindig kevésnek gondolja. De valamelyik nap kapott gyúrmát (a jobbik fajtából, azt a színeset mindenféle kiegészítővel), de még csak csípkedni szokta, és az tetszik neki, hogy játékedénykékbe pakolgatja. Kár, hogy karácsonyra nem kaptam neki játékkonyhát (mert sajna csak későn tudtam elkezdeni a vásárlást), mert az tuti, hogy lekötné. Nagyon szereti még az új foteljét, ami egy jegesmackó, és a karfája a maci két keze.
Úgy szokta, hogy abba beleül, és maga elé veszi a kb. 80 cm magas nagyobbaknak való készségfejlesztő játékot, és azzal játszik. Azon van telefon, meg elég sok formájú formabedobó, de olyan, hogy mielőtt bedobná a lukba a formát, el kell csavarnia a játék tetején lévő kukac fejét, hogy luk legyen a formának. Ahhoz sajna még nincs elég türelme, mert néha azon kapom, hogy egy tök más formájú lukba próbálja belegyömöszölni a nem oda illő műanyagformát. Ha pedig segíteni próbálok, akkor mérgében eldobja a kockát, vagy pedig otthagy. Ezek a kispasik, mi?
Ha verekszik, vagy rosszat csinál, akkor a sarokba szokott állni, csakhogy a szobájában a sarokban (ajtó mögött) van egy szekrény, amiben játékok vannak, amikkel nem szokott játszani. És olyankor elkezd kipakolni. Tehát foglaltak a sarkaink.
Úgyhogy még a sarokban is jól érzi magát.
Amúgy gyógyszert nem szedek, nincs rá szükség. Főleg amennyit együtt vagyunk. De sajna nem rajtam múlik a dolog. Vagy fáradt, vagy nincs kedve. Igazából nekem mindegy, hogy éppen melyiket mondja, a végeredmény ugyanaz. Valakinek van esetleg erre valami használható ötlete?
Ja, és azt hogy gondolod, hogy októberig még összejöhet? Szerintem arról már lemaradtunk.
Még hadd kérdezzek tőletek egy olyat, hogy nálatok bevált az, hogy ciklus közepén izé-bizé=baba?
Majd elfelejtettem, hogy még nem is írtam, hogy tesóm nyár elejére várja az 5. babát.
Pedig nem is szerettek volna, mégis... Na, mondom én, hogy ez így van.
És még valami Lola! Most már nem adom bölcsibe Gergőt (hacsak nem találok közben munkát), de azt hiszem, hogy kapásból ovis lesz. Ezért nem néztem utána a bölcsis bővítésnek sem.
Sziasztok!
Melinda