Sziasztok
Csak annyi időm van, amíg alszik Törpike
, ami ugye nála nem sok.
Egyszerűen nincs időm netezni. Amikor ébren van, ami ugye nála közel 12 órát jelent, akkor pörög, nyüzsög, babrálja a számítógépet, reggel is elkezdtem írni, erre közben kikapcsolta a gépet és odalett minden.
Ha pedig hajlandó aludni 30-40 percet, akkor pedig örülök, hogy lepihenhetek én is.
Este pedig Apucim bitorolja a gépet. Így szinte sose jutok ide.
Vanda, Nicol
Ezek szerint fuldoklásban Kristóf a rekorder.
Neki ugyan már 8(!) foga van, mégis rendre fuldoklik a darabos kajáktól. Legyen az főzelékben egy icipici répadarab, krumplidarab, vagy babán, babapiskóta, mindegy neki. Eszi-eszi jóízűen, egyszer csak egy pici darabot valahogy rosszul nyel és fogja magát kihány mindent, aztán röhög egyet és eszik tovább. Nálunk már a fél lakás össze van hányva.
Õ ilyet, hogy kenyérhéj, kiflicsücsök, stb. képtelen elrágcsálni. Vagánykodik a 8 fogával, leharap jó nagy darabot, viszont arra nem jön rá, hogy a fogaival a kaját kéne összerágni (és nem anyát megharapdosni), aztán már csak azt látom, hogy valami nem stimmel, és már ki is taccsolt. Bár még mindig jobb, mintha megfulladna
Mellszívó:
Szerintem is szükséges. Nekem Avent volt/van.
Kézzel fejni nagyon macerás és nem is igazán higiénikus. Ahogy Vanda is írta, a kézi fejővel, legalábbis az Aventtel biztos, lehet egyből tejefagyasztós zacsiba fejni, és már mehet is a fagyasztóba.
Meg azért kinek van ideje egy kisbaba mellett kézi fejéssel kínlódni?
Szerintem érdemes rá beruházni
Babakocsi:
Én már, mint írtam egy párszor, nekünk béna Pierre Cardinunk van
Viszont amik szerintem fontos dolgok egy babakocsinál, az pl. az, hogy két irányból is tolható legyen, (bár talán már a legtöbb ilyen),mert nagyon tudják utálni a babák, amikor a szemükbe süt a nap.
A másik, és nagyon fontos, hogy jól nézzétek meg, hogy a háttámla félülő és ülő pozícióba döntve milyen. Főleg a félülő pozíció szokott használhatatlan lenni, megemeli a gyerek fejét a nyakánál fogva és ennyi, hát szerintem ez roppantul kényelmetlen lehet.
Egy ismerősöméknek egy Bergon-utánzat babakocsijuk van, 50oooFt-ért vették, de ugyanez van náluk is, nem tudja benne ültetni a gyereket, mert annyira kényelmetlen, így kénytelenek beruházni egy másikba, amiben ülni is lehet.
Meg szerintem még jó, ha nagy kerekei vannak a babakocsinak, az is jó dolog, ha rugózik, mert nem rázkódik úgy a baba.
Nézzétek meg, hogy a téliesíthető lábzsák ülő pozícióban is használható-e, mert sokszor csak fekvő pozícióban használható, amivel ugye nem sokra megy az ember.
Sajna a mi Pierre Cardinunk egyik előbb említett dolognak se felel meg
Erről jut eszembe, Évi, ha olvasod, remélem még a jó múltkor nem haragudtál meg, hogy a Pierre Cardin babakocsikat szidtam, mert én nem a tietekére értettem, én nagyon remélem, hogy nektek beválik majd ez a babakocsi.
Én csupán a mi két ilyen babakocsinkat szidtam, mert én személy szerint nagyon megbántam, hogy ilyet vettünk és én csak tényként írtam le, hogy ez is szar benne, az is szar benne, mármint a milyenkben. De attól még a tietek remélhetőleg nem lesz ilyen
Csak azért írom, mert mióta ezt a múltkor leírtam, azóta egyszer sem írtál.
Én nem akartam a ti babakocsitokat szidni
, én csak a mienket akartam porig alázni
Kiságy:
Nekem csak egyetlen javaslatom van, az is kizárólag azokhoz, akik olyan alacsonyak, mint én. Én 156cm vagyok, és nagyon megszívtam a kisággyal. Nekünk egy kombi kiságyunk van, pelenkázóval egybe, később gyerekággyá alakítható. És, a kiságy rész alatt ágyneműtartó van, amitől maga a kiságy is ugye magasabban van, és a rácsok is értelemszerűen.
Addig nem is volt gond, míg Kristóf csak feküdt és az ágy fekvőfelülete magasan volt. De most már, hogy tud állni, és letettük a legaljára a fekvőrészt, nem érek be az ágy aljára, mert olyan magasak a rácsok. Kivenni még ki tudom Kristófot, de be már csak kis sámlira állva tudom óvatosan leereszteni, nagyon gáz, egy csomószor ezért ébred fel.
Vagy pedig ráfekszem a rácsra és úgy.
De pl. ha pocakos kismama lennék, nem is tudom hogy oldanám meg, még jó, hogy már relatíve vékony vagyok és így jó hozzáférek az ágyhoz.
Nagyon sokat számítana, ha legalább 10-20cm-rel lejjebb lenne a rács és jobban be tudnék hajolni, pont amennyit az ágy alján az ágyneműtartó fiók elfoglal.
Vagy pedig lehajtható vagy lehúzható rácsú kiságyat vettünk volna, amit én még nem is láttam, de biztos, hogy létezik.
Na de mindez csak az olyan törpe anyukákra vonatkozik, mint én
Orrszívó:
Szerintem se túl jó a porszívóra köthető orrszívó. Illetve jó, csak nagyon brutál.
Kristóf még a kis pici elektromos orrszívótól is hányásig bömböli magát, a rendes nagy porszívótól pedig retteg, nem is tudom, mi lenne, ha arra kéne csatlakoztatnom még az orrszívót?!
Tündi
Talira mi nem hiszem, hogy megyünk.
A másik topokból már a legtöbben nem is ismernek minket.
Judit
Drukkolok a vizsgádhoz
Biztos sikerülni fog
Vérvételről jut eszembe:
Milyen durva, hogy én meg pici újszülöttek és koraszülöttek fejvénáját szúrogattam vérvétel és infúzió miatt. Ráadásul egyedül. Egyik kezemmel lefogtam a babát, meg takaróba csomagoltam, így nem tudott úgy kapálódzni, másik kezemmel meg a branült szúrtam a fejvénájába.
Húúú, akkor gond nélkül megcsináltam. Most meg már hogy nekem is van gyerekem, elég szörnyű belegondolni
Még azt se tudom nézni, amikor oltást kap
Na jól van, befogom, most kiírtam magam egy hónapra
Babus