Na lenyugodtam!
Látjátok ez a fogigátló dolog is azt mutatja h. nem vagyunk egyformák és nem reagálunk egyformán a hormonokra, ezért nem is lehet minket "egy kaptafára" kezelni.
Én anno Marvelonról tértem át Mercilonra, majd egy kis Diane a ragyákra, utána Triregol a hízás és a libidócsökkenés ellen, majd fejfájás miatt Yadine( mindezt röpke 15 év alatt).
Aztán amikor ismételten előjött a migrénem a neurológus a fejfájásambulancián azt mondta nem tudja mitől van, de mivel csak a tabletta szedési szünetekben jelentkezik, inkább hagyjam abba a bogyót nehogy vmi nagyobb baj legyen.
Abbahagytam rá két hónapra ragyák tömkelege jelent meg. UH: PCO!
Mivel nyár közepe volt én meg már nem mertem csador nélkül kimenni az utcára, (és mivel nem hagytak alternatívát) beleegyeztem a Diane-ba.
Féltem tőle mert a korábbi 3 hónapos szedése alatt 3-4 kilót híztam tőle, ezzel szemben a 2. kúra (6 hónap) alatt tartottam a súlyomat. Viszont míg az első kúra "felpumpálta" a melleimet, a második sajnos éppen ellentétes hatással bírt
.
Nekem mindegyik bogyó alatt normális ciklusom volt, eleinte nem okoztak semmilyen problémát, sőt örültem, mert kislány koromban borzalmas menstruációs görcseim voltak, ami a tablettaszedéssel teljesen megszűnt.
Aztán az utóbbi 5 évben kezdett feltűnni vmi furcsa: szeretem a párom, nagyon jól megvagyunk, 10 éve élünk együtt, de vhogy NEM JUT ESZEMBE A SZEX.Megkérdeztem a dokit h. okozhatja-e a fogigátló? Válasz:az biztos nem, ez teljesen természetes 10 év után. Hát én nem éreztem természetesnek!!!( azóta olvastam egy angliai kutatást mely szerint a nők 10-20 %- nál IGENIS OKOZ ilyen problémát a fogigátlók szedése!!!!!)
Akkor váltottam dokit, majd tablettát Triregolra a köv. doki tanácsa alapján.
Akkor jelentkezett a migrén menstruáció alatt.
Megkérdeztem lehet-e a fogigátlótól? A választ azt hiszem sejtitek!
Új doki, Yadine, 3 hónap nyugalom után sajnos visszatért a migrén. Akkor abbahagytam a tablettaszedést és úgy döntöttem jöjjön inkább a baba!
Hát nem az jött, hanem a pattik, majd a diagnózis!
Az h. én a 15 év alatt többször jeleztem a dokiknak h. tabl. ellenére a pattik állandóan jelen vannak( igaz nem olyan mértékben mint most), és hogy néha annyira fájnak a petefészkeim h. nem tudok hason feküdni, egyikből sem váltott ki komoly érdeklődést, csak gyógyszert váltottak, hormonális kivizsgálás fel sem merült!
A kedvencem egyébként az volt amikor a tabletta abbahagyását követően elmentem a dokimhoz (aki akkor már 2 éve ismert), a rettenetes gyulladt, gennyes ragyákkal az arcomon, a hátamon, a hasamon, és a vállamon, h. most már tenni kéne vmit, mert már nem szívesen mutatkozom emberek közt!
Tudjátok mit mondott?
MAJD KINÖVI!!!!!!!!!!!!!!!
30 évesen!?
Erre írt egy papírt UH-ra, annyi állt rajta: PCO?
Az UH-os doki meg visszaírta h. PCO-s jellegű ováriumok. Mondom: az mi?
Válasz: majd a dokim elmagyarázza!
Mondom: Lehet nekem ettől gyerekem?
Vmi olyasmit vettett oda h. ne nagyon bízzak benne!
Felhívtam a dokimat, aki annyit mondott, h. " ne izguljon, majd egy kis Clostyval megstimuláljuk"
Na ekkor borult ki a bili nálam, és vettem a kezembe az irányítást, mert láttam h. a problémám rajtam kívül senkit nem érdekel és csak én tudom megkeresni a válaszokat a felmerülő kérdésekre.
Azóta nem bízom egy nőgy.-ban sem teljesen és mindent megpróbálok visszaellenőrizni.Ha sikerül!