Új privát üzeneted érkezett!

Forti, mondd meg a férjednek, hogy nagyon jó arc, és ne törõdjön velük. Én is mondtam már a férjemnek, hogy olvasson bele. Kis idõ kell csak és lesz ott is egy jó társaság. Kép

Köszi mindenkinek a gratulációkat!

Lányok, én azt hittem, hogy ez a topikváltás folyamatos. Már úgy értem, hogy rosszabb esetben kezd az ember a ma megint megjött-be, aztán kis küzdelem után ide költözik a friss kismamákhoz, aztán szül és becuccol az elsõ napok, hetek-be. Igy néhány hét eltolódással ugyonazokkal dumál, akikkel korábban itt. Nem?

Zsunya
zsunya (zsunya)

Bringa, köszi szépen, én is hasonló jókat kívánok Neked!Kép

Lella, tényleg nem jó dolog szomorkodni, dehát elõzõ nap tudtam meg, hogy vészesen vérszegény vagyok és ezt seki sem figyelte, csak a legutolsó SZTK-ás doki vette észre.Kép Azóta persze szedem a vasat és iszom a magnézium pezsgõtablettát, mert hát múlt héten sokat keményedett is a pocim, de mostmár sokkal jobb. Nem szeretném, hogy beigazolódjon a védõnõ állítása, miszerint kb.4-5 hét múlva számíthatunk már a babára! A hétvége jól sikerült, egész jól bírtam az utat, csak a lábam hihetetlenül bedagadt. A boka csontom egyáltalán nem látszódott, annyira. Így az este nagy részében felrakott lábakkal múlattam az idõt, de azért a kispapával is táncoltam, olyan kis komótosanKép.

Forti, köszi, hogy gondoltál rámKép. A hétvége jó volt, eltekintve a fent írtaktól. És még egy kicsike táncit is becsúsztattunk, ami úgy nézett ki, hogy a párom egyik kezével a hasamat fogta, mert hát a leányzót sem lehet kihagyniKép, én meg úgy oldalvást álltam, mert hát így tudtunk egymáshoz simulni kicsikét. Gondolom furin néztünk ki, de nekünk nagyon tetszett, minden számra így táncoltunk, még a rokira isKép.
Annyira jó, hogy a párod létrehozta a kispapás topicot, ajánlgatom majd én is az enyémnekKép.

Zsunya, gratulálok a picikétekhez! Minden jót!Kép

Pusz,
Ilke 31

KépKép
KépKép
ilke

Zsunya,
Gratula!!!!

I_ancsa,
Hát igen, a kiméletes szülés valszleg császért jelent, de persze ezt annak kell tudni, aki leírta....

Az normális, hogy a 22. héten keményedek, és állandóan pisilnem kell???? Most pár nap óta óránként rohangálok a vizesblokkba...

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok!
ez itt a reggeli jelentkezes helye. meg mindig egyben, semmi jele hogy pocok latni akarna a mamit Kép

rossz pocok Kép szeretem pocok!
m
martina

martina,
tessék még egybenmaradni csütörtökig! Kép Pénteken már szülhetsz. Kép

Puszi:
Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Hát akkor én is lejelentkeznék... Kép
Még mindig egyben, Dóri még mindig jobban érzi magát odabent. Az, hogy az én hasam szétreped néha amikor felébred és nyújtózkodik, csak egy dolog, mert a kisasszony tojik rá (már bocs!). Arra szintén, hogy már alig érem el a klaviatúrát tõle. Kép Ha nem lennének rosszindulatú emberek, bizisten felraknék egy bugyis képet a pocimról. A húúúúúú megjegyzés finom lenne rá... Kép
Mellesleg már nem merek lassan megszólalni a párom elõtt, mert minden szösszenetemre jön a kérdés: "Öltözzek?????"

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Én is bejelentkezem, nálunk sincs semmi változás, szerdán a doki azt mondta, hogy egy hétig szerinte nem lesz baba, szerdán megyünk újra. Kicsi hasam nagyon szeretem, minden kis mozdulatát érzem a babánknak, és ezt nagyon élvezem. Emellett eltörpül minden kényelmetlenség Kép

Dojika, Zsunya!
Gratulálok! Kép Kép Kép

Barbara!
Régebbi hozzászólásodból azt vettem ki, hogy lakást keresztek. Albérletet vagy venni akartok? Esetleg tudnék segíteni!

Margaréta 38+2
margaréta

Zsunya, emlekeztem egy regebbi hozzaszolasodra, tan a halapenzzel kapcsolatos topicbol, ezert volta kerdes. En is efele hajlok, ha netan az utolso pillanatban hazaerunk, marmint magyarhonba. Neked bejottKépKépKép, tan en is tulelemKép

Kedves Forti, a sanyaru sorsu kispapi - topic letrehozasa pedig oriasi nagy otlet!!!! Alig varom, hogy kisse elkezdjen porogni, ez jobb, mint akarmilyen mas olvasnivalo!!!KépKépKép /es ugyebar attol lesz meg jobb, hogy nincs levedve, azaz nyitottKép - igen, ez celzas akart lenniKépKép/

Sasha, tegnap jo volt latni az elfoglalt es KépKépKépKép-kedvedet, de ma hol vagy? Megvolt a reggeli kakao?Kép

Ilke, de most mar jobb a kedved ujraKépKép Kar, hogy nem keszult fenykep az -utokornak- az uj tancrolKépKép

Agota, isten hozott nalunk!Kép

Martina, hat persze hogy jo gyerek!KépKép

Kata, tulajdonkeppen meg raersz akar ket hetet is, vagy megsem?KépKépKép /38+2= meg mindig csak 40 es nem 42 peldaulKépKépKépKépKép/ Ha nagynak erzed a pocidat, akkor tessek megnezni nehany kettes vagy harmas ikres anyukat a finisben -tutira megint kisebbnek latod majd a sajatodatKépKépKép. No ne hidd, hogy most csufolodom, ez az egyutterzo szeretetem jeleKépKépKép

Amugy nekem olyba tunik, hogy a terhessegek szamanak novekedesevel egyenes aranyban no a kismami hasa is, az elso terhesseg meg alig latszik, a masodik mar jobban, a harmadik - hat, errol Katat es Sheilat kellene megkerdezni!Kép

Lella 21+1
lella

Lella!

Ok, tudom, hogy vannak ettõl nagyobb pocakok is, de hát azt nem nekem kell cipelni... KépKép

A mérettel viszont igazad van. Ez a terhességem sokkal hamarabb látható volt mint az elõzõ kettõ. Így volt ez Borinál is ha jól emlékszem. Neki is 3. baba és õ is arról panaszkodott, hogy mindenki szörnyülködött amikor megtudta, hogy hány hetes terhes.

Kata (38.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Reggel kaptam a hírt, hogy tegnap este Dojika kisfia Máté, szopizott 30 grammot. Elég szép mennyiség, nem?

ParaZita,
a haskeményedéshez nem tudok hozzászólni, de kb. ennyi hetes terhes lehettem, mikor nyáron Olaszországban voltunk nyaralni. El tudod képzelni, hogy a strandon állandó látogatója voltam a toalettnek. Azt hittem megfáztam a vízben, de "csak" épp terhes voltam.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Ilke
Én is végrszegény vagyok pedig hozzád képest még sehol sem járok. Az orvosom azt mondta erre, hogy "ja gondoltam hogy az lesz" és adott vasat. Úgyhogy így semmi bajom sincs.

Barbara
Hogy sikerült a kelttészta? Az elején én is attól tartottam a legjobban. És néha ma sem tudom miért nem sikerül.

Zsunya
gratulálok és irigyellek a gyors szülésért. Most már otthon babázol Kép

A kispapa topic nagyon jó ötlet és nagyon tetszik is. Biztosan be fog indulni. Én is nyaggatom a párom, de õ valami földöntúli utálattal közelít a számítógépekhez. (kivéve a Doom címû építõ jellegû mûhöz)

dec8 (22)
dec8

Zita
Én is folyton pisilek. Azt mondták ez a középsõ idõben el fog múlni, de nem tette.

dec8
dec8

Kata, emlekszem, mikor lanykammal egy hettel tullepve az idomet, befektettek a korhazba, s az alapos vizsgalatok utan kideritettek, hogy megsem vagyok 41 hetes, csak 40 pont, summa sumamrum, most mar maradjak bennKép, s benn is maradtam 2 in 1 meg masfel hetetKép, harom masik kismamival kerultem egy szobaba, valamennyien lombikosok voltak, tul a 34.heten, ketten kettes-ikreket egyikuk marmas ikreket vartKépKép Gyakran setaltunk egyutt fel es ala a folyoson, haaaaaaat, az en -addig oriasi nagynak tuno kemeny dudorom- annyira de annyira eltorpult az o mereteik mellett, hogy majd'hogynem szegyenkeztem mellettuk a picinke hasikom miattKépKépKépKép No innen az emlek, ezert irtam a fentitKépKép De az en kolkom is kijott, pedig a terhesseg elejen meg azert konyorgott neki a doki az allando kemenyedesek, gorcsok miatt, hogy csak a 8.honapig huzza ki, utana mar banja kanya, s a vegen meg egesz jol elvolt odabenn, de kijott o is, mikor megijesztettek, hogy masnap inditas, elozo ejjel ugy elkezdett folyni a magzatviz, hogy csuda!KépKép Minden jo ha a vege jo, kitartast lelkecskem!!!!KépKép

Agci, ez aztan a jo hirKépKép, hogy is volt, ugye szombaton szuletett a kis Mate?

Dec8, ez a kelt teszta dolog nalam sem egyszeru sajnaKép. A fankjaim csudaszepek, szalagosak, mint a nagykonyvben, de ezenkivul semmi sem sikerul, pedig hogy szeretem pld. a kakaos csigat is, meg a turos bugyrot isKépKép. Mar kiprobaltam nehany <U>elronthatatlan</U> neten szerzett receptet is rajuk, de nekem azokat is sikeralt elrontanom! Barcsak sikerulne!!!!!!!!!

S.O.S. kikeresne valaki nekem a keresoben a Homeopatiaval foglalkozo topicot, nekem nem akar mukodni, tan azert nem, mert nincsen ekezetes betumKép Koszonom!Kép
lella

Sziasztok!

Elõször is GRATULÁLOK ZSUNYA PÉTER BABÁHOZKép

Ágota Beirtalak a táblázatba és üdvKép

BarbaraKép

Addig nem teszem fel a táblázatot ameddig meg nemmondod hogy mikorra vagy kiirva, ugyanis aszerint van meghatározva a sorrend és nem találtam meg az elõzõ hozzászólásaidnál hogy emlitetted volnaKép Szóval várok délutánigKép

Rólam meg csak annyit, hogy sûrû hétvégém volt. Kezdõdött a fagyival. Igen a fagyival, úgy megfájdult tõle a torkom és olyan rosszul vagyok hogy csak na. Ennek ellenére szombaton elmententünk egy kerti grillparty-ra ahonnan egy fantasztikus kisággyal tértünk visszaKép Van hozzá olyan blada-bigyó amit a Kata007 is varrt (bocsi, de nemhogy leirni,még kimondani sem tudomKép). Vasárnap kb du. 4-ig aludtam utána elmentünka párom unokatesójának a szülinapjára ahol fini torta volt nyamKép Ja a szombati grillpartyn volt egy 16 hetes kismama és képzeljétek el tök nagy pocija volt, mármint az enyémhez képestKép Most láttam "élesben" egy olyan kismamát akirõl tudtam hogy mennyi idõs, furi voltKép Péntek óta csak kamilla teán és c vitaminon és hárs mézen élek, ami a folyadékot illeti. Az a lényeg hogy ne hapcizzak, ami után megfájdul a fejem. Nem is csoldálom, mert a hapci 1 ezred másodperc alatt tuti felgyorsul 100-raKép Legalábbis nagy sebességgel távozikKép Olyan mintha az agyamat lõné kiKép Lázam nincs, azt megmértem. Háziorvoshoz nem megyek, mert már imerem és tudom hogy nem adna semmilyen gyógyszert, ugyanazt mondaná amire törekszem: fekvés, meleg mézes tea, c vitaminKép Nagy vonalakban ennyiKép Ja mikor a párommal összeillesztettük a kiságyat (mert 5 darabban van) megkérdezte, hogy ez hány gyereknek vanKép Merthogy keresztbe elférne benne vagy 4 baba egymás melléKép Jól megmosolyogtamKép

Barbara!

Léci jelentkezz a szülés várható idõpontját illetõen, mert mégegyszer nem szeretnélek kihagyni a táblicskubólKép

Lányok ugye elnézitek, ha csak délután lesz táblázatKépKépKép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Lányok!

A babás táblázatot azért feldobom, hisz Zsunya pici fia már szerdán megszületett és még nem tiszteltem meg õket a táblicskuvalKépKépKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Mummy Iván 3600 g, 56 cm 2002.04.07 ( - ) 6 nap
Robi Tamara 3006 g, 52 cm 2002.04.25 ( - ) 4 nap
Krita Nelli 3450 g, 50 cm 2002.04.19 ( + ) 8 nap
Mia Soma 3290 g, 55 cm 2002.04.14 ( - ) 24 nap
Bubu Lili 4000 g, 54 cm 2002.04.21 ( - ) 2 nap
Sheila Melissa 2850 g, 47 cm 2002.04.30 ( - ) 6 nap
Bszilvi Péter Attila 2970 g, 50 cm 2002.05.01 ( - ) 3 nap
Csilla1 Erik Gyula 3820 g, 55 cm 2002.05.08 ( - ) 1 nap
Dojika Máté 3500 g, 52 cm 2002.05.10 ( - ) 11 nap
Zsunya Péter 3800 g, 56 cm 2002.05.08 ( - ) 5 nap</pre>

puszi
sasha

Kép
sasha

Lella
Nekem sem talált homeopátiás topicot. Találtam egy olyat hogy természetes gyógymódok a terhesség alatt a Élet módban van.

Nekem már sikerült kakaós csigát csinálni (egyszer) van egy nagymama féle receptem kelt tésztára és abból szoktam csinálni mindent (csiga, diós-lekváros kifli, bukta stb.). De nekem is volt hogy nem sikerült. Ki tudja miért.

dec8
dec8

Köszi a hozzászolásokat pisilés-ügyben. Csak azért tettem föl a kérdést, mert minden könyvben azt irják, hogy a 2. trimeszterben nem kell annyit, mint az elsöben meg a harmadikban... Nekem meg pont forditva, de ezek szerint nem vagyok egyedül Kép
Persze én mindent forditva csinálok: az elején hiztam (a hányinger dacára, pontosabban amiatt), most meg nem...

Tud valaki valami jó homeopátiás szert (pollen)allergiára? Meghülyülök a sok tüsszörgést&#337;l. (Biztos a nyárfaszösz). Szegény ürhajós meg olyankor rázkódik Kép

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok!
Lella,
Keres-Kínál: Homeopátiás orvos
De 1-2 dologban én is tudok infot.

A Rendelõben van egy új tanácsadó hölgy, szülésznõ, akitõl lehet bátran kérdezni.
Ágci

Kép
Ágci

Sasha, c-vitamin pezsgotabletta, 1000 mg-os, napi 2x vagy 3x, nehany napon keresztul, nekem nogyogyasz ajanlotta, es bevalt nagyon!!!!! Jobbulast! KépKépKépKép

Dec8, azt mar en is felfedeztem, de nem errol van benne szo, azert koszi!Kép

AgciKépKép, lehet, hogy szavadon foglak hamarosan, jo?KépKép
lella

Sheila!

Megnéztem Melissa-babát és valami gyönyörûségesen szépKép Még egyszer gratulálok hozzá és persze a kispapának isKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Megint szép kis termés született a hétvégén!
Törpi!
Üdv újra köztünk, hiányoztál ám!
Andysj, Sheila!
Szvsz segítetek nekünk, azzal, hogy még írtok ebbe a topikba! Gyertek gyakran nem kell azonnal elhagyni a mindket! Melissa gyönyörû! Kép
Zsunya!
Gratuálok Peti babához! Jó egészséget Nektek!
Ágota!
Szia nálunk! Én is júli 17-re vagyok kiírva! Együtt számoljuk majd az utcsó perceket. Bár egyelõre még otthon nincs netünk, remélem végül összejön mert május végéig dolgozom csak és utána max. egy netkávézóban tudok jönni a csipet-csapathoz!
Beszti!
Jó végre LÁTNI téged! Beni csuda szép szõkeség!
Kata007, Martina!
Nektek tényleg nincs már sok hátra! Azt kívánom, amit Ti is szeretnétek! KépKépKép

Velünk minden rendben, pénteken voltunk 30 hetes UH-n. Halacska befordult és az UH is júli 17-re írt ki. Szépen mûködik a veséje is. Nagyon boldogok voltunk, hogy láttuk õt! A dokink szinte meglepõdött, hogy már a 30. hétben járunk és azt mondta, hogy "hihetetlen, hogy mindjárt szülünk". He-he én már tudom Tõletek, hogy nem eszik ezt a kását olyan forrón. Viszont nincs még szülésznõnk mert akikkel a dokink szokott dolgozni szabin lesznek. Kicsit nehezebb így választani de majd csak megoldódik ez is. Zsunya módszerébõl kiindulva (nem választott elõre orvost)lehet, hogy nem is kell nagyon izgulni a téma felett.

További egészséges gömbölyödést Mindenkinek!
Halacska 30+5

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Zsunya!KépKép

Gratulálok a babához!

DojikaKép

Ügyes fiúcska ez a Máté baba, hogy ilyen szépen szopizik!KépKép

Kata007!

holnap CTG, kíváncsi leszek, hogy Dóri mit produkál, jelentkezni viszont csak szerdán tudok!

Beszti!

Hogy vagy?

Pucúr
Pucúr

Zsunya!

Gratulálok!KépKép

Halacska!

Köszi! Kép
A dolog érdekessége, hogy egy szöke sincs a családban!Kép
Már amikor született, akir is jó volt, mert mondták, hogy "Látjuk a fejét, szöke!". Az én gyerekem???KépKép Hogyan?
Azóta is nagyon furcsa nekem, ohgy lehet szöke gyerekem, mert az esetek egy részében a babahaj egészen más szinü, mint késöbb, de nála megmaradt.Kép

Zita!

Ha a pisilés több ideig tart, akkor nem felfázás. De lehet az is!! Pl. én az elején sokat jártam pisilni (kb. 10-12. hétig), de aztán elmúlt.Kép Aztán valahol a középidöben egyszer újra elöjött, és én azt hittem, hogy megint csak a baba, de egy kicsit korainak tartottam (a fiamnál is csak az elején és a végén okozott gondot). Aztán pár nap múlva megszünt, ugyhogy utóbb rá kellett jönnöm, hogy ilyen ha felfázok...Kép És azóta megint nincs semmi!!!KépKép Söt, sokakkal ellentétben még éjszaka sem kell többször járnom, csak reggel, amikor felébredek.KépKép

Rólam:

Kicsit fárasztó hétvégénk volt, a kisfiamnak pénteken volt a szülinapja, vasárnap ünnepeltük. Meg akartam lepni egy ágyanemügarnitúrával (most, hogy a babának csinálom, folyton kérte, meg még az egyik textilboltban az egyik anyag is nagyon tetszet neki (hajós)), de csak akkor lehetet varrni, amikor aludt (az anyagot is nélküle vettük meg, meg minden folyamatból "kihagytuk", hogy igazi meglepi legyenKépKép). Ugyhogy szombaton éjjel 2-ig fent voltam. (Nem is gondoltam volna, hogy a huzat gombos részét ilyen bonyolult elsöre megcsinálniKép, másodszorra már 20 perc alatt megvoltam vele...KépKép)
Az eredmény nagyon szép lett, tetszett neki!
De azért ma kialudtam magam!KépKép

Beszti
32+2

KépKép
KépKépKép
beszti

Pucur!

Jól!KépKépKép
Egy kicsit nehezebb a mozgás, meg elfáradok már attól is, ha fel kell jönnöm az emeletre!Kép De hát én akartam, ugyhogy panaszra semmi okom!KépKép (Csak este tudnék végignézni végre egy filmet Kép, ugy érdekelne idönként a vége is!Kép)

Még dolgozol?
És hogy állsz a babadolgokkal?
Azért jún. 1-ig még egyben akarsz maradni, ugye? KépKép Mert megnéznélek nagypocisan is!!!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lella,Kép
akár az e-mail címemre is írhatsz.
Ágci

Kép
Ágci

Szasztok!

Dec8 elkuldened nekem azt a nagymamid fele keltteszta cuccost? csigat aakrok csinalni Kép
meg ablakot pucolni, kovet torni, sittet hordani Kép
mindegy csak hszanaljon.

azt hiszem tavaly nem voltam ennyire hisztis a vege, pedig roszabbul voltam. Igaz, akkor NEM kellett egyedul keresztul tomegkozlekednem a korhazba 1-1 vizsgalatra Kép

na majd delutan is jelkezem meg Kép keltteszta receptrek johetnek ;)
trilla@mailbox.hu

m
martina

Martina
Holnap küldöm a receptet (fejbõl nem megy). De nem válalok felelõsséget érte. Te is küldj csigát Kép

Zita
Amikor én felfáztam akkor csípett is a pisilés, és hiába pisiltem továbbra is kellett. Most meg azért van utána egy-két kellemes percem Kép.

Sasha
Ha nem küldöd a táblát nem tudom hány napos is vagyok. Na mindegy majd kiderül.

dec8 (22)
dec8

Beszti, dec8,

Köszi!!! Nekem nem csíp, és utána nyugi van (fél óráig..). De azért lehet, hogy megnézetem, ha legközelebb megyek a dokihoz.

Zita
ParaZita

Sziasztok Lányok!Kép

A segítségeteket szeretném kérni! Én is babanetes vagyok, csak még a másik topicba, a "ma megint megjöttbe" tartozom.
Remélem, hamarosan követlek Benneteket és nekem is lesz pocaklakóm!Kép

A kérésem, jobban mondva kérdésem:
A legjobb barátnõm 1 hete szült, van egy tündéri aranyos kislánya. Pénteken megyek másodjára meglátogatni és szeretnék valami szép ajándékot vinni a picinek.
De sajnos, mivel még nem vagyok járatos a témában, nem tudom, minek örülne a barátnõm a legjobban, mi az, amit egy ilyen pici baba kaphat.
Ruhát nem akarok venni, mert azt már sokat kapott. Arra gondoltam, hogy vehetnék egy kiságyra szerelhetõ díszt, amin különbözõ babák lógnak, esetleg zenél is. Vagy valamilyen aranyos kis plüssállatot vegyek? Az egyik boltban láttam kifejezetten bébiknek valót.

Szerintetek mit vigyek? Ti minek örülnétek a legjobban? És hol lehet ilyen dolgokat kapni Budapesten? Sajnos eléggé kezdõ vagyok a dologban.

Ha tudtok segíteni, köszönöm.

Mindenkinek boldog babavárást és egészséges kisbabákat kívánok!Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok

Ilke
Örülök, hogy jól telt a 7végétek! Nem kaptál megint emilt tõlem? Nem hiszem el, hogy nem megy át!! Kép Kép

Köszönöm mindenkinek a bíztatást, a kispapára ráfért!! Kép Mutattam neki, hogy milyen optimisták vagytok, mondtam neki hogy ne adja fel.

Forti (27+4)

Kép
Kép
forti

Szia Zsuzsu!

A forgó, zenélõ nagyon jó ötlet, kérdés, hogy nincs-e még a babának. Én a plüss állat helyet, valami jól kézbevehetõ csörgõt vennék, vagy zenélõ játékot. Különben, ha vmi nagyobb baba- vagy játékboltban vásárolsz, rá is van írva a bébijátékokra milyen idõseknek ajánlják. De biztos készséggel segítenek az eladók is. Meg attól is függ, hogy mennyi pénzt szánsz rá. Pl. egy szép kiságyba való fejvédõ is nagyon jó, kedves ajándék, és nem is biztos, hogy drágább mint a játékok.
Én tudom neked ajánlani a Megatoys Soroksári úti 160. boltját vagy Brendon Váci út 168. Na, ott aztán van minden!

Ágci

Kép
Ágci

Kedves ÁgciKép

Köszönöm szépen a gyors választ és a tippeket. Holnap elmegyek ebbe a Brendonba. Úgy 5-6 ezer Ft-ért szeretnék valamit venni, azért remélem már kapok valami szépet.
Megnézem a fejvédõket is és a zenélõ játékokat.
Remélem, sikerül valami jót és hasznosat vennem.

Amikor a kórházba mentem, jól mellétrafáltam, mert vittem a barátnõmnek mindenféle friss gyümölcsöt, gondoltam, az jót tesz ilyenkor szülés után. Hát kiderült, hogy egyiket sem eheti, mert a kisbabának fáj tõle a hasa.

Egyébként nagyon könnyû szülése volt. Május 4-re, szombatra volt kiírva. Péntek este 7-kor bement (egyedül, metróval) CTG vizsgálatra, ahol megállapították, hogy bár õ egyáltalán nem vette észre, de már egy jó ideje vajúdik. (5 cm-re volt kinyílva a méhszáj.)
Mondták is neki, hogy ha már ott van, talán bent is maradhatna szülni egyet.Kép
Este kb 9-10 körül indultak be a fájások és hajnali 1:30-kor meglett Réka! Az elsõ baba, alig több, mint 3 óra alatt!
Úgy mesélte nekem, hogy nagyon jó érzés szülni, a legjobb dolog a világon és szeretné még többször átélni!
Hát én ilyet még nem nagyon hallottam, de hasonló jó élményeket kívánok Neked és a többi Kismamának is!Kép

Köszi a tippeket még egyszer, puszi:
Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok!

Én sajnos nem tudok mindig itt lenni Veletek, de szeretnék közétek tartozni.
Én most 17. hetes mamóca vagyok és már nagyon várjuk az elsõ kisbabánkat. (Sajnos nem ez az elsõ terhességem)

Szeretnék érdeklõdni, hogy hol vehetnék szép kismama ruhákat. Már nem jönnek rám a "régi" ruhák.
Azt mondanom sem kell, sogy sajna nem vagyok milliomos, így igazából a megfizethetõ helyek érdekelnének.

Köszi: Krizsi (16+5)
krizsi

Kedves Krizsi,

A Kálvin téri Városkapu (remélem, jól emlékszem a névre) üzletházban (Lónyai u. sarok) az emeleten van egy kismamabolt, ahol elég normális cuccok vannak normál áron, próbáld meg.

Zita
ParaZita

Barbara!

Mivel nem (gondolom) tudtál jelentkezni, ezért saccoltam egyet a szülés várható idõpontját illetõenKép Remélem nem bajKép

És akkor a friss kismamás táblázatKép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Szilvi 40 / 3 28 év/1.b. Budapest 05.03 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]2.[/size] Margaréta 38 / 2 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]3.[/size] Mano 38 / 1 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]4.[/size] Vicamama 38 / 1 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]5.[/size] Bori 37 / 5 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]6.[/size] Kata007 37 / 3 35 év/3.b. Miskolc 05.31 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]7.[/size] Martina 37 / 2 28 év/2.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 06.01 [size=-2]BM Kórház / Dr. Gerencsér[/size]
[size=-2]8.[/size] Norci 37 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XI.[/size] 06.02 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]9.[/size] Törpi 37 / 1 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Marcsi 36 / 0 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] Blano 35 / 2 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]12.[/size] Any 35 / 0 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]13.[/size] Kato 35 / 0 27 év/2.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]14.[/size] Pucúr 34 / 5 29 év/1.b. Budapest 06.15 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]15.[/size] Katesz 33 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]16.[/size] Gumicukor 32 / 4 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]17.[/size] Beszti 32 / 2 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]18.[/size] Dió 31 / 4 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Conti 31 / 3 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] Ilke 31 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]21.[/size] Halacska 30 / 5 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]22.[/size] Ágota 30 / 0 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]23.[/size] Nyuszi 29 / 0 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]24.[/size] Zsanci 28 / 0 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]25.[/size] Malacka 27 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]26.[/size] Csics 28 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] Forti 27 / 4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]28.[/size] Djeszter 27 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]29.[/size] Zsani 26 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]30.[/size] Bringa 25 / 6 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]31.[/size] Anda 24 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]32.[/size] Petra 25 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]33.[/size] Viktória 25 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]34.[/size] Iddi 24 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]35.[/size] Nóra 24 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]36.[/size] lomis 23 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]37.[/size] Zsóka 21 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Kriszti 22 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]39.[/size] Nyusza 21 / 6 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]40.[/size] Dec8 22 / 0 24.év/1.b Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]41.[/size] Gyöngyöske 21 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]42.[/size] ParaZita 21 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]43.[/size] Ancsi 21 / 2 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]44.[/size] Lella 21 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Oi Clinic[/size]
[size=-2]45.[/size] Edina 20 / 1 24 év/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]46.[/size] Mona 20 / 1 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]47.[/size] Sasha 19 / 5 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]48.[/size] Bolegajudit 18 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]49.[/size] Sch_moncsi 16 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]50.[/size] I_ancsa 18 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]51.[/size] Kataa 16 / 6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]Nyírõ Gyula Kórház[/size]
[size=-2]52.[/size] Lora 16 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]53.[/size] Szilcsike 15 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.01 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]54.[/size] Csipkebogyó 15 / 4 26 év/1.b. Németország [size=-2](XVII.)[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]55.[/size] Bmaass 15 / 4 25 év/1.b. Stuttgart 11.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]56.[/size] Mj (Móni) 12 / 6 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]57.[/size] Pilinke 12 / 5 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]58.[/size] Kamelia 11 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.26 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]59.[/size] Kisvakond 8 / 1 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]</pre>

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Sasha!

Szeretném megtudni, hogyan kerülhetnék én is fel erre a gyönyörûséges listára?

Üdv: Krizsi
Krizsi

Zsuzsu!
Lehet hogy en gondolkodom csak ennyire alapokban, de a baba mindenkitol ragokat, csorgot, plust, izeket es bigyokat fog kapni.

Aminek en tuti orulnek, mert errol is le lenne a gond egy darabig, ha aki jon hozzam, felhivna, megkerdezne mekkora pelusba pakolunk eppen, es hozna egy megfelelo meretu es markaju (mert nem mindegy mihez szokik a babapopsi) csomag pelust.

Lehet hogy ez elvesz szamodra az ajandekozas feelingjebol, de a babanak ajandekot venni raersz majd 1 eves koraban, amikor talan majd O is ertekeli. Egyelore, ha a szuleinek az eletet megkonnyited ezzel, tuti halasak lennenek.
Gondolom....

m
martina

Szia Krizsi!

A táblázatba a legegyszerübb módon lehet bekerülniKép Megadod az adataidat, a táblázatból láthatod, hogy melyeketKép Én meg egyszerüen beirlakKép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Zsuzsu!

Martinával egyetértek! A baba még olyan pici és ami Õt érdekli az egyenlõre az anyukája és a tejciKép Ne félj! Majd egy év múlva már biztos értékelni fogja a szebbnél szebb és jobbnál jobb babajátokokatKépKépKép Szerintem is kérdezz rá, hogy mi az aminek a legjobban örülnénekKép Vagy kérdezd meg az újdonsült apukát és akkor az anyukának meglepi maradKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Szia Zsuzsu!

Csatlakozom az elõttem szólókhoz! Két ismerõs is szült akiket meglátogattam és hát nem szégyeltem megkérdezni, hogy mit vigyek ajándékba. Válasz: 1 csomag (márkamegnevezés és méret) pelenkát. Akkor tényleg arra volt szüksége a babának. És hát a pelenkázás utáni mosoly is ér annyit, mintha valami mást kapott volna, amit még tényleg nem tud igazán értékelni.

Pucúr
Pucúr

Kézcsók a kismamáknak.

Sorry, hogy bejöttem, ( beleolvastam ) a topicotokba, de mentségemre szolgáljon, hogy kedvesem ( Forti ) engedélyével tettem.

Lella, itt egy link, a Homeopátiárol:
[url=http://drbogi.freeweb.hu/homtart.htm" TARGET="_top]http://drbogi.freeweb.hu/homtart.htm[/url]

Nagyon kellemes babavárást kivánok minden kismamának !
Forti férje : Hóember (27+4) Kép
Hoember

Zsuzsu

Én szintén egyet értek az elõttem szólókkal, én is nemrég voltam babalátogatóban, és én dobozos popsitörlõt vittem, amit a mami nagyon remekül tud használni Kép A bébi pedig tényleg nem tud még "igazi" ajándékot értékelni, ez viszont a kényelmét szolgálja.

Forti (27+4)

Kép
Kép
forti

Sasha
Jól érzékelem, hogy egyedül maradtunk a szoptatós melltartó problémánkkal?? Kép Senki nem árulja el nekünk, hogy mire számíthatunk? Többedik babások reagáljatok plz.

Forti (27+4)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Gondolom valamennyire belefér a következõ kérésem ebbe a topicba: /már írtam máshol, de úgy látom itt nagyobb a jövés-menés / röviden arról érdeklõdnék, hogy mi a véleményetek a csepeli Weiss Manfréd kórházról? Tudtok e ajánlani egy jó szülész-nõgyógyászt? Sajnos a régi orvosom nem jöhet szóba a 300 km-es távolság miatt. Végre a próbálkozások után pozitív lett a teszt, de elkeseredtem, amikor rájöttem, hogy egyedül vagyok itt, és nem ismerem az itteni kórházakat. Ismerõseim sincsenek, akik a véleményüket elmondhatnák. Lassan orvoshoz kell fordulnom, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy kihez? Olyan jó olvasni a hozzászólásokat... Lehet, hogy mégsem vagyok egyedül??
theodora

Sziasztok,

Zsunyának ezer gratula a kisfiához és nagyon sok boldogságot az egész családnak!Kép

Conti, Any

Köszi a cukros hozzászólást, nemsoká megyek diabetikushoz és én is remélem egy diétával rendezõdik a dolog. A maradék idõt már féllábon állva is kibirom, Kisnyusziért minden áldozat megéri...Kép

Láttuk UH-n és ugyan aludt, de gyönyörû volt és már 1100G!!! Számomra néha még mindig hihetetlen, hogy cirka 2 hónap múlva anyuka leszek! Nem elsõ babások, Ti hogy voltatok ezzel a dologgal? CSak én vagyok ilyen lökött?

Halacska,

Kár hogy ha már nem dolgozol már csak néha tudsz majd irni...Kép Honnan fogom tudni mikor leszel bent a kórházban?
A dokim azt mondta, hogy hacsak nem akar a baba elõbb jönni, a 40.héten fogják csinálni a császárt. AMi nekem július 20-28 lesz. Lehet, hogy pont mégis elkerüljük egymást?Kép

AJándéktéma

Szerintem is jó ötlet használati cuccot venni, mert ugyan nem "elegáns", de értékben lehet annyi, mint egy játék, de lehet hogy annál viszont jobban örülnek neki a szülõk. A bátyám is ezt mondta, náluk pedig 3 kispocok ugrál...KépKépKép Úgyhogy én hiszek neki.

Csók Mindenkinek!
Hajrá Finisesek!!!

Nyuszi
29+0
Nyuszi

Sziasztok!

A szoptatós melltartóról én is szeretnék kérdezni, csak annyit, hogy feltétlenül kell? Mert szerintem egy normális pamut melltartóból sem olyan bonyolult kibújni. Vagy ennek valami speciális funkciója is van azon kívül, hogy elöl kapcsolódik? Én ugyanis nem gyõzök melltartókat venni, biztos írtam már, hogy nekem egyfolytában nõ a mellem, egész egyszerûen borzalmasan nézek ki. Különösebben nem érdekel, remélem szoptatás után le fog menni, de nem akarok beinvesztálni mindenfajta extra méretû melltartót.

Ez tényleg igaz, hogy szülés után nem lehet enni gyümölcsöt? Bár engem nem ér nagy trauma, mert nem vagyok oda érte, de mindig érnek újabb meglepetések.

Most csak ezek jutottak eszembe. Végre sok idõm van a gép elõtt, mert a férjem csütörtökig külföldön van. Egyébként mindig õ internetezik + játszik a gépen, én meg alig tudom követni az eseményeket itt a Babaneten!

Puszi mindenkinek:

Zsanci
zsanci

Sziasztok!

No én is jelentkezem. Ma voltunk orvosnál és Vilikét a pocimban megint lemázsálták. Most gép szerint 4 kg-ot nyomottt. Múltkor (egy hete) csak 3300 grammot, gondolom egy hét alatt nem nõ ennyit, õszintén szólva kezdek reménykedni, hogy a gép most tévedett. Sajna már kezdenek kétségeim támadni, hogy menni fog-e ez normál úton nekünk. És azt hiszem a dokim is ezt gondolja magában. Hát ez van, tudom, hogy nem tragédia, de így végképp nem tudom mire készüljek. Azért majd drukkoljatok Kép

Tényleg finisben levõk, ti is hetente jártok uh-ra? Mi arra is és ctg-re is hetente járunk már, de reméljük, hogy már nem sokáig Kép

Norci
Norci

Zsanci,
nekem egyik szoptatós melltartóm sem elölkapcsos, igazából szerintem nem az a lényeg. Inkább az, hogy jól tartson, fõleg, ha vkinek tényleg több méretet nõ a melle, hiszen nincs hozzászokva a bõre stb. Biztos, hogy jó méreteket vettél eddig (írod, hogy nem gyõzöd venni)? Ezt csak azért kérdezem, mert nekem még az eladók sem adtak normális méretet, amíg ki nem néztem innen az internettrõl. E szerint a táblázat szerint nagyon egyszerûen ki lehet számolni:
[url=http://www.felina.hu/meret.html" TARGET="_top]Melltartóméret[/url]

Norci,
Dojikának is elõtte pár nappal 4 kilót nyomott, aztán 3,5 kilós lett.
(Különben nekem is végig azt mondták, hûûû de nagy gyerek, aznap õ volt a legkisebb: 3440-nel) Készülj erre is arra is, nem érthet meglepi. Még a múltkor azt akarta írni, hogy Vilikének Te leszel az ideális anyuci, nem hiába nõ a Te szíved alatt, és biztos mindent nagyon jól fogsz csinálni!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

nekem is hetente ctg a buli, es elvileg volna meg egy UH is, de a dokim szabin, es ki tudja kivarjuk-e egyben hogy visszajojjon....
pedig szivesen latnek en is egy tippet a Pocokmeretrol.. na meg fekvesrol is. Bar szerintem jol helyezkedik....

m
martina

Sziasztok Lányok!

Nekem már úgy nincs kedvem dolgozni! Ti még dolgoztok? Meddig?
A hétvége nagyon klassz volt a Balcsin, jó meleg volt. Most jobban fog a nap is, gondolom a vitaminok miatt.
Annyira szurkolok a nagypocisoknak!
Ma voltam kismama tornán, nagyon klassz volt. Egyedül otthon azért nem olyan tuti, de jobba semminél. Ti mertek usziba járni?

A magnéziumot mikortól kezditek szedni? És a kalciumot a lábgörcsre?

Mindenkinek pusszancs,

bringa (25+6)
Bringa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?