Sziasztok! Boldog Új Évet mindenkinek! Egyre kevesebbet alszanak a csajok (így én is
), ezért járok erre keveset.
Edit!
Sajna cumi ügyben nem igazán tudok segíteni, én egyáltalán nem adtam nekik, így azt sem tudják mi az. Van helyette cici, az annál inkább... nem hogy leszoknának, hanem egyre többször cumiznak rajtam
Az ujjukat soha be sem kapták, így ujjszopással sincs gondom. De én úgy voltam vele, hogy az mégis jobb lenne mint a cumi, mert játék közben úgyis szükségük van a kezükre, a cumi meg akkor is a szájukban van.
Szerintem adj valami rághatót a kezükbe cumi helyett, a fogzáson az is segít, és arra nem szokik rá.
A csajok ügyesednek, Petra szépen közlekedik önállóan, szinte már egyáltalán nem mászik, csak játékból, ha menés közben elesik, akkor is felál és úgy megy tovább. Csenge csak kézen fogva megy még, de neki is elég az egyik kezét fogni.
A betegeskedést mi egy gyors takonykórral megúsztuk, 3-4 napig kicsit szívkáltam az orrukat, más nem kellett, lázuk se volt. És képzeljétek, már a végén nem is nagyon sírtak az orrszívásnál, és maguknak is emelték az orrukhoz a szívót
Egyébként mindent utánoznak, a fésűvel fésülködnek, meg engem fésülnek, a kajával etetnek, stb. Olyan édesek!
Egyedül a fogmosás nem megy. Eddig nyitották a szájukat szépen, engedték hogy megmossam a fogukat, most már elveszik a kezemből a fogkefét, bedugják a szájukba, de csak rágcsálják, mosás meg semmi. Most jön Csenge egyik rágófoga, lehet hogy mire kibújik a metszők kiromlanak... Remélem hamar jobb belátásra térnek és megint tudok fogatmosni...
Van köztetek olyan akinek harapott valamelyik gyerkőc? Hogy lehet leszoktatni róla? Petra állandóan harapja Csengét. (Egyébként aranyos, mikor megharapja és látja hogy haragszom meg megpuszilom Cseninek ott ahol bibis, odajön és ő is megpuszilja, meg mikor sír Cseni akkor megsimogatja, hogy hejte
. Csak a harapást azért mégis el kellene hagyni valahogy , még 2-3 nap múlva is látszik a foga nyoma
)
Puszi!
Ditke