Megjöttem, sziasztok!
Nos ez a terhesgondozás nekem is káosz. Mindenesetre én járok a saját dokimhoz, ő intézi az UH-t, majd ctg-t, NST-t, meg ha kell valami extra vizsgálat, és minimum négyszer kell menned terhestanácsadásra a tartózkodási helyed szerint illetékes terhesgondozóba, ahol van orvos (én egyszer találkoztam vele)meg a te védőnőd. Én miskolci lakos vagyok, ezért a Semmelweisbe kell járnom. Ma sem kellett megvárnom az orvost, megmérték súlyom, vérnyomásom, megnézték előző pisileletem meg adtak beutalót egy újra. Ja, és meghallgattuk Lilibálint szívét.
Állítólag nekem már csak egyszer kell mennen, mert utána hetente kell járnom NST-re.
Orsi, igaza van Krisztinek, pisit inkább vigyél, mert sem a hely, sem a pohár nem tiszta (sajnos). Gondolom kihagynád, hogy más problémáját kimutassák a te vizeletedből.
Terhesgondozáson (nekem) mindig néznek vizeletet, vért vagy csak háromszor vesznek, először a legtöbbet mert vércsoporttól kezdve nemibajig mindent néznek belőle. Erre nekem a Vérellátóba kellett menni. Utána van az AFP 16 hetesen. 22 hetesen talán a terheléses cukor. Előtte való nap vigyázz, mit eszel, mert sajna könnyen megugrik a cukor, és akkor befektetnek megfigyelésre. (Most jöttem rá, hogy nevek feletti utolsó nyíllal az utolsó hozzászólásra ugrik...)Meg vigyél a terheléses cukorvizsgálatra magaddal citromlevet. Én a Megyeiben voltam, ott éhgyomri vér+pisi, cukros víz (borzasztó szar), 2 óra tengődés, újabb vér. Ha teszel a vízbe citromlevet, akkor csak egy tömény limonádé, amúgy émelyítő. Van ahol zsömlét meg kockasajtot kell enni...Szerencsére nekem jó volt a cukrom, nem kell ezt a hülye tortúrát többször eljátszani.
Annyira nem gáz, hogy 3 hónapra elmegy a dokid, ha nincs gondod. Addigra az előzetes vizsgálatokat le lehet tudni, meg hivatalosan egyszer-egyszer kéne orvosnak látni az első két trimeszterben, meg kétszer a másodikban. A második harmad a leglazább, mondjuk nekem az elsővel sem volt gond. Sűrűbben úgyis a harmadik harmadban kell járnod.
Voltunk a Tégelben, megrendeltük a kiságyat, 20-ra lesz. Ilyen.
Aztán majd 20-án elhozzuk a babakocsit meg a többi cuccot is. Belenéztetek már listákba, hogy mi minden kell egy pöttömnek?
E.