Jézusatyaég!
egy kicsit nem vagyok itt, és nem bírtok magatokkal!!
Ini, Wolga, nagyon örülök, hogy megismertelek benneteket! Tök jó, hogy találkoztunk! Legközelebb febr. 6-án megyek dokihoz, ha esetleg valamelyikőtök szintén...
Bumpy,
először is köszi a magyarázatot. Holtig tanul az ember....
Másodsorban, sok sikert holnap! Mi is drukkolunk Marcival!
Igazat szólt Ilba,
én tettem fel anno azt a versikét, és most akkor újra, hogy az újak se maradjanak le róla:
Mielőtt Anya lettem
Mielőtt Anya lettem
Főzhettem magamnak meleg ételt.
Ruháim nem voltak pecsétesek.
Nyugodtan telefonálhattam.
Mielőtt Anya lettem,
Addig aludtam amíg akartam
És nem izgultam milyen későn fekszem le.
Minden nap megfésülködtem és fogat mostam.
Mielőtt Anya lettem,
Minden nap kitakarítottam.
Nem botlottam meg játekokban és
nem felejtettem el altatódalok szövegét.
Mielőtt Anya lettem
Nem izgultam, hogy a növényeim mérgezőek e.
Nem gondoltam védőoltásokra.
Mielőtt Anya lettem
Nem hányt le senki
Nem lettem kakis
Nem köptek le
Nem rágcsáltak meg
Nem pisiltek le
Vagy nem csípkedtek meg pici ujjak sem.
Mielőtt Anya lettem teljes birtokában voltam:
Gondolataimnak
Testemnek
Lelkemnek.
Végigaludtam az éjszakákat.
Mielőtt Anya lettem
Sosem tartottam egy síró gyereket, hogy az orvos megvizsgálhassa Vagy beadja neki az injekciót.
Sosem néztem könnyes szemekbe és sírva fakadtam Sosem váltam boldoggá egy egyszerű mosolyon.
Nem maradtam fenn késő éjjel, hogy egy alvó bébiben gyönyörködjek.
Mielőtt Anya lettem
Nem tartottam kezemben egy alvó bébit mert nem akartam letenni.
Sosem éreztem, hogy a szívem apró darabokra törik Mikor nem tudtam megszüntetni a fájdalmat.
Nem tudtam, hogy valami olyan pici ekkora hatással lesz életemre.
Sosem tudtam, hogy képes vagyok valakit ennyire szeretni.
Nem tudtam, hogy ennyire imádni fogom az Anyaságot.
Mielőtt Anya lettem
Nem ismertem az érzést, hogy a szívem a testemen kivül van.
Nem tudtam milyen nagyszerű érzés a gyerek etetése.
Nem ismertem az Anya és Gyermeke közti köteléket.
Nem tudtam, hogy valami oly pici
Olyan fontossá tehet.
Mielőtt Anya lettem
Sosem keltem fel az éjszaka kellős közepén Minden 10 percben, hogy megnézzem minden rendben van e.
Sosem ismertem a melegséget
Az örömöt
A szeretetet
A szívfájdalmat
A csodát
Vagy az Anyaság élvezetét.
Nem tudtam, hogy képes vagyok ilyen érzésekre, mielőtt Anya lettem.
A szoptatatáshoz még annyit írnék, asszem Titati a kérdező, de talán a többieknek is hasznos lehet.
Én szülés előtt egy hónappal elkezdtem maszírozni a ciciket. Nem nagyon, csak gyengéden, esti fürdés után kb 3-5 percig. Előtejem már ekkor volt, de csak pici, és csak ha nyomtam. Szülés után szintén maszíroztam, de akkor már nem keveset, hanem sokat, és minden lehető alkalmat kihasználtam, amikor Marci szopizni akart. Még akkor is rásegítettem neki egy kis szopi közbeni maszírozással. Nekem a kórházban nem indult el a tejem, Marci így 40 dkg-t fogyott a 3,44-ből. Ezért még kapott pótlást az utolsó éjszaka. (3050 g-mal hoztuk haza a kórházból)
És amikor hazajöttünk, folytattam tovább a maszírozást, fejést, és aznap éjjel indult el a tejci. Nekem semmilyen duzzadt mell, vagy gyulladás, vagy fájdalom nem kísérte azt hogy elindult a tejem. Az indulástól számított 2. vagy 3. nap volt egy csomó a jobb cicimben, ami viszont fájt is, és akkor meleg zuhany (minél melegebb annál jobb), és zuhany közben jó sokat maszíroztam. 20-25 percet biztos. (A férjem már bejött utánam a fürdőszobába, hogy miért fürdök ennyi ideig - azt hitte valami baj van.
)
2 nap alatt kimaszíroztam a csomót is, meg a fájdalmat is.
Az első napokban itthon fürdésnél mindig egy kicsit tovább zuhanyoztam a ciciket, mert jót tesz ez is annak, hogy beinduljon a tej.
De a legjobb, az a szopi.
És megnyugtatlak benneteket, a szoptatás nem fáj!!!! Akkor jó, ha megcsinálja a babó a vákumot, és nem tudod kiszedni a szájából csak úgy.
A mellbimbóm nekem is érzékennyé vált egy hét után, viszont kezdettől fogva bekentem mindig szopi után anyatejjel, és hagytam rászáradni. Ez nagyon sokat segített. Egyszer pedig bekentem Garmastan kenőcsel, és szopi előtt megmostam a cicit. Na az viszont csodákat tud művelni. Javaslom, hogy egy kis tubussal tartsatok otthon, mert szenzációs krém. 2 óra alatt úgy helyrehozta a mellbimbómat, hogy utána nem is fájt, és azóta sem.
Hát nekem ennyi a 3 hetes szopis tapasztalatom. Remélem segít.
A kórházban én csak VERA ásványvizet és a Laktoherb teát ittam. Gyümölcsléből az ottani egyik nővér javasolta, hogy csak szürt italt igyunk, rostosat inkább ne, de én inkább nem ittam semmilyet sem.
Gabus,
az Auchanba vett nekünk anyukám ilyen patentos bodyt (nem kötős), de a számozása....!!!!
Hát, 56-os van az egyiken, 62-es a másikon, és tök egyformák. És mindegyik bazi nagy, szerintem legalább 74-es. De amúgy tök aranyosak.
Akarsz képet róluk? Ha igen, akkor majd csinálok holnap.
Ja, azt is akartam írni, hogy tök jók a sétás képek! Ilba, a kocsitok is szuper. Én holnap veszem elő a miénket, de még nem tudom hogy cipelem le két emeletet.Nem kell ide semmilyen torna, hogy az ember visszanyerje az alakját! Simán lemegy ez a pár kiló plusz a gyerek körüli teendőkkel. Nem igaz?
Mindekinek jó éjt, Babók ti is aludjatok mostmár, hogy a Mamik is tudjanak pihizni!!!