Ezúton kérek elnézést azoktól, akiket megbántottam, nem volt szándékomban.
Fate
Edusmamee
Ne mondjátok, hogy a ciklushossz nem számít! Sajnos lényeges pont. Igen, lehet mondani példákat, hogy 40-50 napos ciklussal is szülnek, vagy nincs is vérzése évekig, aztán hirtelen terhes lesz. Ezek mind-mind kivételek! Hogy ne csak én mondjam ezt, alá is támasztom különbözõ orvosok véleményével:
"Rendszertelen ciklussal is szülnek, mert rendszertelenül is lehet peteérés. Csak sokkal nehezebben. Ismertem egy nõvért, aki minden védrekezés és ciklus beállítás nélkül pontosan 8 évenként lett terhes és szült gyereket. Így 24 éves házas volt, amikor a 3-ik gyermekét szülte. Szerintem mindkét fázissal baj van a 40-50 napos "ciklus" esetén, és ilyenkor nehezen lesz terhes valaki, és gyakrean vetéléssel fejezõdik be a terhessége." Sõt, mindezekre nem 1 vetélés után kellene igazából felfigyelni, hanem még a terhesség elõtt:
<FONT COLOR="0000ff">"A terhességre felkészülés mára már szinte egy önálló tudománnyá vált, melyet "perikoncepcionális (fogamzás körüli) gondozásnak" nevezzük. Lényege az alábbiakban foglalható össze:
1.Ki kell szûrni minden olyan nemi szervi betegséget (mind a férjnél, mind a feleségnél), melyek veleszületett rendellenességet vagy vetélést, koraszülést okozhatnak. Ezek között fôleg a fertôzések kiszûrése a fontos
2.Gondoskodni kell arról, hogy normális, ovulációs ciklusai legyenek. Ennek érdekében érdemes mérni az ébredési hômérsékletet.
3.3 hónapig gondoskodni kell e szervezet egészének optimális állapotáról, így nem szabad alkoholt, koffeint fogyasztani, a dohányzást teljesen abba kell hagyni.
4.Kerüljön sor részletes nôgyógyászati vizsgálatra, beleértve a rákszûrô vizsgálatot is."</FONT>
Igen, most ezek után felmerül, hogy kinek a kötelessége figyelmeztetni az elmondottakra a babát akaró párt? Természetesen az orvosnak! Nem elég annyit mondani, hogy "Jöjjön vissza, ha pozitív a teszt." Ezt a legkönnyebb mondani. Ez épp olyan, mintha én azt mondanám pl: Dehogy telepítek/vagy ajánlok én bármilyen víruskeresõ szoftvert, majd akkor teszek valamit, ha összeomlott a rendszer!
Egy kicsit hasonló a kettõ, nem?
Szóval:
"Az orvostudományban a véletlen szerepe is nagy, egy-egy sikeresnek látszó esetbõl azonban nem szabad köveztekeztetéseket levonni, mert a többieknek ártunk vele." "A terhesség szempontjából a sárgatesfázis a kritikus. A ciklusdiagnosztika" azért ennél bonyolultabb és feltétlenül szakorvosi segítséget igényel." A vetélés okairól:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye. A stressz ugyanis letiltja a szaporodast, részint az ovuláció, részint a beágyazódás szintjén." Egyszóval a sárgatestfázis nem hókuszpókusz, nem zagyvaság, hanem nagyon is lényeges. Ti mindezt csak azért nem tudtátok, mert nem érintett benneteket. Én is csak néhány hónapja ismerem mindezt. És a cikluszavar a stresszel is összefügg nagy mértékben. Ha hallgattam volna az elsõ dokira, akivel a vetélés után beszéltem, akkor azóta már lett volna egy ugyanilyen "élményem", persze csak lehet, nem biztos.
Pszichés okokról még:
Igen, a babuhoz megfelelõ lelkiállapot kell.
Azt hiszem, hogy pont én kezdtem rávilágítani a babaneten a pszichés okokra. Egy másik topicban olvashatsz errõl:
ITT Az, hogy én milyen ember vagyok, azt ne fejtegessük, mert néhány mondatból nem állapítható meg, éppúgy nem, mint az sem, amit Edusmamee Te írtál: "legjobb dokikkal konzultáltam". Biztos, hogy a legjobb dokik voltak õk? Mi alapján tudtad meghatározni? Nagyon elkeserítõnek találom azt, hogy sok orvossal beszéltél és a vetélésed okára csak a vállukat rántották. Az is kicsit mérgesített Edusmamee, hogy "hidd el semmi bajod", mivel ezt mondták nekem tavaly, és mi lett belõle...
Köszönöm amúgy a segítségeteket, úgy gondolom, hogy most inkább én nyújtottam nektek infót, és majd a lányaitoknál ne feledkezzetek meg a fenti orvosi véleményekrõl. Ne várjátok meg, míg egyszer elvetélnek...
Nikie