Joope!
Én itt lakom a Szent Imre mellett és hát nem ott szültem.
Ami visszatatott, az az, hogy szerintem nagyon szép, hogy alacsony a csaszik aránya meg ez a természetes szülésnek kikiáltott micsoda, de a szomszéd kismama elmesélte hogy szült, és hát az én szülésem oxitocinnal és gátmetszéssel sokkal kellemesebb volt
Nem beszélve, hogy totál hülyének nézték, amikor 40 ! órányi vajúdás után közölte, hogy jönnek a tolófájások, azt mondták, neki, hogy még, min. 2-3 óra, mert amikor előtte nézték, még nem volt teljesen kitágulva, a dokija is elment, hogy hát itt még semmi nincs, aztán mégis....
Ja és 6 hónaposan még elég rondán nézett a gyerek, mert megsérült szüléskor. Az ottani csecsemősök sincsenek a toppon.
Arról nem beszélve, hogy több sztorit is hallotam, amikor szülés után meghalt a gyerek, mert elszállították és nem tudták időben ellátni.
Tavaly volt egy riport róla aTV-ben, hogy 3 gyerek halt meg 2 hónapon belül holott évente 2 szokott.
Állítólag téraránytalanság volt, de nem császároztak. Az igazságot persze nem lehet tudni...
Ami még visszatartott, hogy a szülésznők 25 és 35 ezer, míg a dokik 70 és 100 ezer között kérnek egy szülésért. És ennyiért lazán elmegy síelni, holott elvállalt. Én ide járó kismamákkal tornáztam sokáig, és megdöbbentően sokat hagyott ott a dokija 6-7 hónaposan, különféle hülye indokkal, hogy sokat hízott és ez veszélyes a magzatra nézve (többet, mint 12 kg), vagy hogy családi elfoglaltsága lesz abban az időpontban, persze ők már nem tudtak új dokit szerezni és így az ügyeletésnél szültek. Ja és ha terhességi cukrod van akkor sem szülhetsz egy dokinál.
3 orvosnál is voltam, még nem terhesen, mert akkor még én is ott akartam szülni, de mindnél min. 1 órát vártam a magánrendelésen, futószalagon kb. 5 perc alatt végeztünk és egy vagyont kértek 2004-ben 7 és 8 ezer Ft között. Ja és min. 1- 1,5 hónappal előre kellett volna időpontot egyeztetni.
De bárhogy döntessz, a te döntésed, szerintem a lényeg, hogy találj egy jó dokit.
Üdv: Dóri