Sziasztok!
Feksi: örülök, hogy végre jöttél, kevésbé a híreknek, de ugye most már teljesen jól vagytok? Nõvéred barátjának
, én nem tudom, ilyen téren erre a topikra most rájár a rúd?
Virág:bocsi, hogy ilyen lavinát nyitottam a válaszommal. Teljesen megértem, hogy tartasz tõle, hogy fog mûködni a dolog, hogy fogod gyõzni. Töröm a fejem, mi jó tanácsot eszeljek ki! Az a baj, hogy négy gyerekhez az embernek minimum négy kéz kéne, különben moccani se bír. Nem tudtok a közelben valaki ismerõshöz, rokonhoz csatlakozni, hogy javuljon a gyerek-felnõtt arány? Foglalkozás félét tudsz nekik magad csinálni, az nem olyan vészes dolog. Leülteteted õket egy asztal köré, kipakolsz egy kupac segédeszközt, és ha van egy kis szerencséd, egy jó órára is lekötötted vele õket. Arról le vagyok maradva, kert/játszótér kérdésben hogy álltok? Nálunk ha az udvarra ki lehet õket hajtani, legalább a felét, akkor a maradék már egész elviselhetõ tud lenni. Mondjuk enyémek már nagyobbak, de kifigyeltem, akkor válnak elviselhetetlenné, amikor úgy állok hozzá, hogy szeretném, hogy el legyen magukban. Amikor lusta/fáradt vagyok foglalkozni velük, vagy épp nyakig vagyok a munkában. Gondolj bele, ha te a 4-el úgy vagy, hogy nem lehet gyõzni õket, mert így vagy úgy viselkednek, mondjuk csak a 3 nagyobbacska, hogy viselkednek ugyanõk akkor, amikor egy óvónénire 20-30-an vannak? Mennyire tud az az óvónéni figyelni, vigyázni rájuk? Ott feltehetõen ugyanolyan duracell elemesek, mint otthon, csak még többen vannak. Lazíts a hozzáálláson, tûzz ki egy szintet, amíg hagyod õket, és nem is frusztrálod közben magad azon, hogy mit csinálnak. És addig tényleg ne törõdj velük, fölötte viszont légy határozott. Ülj le velük, és alkossatok egy listát, olyan játékokról, amihez rád van szükségük, hosszasabb igényû stb. Meglátod, rengeteg ötletük lesz. És aztán mikor érzed, hogy nagyon beindulnak, vegyél elõ egyet errõl a listáról. Na, még ötlet, bár én ilyet sose csináltam, de kipróbálnám: venni egy mesekazettát (vagy akár valamelyik meseolvasásodat magnóra venni) és leültetni õket, hogy hallgassanak mesét. Jobb ötletnek tûnik, mint a villanypásztor, mert mégse bámulják egyfolytában, mozog a fantáziájuk, ugyanakkor ha érdekli õket, kénytelenek csöndben lenni, te meg kicsit szusszanhatsz közben. (akár rajzolhatnak is a mesérõl közben). Alvásidõre nálunk az jött be, hogy nincs kötelezõ alvás, hanem kötelezõ csendespihenõ van. Nagyobbacskákkal azt is meg lehet értetni, hogy ennek ideje függ attól, mennyire vannak csödben, avagy meg lehet mutatni nekik az órán, hogy addig kell pihenni. És közben vihetnek könyvet, macit stb. csak fekve és csöndben. Erre nálunk a fáradtabbak el szoktak aludni, én is...
Kati: Tessék csak netezni, amíg lehet!!! Bálinttal az van, hogy most még nem nagyon folyik az orra, én magam is vaciláltam, hogy most egy kis megfázása van, vagy már allergia. Parlagfû szezon az ki szokott neki jönni, már tavaly is, akkor tényleg durva, mert vörösödik a szeme, egyfolytában folyik és dugul az orra. De most egyelõre még tök békések az állapotok, én meg bizonytalankodom, mi a jobb, adni a gyógyszert vagy sem.
Ilcsi el van fogatlanul, olyan felemásul. Enni jobban tud, mint elõtte, mikor nagyon mozgott... Mosolygás terén attól tartok, mi fogjuk elrontani otthon, ha sokat piszkáljuk ezzel, mert alapban õ jól áll hozzá, de hát persze drága családja is állandóan ezzel foglalkozunk... Bár csináltam néhány fogatlan fotót róla nagy gyorsan, ezt vállalta.
Lúdtalp: aki ért hozzá, írjon!!! (fõszakértõ Madárkát most nem tudom faggatni...) Szóval ez olyan, hogy sose fájt a lába, meg semmi. A doki ott helyben is vacilált egy darabig, hogy kell vagy sem, szóval nem lehet olyan vészes. Na, ami nekem nem jutott eszembe,d e páromnak igen: a lúdtalp betét ill. betétes cipõ gyógyít, vagy csak pótlék? Azaz ha hordja (és erre mondták, hogy ha elkezdi hordani, akkor eleinte fájni fog tõle a lába!!!), akkor attól javul, vagy csak átmenetileg úgy áll benne a lába, ahogy kéne, de amint nincs rajta ilyen lábbeli, marad a régi? Azaz ebben az esetben csak hozzászokik, hogy máshol tart a cipõ, és tán nem hogy nem lesz lúdtalpas, hanem még rákényelmesedik? Elmúlik a lúdtalp a cipõtõl???
Háziorvos szerint megoszlanak a vélemények ezügyben a dokik között, sokak szerint felesleges. Az általános, hogy tornáztatni kell, attól javul (ez oké, ezt tesszük is). De hogy a cipõ használ vagy árt, vagy mindegy, csak egy rakás pénz??? És ráadásul eleinte fájna benne a lába, érdemes kínozni??? Help, aki ért a témához, írjon róla!!!
Pele: aranyos Áron. Látom már, el lesznek a csemetéid felnõtt nélkül is míg te szülsz
. VÁrjuk ám a híreket!
Látom már, jövõ ilyentájt is babaesõ lesz itt a topikban! Hajrá!
Sziasztok:
Ildi