Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vivien!

Valóban mindendki a saját orvosát ajánlaná, akikről én jót hallottam és olvastam a kórházban vagy itt: Dr.Farkasinszky Tibor, Dr.Csütörtöki Attila, Dr.Jaksi, Dr.Fekete, Dr.Jávorkai. A kórházzal én személy szerint nagyon meg voltam elégedve. Üdv.Sidney

Kép
Kép
sidney

Kerekes97!
Ne hari, de én sajna nem tudom kiről írtál, ezért nem válaszoltam!

Viven!
Üdv itt! Csatlakozom az előttem szólókhoz! A kórház szakemberei (és itt én gondolok még pl. a szülésznőkre is) tökéletesen felkészültek, és maximálisan meg voltam velük elégedve. Akárkit választasz, jól döntesz! Javaslom az első benyomást KépKép Ja, és majdnem minden dokinak van magánrendelése is, nézd meg ki hol rendel, melyik neked a legjobb, ha vmi miatt esetleg odajárnál.

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Szia Vivien!
Én Dr. Tolnay Lajosra esküszök!!!!
Véleményem szerint Õ az egyik legjobb szakember.
Neki nincs magánrendelése, a xx. kerületi szakrendelőben rendel!
Üdv: liliviki
liliviki

Kedves Doktor Úr,

Igaz, hogy magával a szüléssel kapcsolatban maradt bennem néhány kellemetlen emlékkép, de a kórházi tartózkodás teljesen pozitív élményként él bennem. Idővel pedig a kellemetlen emlékek gyorsan fakulnak:-)
Meg sem fordult a fejemben, hogy még csak tervezett második babámat máshol hozzam világra.
Õszintén állíthatom, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szülészetet! Csak ne lenne olyan messze...... lévén, hogy Zuglóban lakunk.

Üdvözlettel,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Fricky!

Én téged nem is kerestelek személy szerint, ha megnézed az előzményeket, hanem általánosságban kerestem a dokimat, akit Samony meg is talált nekem és informált. (Dr. Fejérvári Szabolcs)

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Fricky!

Én személy szerint hozzád nem is fordultam, hanem általánosságban kerestem a dokimat (dr. Fejérvári Szabolcsot), akit Samony révén meg is találtam és informált róla.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Ti már hallottatok arról, h valaki csak szülésznőt választ? Vagy, hogyan is működik ez? :D
samony

Szia Samony!

Én még nem hallottam róla. Ha csak szülésznőt választasz, akkor az ügyeletesnél akarsz szülni. Nem azért kérdezem mert elítélem a dolgot, csak kíváncsi vagyok. A magán véleményem meg csak annyi, hogy szerintem minden orvosnak megvan, hogy melyik szülésznővel dolgozik a legszívesebben. Én annak idején az orvosomat kérdeztem meg, hogy ő kit ajánl, mert mégis csak ő ismerti őket, és ő mondott hármat én pedig választottam.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Samony!
Én már hallottam ilyet. Végül is szülésnél szinte végig a szülésznő van veled. Viszont akkor azzal számolni kell, hogy a terhességed alatt sincs fogadott orvosod amikor viszont arra van nagy szükség... Én valahogy nagyobb biztonságban éreztem magam fogadott orvossal, akit akár mikor hívhattam (ugye Csákány doktor Kép? ) Nekem szülés után is kellett még éjszaka is telefonálnom és kimondhatatlan nagy segítség volt, hogy fogadott orvosom volt, így nem kellett egyből kórházba rohanni. A nem fogadott orvos meg sem adná a számát... Szóval van ilyen, amit kérdeztél, de meggondolandó szerintem.
picipocak19

Samony!
Én is gondolkoztam a szülésznő választáson. De a Doktor szerint felesleges. Ezek szerint ő mindegyikükkel együtt tud dolgozni (persze egy vezető esetében ez fontos is). Mivel a szülésznőket nem ismertem, nem is tudtam volna választani.Ha lett volna módom rá. hogy valamelyiküket jóval a szülés előtt megismerhessem, akkor választottam volna. De az nagyon fontos volt nekem, hogy az orvosomat régóta ismerem. Még a gondolatától is rettegtem, hogy vadidegen orvos kezébe kerüljek. Bármennyire is dícséri mindenki az ottani orvosokat, mégis féltem volna, hogy aki nem ismer engem, kevésbé hagyja a dolgok természetes folyását, másképp, máshogy avatkozik be, és minden másképp alakul.A szülésznőkkel kapcsolatban valahogy nem voltak félelmeim: nem is csalódtam. Az ügyeletes (Manyi) nagyon kedves és türelmes volt. De mégis az ismerős légkört, és hogy teljes biztonságban éreztem magam, a Doktor Úrnak köszönhettem.
nyeste

Szerintem ez csak divat lett sznob országunkban, h szülésznőt választ az, aki megteheti.

KépKép
tibicsoki75

Samony!
Nekem sem volt fogadott szülésznőm, "csak" orvosom. De emlékeim szerint az éppen ügyeletes szülésznővel is nagyon jól megértette magát a dokim, szóval csak csatlakozni tudok Nyestéhez, hogy inkább a doki legyen a fix.

Kép Kép
fricky

Sziasztok, a fotóalbum itt nem működik normálisan, úgyhogy készítettem egy saját portált, itt lehet képeket nézegetni rólunk, akit érdekel. Van vendégkönyvünk is, oda is lehet üzenni. Előre is köszi, ha rákukkantotok.

http://gportal.hu/portal/ilka/

Csók,

Ildi

Ildimama

Kép
ildimama

Ildimama!
Gyönyörűek a lányok, édesek, tündériek! Gratulálok! Sok boldogságot!Kép
picipocak19

Megkésve bár, de BUÉK mindenkinek! Ildimama! Szívből gratulálok a picikéidhez! Sok sikert, kitartást és jó egészséget kívánok mindannyiotoknak!
A szülésznő választással én sem értek egyet: ősszel 2 hétig volt szerencsém a terhespathológián feküdni, mivel a terhesség utolsó harmadában cukros lettem, ott napi kapcsolatban voltam a velük, be kell valljam, mind nagyon kedves és segítőkész volt! De ennek ellenére sem jutott eszembe választani közülük(nem is tudtam volna!), holott az egyik bentfekvő kismama váltig azt hangoztatta, hogy pedig ez a divat. Tehát a szülésnél nem volt választott szülésznőm csak dokim (Horváth Zsolt), de egy olyan tündér nőt fogtam ki, hogy el se hiszitek. Mindenkinek ilyet kívánok: szinte alig mozdult el mellőlem, biztatott, erőt adott... A dokim előtt is le a kalappal, hál'Istennek már 2 szép lányzót köszönhetek neki.
Lányok! A tejcsináló homeopátiás bogyót nem tudtam beszerezni, pedig már 4 patikában voltam, állítólag hiánycikk. Nincs valakinek 5lete, hol tudnám megvenni?
gyumodore

Kedves Gyumodore!
Sajnos tényleg hiánycikk, de azért ne add fel, az erzsébeti patikákban általában szokott lenni.
Viszont van egy új tea, kecskeruta tának hívják. Ez is nagyon jó (na az íze nem igazán). Lehet, hogy érdemes kipróbálni, ha nem találsz bogyókat!

Üdv.
Liliviki
liliviki

Kismamaruha adás-vétele
Kismamaruhákat bizományba átveszek belvárosi nőiruha üzletembe!
LÁTOMÁS, VII. Kerület., Dohány utca 20., az Astoriánál.
Nyitva: H-P 12-18, Sz: 11-16
Telefon : 266-5052, 06-70-246-6596
julieszontagh@freemail.hu
zsüli

Sziasztok!

Köszönöm a sok hozzászólást a szülésznőválasztással kapcsolatban. Azt hiszem nem teljesen értettétek, hogy miért is kérdeztem.Egyszerűen anyagi okokból kifolyólag. Nem tudom, hogy mennyit szoktak adni az orvosnak, úgy képzelem, hogy a szülésznő kevesebbet kér. Ha abban tudnátok segíteni, hogy mennyi az orvos tiszteletdíja általában? Nincs még választott orvosom. Olvasgattam a hálapénz oldalt, de sajnos ott sem találtam friss adatot. Kép

Gyumodore!
http://www.milupa.hu/asp/show_milupa.asp?brand_id=16&market_id=38&lng_id=17 oldalon termékek-teák- teák szoptató anyáknak menüpont alatt találsz leírás és pontos nevet. Lehet kérdezni is a szakemberektől, szerintem nézd meg.

Samonyo
samony

Szia Samony!

30-50e Ft-ot kérnek általában szülésért. Szerintem , ha szülésznőt választasz Õ is sok mindenben tudna segíteni, ha problémád van és valóban nem kerül annyiba. Van egy szülésznő aki nekem nagyon szimpi volt Nórának hívják 35-40 év közötti. Én nem Nála szültem hanem CTG-re jártam és akkor általában Õ volt az osztályon. Én Ecker Linda nevű szülésznőnél szültem Õ is nagyon rendes./nem volt választott/. Egy barátnőm a Margitban szült 2,5 éve választott szülésznőt és a mai napig tartják a kapcsolatot. Most megint terhes és a szülésznő ajánlotta Neki az orvost akinél szülni fog szintén a Margitban. Üdv. Edina
De én is inkább orvost választanék mint szülésznőt.

Kép
Kép
sidney

Ildimama!

Megnéztem a bébiket! Milyen nagyok! És, hogy milyen cukik.........Kép
Hogy bírod? van segítséged?

Samony!
Nálunk a védőnő azt mondja, "az a szokás", h a dokik a vizitdíjuk 10 szeresét kérik a szülésért.
Na ez az én dokimnál nemjött be, ő kevesebbet kért, gondolom, mert tök profi, és sokan szülnek nála.Megismerkedtem itt, ahol lakom egy anyukával, szintén nála szült, elötte sose látta a dokit(én régóta hozzá járok) és ő is detto annyit adott mint mi.
Szülésznőknek 15-20 körül szoktak adni, legalábbis ezt mesélték már szült barátnők , ismerősök.

Üdv

KépKép
tibicsoki75

Samony!
Lehet, hogy furcsát fogsz hallani!
A szülés ingyenes dolog, és biztos lehetsz benne, hogy nem jársz rosszabbul akkor sem, ha sem orvost sem szülésznőt nem "választasz".
Bocs
gyuri
Szeged

Samony!
lehet, hogy még nem hallottad.
A szülés ingyenes dolog és erősen remélem, hogy ha sem szülésznőt, sem orvost nem "választasz", akkor is maximálisan meg leszel elégedve!
gyuri
Szeged

Kétszer írtam, mert azt hittem nem ment el.
Remélem elmegy!
gyuri
Szeged

Tibicsoki, most már kezdem pedzegetni, hogy miért kérdezte mindenki ugyanezt, mármint hogy van-e segítségem. Most a férjem van itthon, és ha visszamegy a melóba, akkor azokon a napokon az anyukám lesz itthon, de nyilván párszor egyedül leszek. Már most izgulok a holnap miatt, mert István megy ügyeket intézni, és először maradok egyedül a babókkal.

Nagyon sokat gyarapodtak, Nelli elhagyta a 3 kilót (2450-nel jött ki dec 28-án)!, emma is gyarapodott kb. 400 grammal, szóval sokat esznek, anyatej és táp megy felváltva, néha okoz zavart, de mivel a táp mindig napi 100 alatt van, ezért nem akkora gond-még, remélem, bírni fogjuk ezt a váltogatást, és akkor elég sokáig kihúzzuk. Ha nem kapnak pótlást, akkor három mellretevős kör után iszonyú fáradtak, felváltva szopnak, mert néha együtt ébrednek, és a vége egy végeérhetetlen sírás-szopás, úgyhogy kapnak pótlást, ha kell ( nem automatikus).

Van itt valaki, akinek jó tapasztalatai vannak erről a váltogatásról, főleg ikresek?

Ildi

Ildimama

Kép
ildimama

Ildimama!
Én mindig nagyon szerettem volna ikreket! Két lányzó meg aztán kész lottó 5-ös lett volna számomra, de mióta Fruzsi megszületett, csak emelem kalapom az ikres anyukák előttKép Komolyan nem lehet semmi!!
Gratulálok a szép gyarapodáshozKép

Samony!
A Doktornak aztán tényleg elhiheted!! Nekem nem volt fogadott szülésznőm, de annyira sokat és szívből segített az ügyeletes szülésznő, hogy úgy éreztem ki kell fejeznem a hálámat, természetesen utólag és itt most ne nagy, csillagászati összegre gondolj!
Ebben a kórházban tényleg megteheted, hogy ne fogadj orvost, hiszen én tapasztalatból mondom, hogy nem hagynak magadraKép Persze más kórháznál hallottam rosszakat. De csak hallottam, nem átéltem. Mellesleg én azt vallom, hogy ha te emberséges és "normális" vagy a kórházi személyzettel tuti, hogy ők is azok lesznek veled.
picipocak19

Ildimama
Gratulálok, sokáig reméltem, hogy ikreim lesznek, nem úgy hozta a sors, de nem bánom a lányom kettővel is felérKép
KitartásKép

üdv: Györgyi
eper8

Ildimama!

Azt hiszem a nőklapjacafé-n láttam ikres fórumot
Még esetleg érdemes benézni a lombikprog-os fórumokba is mert ott is sok ikres anyuka van. Sok sikert és boldogságot a lányokhoz. Egyébként azt mondják csak bele kell rázódni és utána megy minden mint a karikacsapás. De azért nem rossz ha van segítség. Főleg amíg az egésznapod szinte csak az etetésről szól. Ez még egy gyerekkel sem könnyű hát kettővel.

Samony! Tényleg nagyon rendesek az orvosok a kórházban. Én kétszer is feküdtem bent szülés előtt az osztályon. Legutóbb a fogadott orvosom pont szabin volt, szerintem ha nem fogadsz orvost és szülésznőt akkor sem fogsz semmiben hátrányt szenvedni.

Üdv.Sidney

Kép
Kép
sidney

Ildimama!

Nagyon gratulálok az ikrekhez! Gyönyörű babák!Kép

jucus1

Lányok, nagyon köszönöm a kedvességeteket!

Samony, engedd meg, hogy elmondjam: a csecsemősöket majd kérdezgetned kell,ha megszültél, intelligens, de határozott hangnemben, és akkor van esély, hogy segítenek. Valaki írta nekem, hogy rengeteg az idióta anyuka is a kórházban, és a nővérek azért is ellenségesek néha, mert már annyi mindenfélét láttak, de mondjuk nekem az utolsó két napban már segítettek, amikor látták a hozzáállást, gondolom. Bár szerintem ezt hamarabb is ki lehet tapasztalni, és egy kezdő kétgyerekes anyukához többször menni segíteni maguktól, de hát ez van. Ja, és ezt mbármilyen kórházban szültek az ismerőseim, mindenki ugyanezt mondta.

Szülésznőről nem tudok nyilatkozni, mert nekem nem volt. A dokimról meg már írtam, hogy maximálisan biztonságban voltam...
A neve dr. Hartman Gábor. Kép))

Üdv, Ildi

Ildimama

Kép
ildimama

Szia Ildimama!

Az tuti, h a kisebb súllyal született bébik eszeveszett gyorsasággal gyarapodnakKép
Fanni simán behozta a lemaradását.(2560-al hoztuk haza, most több mint 6 kg)
Nem semmi az a dupla etetés.
Biztosan már jobban megy sokminden és később majd többet tudsz pihenni.
Éjszakák milyenek?

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Ha valaki CSEPELEN lakik, babája születik, és szeretne egy fotót megjelentetni róla a Helyi Téma újságban, az írjon nekem e-mailt Kép

Ha valaki CSEPELEN kereszteli meg a gyerekét, és szeretne erről képet a Helyi Téma újságban, akkor az is írjon nekem e-mailt! Kép

Szép emlék lehet a családnak, a lapot meg színesítik a szép gyerkőcök képei - úgyhogy mindenki jól jár! Kép

vantal@inext.hu
vantal

Ildimama!

Ha ikres fórumot szeretnél, akkor tudom ajánlani az ikresek.hu oldalt vagy ezen a weboldalon is van a gyermeknevelés-ikreknél.
Gratulálok az ikrekhez. Én majd csak áprilisban fogok szülni, ha minden jól megy és én is lányokat várok.

Üdv.: Kevi
kevi

Ildimama! Megnéztem a nlcafén van ikres fórum a babázzunkban. Üdv.Sidney

Kép
Kép
sidney

Liliviki!

Én is nagyon szeretem Tolnay doktort, de még nem szültem, csak tervezem. Az orvosokról a kórházból csupa jót hallottam. Viszont még nem szültem, ezért ha tudnál írni arról, milyen ott szülni, főleg milyen Tolnay doktorral szülni, megköszönném.
ka9

Kevi, Sidney, ismerem az ikresek.hu-t, csak nehezen szánom el magam, hogy egy újabb fórumot bevállaljak a családinet és a babanet mellett új csajokkal. Kevi, gratulálok nektek! Vannak már névötleteitek?

Most ment el a dokinéni, és mondta, hogy túl sok volt a gyarapodás, és a babák - főleg Emma - hasa attól fájhat, hogy nehezebben emésztették, emésztik a kaját, és most keesebbet is esznek, többször. Most a hasfájás ellenei szereket és masszázsokat fogjuk kipróbálgatni, és hát így megyünk előre! A lányok tegnap oltak három hetesek!

Ildimama

Kép
ildimama

Ka9!
Én 18 órát vajúdtam és császárral született meg a lányom. A Doktor Úr kint volt szakrendelni, úgyhogy nem volt ott velem végig. Viszont Õ volt az, aki "felismerte", hogy nem fogok tudni hüvelyi úton megszülni, mert túl nagy a lányom a medencémhez képest és nem fog kiférni, mivel be sem illeszkedett a feje a szülőcsatornába. Szerintem ha hamarabb tudott volna jönni, akkor nem kínlasztanak ennyit. Természetesen Õ is a sima szülés híve!!!, de ha látja hogy nem fog menni a dolog akkor nem kínoz (én sem örültem, hogy császár lett, de beláttam, hogyha nem vágnak akkor valószínűleg mindketten ottmaradunk, így is az egyperces apgarja 6 volt a kislányomnak). Szóval bátran szülj nála, mert végig segít, higgadt, türelmes!! Utána is öbbször lejött és megnézett.
A szülésznők is rendesek voltak, segítőkészek és mindenben támogatnak.
Hogy milyen a Dél-pestiben szülni? Jó!
Persze vannak jobb intézmények, de én nem cserélném le sem a Tolnay doktort, sem a kórházat!!!
Üdv: Liliviki
liliviki

Ildimama,

Köszönjük szépen...

Egyelőre csak a Regina biztos, a másik név még nincs meg. A párom ragaszkodik hozzá, hogy azt ő választhassa, de még mindig nem vette a kezébe a névutókönyvet. Kép

Babakocsit vettetek már? Ha igen milyen típust?

Kevi
kevi

Kaptunk egy kocsit ajándékba egymás melletti no márka, mert használt, csak a házkörüli tologatásra fogjuk hasznélni, valszeg, egyébként hordozó, kenguru... Most ezt gondoljuk, majd kipróbáljuk az első szép naokban, és ha változik, akkor használjuk majd a babakocsit jobban. Ne akartunk addig venni, amíg ki nem derül, hogy az életvitelünk mellett mire kell majd. Nem is olcsó, és nem is kis darabKép))

A Regina nagyon szép név,

Ildi

Ildimama

Kép
ildimama

Liliviki!
Köszönöm az infót! Jó lenne már egy "nemcsászáros" sztorit is hallani, eddig csak császárosról hallottam részletes beszámolót, de minden esetben szükséges volt.

Bárki Kép!
Én arra vagyok kíváncsi, hogy ha minden teljesen rendben van a kismama körül, akkor kap-e oxitocint, gátmetszenek-e rutinból, és muszáj-e fekve szülni. Mert jobb szeretném (persze ha baba és mama jól van), ha oxitocint nem nyomatnák, és megválaszthatnám a vajúdás és szülés testhelyzetét, és ha lenne gátvédelem (még első szülésnél is megpróbálnák legalább, ha nem megy, akkor vágnak csak). És a méhlepényt se injekcióval csalogatnák ki, hanem megvárnák míg szépen kijön. Természetesen mindez alól kivétel a vészhelyzet, de csak a "gyorsabb menet" kedvéért nem akarom, hogy beavatkozzanak. A babát pedig ne itassák cukros vízzel, ha lehet... Van-e erre lehetőség, tudja valaki? Azt tudom (legalábbis két évvel ezelőtt még úgy volt), hogy a kórház nem a leggazdagabbak között van, de a fentiek, azt hiszem, egyike sem pénz vagy felszereltség kérdése, ugye?
ka9

KA9!

Én nem csaszis voltam, és gyors menet, bő 3 ujjnyival érkeztünk a szülőszobára.
A vajúdás úgy zajlott,ahogy nekem jó volt, ittam, mászkáltam, labdán ültem stb...Igaz zuhanyozni nem nagyon akart elelngedni a szülésznő, mondván mi van,ha meszülök, de kialkudtam azt is...
Én a végén kaptam oxitocint és volt gátmetszés is, de a lányom 3 és fél héttel korábban jött, koraszülötteknél azt hiszem mindig van gátmetszés. A méhlepény is kijött magától.
Ja és szüléshez sem kötöztek ki, de a gátmetszés miatt feküdtem.
Pótlást, ha kéred egyáltalán nem kap a baba, csak szólni kell előre a csecsemősöknek.
Bennem nagyon pozitív élményként maradt meg a szülés, nem éreztem magam kiszolgáltatottnak.

Üdv :Dóri
Vendég

Ka!

Ez az én tapasztalatom:
Ha minden rendeben van a kismama körül nem kap oxitocint. Nem gátmetszenek rutinból - bár én előre szóltam, hogy csak akkor ha kell -, és nem fekve szültem tehát nem kötelező. Én első gyereket szültem és lehetett volna gátvédelem de sajnos nem volt kivitelezhető, de volt a szobában egy csaj és ő pl. gátvédelemmel szül igaz nem az elsőt. A méhlepényt sem injekcióval csalogatták ki nálam, hanem vártak a baba megszületése után egy kicsit és szépen kijött/kinyomtam. A babának nem adnak semmit ha kéred, a mi babánknak semmit nem adtak (én szóltam előre, hogy ne adjanak neki semmit) persze ez is csak akkor kivitelezhető, ha a babával minden rendben van, mert nyilván ha nincs mit szopizni és tápszert sem akarsz akkor azért egy ilyen pici testnek kell adni valamit mert kiszárad.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Ka9! Én sem kaptam oxitocint és gátvédelemmel szültem. Különbség nem sok /első szülés gátmetszéssel történt/ Varrni mindkét esetben kellett gátvédelem után kevesebbet. Gátvarrás mindkét esetben jól sikerült./osztályon másnap a kezelésen azt mondta a szülésznő hogy nem látszik hogy tegnap szültem./ A méhlepényt hagyták megszülni pár perc múlva az is kint volt. Köldökzsinórt sem vágják el egyből még abban az esetben sem ha leveteted a köldökvért. A cukros vizet azt viszont nagyon favorizálják. Tőlem állandóan kérdezték hogy adtam e a babának. Én nem adtam neki. Nekem szerencsém volt mert mindkét gyerkőc ügyi volt és egyből tudott szopizni és a tej is hamar beindult. Ha nincs még tej vagy valami miatt nem tud rácsatlakozni a bébi akkor kell neki egy kis folyadék. Egyébként jó mert nem cumisüvegből itatják őket hanem pohárból. Én 1000% -ig meg voltam elégedve mindennel és mindenkivel, szerintem jobb helyet nem igen találsz. Egy elfogult anyuka. A második terhességemnél alig vártam azt a pár napot a kórházban. Tudtam hova megyek és tudtam hogy jó kezekben leszünk. Na meg azt is tudtam hogy ott 100% pihenés vár rám 4 napig. Éjszakára elviszik a babát, de ha egyágyasban vagy és kéred akkor ott hagyják. Én nem kértem. Önző dolog de tudtam hogy otthon már nem lesz ilyen lehetőségem és a gyerek sem fogja számon kérni tőlem. Üdv.Sidney
Kinél fogsz szülni?

Kép
Kép
sidney

Hát Tolnay dokin gondolkodom, nagyon rendes és jó orvos, a kórház meg közel van hozzánk. Csak azt nem tudtam, mennyire van a kórházban lehetőség a gátvédelemre, meg mindarra, amit kérdeztem (gátvédelemhez azért gondolom kell, hogy a szülésznőnek legyen benne valami tapasztalata). Mondjuk a zuhanyt azt én is ki fogom követelni, ha ott szülök, mert menses görcsöknél is mindennél jobban segít nekem a meleg víz, gondolom akkor vajúdásnál is. Ha lehetne, vízben vajúdnék végig (legalábbis az alapján, ahogy most segít a meleg víz görcsöknél), de úgy sejtem, a JFK-ban nincs medence/kád. Vagy mégis? Esetleg lehet vinni? Kép (Nem is olyan hülye kérdés, miért ne lehetne egy felfújható medencét vinni...) És ha mondjuk azt kérem, hogy ha forralt vizet adnak is neki, ne cukrozzák (szerintem a legtöbb babában van annyi "tartalék", hogy pár napig kibírja szénhidrát nélkül) ? Én kisbaba koromban enyhe ánizsos főzetet kaptam, cukor nélkül.
Egyébként kit lehet "bevinni" a szülésre? Apukát gondolom igen, de pl. nőrokont vagy dúlát?
Az tetszik, hogy ha akarom, őrzik a babát és hagynak aludni, de ha akarom, ott lehet velem.
ka9

Ka9!

Ha jól tudom a cukrot azért adják a vízhez, mert ez az egyetlen olyan vegytiszta anyag, ami ilyenkor a picurka szervezetének többet használ mint ártKép
A védőnő pontosan elmondja neked ha megkérdezed.
Nem kell idegenkedni tőle, semmi baja nem lesz ha iszik ilyen vizet. A lányom is kapott, sőt pótlást is. Mióta hazajöttunk csak szopik és már 4 hónapos lesz vasárnap.
Elég sokat olvasok más kórházak szülészetéről.A délpestié klasszisokkal jobb azokhoz képest, szakmailag, hozzáállás stb... területén.
Van olyan kórház is ahol a folyósó másik végén van a zuhanyzó,a wc és ehhez elöbb át kell vergődni a látogatókon.............

Üdv

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok lányok, vannak új képek a portálunkon rólunk, akit érdekelKép))

www.gportal.hu/ilka

Ildimama

Ildimama

Kép
ildimama

Ildimama
még-még képet Kép olyan jó nézgetni őket.

az én lánykámat meg itt tudod megnézni: www.maja.gportal.hu

üdv: Györgyi
eper8

Ka9! Teljesen egyetértek Tibicsokival. Én voltam már látogatni barátnőimet más kórházakban és semmi pénzért nem szülnék máshol /csak ha a dokim kh-t vált/ Lehet hogy nincs kád a szülészeten, de szerintem nem is ez a lényeg hanem inkább az ahogy bánnak az emberrel az egész terhesség és majd utána a szülés alatt. Van olyan kórház ahol van kád de olyan szülészeti osztály mint egy átjáróház közös wc zuhanyzó valahol a folyóson a gyerek 0-24 ben a mamánál, a kórtermek 6 ágyasak a látogatók akkor jönnek mindenkihez amikor akarnak addig vannak bent ameddig akarnak és a baba ott van. Hát akkor inkább vajúdok kád nélkül. És tudnék még írni pl-kat.
Ja cukrosvíz /bent limonádénak hívják/. Én sosem adtam egyik gyerkőcnek se. De a Bulcsúnak adott az egyik csecsemős. Semmi gond nem lett tőle. Februárban lesz 1 éves és még mindig szopizik más folyadékot kb 1 hónapja fogad el. Ha kijöttök a kórházból akkor úgysem fogsz Neki adni ennyi idő alatt meg nem szokik hozzá. Üdv.Sidney

Kép
Kép
sidney

Eper! Irtam a vendégkönyvbe! Gyönyörű a lánykád!
Ildi

Ildimama

Kép
ildimama

Mindenkinek nagyon köszönöm az információkat! Sok jót hallottam már azóta is az ottani orvosokról (még egy barátnőm mesélt a szüléséről Tolnay dokinál), igazából egyedül a Szent Imrében gondolkodom még, mert onnan is hallottam sok jót és amikor voltam ott látogatni barátnőt, tetszett (látogató csak üvegen át nézheti babát, nincs bejárkálás), viszont ott ugyebár elég erősen pénz-orientált a legtöbb doki...és onnan bizony hallottam már panaszt is, főleg a csecsemősökre. Igaz egy panasz volt a JFK-ra is egy ismerősömtől.
Nekem az a fontos, hogy a szülést, amíg nincs komplikáció, ne kezelendő kóros állapotnak fogják fel, hanem természetes folyamatnak. És ne gyorsítsák SEHOGY, ha a baba vagy én nem vagyunk veszélyben. (És ne az jelentse a veszélyhelyzetet, hogy a tágulás nem tartja a normálisnak tartott ütemet vagy hogy a méhlepény nem jön az előírt x perc alatt, hanem tényleg a baba és mama állapotát nézzék.)És azért tényleg nem bánnám, ha számomra is minél kevesebb felesleges traumával járna.
ka9

Ildimama!

Tüdériek a pincurikKépNekem már most hiányzik ez az idő, pedig még mi is kicsik vagyunk és sokkal kipihentebbek.

Eper!
Maja is tündéri és nagyon jó az oldal! Igazán eredetiKép

KépKép
tibicsoki75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?