Sziasztok
Megint piszok rosszul aludtam az éjszaka. Írtóra álmos vagyok.
Az éjszakai össz alvásom 2 óra 45 perc. Előző éjszaka pedig 3 óra volt. Én 2 éjszaka nem alszok annyit, mint amennyit más egy éjszaka alatt.
Amint elaludtam volna, úgy éjfél körülre, felébredt Kristóf, mostanában mindig felpörögve ébred. Ordít, miután pedig kiveszem dededézik, meg bababázik, meg mutogat, legalább 20-30 perc, mire bealtatom. Ettől én is felébredtem, és hajnali 2-ig virrasztottam. Utána aludtam 3/4 5-ig, akkor megint megismételte Manó az előző műsort, ismét fél óra ringatás, nagy nehezen bealudt, és hiába aludt el reggel 7-ig, én már egy percre sem tudtam visszaaludni. ÚÚÚÚgy utálom magam. Egyszer tuti összeesek a fáradtságtól. Sebaj, majd a kórházban jól kipihenem magam.
Egyébként érdekes, hogy a kissrác totál visszafelé fejlődik alvás-ügyileg.
1 hónapos korától 7-8 hónapos koráig átaludta az ájszakákat, reggel 8-9-kor beszélgetve ébredt, de volt, hogy csak de. 10-kor, képes volt 14 órát is egyhuzamban aludni. Este még ébren betettem az ágyába, és pár perc múlva magától bealudt. Szinte sosem kellett ringatni. Mondjuk a nappali alvás már akkor sem volt menő nála.
Mostanra viszont?? Este csak beájulva tehetem be az ágyba, különben hányással egybekötött ordítás várható. Õt nem érdeklik az ágyba betett játékok, ő ha ébren van egyből feláll és torkaszakadtából üvölt. Éjszakánként átlag 2-3-szor ébred. Eleinte csak elég volt fél perc ringatás vagy simizés és már aludt is vissza. Mostanra már fél órás ringatás-szopizás(üres ciciből)-tápi evés a program.
Ráadásul reggel már 6 körül ébred, ordítva. (A mai nap kivétel volt.) És mindezek ellenére egész nap megtisztel 30 perc alvással.
Tegnap már nagyon kiakadtam rá, már de. 10-től nem volt magánál az álmosságtól, én már etettem, itattam, ringattam, szopiztattam, betettem az ágyába, sírni hagytam, újra elölről mindent, de el nem aludt volna. (a cumit nem szereti)
Úgy ült mint egy zombi, de akkor se. Kb. déli 1 órakor iszonyat hiszti után nagy nehezen bealudt és aludt kemény 25 percet. De már nyűgösen ébredt. Átmentünk anyukámékhoz. Ott is zombi volt. Levittem babakocsizni, ott tuti elalszik, ha álmos. De ott se. Végignézelődte a több, mint fél órát. Utána Apucim elvitte az ő anyukájáékhoz. Végig ébren volt. Autóban odáig, náluk 2 órán át pörgött, néha már tiszta kész volt, de akkor is, sőt, még este 6-kor hazafelé az autóban is ébren volt.
Én már tegnap azt mondtam, hogy elviszem valami alvásambulanciára, mert ennek a gyereknek valami baja van, kikattant az alvásközpontja, vagy nem tudom. Ez a gyerek már nem egyszerűen rossz-alvó, hanem nem-alvó.(mondjuk volt kitől örökölnie
)
Csak a gyerekdokink tök hülye, úgyis elintézné annyival, hogy "anyuka, jön a foga, biztos attól ilyen!" Persze, persze. Egyhuzamban jön a foga, már vagy 3 hónapja, éjjel-nappal!
És akkor hülye anyja meg alszik éjszakánként 2-3-4 órákat, azt is több szakaszban. Hát csoda, hogy még élek.
És igen Bogacsi, én kiskoromban is rossz alvó voltam, sokszor felébredtem éjszaka, de a helyzet azóta vált tarthatatlanná, mióta ez a kis tökös megszületett. Tuti miatta alszom ilyen felületesen, mert folyton azt hallgatom nem sír-e, meg nézem, hogy be van-e kapcsolva a légzésfigyelő, meg a bébiőrző, meg be van-e takarva, meg sokollom magam, hogy el kell aludnom, el kell aludnom, mert rögtön ébred és addig aludnom kell, és már ettől a gondolattól, hogy kell, ettől nem tudok aludni.
Valamelyik nap Apucim elment Kristóffal 2 órára, én pedig egyedül maradtam itthon. Hát én akkorát aludtam, másfél órát végighorkoltam, akkor is csak arra ébredtem, hogy hazaértek és verik az ajtót, hogy engedjem be őket. Totál mélyen aludtam. Annyira jó volt. Bár eleinte még hallucináltam némi gyereksírást, meg figyelgettem, hogy bekapcsoltam-e a bébiőrzőt, de aztán észbe kaptam, hogy te hülye, egyedül vagy itthon, nyugodtan alhatsz. El is aludtam rögtön, hipermélyen.
Na mindegy, most jó hosszan untattam mindenkit, bocsi érte.
Most azt tervezzük Apucival, hogy valamelyik hétvégén 2-3 napra lemegyünk Hajdúszoboszlóra, egy kis Welness-hétvégére
, persze Kristóf nélkül, ő majd anyukámmal lenne itthon.
De ez még csak terv, ki tudja még, hogy hogy alakul. Meghogy hogy bírnám ki kis töki nélkül, mert akárhogy is, de hiányzik, ha nincs velem. De egy kis pihenés így 1 év után már nagyon rám férne.
Na mindegy.
Autósülés:
Nekünk Ramatti Venus van, a Megatoys-ban vettük még a nyáron, kuponnal volt 20oooFt. Háttámlája 3 fokozatban dönthető. Nekünk nagyon bevált.
Itt egy régebbi kép róla:
Most már megyek, mert Törpi nem bír magával.
Babus