Jézusmária!!!!
Pedig csak két napig nem olvastam, és írtam semmit, és egyszerre olyan sokan lettünk, és olyan sokat írtatok, hogy égnek ált a hajam - meg Marcusé is!!!
Az újaknak, Pocakosoknak egy nagy HELLÓ!!!! Csak annyit mondok nektek - nekem még jó friss az Anya élmény - hogy abszolút nem tudjátok milyen boldogság vár rátok. Onnantól kezdve, hogy meglátjátok a Babót, onnantól szinte autómatikusan váltok Anyává. És minden - minden rózsaszín lesz, és csak két méterel fogtok tudni a föld felett járni. Bizony.
A kórházban most az van, hogy ehhez is írjak valamit, amit a többiek is írtak. Betétet adnak, az eldobható bugyi nagyon kell, mert eleinte (első 2 nap) nem nagyon tudod, hogy mikor ázol át, mert csak jön-jön, és nem is érzed, de már atáztál...
Babónak rugdalózó, body, popsitörlő legyen, esetleg takaró. Pólyában kapjátok meg lent a gyerekágyon őket, amikor a szülőszobáról lekerültök. Minden nap fürdés este 8h-tól kb 10h-ig sorban a szobákból nektek kell vinni majd a babákat át az újszülöttosztályra, és érdemes ellesni hogy hogyan fürdetik őket. Nekem egy magas vöröshajú csecsemős nővér tök jól megmutatta, hogy kell hason fürdetni, mert akkor nem sírnak, mert emlékezteti őket a magzati pozícióra, és nem érzik annyira kiszolgáltatottnak magukat, mint hanyatt. Szóval én azóta is hason fürdetem Marcit, és sohasem sírt!
Amit még érdemes vinni: jó sok hálóinget, de legalább minden napra egyet. Az első nap én is összevéreztem, mert a mozgáskoordinációm még nagyon gázos volt, de azután már elég volt egy nap egy hálóing. Meleg van a szobákban, én pl. a fürdőköpenyemet fel sem vettem, mert annyira meleg volt a folyósókon is. Csak Marcust öltöztettem, ha kimentünk egy kicsit, vagy átmentünk fürdeni az újszülöttosztályra.
Ja a többiek még régebben írták, hogy az 5 ágyas szobákban nincs fürdőszoba, de a 3 ágyasokban van. Én 3 ágyasban voltam, ott volt, szóval az 5 ágyasról nem nagyon tudok nyilatkozni.
Gabus, Livinek küldünk nagy-nagy gyógyítópuszikat Marcussal. (nekem nincsenek olyan izéim, mint Novumnak, vagy Sajtinénak
, de képzeljetek ide egy nagy cuppanós puszit! CUPPP!
Ilba, Beni már nagyon nagy. Boldog 8 hetes szülinapot, és a csajoknak is, Boginak, és különösen Zsófi barátnőjének Marcus küldi az óriás puszikat!!!
Én olyan ügyesen fürdök már, hogy csak na!!! Zsófi, tetszem???
És amikor tiszta vagyok, akkor még a lábam sem büdös. Bizony, még aludni is tudok rajta!
És ilyen édesdeden durmolok, amikor levegőzünk.
Tegnap már voltunk kint is, de ebben az esőben ma csak a szobában aludtam, nyitott ablaknál!
Amúgy jól vagyunk, most hogy esszük az infacolt szopi előtt, így a legtöbbször büfizni is büfizünk, és jönnek az irdatlan büdi pukik is...Honnan jön egy ilyen pici babából ennyi büdi???!!! Nem is értem. Szóval most kevesebb a sírdogálás, de azért időnként most is van. De már vannak éjszakák, amiket kissebb megszakításokkal végig is alszunk. És ez tök jó!!!
Ja egy kérdés: a szájpenészt meddig kell kezelni? Ha már nem látom a szájában, abbahagyhatom, vagy még tovább kell? A védőnéni nem mondott semmit erre.
Köszi szépen.
Eszembejutott mégegy kérdés: Ilba, az a csörgős micsoda, amit Beninek most raktatok össze, azt hol vettétek. Az nekem nagyon tetszik. És nem láttam sehol ilyesmit. (Igaz, nem jártunk azért max 3-4 bababoltban.) Köszi az infót.
Ja igen, ha már itt vagyok, még azt is hadd kérdezzem, hogy miben fagyasztjátok le a tejcit? És meddig érdemes tárolni? (azt tudom, hogy 3-6 hóig lehet, de meddig érdemes?) Már kezdek aggódni, hogy nem lesz hely előbb utóbb a mélyhűtőben a kis üvegektől. Köszi erre is a válaszokat.
Puszi minden babónak, és minden kismamának is, és minden mamának is!