Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! BÚÉK Mindenkinek!

Na, nálunk a Szilveszterrel jött egy vírus,és Hannácska aznap estére belázasodott, meg még tegnap is az volt, este is,éjjel is,most még szundizik. Olyan kis bágyadtszemű. Még sosem volt beteg,szóval elég szar érzés... De meggyógyul hamar. Szerencsée más baja nincs is,így csak lázcsill, Cebion, calcimusc-ennek nagyon rosszíze van. Ahol mi voltunk Bp-en ott is volt ám tüzijáték,petárda, én nem értem,h minek ennyi, teljesen elvesztette a varázsát,legalábbis számomra, meg mondjuk marhára idegesített, h még fél4kor is durrogtattak,ahogy kinéztünk, a Duna-parton végig tüziztek,ameddig elláttunk.

Melissza, sztem 1-2hónap és nekiállhatsz hasizomgyakorlatokat csinálni, nekem nem volt leszorítós bugyin,és folpackolni se akartamKép.

Syg-nek meg el nem tudom képzelni,h lenne hasa. Plasztikai sebészt meg intézünk, nyugiKép!

Lili, Bepa, fel a fejjel!Kép
Mjad még jövök, de most felkelt Tücsök.

Kép
seriff

Sziasztok!

Seriff, Hannácskának jobbulást! Kép Szegényke.

Zsófi nem tudom, h. növekedési ugrásban van-e, de már 2hete..... 2hétig is eltarthat????
És mostanában majdnem minden este van 2óra üvöltés. De hogy miért????? Hát, a karácsony óta rendesen felborult az én csillagom. Kép
birolili

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!

Az én kicsimet meg valami álomkór kapta el szilveszterkor, mert déli fél egytől majdnem éjfélig aludt, közben csak egy rövid kis szopira ébredt. Így ébren volt éjfélkor, megnéztük a tüzijátékokat Kép. Hihetetlen, hogy mennyi pénzt képesek az emberek kiadni ilyesmire.

Lili, Bepa, szerintem nem lesz semmi baj, már valszeg azóta visszaállt minden a régi kerékvágásba.

Seriff, szegény Hanci Kép. Sajna Eszter is kapott most először antibiotikumot, dehát várható is volt, hiszen ő kapja az "áldást" a fiúktól. Közben Marcinál kezdődő tüdőgyuszit állapítottak meg, szerencsére könnyen túljutottunk rajta.

Syg, Mino, Lili, Melissza, Kob, Bea, Pat, Ser, Kecsoné, Babák gyönyörűek, mindenkinek nagy-nagy gratula!!! Kecsoné, kicsi Kata így elalszik játék közben? Nagyon ügyes kislány!

Mino, köszi. Egyelőre még vöröske Eszter, bár most éppen kopaszodik. Majd meglátjuk milyen hajat növeszt?

Roz, utólag boldog szülinapot Adrinak!

Küldök egy képet a gyönyörűségeimről Kép :
Kép
balim

Sziasztok Lányok!

Ma sikerült hazaköltöznünk, nagymama most Lilibabázik, úgyhogy gyorsan írok nektek, már úgy hiányoztatok!!!!
Tegnap este már minden be volt pakolva a kocsiba, hogy indulunk haza, de jól beparáztam, úgyhogy az éjszakát még anyunál töltöttük, és csak most jöttünk hazaKép

Nálam egy kicsit megállt az élet december 19-én, legalábbis az eddigi életem nagyon, teljesen átértékelődött minden.
Annyi minden történt velünk ebben a két hétben, amióta Lilike megszületett, annyi mindent tudnék mesélni, de nem is tudom, hogy hol kezdjem...

Azt hiszem, majd összeszedem a gondolataimat, aztán szépen sorban minden előjön, amit akartam nektek írni.

Most Lilike kicsit nyügi, gondolom szokja az új helyet, bár a kiságyát még nem próbálta ki, reggel 7 óta fent van, na meg éjszaka sem alszunk túl sokat. Tulajdonképpen jó kislány, csak egyszer kel fel, hajnal négykor, csak 3 órán keresztül fent marad. Ma végül apa hasán aludt meg apa is aludt, én meg frászt kaptam, nehogy elejtse álmábanKép

Na majd még írok, megpróbálom utolérni magam, még egy csomó hivatalos papírmunka is vár rámKép

Puszi nektek!!!
Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok.

Lina: dejó hogy itt vagy!!!! Kép
Sokat gondoltam rátok hogy mi újság van veletek.

Balim: nagyon cuki a fotó. És milyen szerencsés a picilányod hogy ennyi pasi udvarolja körül!! Kép

Nekem mostanában "külön életet él" a pocakom. annyit mozog Janika hogy csak na!! De nagyon örülök neki!! Kép

Mi nemsokára megyünk a városba, később még jövök.

Szép napot!!

KépKép
erszényes

Lina, de jó hallani Rólatok. Örülök, hogy minden rendben ment, nagyon ügyesek voltatok Lilivel. Ne aggódj és ne félj, ösztönösen rá fogsz jönni idővel, hogy éppen mi baja a kicsinek. Neki is szoknia kell a kintlétet, neked is, hogy ő itt van veled. Gyönyörű feladat, ne parázz tőle. Bízz magatokban és meglásd, minden könnyebb lesz! És itt vagyunk mi is, nyugodtan kérdezhetsz.

Pocin alvás nálunk is ment, olyan jó volt. Ha a takarót kétoldalt a karjával leszorítja a párod, akkor nem csúszik le a kicsi. Lehet, hogy hason alvó lesz? Gyönyörű hajas baba.

Ja, pároddal kapcsolatban azt javaslom, hogy küldjön e-mailen egy önéletrajzot a K.-ba, sajna címet nem tudok, de a honlapjukon bizti talál egyet.

Gyere amikor csak tudsz!
balim

Lina majd belejösszKép
én egyedl voltam az elejétől(lehet,hogy így mivel magamra voltam hagyva nehezebb volt az elején,de önálóbbnak éreztem magam)
...és mi is ittvagyunkKép(mondom énKép

Balim!szépek a gyerkők, Eszti jól van? milyen a napotok?mennyi vagy most?alvás még mindig jól megy?

ma éjjel már minden olyan volt mint tavalyKép

Ersuényes!minijani hajrá, nőljél még Kép

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa, köszi Eszti már jobban van. Tegnap óta nem kap gyogyit, most éppen 9 óta alszik. De előtte is csak egy órát volt fent Kép. Sajna sokszor volt, hogy csak 4-5-ször félórát aludt egész nap. Szerintem most bepótolja, kialussza végre magát Kép. Csak cicizik, most 6250 gramm. Mostanában nem nagyon hízik, de nem aggódom. Holnap megyünk a kéthónapos oltásra, de nem biztos, hogy megkapja, mert még kicsit taknyos. Jövő héten csipő kontrollra, mert kicsit kötött a bal csipője. Remélem rendbe jött.

Benedek gyönyörű súlyú, hányas ruhákat hordotok? Õ mennyit alszik napközben? Látod, helyreállt a rend és végre megint a régi a kissrác Kép. Ja, egyébként a fütyit mi nem húzogattuk. Párom készül bemenni a suliba valamikor, mert eldöntöttük, hogy odavisszük Marcit. Más kérdés, hogy felveszik-e?

Erszényes, mennyi van még vissza nektek? Hajrá kicsi jani, erősödj!
balim

Boldog Új Évet nektek! Kép

Lányok olyan csodás álmom volt, még mindig ez jár a fejemben. Szinte mindennap azt álmodom, hogy már megszületett a babám, de most azt is álmodtam, hogy tudok szoptatni, és ömlik a tejem.

Bence már 3. hete beteg. Már túl vagyunk egy antibiotikumon is, de most újra lázas lett. Szerintem lerakódott a mellkasára a trutyi. Ma viszem dokihoz, de nagyon nem akarok újabb erős antibiotikomot adni neki. Kép Infra lámpával próbálkozunk, hátha.

Erszényes

Én babám is rengeteget mozog, néha már félelmetes, hogy mit csinál. Apa aggódik miattam. Kép Jó már otthon lenni? Mivel töltöd napjaid? Még egy hét, és már nem kell attól félnem, hogy koraszülött lesz. Ettől féltem nagyon, de szerintem kihúzza majd, mert elég jól bírom mostanában.

Lina

Nyugodj meg, bele fogtok jönni egy-kettő. Egyébként ezért is csodálatos újra szülni, mert az ember már sokkal okosabb. Hogy mennyit paráztam én is, utólag visszagondolva csak mosolygok rajta. Anyukám türelemmel tűrte, mikor kétségbeesetten hívtam éjjel.

Syg

Felénk is sok petárda volt meg tűzijáték. Gondoltam is a babókra, hogy ők biztos nem értékelik annyira.Mi néztük az ablakból, de mondtam a férjemnek, hogy ő meg ne próbáljon ilyenre pénzt kiadni. Felettünk mulattak, táncoltak, de el tudtunk aludni.

Balim

Nagyon helyesek a fiúk, és Eszter is. Sebe milyen? Még csak két hónapos a picúrkád? Szerintem az én Adrimnak is nagyon jó dolga lesz Bence mellett. Bence már tervezi, hogy milyen csintalanságokra tanítja majd meg.

Melissza

Szerintem ez a has téma nagyon alkatfüggő. Hiába mindenféle hasszorító, ha valakinek nem jó a kötőszövete. Nekem nem rongyos a hasam, de soha nem tudtam lapos hasat elérni, bármennyit tornáztam és fogyóztam is. Mondják, hogy szülés után jegelni kell, de csaszival ez nem lehetséges.

Kis betegeknek jobbulást kívánok!

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker,

Olyan jó olvasni a soraidat. Én négy évvel ezelőtt voltam hasonló helyzetben. Január végére vártam a kisebbik fiút. Aztán 27-e helyett 29-én meg is érkezett hozzánk. Mintha tegnap lett volna, és ehhez képest megint van pici baba nálunk Kép. Eszter jövő vasárnap már négy hónapos lesz, csak a műtét miatt csúsztunk az oltásokkal. Így most kapja csak az elsőt Kép. Sebe szép, alig látszik, nagyon szépen begyógyult.
Sajnálom Bencét. Valami makacs dolog van a levegőben. Marcinak is tüdőgyulladása lett. Köhög is? Milyen antibiot kaptatok? Mi volt a dokinál?

Eszter a feneke alá húzza a lábait és homorít tegnap óta. Nagyon tetszik neki a dolog, közben beszél és sikongat. Meg lehet zabálni. És ma szinte egész nap alszik. Biztos az idő miatt.

Többiek, merre vagytok? Roz, merre vagy, remélem rendben vagytok!
balim

Na megjöttem. Kár volt elmenni itthonról,lehangoló ez az idő. Kép

Balim: ma vagyok 30+5, szóval mondhatjuk úgy serintem hogy én is a végén járok már.

Cukker: Bencének jobbulást. Kép Tényleg nem jó a túl sok antibiotikum, lehet hogy valmi köptető elég volna, az öcsém is mindig ilyen visszaesős, lassan gyógyulós beteg volt.

tényleg jó itthon lenni, olyan dolgokat is meg tudok csinálni amire eddig nem volt időm, meg ki is tudom aludni magam. Elég volt 7 hónap meló kismamaként. Bár nem volt rossz munkahelyem. Kép

Amúgy olyan megnyugtató a te nyugalmad, meg hogy Linának is jól ment a szülés hogy bennem már inkább csak kíváncsiság van és nem félelem. Aztán ki tudja mi lesz velem az utolsó pár hétben.

El tudom képzelni hogy mozoghat a pocakod ha az enyém már most ilyen! Kép
Én is ezen a koraszülött dolgon agggódom néha, pedig teljesen normális és panaszmentes a terhességem eddig, remélem igy is marad.
Örülök hogy te már megnyugodhatsz. Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Lina, de jó, hogy jelentkeztél! Hát igen, minden átértékelődik, és még de sokszor át is fog..... Kép Nálunk legalábbis ez történik már lassan 4hónapja.

Balim, Zsófi sem hízik mostanában annyit, de egyre többet eszik, sokszor..... hát, nem tudom, hogy miért van...

Ma volt kint a doktornő, és írt fel neki tápszert, hogy este jobbat aludjon, hát, csalódtam egy kicsit benne, én ugyan nem adok neki tápszert, ha van elég tejem! Inkább adok neki tejet 3óránként. Ha fárasztó is.....MIndenkivel beszéltem, akit csak ismerek, mindenkitől kértem tanácsot, mindneki csak azt mondta, hogy tápszert ne, ha lehet...anyukám pedig azt ajánlotta, hogy kezdjem meg a hozzátáplálást. De én még korainak tartom. Ti mit csinálnátok? Na meg a teát is javasolták. De azt sem szeretnék neki adni, pici még mindenhez....

Nana, hogy vagy? Régen voltál már.

Rozi? Hogy vannak a gyerekek? Móni mondta, hogy úgy kúszik, mászik Ákos, mint egy kis kommandós. Kép Kép Elképzeltem vizuálisan. Kép

Bepa, én is egyedül volta,m Zsófival az elejétől, kicsit nehezebb így, mint nha ott lenne az ember mellett az anya, mint nagymama segíteni, de szerintem jobb is, mert az ember saját maga alakítja így ki, hogy mi a jó, hogy jó. Én legalábbis örülök, h. nincs aki beledumáljon, mit hogyan. Főleg az elején fontos szerintem, hogy kitapasztald a baba igényeit. A babára kell koncentrálni, és látni lehet, szerintem. Bár anyukámon látszik, hogy 3gyereket felnevelt, Zsófit is szépen tudja "kezelni". Kép

Seriff, hogy van Hanna?

melissza, nekem is van pocakom, a gerincem is még csak most rendeződött vissza, sokáig volt benne az az ív, ami elbírta a pocakomat. Most már kezd a régi lenni. A pocakom szerintem sosem lesz a régi. És a csípőm is nagyon széle lett. De hát ez van. Itt van Zsófi, akiért mindez nagyon, de nagyon megéri. Kép

Cukker, Te már nemsokára szülni fogsz? De jó! Kép Újra izgulhatunk? Igazad van, hogy az ember a 2.-nál már rutinosabb lesz.... Én is ezt gondolom, remélem be is fog jönni. Kép Bár a 2.szülésemtől, ha lehet, még jobban fogok félni.... Kép Tudom, hogy mi vár majd rám...... bár nem volt annyira borzasztó.....

Erszényes, Zsófi a leges legvégéig nagyon aktív volt. Talán aktívabb volt a végén. Mindenki azt mondta, hogy a végén nem lesz, de ő nagyon sokat mozgott. És én is imádtam. Kép

Syg, Te merre vagy ma?
birolili

Balim, gyönyörűek a gyerekeid! Kép Olyan jó látni ennyi szépséget egy helyen. Én is szeretnék nagy családot. Remélem lesz is, bár néha azért nem kívánom... De olyan jó ahogy szeretik egymást, nem? Meg segítenek egymásnak.
birolili

balim:68 de 74.eset is vettem már(az nagy)de 62 már nagyon pici
napközben (ami reggel7-8 és este 8-9 között van)3x 40perc és 1,5 óra között...ha séta van akkor néha 2 órát. szinte prcre pontosan fárad,nyűgizik és alszik:éjjel is ált. adot időben ébred
suli:hivatkozhatsttok rám, diri szeret engem(mond hogy ismerős meg mittomén)de tuti lesz hely(kíváncsi vagyok melyik tannéni-ebben segíthete ha kell)

cuki!3-4 HÉT ÉS ÚJ BABA!!!!!!!!!!!!

lili!tápit neeeeeeee,inkább tea de azt se nagyon(enyém fiú nem issza)
3 óránként szopi:hidde el kibírod,2 nap és hozzászoksz(Ti mennyit alszotok????)én 4 hónaptól lehet kezdek rizsecskét adni 2 hétig és lassan többit is(kinézi a kaját a számból)Hanna is ezt csinákta Seriff vagy nem?

pusz

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Na megint van egy szusszanásnyi időm. Leróttam az e-mailes tiszteletköröket, most már mindenki tud róla, hogy Lilike megszületett. Szláva hazavitte anyut, picilány meg alszik. Átvittük az ágyát a mi szobánkba, de sajnos ott van a gép is, nem akarok zakatolni a billentyűzettel, úgyhogy most elbitoroltam a laptopotKép

Erszényes,
emlékszel, hogy az utolsó hetekben mennyire paráztam a szüléstől, kórháztól, meg hogy mi lesz, hogy lesz?
Végül megijedni sem volt időm. 19-én be kellett feküdnöm, mert lejárt a 40. hét, reggel felvettek, aztán még eljöttünk elintézni a lakcímünket, hogy a babi anyakönyvezésénél már ne legyen gond, bementünk egy Mekibe reggelizni, mondván ki tudja, mikor tudunk újra.
11-kor visszamentem, elküldtek EST-re, ultrahangra, minden ok volt, csak az én pici babámat már nem találták olyan picinek, mint előtte 2 héttel, mert 3630-ra mérték.
3-kor megnézték a magzatvizet, nem volt a saját dokim, úgyhogy egy másik, és közölte, hogy sárga, szóval felhívja a dokimat, hogy mi legyen. (Ja, és a következő csajnak, akinek megnézte a magzatvizét, 38. hetesen véletlenül elrepesztette a burkát)
Dokim szabin volt, de üzente, hogy akkor szülünk. Még a cuccomért lemehettem a szobámba. Annyira nem bántam, mert a szobatársaim felkészítettek, hogy a mellettem lévő ágyon a csaj kegyetlenül horkol.
Fél 4-kor megkaptam a méhszájérlelő zselét, igazán nem éreztem, hogy fájt volna, legalábbis nem jobban, mint egy menstruáció. Kedvenc dokim meg üzente, hogy fél 10-re itt van, mire igazán kell. Olyan aranyos volt, azért 6-kor beugrott, hogy nem veszett el, csak szabin van, de itt lesz fél 10-re. Még sajnáltam is, hogy elrontom a szabiját. Mondta, hogy nincs gáz, már megvett minden ajándékot, nagyon ráér.
10-ig sétálgattam, poénkodtunk Szlávával, gyakorlatilag végigröhögtük az egészet.
10-kor elrepesztették a burkot, és kaptam is rögtön az oxitocint, mert már zöld volt a víz, Lilikének jönni kellett kifele. 11-ig folyt, közben hallgattuk a TV-t, ami szólt a szülésznőknél. 11-kor kimentem zuhizni, meg járkálni, doki azt mondta, hogy olyan hajnal 3-ra lesz baba, gondoltam ráérek. Az oxitocin alatt rajtam volt az NST is, ami végig csak 5-ös fájásokat mutatott, vagy akkorát se, én meg agyilag elkönyveltem, hogy akkor ez még semmi, hol van a 10-es, úgyhogy hősiesen viseltem, és vártam az erősebbet. Éjfélkor visszmentem a szülőszobára Szláva unszolására, pont ott volt az orvos, mondta, hogy akkor megnézi, hogy állunk, és visszakötnek az infúzióra, de járkálhatok az állvány körül. Na a vizsgálat után közölte, hogy talán inkább már mégse járkáljak. A szülésznő is feltűnően nem mozdult mellőlem. Egy idősebb, de nagyon aranyos nőci volt. Fájások között még mindig röhögtünk.
Fél egykor úgy éreztem, hogy valami gáz van, mert jön a baba. Mondták, hogy lehetetlen, de mégis. Mondták, hogy még öt fájást azért várjunk, doki meg elszalad WC-re. Majdnem nem engedtem el, sőt reklamáltam is, mert mire visszajött már 6 fájásom voltKép
0:55-kor mondta, hogy akkor próbáljuk ki, mi történik, ha nyomok, csak úgy letett lábakkal lazán. Hát az történt, hogy közölte, hogy de szép nagy haja van ennek a babának, az már kilógott, meg szólt a szülésznőnek, hogy riassza az újszülötteseket, de engem megnyugtatott, hogy azért még egy fél óra hátra van.. Onnantól komolyan csináltuk, és három nyomásból (öt perc) megvolt Lili baba. Én utólag tudtam meg, hogy volt némi gond, mert az arcának gyömöszölve hozta a kezét is, és kicsit nehéz volt kimozgatni, Szláva kicsit ott elkezdett aggódni, de hamar megoldották. Utólag mondta a doki anyunak, hogy gyakorlatilag ő hozzám sem nyúlt, annyira ügyik voltunk, Szlávát meg ott akarták fogni dúlának, állítólag olyan jól csinálta. Volt ott egy másik lány is, akinek nem akart bejönni a férje, pedig szerette volna, őt is pártfogásába vette.

Aztán jött a Lili által már említett feketeleves, azzal a különbséggel, hogy nekem nem csak a gátat kellett varrni, mert ahogy a picilány kijött a kezével, gyakorlatilag az összes belsőmet felszántotta, 45 percig túlórázott rajtam a doktorbácsi. Hozták a picurit, mondtam is neki, hogy nem elég, hogy a szabadságát, de még ezt is eltoltukKép
Az volt a legszebb, mikor doktorbácsi leszidott, hogy még nem hívtam fel anyut, mert biztos aggódik, és varrás közben kellett mindezt megtenniKép

ÉLETEM LEGSZEBB ÉLMÉNYE VOLT, ÉS AKÁR MOST VÉGIGCSINÁLNÁM ÚJRA!!!!

Reggel volt egy kis gáz, órákig nem tudtam felkelni, mire rájöttek, hogy azért mert leesett a rekeszizmom, és nem működik a nyomáskiegyenlítésem, ahogy felálltam, és nem volt alátámasztva nem hallottam, és elájulni készültem. Úgyhogy Lilit csak du. 3-kor tudták lent hagyni nálam, pedig már 9-kor akarták. Első nap és éjszaka egyedül voltam, másnapra megszült a volt osztálytársam, és vele voltunk egy kétágyas baba-mama szobában. Ennél jobbat el sem tudtam képzelni, csak 10 éves korunk óta ismertük egymást.

A hazajövetel elég érdekes volt (előző nap rámjött a zokogás, hogy nem akarok hazamenniKép), 24-e volt és gyakoratilag kiszórták a 11 gyereket már délelőtt 11-re. Alig mondtak valamit. Életem eddigi legszebb, de legizgalmasabb karácsonya volt.
Picibaba végigüvöltötte, hajnalban visszavittük az ügyeletre. Kiderült, hogy éhezik (ne tudjátok meg milyen szar érzés volt), magzatvíz van a fülében, meg nagyon görcsöl a pocija. Megszopiztattam az ügyeleten, a doktornéni látni akarta, és úgy derült ki, hogy nem igazán szopizik tökéletesen, türelmetlen, és feladja. Csak ezek után 3-4 órákat aludt, mi úgy gondoltuk eleget evett, aztán mégsem.
Sajnos így tápizni kell, azt mondták, ez a nagy babák átka, nem olyan jól működik az életösztönük, de ahogy nő, majd jobb lesz, és elhagyhatjuk. Fejni még nem tudok eleget neki, még ilyen kis bénán is ügyesebb, mint énKép Mindig szopizik 40-60 g-ot, de többhöz nincs türelme sajnos.

Jaj, azt hiszem, kicsit elragadtattam magam, és jó hosszút sikerült írnom. Na nem bajKép

Syg,
majd lenne hozzád egy kérésem, ha erre jársz.

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Boldog Újesztendőt kívánunk mi is! Kép

Köszönjük a fotós dícséreteket! Valóban igazatok van, Zsombi és Bálcsi hasonlítanak egymásra! KépKép
Sőőt! Vannak olyan fotói Zsiványnak és Bocinak is, amin hasonló pózban vannak lekapva. Na mutattam is Andrisomnak és a Nővéremnek is ilyen képeket, azt hitték, hogy mind Boci Bálint! KépKép

Nana, Mrege, Hamarné Anikó hol vagytok????

Rozka, nem látom egyetlen bejelentkezésed sem?? Sikerült bekattannod?? KépKépKép

Bálint szarul alszik, én nem alszom, Andris átalussza a nyűglődéseket.. Kép

Lili, Bepa, Lina
Hozzátok hasonlóan én is egyedül voltam Bálinttal. Andris többnyire szabin volt, míg Bálint intenzíven gyógyulgatott. A hazamenetel után még 1 napot itthon lehetett, aztán nem kímélték.. Kép Vidéken dolgozik szinte mindig azóta is. Hajnalban megy, este jön.. Kép Mint Syg írta egyszer, én sem bírtam volna elviselni, ha valaki ott lábatlankodik körülöttem, és belekotyog dolgokba. Főleg ha még azt eröltetik is! Még csak a konfliktusok hiányoztak volna az én házamból! Jobb volt így! Mindent úgy csináltunk Bálcsival, ahogy jött ösztönösen, ahogy tanultam, ahogy tapasztaltam Nővérem gyerkőceinél..Szóval ahogy nekünk kijött. Lina, Szláva mellett biztosan nagyon jól megy majd minden! Ne frusztráljanak a fejedben mocorgó kérdések!! Csak add át magad Lilinek, és tedd amit az ösztönöd diktál! Szláva meg az asszisztensetek lesz! KépKépKép

Lili
Persze, h szopiztass, ha van tejcikéd! A tápi meg csak maradjon a kredenc sarkán ijesztgetésül! Ha halálosan kimerült vagy, inkább kérj segítséget, de ne adj tápit, hogy jól aludjatok! Szerintem! MÁK tea?!?? KépKépKépKépKépKépKép

KépKép
mino

Mino,
nekünk nagyon jó volt anyunál, nem szólt bele semmibe, saját kis birodalmunk volt, csak akkor jött be, ha hívtuk, viszont úgymond "kiszolgált". Nem kellett főzni, mosni...
Na meg ami nagyon fog hiányozni ma éjszaka, hogy a Lili 3 órás éjszakai ébrenlétéből kettőt símán bevállalt, és tudtam aludni. Szegénynek mindig éjszaka fáj a hasa, nappal semmi baja, ráadásul a görcsök miatt bukik is, én meg félek elaludni így.
Szláva nem igazán ébred fel a picilányra, úgyhogy én nagyon felületesen alszom.

Na ébredezik picilány, már 3 órája alszikKép

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina: olyan megnyugtató volt olvasni a történetedet. Kép
Ez annyira szép, már én is nagyon várom!!!!! Kép
Amúgy a baba-mama szobában mindent megmutatnak először, hogy hogyan kell csinálni?? Sokilyen szoba van vagy csak a sima??

KépKép
erszényes

Lili, sztem sem a tápszertől, sem a hozzátáplálástól nem fogja átaludni az éjszakát Zsófi,mert ez nem ezen múlik. Ha van elég tejed, akkor kár bármelyiket is bevetni, csak tejcsi tovább nyugodtan! De mi értelme lenne a teának? Ill, talán a tápszer mellé kell folyadék, de sztem jobb a sima ásványvíz, vagy a forralt, lehűtött cspapvíz, Hanna a mai napig minimális mennyiséget iszik pohárból, a szomját cicivel oltja.Hidd el, Hannácska se alussza át, sőt nem is alszik már olyan jól éjjel,mint rég,mikor csak egyszer kelt fél5-6között. Simán ébred és eszik 2-3x is akár, most meg, hogy lázas volt, 2ig óránként. És ittvagyunk mindkettenKép!
Köszi a kérdésed,jobban van Hanna,ma már alig ment 36 fölé a hőjeKép!

Bepa, igen,még most is kinézi a szánkból a kaját. Kép kis cuki, aztán persze,mikor kap,nem mindig tetszikKép!

Lina,jó olvasni a soraidat, olyasfajta Édesanyád lehet,mint az enyémKép! Ezt akartam már írni a nagy babákról, h a gyomruk meg kicsi,de még éhesek,mikor az megtelik, de pár nap,1-2 hét és tuti jó lesz. Tesóméknál is ez volt, az első két hétben,otthon fogyott is a baba, de aztán belejöttek, mára meg utolérte,sőt sztem le is hagyta 4hónappal öregebb unokatesóját a kisfiaKép!

Balim, már akartam írni, h mennyire szépek a gyerekeid!Kép Eszter remélem már lesz annyira jól, h mgkapja az oltást, lassan az új rendszer szerint is lehetneKép! Nálunk is ebben a korban kezdődött a nappali jobban alvás Kép!

Mino, már akartam is kérdezni, h mi van Veletek! Alvás: még soha egyetlen gyerek sem ment a szülei ágyából, ujját szopizva érettségizniKép, ezt tesóm egyik kollégája mondtaKép! Úgyhogy bármi gond is van, csak idő kérdése és minden okés lesz!

Erszényes, cukker, olyan jó, h nemsokára megint izgulhatunkKép! De Nektek nem kell!Kép
Syg? Roz? Mrege? Zsann? Ági?

Kép
seriff

Sziasztok!

Egy kezdő anyuka gyors kérdése, sos!!!!

Szóval megtáltosodott a lányom, és valami okból kifolyólag 80 g-ot szopott (most próbáltuk először ülve, lehet, hogy bevállt?), volt lefejve neki 40g, az eddig a hűtőben volt, kicsit megmelegítettük neki vízbe állítva, de felét meghagyta. Vissza lehet még tenni a hűtőbe, vagy azt már ki kell dobni? Az elkészített tápi mehet a következő etetésig a hűtőbe?

Erszényes,
Most már 4 baba-mama szoba van, 1 db négyágyas és 3 db kétágyas. Elvileg megmutatnak mindent, de ezt úgy képzeld el, hogy én ugye nem tudtam felkelni, de mondták, hogy ha már itt vannak, megmutatják. Pelenkázás, köldökcsonk ápolás, kising, angolpólya használata 5 percben. Na meg írd alá, hogy átvetted az eszközöket hozzá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jajj lányok kb. 1 órája olyan a pocakom mint a szikla. Semmi sem segít. Kép
De Janika uolyan vígan szambázik így is. :D
Legalább ő jól érzi magát. Kép
Asszem dobok egy zuhanyt hátha az segít...

Syg: már alig várom hogy én is büszkén mutogassam Janikát nektek. Kép

Lina: akkor úgy látom a kórházban gyorstalpaló tanfolyam megy babagondozásból. :D

Nana: Mi van veled, úgy eltűntél.

KépKép
erszényes

Ezek a kelések egyszerűek lennének, ha az ember tudná az okát....de nem tudom, ezért keresem. Ha tudom, h. azért kel, mert szomjas, ám legyen, ha tudom, hogy anyahiánya van, legyen....de nem tudom. Ez a bajom. Na mindegy, ha ez kell, hát legyen.
Pár nap és megszokom a 3órás keléseket...hát, 2hete megy, de egyre jobban idegesít ez a 3óránkénti kelés, és fizikailag is elfáradok. Kép Dehát ne panaszkodjak, Syg mit szóljon.
birolili

lina
én olvastam(csináltam is) betettem hűtőbe maradékot, de 2-4 óra múlva oda kell adni.
sztem jobb ha mindig friss van....nem eszik sokat nem olyan drága
milyet kap a grágád???

KépKép
KépKép
bepa77

Lina, a tejet nem szabad már később felhasználni, amit kiolvasztottál.
Én így tudom. Tápszerről nem tudok nyilatkozni.
birolili

télleg lili mennyit alszol? 1 nap

KépKép
KépKép
bepa77

Szia Bepa!
Ti hogy alszotok?
birolili

Én mennyit alszom?
Éjszaka este 9körül fekszem, reggel 6-7körül kelek, és este is van 3-4 szopi, ez kb.2óra kiesést jelent, ami azt jelenti, h. 7óra alvás. Nappal nem alszom. nem kevés ez az alvás, csak darabokban nekem nem annyira jó.
Jól számoltam??? Kép
birolili

biztosKépjól
6-7 reggel?zsófi miatt?ő is kel???

KépKép
KépKép
bepa77

napközben (ami reggel7-8 és este 8-9 között van)3x 40perc és 1,5 óra között...ha séta van akkor néha 2 órát. szinte prcre pontosan fárad,nyűgizik és alszik:éjjel is ált. adot időben ébred

KépKép
KépKép
bepa77

Balim
Csuda csinos a család!

Lili
Karácsony óta nálunk is több a babsírás. Bálint amúgy is hasfájós, de 27-étől még többet ordít. Viszont már december közepe óta rengeteget nyáladzik, és előszeretettel rágcsálja az ujjamat. Lehet, hogy a fogacskái kezdtek el mocorogni. Látszik is kis fehér folt felül az ínyén. A babaneten találtam cikket a korai fogzásról... Nem lehet, hogy nálatok is ez a probláma oka?
http://www.babanet.hu/szak/fog19.php
http://www.babanet.hu/faq/fog01.php
http://www.babanet.hu/faq/fog02.php

Kép
Kép
melissza

Zsófi kel 6-7körül, igen.
Õ már este alszik 7-8 körül. Hamar elfárad. Ti hogy altatjátok? Hány órakor?
Hányszor keltek éjszaka?
birolili

Köszi Melissza Kép, hát, nem tudom, de nagyon rág, egyfolytában a keze a szájában van, folyik a nyála erősen....és a széklete ais hígabb. de az étvágy az a régi. Kép
birolili

bocs,csak net elszállt...
nos zsófika már alszik gondolomKép
benő is a kezembenKép aműgy este csak úgy hajlandó hogy befekszünk ágyba és cicizik aztán kb. 1 óra műlva átteszem ágyikójába(ez baromi rossz,át kellene szoktatni de még nincs erőm)

napközben kézben-autóban-babakosiban-kiságyban...változó:milyen a napja...bár a babakocsi mindig bejön, de naponta 1x lehet csak(rossz időben meg azt se nagyon)
lili:jön a foga tuttttti(beni is rág,folyik a nyíála)

sztem feküdj le este korábban(gábor tuti megérti)vagy amit én is szoktam-reggel 6-7 ébredne de franciaágyba teszem picit cicizik és még alszik 1-2 órát (lehet nem jó,de nekem kell az alvás)

KépKép
KépKép
bepa77

Mi is csináltuk már ezt az átteszem módszert reggel. Bejött, csak nem mindig....
Végülis, ha belegondolok, ő már alszik 7-8körül, és reggel ha 6-7-kor kel, akkor is aludt szinte 12órát. Az nagyon jó. Napközben is azért alszik a babakocsiban 5órát. Délelőtt 3-at, van mikor csak 2-t, és délután is alszik még 2órát. Szóval jó kis alvókája van. Kép Apától örökölte. Kép
birolili

Reggel jön anyósom 7 - fél 8-ra. megyek, lefekszem, hátha "jót" alszom ma este. Kép
birolili

hmmm.akkor zsófi jót alszok,csak Te nem. este feküdj korábban(bár így gondolom 10-11 kor este eszik és utána fekszel le)visszaalszik evés után?

KépKép
KépKép
bepa77

jóéjt

KépKép
KépKép
bepa77

Lina

Nagyon jó volt olvasni soraidat. Szláva szuper pasi, hogy így helytállt, nekem is segíthetne, mert férjem ugyan nem jön be a szülő szobába. Kép Az ember mindig hall valami újat. még soha nem hallottam ilyet, hogy leesik a rekeszizom. A doki tényleg nagyon jópofa volt. Főleg az tetszett, hogy mondta, hogy már megvette az ajándékokat. Képzeld nála volt Bács megyében az első bébi idén.
Nyugodtan pötyögj csak a géppel a baba mellett. Ebben a korban nem ébrednek fel rá, és ne is szoktasd a teljes csendhez.
Érdekes, amit írtál a szopizásról. Bencével is ez volt, hogy türelmetlen volt a szopihoz, hamar feladta. De én elkönyveltem, hogy biztos a csomók miatt nem jön ki neki könnyen. Azóta mondta is nekem a védőnő, hogy lágyan kell masszírozni a mellett, mert beödémásodhat. Ez lehetett nálam, mert soha nem gyulladt be a mellem, viszont kőkemény lufik voltak.
A tápszerekre rá van írva, hogy csak frissen fogyasztható, de már annyi mindenkitől hallottam, hogy be lehet tenni a hűtőbe a köv. etetésig. A lefejtet nem tudom.

Erszényes

Nekem is volt ilyen keményedés, de aztán elmúlt. Remélem nálad is.
Tényleg nyugodt vagyok, persze, ha odakerülök nem tudom mi lesz. Császáros voltam, a seb rettentően fájt másnap. Nekem nem a szülés fájt. És, ha visszagondolok, az első nap volt nagyon kemény, aztán elmúlt. Ezért vagyok úgy vele, ha fáj is, elmúlik. Ennél sokkal rosszabb volt az a várakozás, hogy mikor mehetünk már haza. Meg rámijesztettek, ha nem tudok fejni eleget, nem vihetem haza. Ezt iszonyú volt hallani. Most már nem fogok megijedni, és Syg is önbizalmat öntött belém. Az én gyerekem, nem ők fogják megmondani, hogy mit csináljak. A védőnőm is mondta, hogy igenis kérjem szoptatni császárosan is, ne csak 9-10 óra múlva.

Én eddig mindig azt mondtam, hogy biztos korábban szülök. Már nem vagyok ebben olyan biztos, mert semmi hátfájás, csípő környéki fájdalom. Nyilallások vannak, meg sokszor keményedik a hasam, de még két hét tuti van. Csütörtökön megyek dokihoz, nagyon várom. Kíváncsi vagyok, hogy megfordult -e a baba, mert eddig farfekvéses volt.
Bence megint antiboitikumot kapott sajnos. A héten nem mehet suliba, ez nagyon sok egy elsősnél, akik most tanulnak írni, olvasni. Nem szakad fel neki a mellkasáról a trutyi. Terpin hidrát+ Augmentin Duo+ vmilyen tabletta (nyákoldó).

Lili

Még elvileg 4 hét van, de már két múlva komolyan elkezdek rákészülni.

Aranyosak vagytok, hogy így izgultok a szülő kismamikért. Köszönöm, jól esik igazán a középpontban lenni. Kép
Megdöbbentem, hogy tápszert javasoltak neked éjszakára. Szerintem teljesen felesleges, ha van tejcsid. Inkább kelj fel sűrűbben, megszokod. A hozzátápit pedig szerintem döntse el Zsófi. Talán ezt sem kell még erőltetni, de én ezt nem tudom, mert mi elejétől tápszeresek voltunk, így hamar elkezdtük a más ételeket.

Seriff

Ezt még nem is hallottam, hogy a nagy babáknak kisebb a gyomruk. Nekem is 3750-el született, és mi is úgy voltunk, hogy neki nem volt elég, amit kapott. Túlette magát, aztán meg bukott. De, ha nem adtuk, akkor meg ordított. Õ sokáig bukott, még vagy hat hónaposan is. Egyszer beterítette paradicsommal a lottózó pultját.

Balim

Január 27-el én is kiegyeznék. Már nagyon ráhangolódtam, hogy egy hónapban lesz a szülinapjuk a tesóknak. Nagyon nem szeretném túlhordani.
Kb két hete voltunk dokinál. Akkor Augmentint kapott meg Spiropent-et. Most ugyanezt akarta, de mondtam, hogy a Spiropent még jobban köhögtette, ezért abbahagytuk. Ez nem tetszett neki. Régen ezen megsértődtem volna, de én vagyok vele, én látom, hogyan reagál. Nem egyformák a gyerekek. Most augmentin újra és kapott vmi nyákoldó tablettát.

Na én is hosszúra sikeredtem.

Kép

Kép
cukkermáz

Zsófi idáig mindig csak 1-2körül kelt, ha letettem, de mostanában, igen, bevezette, hogy 11-kor is kel. Ez nem annyira jó. Mert pont elalszom....Egyébként simán visszaalszik ha szopizott. Ezzel szerencsére nincs gondom. Kép
birolili

Csajok. Szerdánként van egy nagyon jó sorozat a Spektrumon. Most 18 óra 35 perckor lesz, kb egy órás.
Ikrek: Öröm és küzdelem.

Akit érdekel. A Rossmannban vannak praktikus dolgok gyerkőcökhöz. Ajtózár, hűtőzár, stb.

Kép

Kép
cukkermáz

SZIASZTOK!

Holnap jövök...Kép

LINA, azt a tejcsit már nem szabad odaadni késöbb.

Csak gyorsan annyit, voltam ma dokibácsinál, minden ok, azt mondta "nincsen semmi baj és most már nem is lesz". Kép Nagyon megnyugtatott. Kép

Nyugodalmas, minél több, hosszabb alvásos JÓ ÉJSZAKÁT!!!

UI: Jól esik hogy hiányoltatok. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Cukker,
Szláva azt mondta, hogy meg van beszélve, ha akarod, megy veledKép Komolyan!!!

Lili,
kicsit nem lehetne átlagolni Zsófi babát Lilivel? Lili csak egyszer kel fel éjszaka, de három órát fent marad, az a visszaalvósdi nagyon tetszik!!! Ma éjszaka éreztem először, hogy már fáj ébren maradni. Szerencsére jött anyu, én meg beájultam. Eddig mindig aludtam napközben is, ma nem, hát kíváncsi leszek, főleg, hogy picilány ma eddig csak reggel 7-10-ig volt fent, meg az etetésekkor, majd gondolom éjszaka bepótol mindent.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A lényeget még nem is írtam:

8 kilóval kevesebb vagyok, mint amennyivel kezdtem a terhességet, még életemben nem voltam ennyire vékony. Ugye kezdtem hat kiló fogyással, aztán onnan egész terhesség alatt híztam kilencet, és a szülést követő ötödik napon már 11-gyel kevesebb voltamKép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Cukker,nem kisebb a gyomra, a nagy babáknak, hanem ahhoz képest kicsi,amekkorák ők,és amennyire éhesek,és ezért is bukik,mert az éhségközpont még jelez,éhes, de gyomra megtelt. Egyébként ezt sem tanították az egyetemen Kép!

Lili,nyugi,helyreáll majd Zsófi is, csak most kicsikét elromlottKép!

Nana,örülök,h minden ok!

Lina,majd Lili is megtanulja az éj és nappal közti különbséget,de még annyira pici,2hetesKép!

jó éjt mindenkinek!

Kép
seriff

Lili, nálunk is volt pár ilyen éjszaka, amikor 11 körül felkelt. Biztos, hogy nem a kajcsi miatt van. Szerintem ne adj neki tápit, szopizzon, és légy nyugodt, el fog múlni! Esztert mindig 6 körül fektetem (ma már fél hat óta húzza), aztán kettő körül kel először. De olyan is volt már, hogy fél négyig aludt. Akkor eszik és visszaalszik, de a következő ébredés (3 órával később) után már nem, mert akkor már fáj a pocija. Így mi mindig korán kelünk, öt körül. Én már megszoktam, a fiúk is kelnek általában hatkor. Mi már csak ilyen koránkelők vagyunk.

Lina, olyan megható a történeted, nagyon ügyik voltatok. Szopira próbáltad már a homeós bogyikat, de főleg egyél rendesen, igyál sokat és pihenj! Bele fog jönni a kicsi lány, és még az is lehet, hogy elhagyhatod a tápszert. Szerintem ne add oda egyiket sem újramelegítve, én nem tenném. De ez csak az én véleményem.

Bepa, akkor Benedek sem alszik túl hosszúakat napközben. Eszti is nagyon változó: ma pl. reggel fél ötkor kelt, aztán aludt 6-8-ig, majd 9-12, de délután már csak egy háromnegyed órát. Fél hatkor lefektettem, mert nagyon nyügi volt. Én sem tudom már ráadni a 62-es ruhákat, nő mint a gomba. Azt hiszem, hogy talán Mónika és Kati nevezetűek lesznek a tanítók, beugrik neked, kik azok? De nem biztos, hogy így hívják őket. Egyébként az egyik kissrácnak az oviból szintén tt dolgozik az anyukája.

Köszi Melissza, Lili, Erszényes, Seriff a fiúk nevében is. Tényleg nagyon helyesek, de legalább olyan rosszak is, néha kiakasztanak rendesen. Nem könnyű három gyereket nevelni.

Seriff, de jó, hogy Hanci jobban van. Azért vigyázz nehogy nagyon kihűljön Kép) . A szánkós kép az valami szuper, Hanna annyira kis pajkos rajta, csillog a szeme.

Cukker, sajnálom Bencét. Én is félek, hogy mi lesz jövőre, mert Marci is beteges. A suliból már nem kellene annyit hiányozni, mint az oviból. És tényleg állj a sarkadra a kórházban, bár most már nem fenyegetnek azzal, hogy nem engdnek haza, ha nincs elég tejed. Szórnak ki mindenkit öt nap után, csak egyből adják a receptet is a kibocsátáskor. Gondolom a tb csak öt napot fizet ki.

Nálunk is nagyon megy a nyáladzás, állandóan tiszta csatak a pólóm, meg a pelusok a feje alatt. A mélyben szerintem már megindultak a fogacskák.
balim

Sziasztok!

Kis betegek remélem jobban vannak!

Balim,
szépek a gyerkőceid! Királynői dolga lehet EszternekKép

Lili,
tápszerről tudod a véleményem. Ha van tej, akkor minek? Nem fog tőle jobban aludni.
Én is az okokat kerestem, már írtam is Neked, h megtaláltam, csak nem tudom megoldani.
Leona 2 hónapos kora óta nyáladzik, 3 hónapos kora óta mindent rág, fog meg még a láthatáron sincs. Egy időben hasmenése is volt.
4 hónapos korában neki is lelassult a növekedés üteme, ez teljesen normális.

Bepa,
Leona is mindig kinézte/kinézi a kaját a szánkból. Utánozza a rágást is, de én csak 6 hónaposan adtam neki kaját. Gyönyörűen eszik, etettem már előke nélkül is és jelzi, h mikor elég. Sokat nem eszik ugyan (tegnap ette a legtöbbet, 120 g-ot), de azt örömmel és szerintem így lesz belőle "jó evő". Én nem adnék neki 6 hónap előtt kaját, ha elég a tej.

Lina,
ugye mondtuk, h ne félj a szüléstől, mert egy csodaKép Nagyon ügyesek vagytok és bele fogtok jönni a dolgokbaKép
Nyugodtan kérdezz, mindig visszaolvasok és válaszolni fogok.
Ja!! A legfontosabb! Leona sokáig csak 40-50 g-okat szopizott, de azt kb. 2 óránként. 1 hónaposan is még csak 60-80 g-ot evett. Õ is nagy baba volt.
Attól meg ne ijedj meg, h nem tudsz fejni, én sem tudtam az elején, én is azt hittem, h nem elég a tej, csodák csodájára Manó mégis 900 g-ot hízott. Én azt mondanám, h sokszor tedd cicire és nem lesz gond. Ne hagyd, h ellustuljon, a tápihoz könnyebben hozzájut, lehet, h emiatt jobban fogja szeretni azt. Pohárból adod neki?

Most ennyi jutott eszembe.
Alvásügyileg ott tartunk, ahol 2 hónaposan, nappal 2*45 percet aludt, éjjel meg...Inkább le sem írom.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Lina, nagyon jó Neked Kép , én csak hízom a szoptatással......
birolili

Syg,
a tápit cumisüvegből kapja, de olyan üvege van, amivel eléggé kell küzdenie. Elég rendesen beleizzad, szerintem a cici könnyebben jön. Ha már kicsit jóllakott, van, hogy kiköpi a cumisüveget, és fordul a cici felé.
Picibabának adnék én óránként is cicit, csak az a baj, hogy 3-4 órákat alszik, keltegetni meg nincs szivem, meg tulajdonképpen örülök is, hogy jól alszik. 3-4 napig szigorúan fel kellett max. 3 óránként kelteni, amikor kiéhezett, olyan rossz volt.

Mondtam, hogy lenne egy kérésem:
Lilit úgy engedték haza a kórházból, hogy nagyon laza a csípője, és tornáztassuk, de csak ennyi.
Egyszer tudnánk találkozni, hogy megnézd, és megmutasd, hogy hogyan kell tornáztatni?
Köszi!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
tudom, nem engem kérdeztél, de szerintem minden babának ajánlják a csípő tornáztatását. Hátán fekve fel kell tolni a lábacskáit, mintha gugolna, aztán a térdeit finoman lefele nyomni (terpeszteni). Újra összezárni fenn, kinyújtani. Ezt kell néhányszor ismételni. Lehet körözni is. Nálunk teljesen rendben volt minden, mégis elküldte a háziorvos ellenőrzésre a bébit. Minden OK, de a torna nem árt.
Tejcsi: én is homeobogyót ajánlanék (Urtica Urens 5CH) nálam nagyon bevált. Napi 2 vagy 3 * 5 golyó. Nagyon jó az is, ha sokat mellen tartod a babát, mivel a tejtermelés a kereslet-kínálat elvét követi. És lehet tornával is fokozni a keringést, ami szintén segíti a tejelválasztást (gyakorlatsor a Kriston-féle Intim torna könyvben, de be is gépelhetem, ha kell). Az én babám is 4 kilóval született, mindig mohón eszik, gyakorlatilag 7 perc alatt telizabálja magát, utána meg csak cummog, vagy el is alszik. 20 napos volt, amikor a dokinéni megállapította, hogy "éhezik". Hát padlót fogtam. De onnantól kezdve heti 300grammot hízott (150-200 a várható). Háromhónaposan hét kilós a kicsike. Csak tejcsivel, és persze kitartással, akaraterővel.

Lili, és mások is
szerintem mindannyiunk anyukája próbál segíteni a gyermekgondozásban. Az enyém amint hazajöttünk, már teával várt, és persze a kicsinek is készített. Kép Amikor a doki szerint nem volt elég a tejcsi, akkor is próbálkozott, hogy adjak egy kis teát. Egyszer próbáltam meg, olyat, ami hasfájásra is jó - hát majdnem megfulladt tőle, egy kortyot sem nyelt le belőle. Most, hogy már ilyen nagy baba, és anyu is látja, hogy hozzátáplálás nélkül sem halt éhen, már jobban rámhagyja a döntést. Szerintem úgyis érzed majd, ha már mást is kíván enni Zsófi.

Bepa,
én eddig mindenütt azt olvastam, hogy nem kell erőltetni az előbőr visszahúzását. Ha van valami szöszmösz beragadva vagy krém, azt persze letörlöm én is, de az erőltetés többet árthat, mint amennyit használ.

Kép
Kép
melissza

sziasztok Kép

hu mennyit irtatok Kép
már el is felejtetem felét Kép
amióta tibor összerakta az uj gépet állandóan kifagy ugyhogy már nem is probálkozom mert mindig elszáll amit irok de hátha most tezsek majd fel képeket a szülinpapról ha sikerül

syg
hát persze hogy jó esküvöi fotó Kép
szegénykém pedig már milyen jól aludt a multkor leoka ,kilehetsz Kép

seriff
sajnálom pici hancit hogy beteg de azért idáig is nagyon ügyike volt hogy nem volt beteg ez nagyon nagy szó legalábbis nálunk az lenne ha hónapokig egy gyerköc sem lenne beteg

lina
jó hogy ujra itt vagy tápi tejcsi szerintem ne kockáztass inkább mindig friss bár a tápszer 24 eláll hütőben de ugy hogyha frissan elkészied hideg vizből és nem a már meleget hűtőd le ez nincs rajat dobozon semmin de nekünk ezt kórházban mondták igy nálunkadrinak és ákinak is elkészitem tápszert este lefekvés előtt

mino
nem azért nem olyna vészes nem kattantam be de már kezdem magam unni soha nem depiztem anniyt mint az utolsó pár hónapban nem tudom mi lett velem az enrgiámmintha kifogyott volna már em pörgök ugy mint egy búgócsiga sajnos ezt soha nemgondoltam volna ... na mindegy majd csak jön a nyár és vele együtt az enrgia is remélem

melissza
nagyon édes ez csöpp fiúcska annyirehelyes Kép

balim
hát ez 3-as kép nagggyon jó mikor lesz nekünk ilyen Kép nálunk nem lehet rólukközös fotöt csinálni mert mindneki másfelé néz minidg Kép

még akrtam valamit de elküdöm még mielött megint lefagy

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?