Sziasztok
Judit
Én kívánom neked, hogy minél előbb összejöjjön a kistesó
És mindenki másnak is, aki szeretné
Ettől függetlenül, én tuti, hogy szándékosan nem vállalnék be most még egy kistesót.
Nekem ugyanis, nem tudom másnak mennyire, de az én férjem abszolút nem segítőkész a gyereknevelés és házimunka területén.
Délután 4-kor hazajön a munkából, befekszik a kádba, utána leül a számyítógép elé és hajnalig fel sem kel onnan.
Én etetem Kristófot, öltöztetem, teszem tisztába. Ha életében 3-szor megetette Kristófot, mármint kanalas kajával, sokat mondok. Egyedül az esti fürdetés az, amit általában, de nem mindig, megcsinál. Semmi mást.
Hétvégén 10-11-ig alszik.
Most itthon volt másfél hétig. Minden nap hajnali 2-ig számítózott, másnap ki sem lehetett verni az ágyból, ellenben én már fél 6-kor ébren voltam Kristóffal.
Az elmúlt közel 1 év alatt egyetlen egyszer nem kelt fel hozzá éjszaka vagy reggel, hogy akárcsak egyszer is megetesse, tápszert csináljon vagy tisztába tegye. Pedig rohadt jól esett volna legalább most, míg itthon volt, ha egyszer azt mondta volna, hogy ma reggel pihenjek, majd ő felkel Kristófhoz.
Szóval nekem az égvilágon semmi segítségem nincs, minden az én nyakamba szakad, Kristóf, a házimunka, és nekem egy szavam se lehet, mert "ez a nők dolga, ezért vagyok itthon, erre vártam már rég óta, milyen jó nekem, hogy itthon lazsálunk, a férfi dolgozik a munkában, a nő pedig csinálja itthon a dolgát, ő estére elfárad már a munkában, pihennie kell, hétvégén egyszer neki is ki kell aludnia magát, egy kis számítógépezés kell kikapcsolódásképpen", stb.
Ha megyek valahová, mindenhová vinnem kell magammal Kristófot, mert ők ketten itthon max. 30 percet bírnak ki.
Nem panaszkodni akarok, az én Apucim sajna ilyen és megváltoztathatatlan.
Ehhez még adjunk hozzá egy már-már hiperaktív gyereket, aki reggel 6-tól este fél 8-ig egyhuzamban pörög és pörög és pörög, és mindenhová jön utánam, a WC-n pl. úgy ülök, hogy közben fogom a kezét, mert ő ezalatt a falba kapaszkodva áll.
Egész nap össz-vissz max. 30-40 percet alszik, ettől persze tiszta zizi.
Talán ezek ismeretében érthető, hogy én miért várnék még a kistesóval. Azt hiszem, nekem ez egyelőre bőven elég.
És én hiszem, hogyha oviba fog majd járni Kristóf, akkor igenis könnyebb lesz. Mégiscsak hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 4-ig ott lesz, az akárhogy is számoljuk, napi 8 óra, amit majd csak a kistesónak szentelhetek. Mennyivel nehezebb lenne mindez, ha közben egy örökmozgó 1-2 éves gyerek nyüzsögne itthon egész nap, míg én az újszülött kistesót eteném, altatnám, végezném a házimunkát.
Azért nem mindegy, hogy 1 vagy 2 gyerekkel vagyok itthon nap mint nap.
Arról nem is beszélve, hogy azért már óvodás korban kizárt, hogy ne legyen kicsit önállóbb. Bizonyára jobban el fog majd játszani a játékaival(most ugyanis szinte semmennyire nem), az ovis társaival, leül majd rajzolgatni, mesét nézni, jobban be tudom majd vonni őt itthon bármibe.
Most ugyanis levegőt nem tudok tőle venni, nemhogy bármi mást csináljak. Pláne nem kistesót nevelni.
Szóval én így érzem, és gondolom, de ez csak az én véleményem
Vanda
Nem is mondtad, hogy Máté már kúszik. Milyen ügyi!!! Pedig még alig múlt fél éves, ugye? Gratula hozzá
És a két fogacskához is
Most már megyek, mert nyaggat egy kissrác, be van kakilva
Babus