Cseriviola
Látom, fenn vagy Te is. Jól írtad, mi egy Nagy Család vagyunk itt.
Mivel mindenki írt a babájáról, nem szeretnék kimaradni: Rozália Réka a babácska neve, és jan 16-án lesz 10 hónapos. Júl 25-én "gyártottuk le" Portugáliában sok portói elfogyasztása után...
Még nem volt 8 hetes, amikor megszületett, ehhez képest 3,5 kg és 60 cm volt!! Most 86-os ruhákat hord, a súlya kb 9 kg , nem tudom mennyi pontosan. Itthon a nagy mérlegen mértem csak. Egy tündér baba
Van neki két nővére: Veronika 11 éves, Zsófia pedig 9.
Tetszett a bemutatkozásod és ahogy írtam a napokban gyönyörű kislányod van
Connie
Ne tessék itt nekem ilyen kreatív képeket feltenni, mert akkor meg szeretném csinálni....
Kérdezted, hogy milyen módon rendeztük el a Karácsonyt. Kb úgy, mint Virágék, egyszerűen megmondtuk, hogy így lesz és kész. Csak sajnos sok évet vártunk erre, és sok Karácsony áldozatul esett. Az egyiken anyósom olyat alakított, hogy a férjem mondta: ebből elég, soha többet. Nekem nehéz volt, mert amúgy is nagyon rosszban voltunk, és keveset jártunk össze. Magamban arra gondoltam, miért pont Karácsony estéjét kelljen vele töltenem. De a gyerekek és a férjem miatt nem szóltam semmit, akkor sem ha k...-nak nevezett az anyósom Szenteste. Mert ilyen is volt. Egyébként direkt mézes-mázos voltam vele (meg nagyanyósommal is, ő aranyosabb volt azért), külön főztem a kedvenceiket stb. De sosem volt jó semmi, már az ajtóban, érkezéskor veszekedett. A lényeg, hogy hamarabb kellett volna döntenünk: a Szenteste a miénk, utána jöhetnek 25-én, vagy 26-án.
Hát, nem tudom evvel mennyit segítettem, az biztos, hogy egy szülőnek, bármilyen nehéz is, el kell fogadnia, hogy a gyermeke felnőtt és saját élete van, saját döntései vannak. Meg szülőtől is függ minden, mert pl sem a férjemben, sem bennem sosem merült fel, hogy a szüleim ne jöjjenek Szenteste, mert egyszerűen olyan aranyosan tudnak ünnepelni, jó velük lenni ilyenkor (is).
A játékok rendeltetésszerű használatán jót nevettem, pl az alvós baba szemeinek piszkálgatása az?
Viccet félretéve, Rozi még inkább eszi a játékokat, meg csapkodja, tetszik neki mi milyen hangot ad.
Szilveszteri recept: töltött kifli, bólé. Nálunk ez lesz. Meg fogok csinálni lencsét, jó sokat, hogy jó gazdagok legyünk
.
Timurr
Hol vagy? Ugye nem vagy beteg? Minden rendben?
Nebula
Dehogy vagyok szuperanyuka, néha kész csődtömeg vagyok, ha tudnád...
A külföldön való hosszabb tartózkodás volt nálunk is, ami rendbe tette Anyu és az ő anyósa közt a dolgokat, addig minden hétvégén kötelező volt egy teljes napot anyósnál tölteni. Pedig Anyu annyit dolgozott már akkor is, a hétvége kellett neki, egyrészt behozni az elmaradt házimunkát, másrészt pedig pihenni. De az összesen 7 év Mongólia megoldotta ezt.
Elgondolkoztam, vajon milyen leszek majd én, amikor a gyerekeim felnőnek, hogy is lesz pl a Karácsony. Az biztos, hogy sokat sütök-főzök, hátha akkor még inkább jönnek majd a gyerekek hozzánk...Na persze már régen rossz , ha csak ezért jönnek. De ez még messze van, igyekezni fogok, hogy megértő legyek, remélem sikerülni fog...
Megyek, mert felébredt Ro és pelluscsere van.
Meg algopirin is köv.
Puszi Mindenkinek, legyen szép napotok a családdal, aki pedig vezet, vigyázzon ezeken a havas utakon nagyon.
V.