Sziasztok!
Szia Ildikó!
Ne vedd szabálynak, hogyha valakivel rossz volt az egyik doki, az mindenkivel az.
Bár Borosról van egy nagyon rossz hírem.
Ráadásul ismerőssel történt. De nincs olyan doki, akiről ne szólna valami "rémhír". Ha veled nagyon rendes, körültekintő, ne hagyd ott!
Velem a rendeléseken nagyon rendes volt, mindent meg tudtam vele beszélni, nem volt durva....csak épp a szülés alatt vártam volna el ugyanezt!
Az is biztos, hogy ki mennyire érzékeny bizonyos dolgokra lelkileg! Én érzékeny vagyok, főleg ha fáj valamim, mert a fájdalomküszöböm a béke feneke alatt van sajnos!
Ha nem terveznék második babát, akkor nem váltanék orvost! Mert tényleg a rendeléseken meg voltam elégedve vele.
Szülés után, akikor ugye megszülöd a méhlepényt, mosdatnak, varrnak..stb... akkor már olyan volt, mintha kicserélték volna. Viccet is mesélt. Lehet rájött, hogy valóban durva volt és próbálta ellensúlyozni a dolgokat. Szülés után pedig már nem sokat láttam, illetve beszéltem vele.
De vele meg tudod beszélni, hogy mennyit is kér egy szülésért. A férjem rákérdezett ( én nem mertem ) és nyiltan közölte az összeget. Amikor nekem kiszedték a varratot, akkor adta oda a férjem a pénzt. Én nem mertem a korteremben tartani nagyobb összeget. De amúgy akkor adják oda a pénzt, amikor varratszedés van.
Az alternatív szülőszobába nem tudom hogyan osztják be az anyukákat, ha sokan vannak éppen. Én pont egyedül voltam végig, így bent lehettem egész sokáig. Nekem nagyon jó volt, mert nem voltam szem előtt, magunk tudtunk lenni. Én sajnos a kádba nem ülhettem bele, szerettem volna. Így arról nem tudok sokat mondani. Sőt....semmit. Nekem csak az volt jó, ha ültem, feküdtem, néha sétáltam...stb... Ez adja magát.
Itt Békésen a terhesgondozó nagyon tragédia. Rengetegen voltak és nem volt ülőhely. Emlékeszem alig vártam, hogy valaki felálljon és leüljek. Főleg apukák ültek!
De mostmár nincs annyi kismama, így javult a helyzet. A békési doki tragédia.
Sosem engedtem , hogy megvizsgáljon, csak ultrahangot csinálhatott.
Jut eszmebe!
Érdekel benneteket egy olyan lista, hogy mi kell egy kisbabának születésre és mit kell a korházba vinni? Mert én megírtam ezt a listát és Csorváson a védőnéni ezt osztogatja!
A tapasztalat segített a lista elkészítésében, mert én sok felesleges dolgot megvettem. De mostmár tudom, hogy mi az ami feltétlen kell. Persze megvesz az ember olyat is, ami nem létszükséglet, csak tetszik!
Én 56 kg-ról indultam. 12 hetesen már 54kg voltam. Szülni pedig 71kg-val mentem. Geri 4 hónapos volt, amikor már 57kg-s lettem, pedig nem ettem keveset és nem fogyóztam. Lement magától.
Anikó