Sziasztok!
Köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám, ennek köszönhetem, hogy SIkerült a vizsgám!!!!!! Nem sokat aludtam, hajnali 5-ig olvasgattam, de megérte.......
Már nagyon hiányoztatok, egyenlőre ezt az oldalt tudtam átolvasni, sztem ez így is fog maradni, de én is megpróbálok pár dologra válaszolni!
Körkérdésekre:
Nálunk az alvás úgy néz ki, hogy reggel 8 körül nyílnak ki Fürtös szemei, elcsacsog a kiságyban és a rácson keresztül figyeli, hogy anya és apa mikor hajlandó már őt észrevenni..
Amúgy mi születése óta egyszobában alszunk Manóval, ő a kiságyában mi pedig egy folyton nyikorgó, nem túl nagy franciaágyban. Bármikor ha megszoptattam én igyekeztem visszatenni a kiságyába, féltem nehogy apája véletlenül ráfeküdjön, vagy ha kívül aludt, nehogy leguruljon. Ha nagyobb lenne az ágyunk, valószínű én is otthagytam volna többször magam mellett szopi után.
Na visszatérve, reggeli 9-kor, utána ha nagyon hisztipók a gyerek akkor visszaaltatom egy jó félórára. Dél körül levisszük sétálni, a szabad levegőn durmol 1-2 órát, 2-3 körül du. ebéd, általában 5-6 körül estefele még szokott egy fél órácskát szusszanni, de ha 6-ig nem jön ez össze, már nem is erőltetem, mert fél 7 fürdés! Aztán 9-10 körül kezdődik az esti cirkusz, ugyanis anya mindenáron azt akarja, hogy ez az energiabomba, izgő mozgó, aktív, egyáltalán nem álmos kisfiú elaludjon. Egyre nehezebben alszik el, szopi után ott forog, pörög a nagyágyon mellettem, szoktam neki énekelni, akkor ő is dúdolászik, játszik a kezemmel. El sem tudom képzelni, hogy valaha majd úgy fog elaludni, hogy mese után, be a kiságyba, villany leólt és szépen, mint a mesében elalszik .....?....nagyobb gyerekes anyukák, ez hogy is van?? Van ilyen??
Só: én egy icipicit szoktam tenni, pl. ha burgonyát főzök, a vízbe szórok egy nagyon keveset. Cukrot csak a sóskába szoktam egy pici kanálkával. Én felváltva használok napraforgó és olíva olajat, nem hallottam, hogy olivát ne lehetne..?...
A spenót főzőlevét én is úgy tudom, hogy le kell önteni és csak a levelet felhasználni..!!!
Séta: nálunk mindennap van, ha esik, ha fúj, ha havazik, ha süt a nap, ha vénasszonyok potyognak akkor is, mert már kiskora óta a hosszabb napközbeni alvását csak kinnt hajlandó művelni, ezért ez már megszokott rituálé, hogy dél körül irány a sétálóutca. Amúgy a dokim azt mondta, hogy ha nem lázas nyugodtan mehet télen is kinnt a szabadban az alvás, semmi gond nem lesz. Én néha úgy félek kivinni ilyen hideg időben, pedig tudom, hogy nem fázhat, jól fel van öltöztetve+bundazsák+kocsivédő...
Nálunk 99.9%-ban én vezetek, mindig is így volt, de pláne most, hogy megszületett Fürtös. Én csak akkor érzem magam biztonságban, ha én kezelem a gáz és a fékpedált..
Nem tudom miért van ez így, de szerencsére a férjem elfogadja, ő nem rajong a vezetésért, én viszont annál inkább!!!!!! Ha 3-an utazunk, Boti hátul ül apájával, ha viszont gyerkőccel megyek valahová, akkor elöl ül melletttem. Imádok vezetni!!!
Lányok!
Kérdésem lenne: akik már adtok a babáknak túrót, hogy adjátok? Áttöritek szitán és úgy bele a kajába? vagy csak simán belekeverítek? Fürtös valahogy nem kedveli a szemcsés, dolgokat a szájában, múltkor reggelire kapott eper+alma+banán csodát és tettem bele neki szitán átnyomott tehéntúrót, na elég nehezen ette és a végén megajándékozott egy helyes kis rókabébivel..
elég gáz helyzet volt, ez volt az első, de sztem nem az utolsó...
szegény ő is úgy megijedt, alig kapott levegőt és csak sírt, sírt...
Szóval, hogy tudnám én azt a túrót úgy belecsempészni a kajájába, hogy nem legyen szemcsés? Amúgy a védőnő szerint nem igazán jó, ha nem eszi a picit +darabosabb" kaját....én még mindig turmixolom neki a főziket, lehet ez a baj? Ti hogy csináljátok? Villával ?
Próbálok neki kiflicsücsköt és bulátát adni amit rágcsálhat, a kis kezébe foghat, hátha megszokja és akkor nem fog öklendezni minden egyes pici darabkától.....
Connie!
Nagyon jók lettek a képek, édes Ákos a nagy szemeivel!!..
Vezso!
Utólag is Boldog 9 hós szülinapot Rozi babának!
Régen írtad, hogy miket eszik, ha van időd leírhatnád, hogy most miket szokott!!! Néha olyan ötletszegény vagyok, állandóan azon agyalok mit kéne csinálni a gyereknek ebédre...
Gratula a 2. helyhez, nagyon ügyi vagy!!! Minden elismerésem, hogy ennyi mindent tudsz csinálni egyszerre!!!!!
Kriszta!
Ti is édesek vagytok Flórával a képen!!!!
Olyan cuki, ahogy ott áll!!!!!
Jelentem, meggyógyultunk, szóval most már nagyon úgy néz ki, hogy kedden mi is megyünk a talira!!!!! Annyira várom már, rég voltam társaságban!!!
Ne haragudjatok, ha mindenre nem tudtam reagálni, de most mennem kell aludni, mert jojóznak a szemeim...
mindenkinek jó éjszakát
üdv.
kingu