Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Lina,
ezek már jó jelek, közel jársz Kép Egyébként a babák nagy része éjszaka indul el. Kamilla hajnal 2-kor, Emese reggel 5-kor. És hasmenés nálam is volt. Jaj, olyan izgalmas, olyan jó Neked!!! (persze nekünk is...)

Syg,
köszi a homeos tanácsot, szemgyulladása még nem volt, én egy másikat találtam rá, mármint az ő tüneteire.
Emese megkapta az egy ideig utolsó oltását, jól viselte.

Na megvan, mit akartam még írni. A hozzátápi. Hát igen, nálunk sosem fogyott el egy üveg bébiétel egy kajcsira... 1,5-2 hónapig csak az ebédet adtam Neki, majd a tízórai, uzsonna, reggeli, vacsi. Szopi mindig volt előtte. 1 éves korában már a mi kajcsinkat ette, persze nekivalókat főztem. Hogy melyik szopi pontosan mikor maradt el, nem tudom, a sarkkövek: 1,5 évesen még 4-5 (+x), 2 évesen 3, 2,5 évesen 2 (reggel, este), 3 éves kora után hagyta abba. Elvenni szerintem akkor érdemes, ha Neked kellemetlen a szopi valamiért. Ha nem rossz, akkor nem kell elvenni, tényleg szépen lassan kikopik az életetekből. Nekem ugye 3,5 éve nem sikerült Kép De nem baj. Ja, én az éjszakai szopiról szoktattam le, a többiről Õ szokott le. Nos, segített?

Liolga, Meenta, Pille, hogy vagytok?
Eská, itt vagy néha? A tejcsi adás megy még?

Vasalok...

Kép

Kép
kobudo

Nana,
15 hét!! Az már milyen nagy baba! Mint egy tojás? Kép

Kép

Kép
kobudo

kob
én meg teregetek Kép
meg egyedül vagyok megint "golfozik " tibor
képzeld találtuk emelets ágyat borovi fenyőből csinálta egy asztalos matracokkal együtt 38 000 ft remélem téyleg jól néz ki szombaton megy tibor megnézni helvéciára megint egyedül leszek igy

tibor anno nekem is mondt hogy nem tudok én regglere időziteni Kép mindig álmos volt Kép
bár ákit már reggel inditották Kép
hu most belegondolok ilyne gyors is volt 7 kor inditották és 9óra 10 kor már megszülettet hihetetlen Kép
kaptam gömböket csináltam rá matrica festéssel hófehérkét micimackót plutó készülőben Kép remélemszép lesz az is hófehérke az nem sikerült anniyra jól mert adri ráboritotta csillámprot ugyhogy ujra csinálom
ma volt nikiéknél is fenyőünnep de nem élvezte valamin a csoport veli fiúk összvesztek és állítólag megijedt és keresni indult anyut hogy hozza haza 3 órát birt az oviban Kép Kép bár januártól probálom visszaszoktani de tudjátok mi fura csak ezt pár órát volt oda szinte kezelhettlen volt mikor hazajött nem értem én ezt megint visszfelslet hogy nem pakol meg hasonlók eg ledobta magát földre rugrdosott síkitozott mint egy kis őrült

megyek gyártok még tápit meg befejezem tergetés fücsi aztán alvás még belesek kob éjjeli bagoyl Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Szia Roz,

közben pepitában ébredtek a porontyok, úgyhogy visszaaltattam, nem vasaltam Kép Talán most, várlak!
Kamilláéknál jövő kedden lesz a karácsony, az az utolsó nap az oviban.
A kezelhetetlenséget én is ismerem, tegnap én is kibuktam, aztán ma már jobb volt.

Szép álmokat, jó pihenést!

Kép

Kép
kobudo

kob
akkor tegnap front volt Kép mér nekem is teleszaladt hócipőm hogy mindenki sorra mondja le vigyázás meg tibor is tojik rá hoy nem győzőm a csajokat meg mákit ez ma esti műsor meg aztán végképp betett
nem tudom mit csinálhatnék vele olyan csúnyá viselkedik ilyenkor
még sehol sem tartok de nincs is kedvem neki kezdeni élvezem csendet egy kicsit Kép remélem egész este tart Kép bárr ahogy adri köhög kétlem megint ez az éjszaki köhögés pedig párologtatok is most éppen eukaliptuszt hátha de mégis köhög de miért csak este és alvásközben nem értem

Kép

Kép

Kép
roz23

még eszmbe jutott valami pár hónapal ezelőtt nem gondoltam volna hogy igy el tudk fáradni ugy testileg mit lelkileg mostnában nem sok kedvem van semmihez játszunk sokat meg minden csak érzem hogy nem vagyok teljessen mint rég ez olyan fura pedig imádom őket de valahogy most nem megy nem tudom miért tegnap is kiaktam egy kis kiboritott teán és összszidtam őket olyan csend lett hirtelen már sokszor megijedek saját magamtól a multkor 1,5 liter narancs lérért nem szidtam össze öket ugy mint most ezért a fél deci teáért pedig nem szokásom és szerintem pont ezért bánt most annyira hogy m iért szidtam le őket nem volt sirás semmi de hirtele csk lestek hogy most mi is baj ?!

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
én is pont így voltam tegnap! Szegénykém nem győzte kérdezni, hogy Anya, már nem haragszol? Ilyenkor annyira utáltam magam érte... Aztán este kipanaszkodtam magam Lackónak, és ma már jobb volt. Kis tünemény volt, rájöttem, hogy mindennél jobban imádom Õket Kép

A köhögésre: lehet, hogy túl laikus, de szerintem azért erősebb éjszaka a köhögés, mert a váladék nem tud elfolyni, hanem "megáll", és köhögésre ingerli őket. Próbáld meg megemelni a fejét, az ágyat, nagy párnára fekteni. Nem segíthet?

Syg,
vajon jól sikerült a babalátogatás? Leo?

Puszi, szép álmokat!

Kép

Kép
kobudo

kob
ok utáljuk magunkat együtt Kép Kép
remélem nem sokáig vasalsz pihenj te is : én is megyek aludni Kép

szép álmokat mindekinek Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok, jó reggelt!
Már 6:11-óta a gép előtt szopiztunk..
Volt már ágyban szunyóka, és most megint az ölemben van Bálint Gazda.
Az éjszaka nem volt túl rossz, volt 21:30-kor egy visszaaltatás, aztán 1-kor kelt szopizni, aztán még vagy 3X vissza kellett símogatnom, de ez is nagyon klassz volt a napokkal ezelőttiekhez képest! KépKép
Sam!
Végre! Nagyon sokat gondoltam rátok! Tegnap is nézegettem Hanna és Bálcsi randevújának képeit.. KépKépKép
Írhattam volna sms-t... Ha lezajlanak az ünnepek, szívesen látlak benneteket! Átugorhatszhatsz netezni is. Örülök, h jól vagytok! Alvás??
Nana
Köszönöm! (Életke..)Kép
Már túl az első trimeszteren... Istenem! Én annyira akartam, h haladjon már az idő!! Andris is mondta gyakran, ne legyek ilyen feszült, nagyon gyorsan halad az!
Cukker
A branult 2 naponta kell cserélni. A gépet persze le lehet csatolni pl. fürdés, vagy úszáskor, szeretkezéskor, ilyenkor csak az a pici "lepke" tű marad az ember pocóján, ami vízálló tapasszal le van ragasztva, és dugó is van benne. Egyáltalán nem kell sűrű kontroll, max az elején. Napi min. 4X vércukor mérés, és magadnak módosíthatod a dózist! Persze, ezt csak nagyon jól oktatott diabeteszeseknek szabad! De klasszul bele lehet rázódni! Nincs bázis inzulin, tehát bármikor felkelhet az ember, és akármikor fekhet. A diéta marad, de nagyjából akkor kajálhatunk, amikor tudunk, vagy éhesek vagyunk. Csak tudni kell, hogy mennyi és milyen szénhidráthoz mennyi + inzulint nyomjunk rá a gépből.. Pl. egy esküvői lakománál igen hasznos.. vagy amikor valami oknál fogva nem jutsz kajához.. Az inzulint+ infúziós szereléket kb. fél-1/4 évente kell felíratni.. Költségben nem olcsó, de (főleg a labilis cukrosoknál) a lehető legjobb életminőséget nyújtja. Remélem ez a gyakorlatban nálam is így lesz!
A férjed hány éve cukorbeteg? Egyből inzulinos lett? Hogy derült ki, h baj van?
Kob
Andris mindig csodál! Annyira laza és ösztönös vagy! A Kamilla meg borzasztóan tetszik neki. Hogy milyen kis intelligens, meg mennyire nyílt, barátságos.. meg h Lackó ezermesterrel olyan minta család vagytok, mint a mesekönyvekben! Kép
Rozkát pedig hősként emlegeti! De nem érti Tibort... (bocs Drágám)Aludtatok? Kesztyűbáb tippet köszönöm! Kép
Syg
Baba randi hogy sikerült?? Az egód még a béka se..e alatt, de a magabiztosságod mintha 1köbmilimétert nőtt volnaKépKépKépKép Bízom benned! Kép
Seriff
Hát merre vagy? Mini Akrobatika?? Mára mit újított?
Lilkém
Van egy-két itteni szomszédod! Pl: Sbeáék... Nem fotóztatná le magát fülesként Zsófika mondjuk Zsolti apuval?
Írt Patriot!
Talán hétvégén tud jönni! Jól vannak, Zsivány Zsombort továbbrais elkerülik az álommanók.. Majd ajánlom nekik is az ágy megemelését!
Andrisom nagyon drága! Az ágyvég megemeléséhez felesben hoztunk áldozatot! Én a Telecom és Connect magazinjaimat, Õ pedig 4 évfolyamnyi (2 kötet) bekötött Motorrevüt ajánlott fel.. Így még álmában is szívhatja Életke a műszaki-informatikai és benzingőzös tudományt! KépKépKépKép
Lina
Értem én! Még jó, h felkészülsz mindenre!
A függönyök így is marha drágák, de hogy ílyen torzszülöttekkel (Füles(Mici)mackó) idegesítsék az ember lányát... A nappali jó lett! Barackos??

KépKép
mino

Sziasztok, Baglyok, ne utáljátok Magatokat! Sztem teljesen természetes, h az ember néha besokall! És az is, h ilyenkor azt bántja,aki a legközelebb van...

Syg, tényleg én is azon gondolkodtam éjjel szopi közben, h vajon jól sikerült-e a babalátogatás?!

Mi voltunk bent a munkahelyemen tegnap, karácsonyi "bulin" 13-14 h-igKép, és Hannácska csak a nyítóbeszéd, és a főnök mondandója alatt kiabáltKépKépKép! Meg aztán volt vőlegény is d.u. Este meg hányt egyet, és akkor eszembe jutott, h "a gyerekek nagyon könnyen hánynak", még mondjuk sose csinált ilyet, szopi közben 10kor kijött a fél5-kor evett sütőtök is, na de öltöztetés-vetkőztetés közben már négykézlábra állt, mosolygott, majd az ágyba téve, hálózsákban felpattant.Úgy látszik, engem jobban megviselt,mint ÕtKép!

Teliholdhoz tegnap még a vakító hó is társult,így tényleg nappali fényárban úsztunk az éjszaka közepén.

Lina? Pasizásról mi is szoktunk beszélni, hogy hajtjuk el a piercinges, rasztahajú fülbevalós surmókatKép!KépKépKép

majd még írok, csak most azt hiszem reggeli idő vanKép!

Kép
seriff

Szép jó reggelt mindenkinek! Kép

Régen írtam már nektek, de az eseményeket továbbra is nyomon követem. Most is azért tudok itt lenni, mert Flórával itthon vagyok. (a változatosság kedvéért megint taknyos)
Látom Linácska a célegyenesben van, drukkolok, hogy könnyű szülése legyen.

Velünk minden rendben, tegnap este voltunk dokinál, jól megnézegettük a kiscsajt az uh-n. Jövő héten lesz aktuális a 28 hetes uh. valószínűleg ismét a Bérczi I.-hez megyünk. Vércukor, EKG eredmény olyan mint a gyári. Remélem ilyen zökkenőmentes marad végig a babavárársom. Bár a vesém elkezdett az utóbbi napokban csipekni, ami idegesít egy kicsit (Vesekövem van, azon izgulok, ne görcsöljön be szülés előtt. Volt már benne részem.)

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Képzeljétek! Lehet, hogy veszünk egy lakást. Nagyon nézelődünk, de csak újépítésű jöhet szóba a szocpol és hitel miatt. Igaz, hogy most kertesben lakunk, de anyunál fent az emeleten és szeretnénk újra a saját életünket élni. Saját konyhát, fürdőkát. Ó, de várom!! Nem lenne túl nagy, de csak a miénk lenne.(irigykedve néztem Linácskáék nappaliját, milyen tágas)
Olvasgatok visszafelé.
Szép napot mindenkinek!! Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

sziasztok

ez ababnet már megint vacakol olvasn tudtam de irni nem nem volt itt szövegrész

mino
aludtunk egész jól 2 szer volt fent adri de mgbeszéltük hogy nincs hamika már nagylány igy sikerült reggel 6 ig megint elhúzni egész jól haladunk áki viszont ma aludt végi a kis ügyi Kép

seriff
nehéz magam nem utálni mikor ugy szertem őket és megbátom ilyen apróság miatt
ma megprobálok mkiengesztelni őket vagy magam nem is tudom ha nem esik semmi bemegyünk fötérre van kisvasút meg minden kicsit bóklászunk remélem nem esik semmi bár elégé el van borulva

pille
örülök hogy irtál és hogy jól vagy
flóra... hát igen sajna közösség ezzel jár neem is a két ünnep között be kell turbóznom nikit hogy legláb 1-2 hetet birjon az oviban maj

na megyek mert adrikámmár 5 törlőkendővl mosdatja babáját Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Scheuermannról akartam írni napok óta, h pubertás korban jelentkezik, eléggé összetett betegség, és ált. iskolás korban derül ki, a fokozott háti görbület-hú,mit bénázok ilyen szavakkal- stb.

Mino,miközben hiányoltál,szinkroizében írtunkKép!

Pille,és hol néztek lakást?

Kép
seriff

Sziasztok!

Seriff,
milyen hó?????? Itt Lajosmizsén egy darab hó sem esettKép A telihold sem jött be....
Nem tudom mi lesz már, de Lili baba nemhogy nem bújt ki télapóra, lassan időre sem jön meg.

Tényleg, mi a szokás akkor, ha valaki betölti a 40. hetet. Meddig várnak? Kedden találkoztam egy csajszival a kórházban, még uh-ról ismerem, és csak azért fektették be a kórházba, mert betöltötte a 40. hetet. Se neki, se a babának nem volt amúgy baja. Ez olyan hülyeség szerintem.
Az elején, mikor még nem túl nagy különbséget mutatnak a babócák (5-12 hét), folyamatosan öt nappal kisebbnek mérték, lehet, hogy igaz?

Pille,
hajrá új lakás ügyileg, nagyon jó, én mondjuk egy kicsit soknak éreztem egyszerre a terhességet, lakást, hitelt, költözést, de alakul.

Mino,
igen, sárga falhoz olyan narancsos a függöny. A háló bordóhoz lesz ekrü, Lilié meg narancssárgához fehér alapon Füles(mici)mackósKép

Amúgy mikor Szláva ránézett a kiürült nappalira (eleinte a közepén voltak a dobozok), az volt az első gondolata, hogy vajon mi mindent tudna itt csinálni az a sok babanetes baba....Kép

Lina
39+5

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sam

Elkeserítettél ezzel a gép javítás dologgal. Hát mit fogok én egyedül csinálni itthon a szülésig? Akkor inkább nézem szürén a gépet.

Mino

A férjemről 2002-ben derült ki, hogy cukorbeteg, 1-es típusú. Éppen akkor nagyon sokminden szakadt a nyakába, ezért hittük azt, hogy amiatt fogy. Éppen költöztünk, és falat bontott. Nagyon sokat ivott. Akkor meg azt hittük, hogy a por miatt. Nyaralni készültünk, már be is volt fizetve, de mindenki mondta már, hogy vizsgáltassa ki magát, mert nem normális már, hogy milyen vékony. Én hülye meg észre sem vettem.Így derült ki. Vérvétel. Éhgyomri 17, evés után 22. Kórház, beállítás. Nyaralást lemondtuk, 1 napon múlott, hogy az egész pénz odavesszen. Õ is kb naponta 3-4-szer méri. Viszonylag jó beállt neki, az átlaga nagyon jó. Egy betegség mindig bezavar. Viszont mi úgy tudjuk, hogy nem lehet ilyen kilengéseket tenni, mint pl esküvői lakoma, aztán több inzulin. Erről ő okosabban tudna írni. Mutattam neki, amit írtál, azt mondja, hogy neki ez akkor lenne jó, ha jelezne magától, ha magas vagy alacsony a cukor. Meg azt hitte, hogy ott vmi magától adagolja az inzulint. Az lenne az álom.
Olyan igazságtalan az élet. Szerintem ez nagyon szemét betegség. Mást azt ezik, iszik, amit megkíván, nektek meg számolni kell. Erős ő, de néha elgyöngül és úgy kívánja, hogy ehessen. Nem annyit, amitől nem éhes, hanem egy jóízűt. Eleinte nem ettünk előtte édességet, de ő szólt, hogy nem kell ezt csinálni.

Lina

A babód nagyon ügyes, kivárja az idejét. Képzeld van egy csaj, ő is 18-ra van kiírva, de ő nem is szülhet még, mert a dokija nincs itthon. Kép Õ milyen ideges lehet. Már minden pasi babanetben gondolkodik? Kép A férjem is, ahogy hazaér, mit tudnék neki mesélni, mint hogy mi újság a neten. De most már mintha figyelne is.

Mentát kédezte valaki. Voltam náluk tegnap. Jól vannak, Luca gyönyörű kislány. Kinőtt ruhát vettem tőlük.

Mennem kell, sziasztok

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker
Nem teljesen értettétek jól, amit írtam..
Bővebben később, most Bálint

KépKép
mino

Sziasztok!

Hát a tegnap délután-este katasztrófa voltKép
A 7 órás távollétünk alatt 6* kellett neki cicit adni, h megnyugodjon. Mindezt a nulláson és az 5-ösön. Halálutak. Mondanom sem kell, h be voltam tojva.
Aztán ezek után éjjel 2 óránként kelt fel. Méghogy alszik, ha fáradt. Tegnap du. 2 és ma reggel 8 között 13* cicizett.
Ja, és az autóban képtelen elaludni.

Kobudo,
én is így gondoltam a hozzátápit, a cicit dehogy szeretném én elvenni tőle. Csak hát a dél körüli szopi után adok neki kajcsit és max. fél decit eszik meg. Az nem sok. Ami meg megmarad, azt odaadom este, még az elalvás előtti szopi után. Így sokára lesz még ebből "rendes" kajcsizás. Bár annyira nem bánom, szeretem a cicizést.

Mino,
legalább te bízz bennem, ha már én nem...
Tegnap azért nyertem egy kis csatát a Kicsilánnyal szemben, de a háború még az ő javára állKép

Most nem is írok többet, bocsi. Megyek dolgomra.

Kép
sygnum

Syg,milyen csatát nyertél? Fogmosás után kajcsi? Hát mit szól ehhez egy fogorvos?KépKépKép-jó tudom, h nem bújt még ki a fogaKép! Hol voltatok babalátogatóban?

Kép
seriff

Syg
Hogy a penészben ne bíznék benned! Majd néha lökök kicsit rajtad előre, hogy ne felejtsd, merre is haladsz!!! Oksa???
Huhh... de mérges lehetett tegnap Leo.. MA délelőtt Bálint adja elő a hisztisséget, bár most játék közben bealudt a szőnyegére bukva.. Kép Kép

Cukker
Hát akkor Ti még kezdők vagytok hozzám képest. Több mint 20 éve vagyok inzulinos diabeteszes. A tünetei férjednek tipikusak voltak..én 36 mmol/l-s cukorkával mentem kórházba..
Akkor ha közvetítenél Párod, és közöttem, kicsit kifaggatnám..
Azt gondolom, nem árt néha az eszmecsere, ennyi idő után nekem is fantasztikus dolgokat mondtak Pesten az orvosok, és a dietetikusom. Ott személyre szabott a diéta, saját dietetikushoz jár az ember, időpontra. Lehet, hogy én is tudok segíteni pár dologban, mert régebben vizsgáztattak itt a Megyei Kórh. diabetológiáján, és így néhány cukorbetegnek én is segségére lehettem. Nagyon sok tévhitben lévő diabeteszessel találkoztam sajnos. Én nem kioktaó akarok lenni, hanem tényleg segíteni, ha akarjátok. Ha inkább nem, akkor csak mondjátok meg, én leakadok a témáról.. Csak volt néhány mondat, ami igencsak nyomot hagyott még a régi írásaidból is bennem.. Az is lehet, hogy még a párod mond nekem újat!! KépKép
A lakomát persze meghagyjuk a násznépnek, de alkalomszerűen 10 esetleg 20 gr Ch-val többet igenis el lehet fogyasztani inzulin analóggal!
Néhány kérdés:
Milyen inzulin terápián van (hányszor szúr, miylen inzulinokat ad), hány gr. Ch-os a napi étrendje, és milyen elosztásban eszi, hol volt az utolsó diétás oktatása, milyen típusú CH tartalmú ételeket eszik párod, és milyen elosztásban, ehhez hány egység insulint ad, és ki a kezelő orvosa (bőven elég ha kezdőbetűt írtok)?
Én napi 2X-i bázis inzulint (ezeket pontos időre), és 3X-i étkezéshez analóg inzulint (Humalóg vagy másnéven Lispro-t).
Ha nem ismered az inzulin analógot, akkor nem érted a pumpa működését!
Egyébként van már pumpa, amely figyelmeztet a VC túlzott kiugrására, vagy csökkenésére, de csak csipog, és a betegnek kell koordinálni! Hiszen lehet, hogy neki pl:4 egység elég a magas VC lehúzásához, míg másnak 10 Ne kell.
Mit szóltok az eszmecseréhez e témában?
E-mailban pl??
Ja, és azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy bármit is meg kellene vonnunk magunktól, és hogy nem lakhatunk jól! Mindent meg lehet oldani, csak nagyon meg kell ismerni a betegségünket, és egy szuper orvos is kell hozzá. 50-50%!!
A terhességem idején negyed óráról negyed órára próbáltuk belőni a beadandó inzulin, és az étkezések időpontját. Még azt is ki kellett kísérletezni, hogy mikor, milyen típusú szénhidrátot eszem, mert mindenre nagyon érzékenyen reagált a szervezetem. Nem nagy reményeket fűztek hozzá, hogy nekem saját babám lesz további károsodások nélkül..
És lőn csoda! Sikerült! KépKépKép
Széchenyiben járok, és vinném a nassolós könyveket! Mégeygszer beazonosítanád a házatokat?
Ti fruktózt írattok fel a dokival, amit gyógyszertárból vesztek?
Én Canderel port, vagy fruktózt veszek (NEM gyógyszertárból), készítünk befőttet, dzsemet, palacsintát, fagyit, gyümölcssalátát, tortát, kalácsot, buktát, kuglófot. Most anyósom 2 féle beiglit fog csinálni! Pogácsát, linzert..
Nem csak zsömlét lehet ám enni!! KépKépKép

KépKép
mino

mino az jutoto eszbe hogy a herbaházba ti nem szokattok vásárolni ? ott is van egy csomo jó cucc diabetikus is és tök jó áron nézd meg ahonlapjukat www.herbahaz.hu

Kép

Kép

Kép
roz23

Mino, Te nagyon képzett vagy DM-ben! Neked ki a dokid?BF?Mailt megkaptad?

Kép
seriff

sziasztok

mino sorait olvasva megint csak elcsodálkozok, hogy milyen erős emberek vannak itt a topicbanKép
nem sorolo, de elviselni a nemalvást, sokgyereket,cukros problémákat csak hogy kiragadjak párat....

ma megyek fodrászhoz..de csak azért sikerül iyen helyre eljutni, mert 15 perc alatt végezKép

Lina????

puszkó

KépKép
KépKép
bepa77

bepa Kép olyan jó hogy néha irsz sajnálom hogy keveset vagy ha lesz időd irj már kicsit benedekről hogy milyen babuci meg hogy te hogy vagy olyan kíváncsi vagyok Kép Kép

most szépülj Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

köszi rozkaKép

Beni nagyom jó, és van lassan napirendük ami kifejezetten jót tett neki...ez semmi komoly,csak már szépen eszik (ja :csak tejcsit semmi tápi)1,5 órával kajcsi után elalszik(igaz ezen még van mit változtatni,,kézben vagy babakocsiban alszik ja és persze cicin ha hagyom.de ezt nem preferálopm, mer nagyon fáj amikor csak játszik és szuszizik vele)
Kezét még nem nézi(kicsi aggódok, de majd meglesz) sokat mosolyog néha már szinte kacag(ezt imádom)
szépen nő és egyre jobban imádom.
én mrgvagyok még szerencse hogy vagytok ti mert nem sok barátnőm maradt(szokás szerint)de a családvab szinte mindenki kismama vafy már anyuka így van kivel eszmát cserélni(tesóm jan végén szüli 2. babóját)
sokat vagyok kettesben babával, bár apuci siet haza de itthon sem sokat tud velünk lenni.de mindig ő fürdet bár öltöztetés ami kicsit ugye húzós rám maradKép
ez van röviden
megyek mert vár az olló

KépKép
KépKép
bepa77

kob!!! lszi ha aktuális: Te költségtérítésesként tanulsz? mikor kezdted stb. mert én is belekezdenék valamibe
kösdz

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Olyan furcsán keveset írtatok ma!? Azt hittem, hogy a fél napos távollétem után megint órákig olvasokKép

Ma voltam megint NST-n, megint elég fehér foltos leletet kaptam, úgyhogy holnap mehetek újra, ráadásul még egy árva egészen pici jósló fájást sem mutatott...
Azt mondta a doki, hogy ha hétvégén nincs semmi, akkor hétfőn automatikusan be kell feküdnöm a kórházba (még ezt a baromságot, de mindegy).
Finoman rákérdeztem, hogy ok, hétfőn befekszem, és?????? Aztán mondta, hogy kicsit még várunk, aztán szülünk. Szóval legkésőbb jövő szerdán szerintem már biztosan babázom.

Amúgy mennyivel rosszabb az, ha rosszabb egyátalán, hogy indítják a szülést, vagy indul magától? Hosszabb lesz, jobban fáj, vagy semmi különös?

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nana,
most már tudok válaszolni a tegnapi kérdésedre.
Ma meg is vizsgált a doki, és 2222 a méhszájam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Cukker
Ja, még annyit, hogy a gép a nap 24 órájában folyamatosan adagolja az alap inzulint, am be van programozva, csak a kajáláshoz kell annyit plusszban nyomni a gépen, amennyit eszel! Tehát szúrás csak 2 nmaponta branül csarénél. Az a gép, amelyik métri a Vc-t, csak az USA-ban használják még.. És hát a magyar OEP támogatása...
Bepa
Nagyon klassz rólatok hallani! Milyen kis pöttymentes lett Benőke! Kép Magyon ügyes vagy, h nem adtad fel a szoptatást! Látod, most csak anyatejes a Kicsid! Ez szuper!! KépKépKép (én is már nagyon várom, megyek kedden fodrászhoz!)

Ser
Ja, hát persze h itt van a szerdai mail... Csak még nem reagáltam...ugyehát...
Ja a BF-hez (is) járok. Most Õ lett a megyei pumpacentrum guru! A felesége kezelt annó, amikor elmenekültem a gyerekosztályról, aztán Õ, BM lett a házi dokinénim! Te, hogy Õ mennyit segített lelkileg is a terhességben!!! Pedig le akart róla beszélni... Most is úgy imádja Bálintot, mintha a saját rokona lenne! BF pedig büszkén mondja mindenkinek, h közös szerzemény.. Kép Kép
Rozka
Minnyá megnézem azt a teaházast.. Kép

KépKép
mino

Na, Rozka, ez a Herbaház ménkű drága! Ezeket itt a Szilvásiban, vagy a Tescoban megkapom olcsóbban! Rákerestem a Diab. termékekre... hát nem jók az árak.. A választékuk is elég gyenge! Inkább a Te különleges dolgaid miatt jó üzlet.. Sajnálom..Kép

KépKép
mino

Sziasztok!

Ma megkapta Zsófi a 3hós oltást. Hát, most csak kicsit sírt, aztán panaszkodott egyet. De szerencsére semmi komoly. Most ugyanúgy el van, mint eddig, úgy látszik, h. nem fogja felkeverni. Kép Nagyon örülnék, mert olyan szépen beállt már, most már délután is alszik 2órát a babakocsiban. És tudok tőle mozogni, kjenguruba beleteszem, és irány a város. Legalább én is mozgok. Kép
Mostanában nagyon jók a napjaink, nagyon kis aranyos, nincs vele különösebb baj. Nagyon sokat nézi a kezét, már a játékokat is próbálja megfogni, meg bekapni. Van egy rágókája, amivel nagyon próbálkozik. Kép Édes ilyenkor is, megzabálom. Most is nyafizva hív, olyan cukorfalat. Kép

Na, megyek, Lina, kitartás!!!!!!!!! Nincs már sok hátra! Kép

Mino, ne haragudj, de nem volt időm a hosszú irományaidat elolvasni. De szeretlek! Kép És puszillak benneteket! Kép

És képzeljétek, megjött a fényképező gépünk, futárral küldtük fel, és 3nap alatt vissza is jött, teljesen jól. Megjavították. Kép Kép Nagyon örültünk, úgyhogy este, ha elaludt Zsófi, akkor teszek fel képet a fülbevalós királylányról. Kép

Még jövök, ha tudok. Kép
birolili

Ja, és 5800grammnak mérték Zsófit, 500grammot hízott 1hónap alatt. Az jó? Nem kevés?
birolili

bepa

olyan édes lehet kis beedk bébi aza fotó is amit valamelyik nap felraktál olyan édes eszemben voltál ma mert 6000 ft van praktikerben bébiőr sikerült már vennetek szükség van rá ?
aranyos apucitok hogy segit
ne aggódj a kéz nézegetés miatt én azon agódta hogy áki még nem nagyon csinált semmit a csajok ilyen idősen már szépen áltak meg 1-2 lépeést tettek bútor mellet és tessék 3 perc alatt feltérdelt félig felállt aztán meg ült szóval mostmár nem aggódom hát pasik mindent seggük alá kell tenni Kép
tök jó hogy már alkul a napirend az már olyan jó mikor már tudsz mire számitani hogy mikor hova mehetsz szerintem Kép

mino
hát igen nekem nagyon sok cucom van / volt onnan sajnálom hogy nem tudtam segiteni az baj hogy nekem ez az az üzlet baromi jó volt / van de társam kiszált akivel rendeltünk igy most nem érem el minimumot igy kénytelen vagyok itt vásárolni a drágaságban rossman dm itt a kókusztejport 800 veszem onnan meg 625 tudtam hozni ugyanezt

lili
ne aggódj bár ezt már skypen megbeszéltük Kép nem mindig gyarapszik a súlyuk egyformán
képet naggggggggggggyyyon várjuk Kép

syg
hol vagy ma ? sajnálom hogy leokának nem jön be kocsiban alvás sem nálunk még niki is elaszik kocsiban ha hosszab utra megyünk

kob bagoly társ
ma este megint egyedül vagyunk várlak Kép Kép Kép

lina
ne is tudom hogy másabb e én azért nem tudom mert neklem 3. volt inditott és a harmadik szülés ergyébként is sokkal gyorsabb nekem csak 6 nagyfájásom volt szerencsére
az inditás egyébként ugy van legalábis nálam ugy volt hogy 2 nap után bár semi baj nem volt meginditották előszőr csak előkészitettek bár mostmár ez sem sokmindenből áll mert a csajok elmondása szerint nincs beöntés utánna megrepesztik a burkot és várnak egy kicsit ha igy sem indul meg baby akkor adják az oxit előszőr kisadagban és nézik reakciót hogyhogy haladnak fájások és attól függöen emleik nem fárasztanak le nagy fájásokkal ne aggódj minden rendben lesz igy is ha mégis befektetnek lépcsőzz az szokott segite az izsákin van elég lépcső Képnekem a szülésznőm mondta szénhidrátos cuccokat mert az állitolag mozgatja bbabát vagy felélinkiti nem tudomhogy annak köszönhetően de adrival ugy volt befeküdtzem lépcsőztem megittam 2 fooócsokit aztán már a szülőszobára alig értem fel Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

És Lina el ne felejtsd van egy férjed is, akivel lehet olyan tornákat(svéd) csinálni, amitől sokaknak beindul a szülés KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

KépKép
KépKép
sbea

Jó estét!

Csak gyorsan ...Linának.
Úgy érzem már nyugodtabb vagy egy kicsit. Kép Örülök! sokat gondoltam ma rád. Engem is befektettek 39+6 naposan, pedig semmi jele nem volt a babának. Aztán mint mondtam ott aztán (valószinüleg) a légkör elkezdődtek a 8 perces fájások, de nem tágultam 1,5 napig maradta az 1 ujjnyi tágulás, aztán kicsit "jobban" megvizsgált a dokim, ebből lett szerda estére 2 ujjnyi, ezzel leküldtek a szülőszobára és ott mint írtam kézzel tágitottak. Kép

Én is rengeteget lépcsőztem és szinte az egész idő alatt sétáltam. (szinte kedd déltől csüt hajnalig meg sem áltam Kép) Nekem így volt a legjobb, de sokan fel sem bírnak kelni az ágyból. Hát ez is változó. Az bizti a gravitáció, ha sétálsz sokat segít a babónak.

Hajrá Lina! Hajrá Lili baba!!! (de öszintén nem érzek semmit. Kép Na mejd meglátjuk éjszaka!!!

KépKép
KépKép
nana09

nana boszi
álmondj már nekünk holnapra egy lili babát Kép Kép

beának igaza van Kép félegyházán anno nekem is modta hogy ha gondolom akkor odadja az altrbatív szoba kulcsát bujjunk össze apával hát mit mondtak ..... nem votl kedvem akor már hozzá Kép pedig lehet hogy jót tet volna állitólag jó hatásal egy próbát megér Kép veszteni nem vesztetek vel Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Ma megjött a szép új fenyő ágyunk, már össze is szereltük, meg megágyaztuk szép vörös selyemágyneművel.
Ezek szerint ki is próbálhatjuk? Kép Nem tudom, valahogy már féltem Lili babát. Valószínű azért, mert jó 30. hétig a méhlepény miatt nem lehetett, aztán meg már féltem.

Amúgy Nana, én sem érzek semmit, kicsit mintha fájna a derekam, de ennyi. Ja, meg azon paráztam, hogy mi van, ha a fürdőkádban megy el a magzatvíz és nem veszem észre. Jó gyorsan fürdök mostanában.
Tényleg nyugodtabb vagyok, tudom, hogy most már max. 4-5 nap és BABÁZOK!!!! Kép

Lili,
a fülbevalóra már nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy áll Zsófinak. Remélem még meg tudom nézni a képet.

Csináltam valamit a géppel, az explorer feladta, úgyhogy most Szláva laptopján garázdálkodom, de Lost után megcsinálja nekem, remélem sikerül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina? Jól vagytok?Hogy telt az éjszaka? És még azt hiszem nem mondtam,h nagyon szép a nappalitok, nagyon klasz tágas, naposKép!

Sygékkel találkoztunk tegnap a Pannonban, Leo kis drága volt, repült Apa karjánKép!

Enyém gyerek 5óta nem hajlandó aludni, 6-ig valahogy kihúztuk, de akkor fel kellett kelni Vele, mindjárt leesik a feje,olyan álmos amúgy, de azért veri a csörgőjétKép!

Lili, nyugi, hízáson nem parázni! Teljesen jól néz ki Zsófi, nem vékony,nem sovány, elégedett kis pofija van! Fülbevalós kép?

Bepa, ügyes vagy,h nem adtad fel,és mára csak anyatejes Beni!Kép Keze miatt meg ne aggódj, Hanci se nézte annyi idősen, sőt a alábait is csak másfél hónapja fedezte fel,és fogdossa, közben meg már mázott, felállt!Szép lett a hajad?

Mino, mailt nem a válasz miatt kérdeztem, csak nem voltam biztos, h megkaptadKép!

Roz, mindenki meggyógyult teljesen? Te is? Sikerült tegnap kiengesztelni a lányokat, és főleg Magad?

Kob?

Nana?

Bea,mikor fekszel a kés alá?

Mi ma megyünk Szolnokra, holnap meg süti-főzi, délután karácsonyi buliba megyünk, de igyekszem benézni!

Mindenkinek szép napot, kellemes, rohanás és bevásárlásmentes hétvégét!

Kép
seriff

Szia Ser!
Vagy még?

Mi is korán keltünk...vagyis én azt hiszen el sem aludtam... Nagggyon gáz volt éccaka..KépKépKép
Vagy 10X ébredt Bálint, meg 3X szopizott.. A Szél meg mint egy őrült, kavart a ház körül.. Andris lent is maradt, mert nem bírt pihenni a tetőtérben a szél hangjától..Lent TV-zett.. Most meg melózik ezerrel. MA be akar fejezni egy házat.. Komplett fűtés..talán még szerelvényezés is. Éjjel 1 óra felé meg a Mindentudás egyetemét nézte, a gyermekkori cukorbetegségről volt szó. Volt kismama, anyuka csecsemővel, volt szó öröklődésről, a gyermekkori diabetes kialakulását elősegítő rizikókról..Reggel 6-kor erről mesélt Andris.
MA még bevásárlás vár...ajcsik, meg egyéb házi motyók.. Ja, és peluska vétel is.
Megsúgom: Rozka még mindig köhög...tegnap hallottam. Persze tudod, nincs ideje meggyógyulni..

Lina
Sikerült Szláva munkáját eljuttatni Pestre? Jól aludtál? (aludtatok?)
Syg, Kobudo hiányoltalak olvasni beneteket.
De legalább Pille (hajrá a saját lakás eléréséhez!!), és Bepa itt volt kicsit! Kép
Szép napot!

KépKép
mino

Lina, nekem úgy indult meg Zsófi, h. apával még "hátha most bújhatunk össze utoljára" címszóval nem keltünk fel vasárnap csak délben, aztán hétfőn takarítottam ezerrel itthon.....nővérem nevetett is, ő segített, levertem a virágokat, meg ilyesmik voltak, aztán kedden hajnalban már indultak a fájások. Egyébként tényleg az a jó, ha lépcsőzöl! Én is lépcsőztem, mikor befektetttek 1napra a szülés előtt. Bár egész nap csak 1újjnyit tágultam. De nem baj, mert oxitocinra szépen tágultam, és gyorsan megszületett Zsófi baba. Kép

A fülbevalós kép: Kép

Kép

Nana, már régebb óta szeretném kérdezni: nem félsz a szüléstől? Tudom, h. Neked szép emléked van róla, de milyen így a 2.babóval? Ugyanúgy "be vagy zsongva"? Kép

nem tudom, ha ma tudok -e még jönni.....
birolili

Vagyok, Hannácska meg alszik egy órájaKép! Utálom a szelet, de Õ is,asszem vitorlás nem lesz BelőleKép! A Nők Lapjában is olvastam vmi felhívást Dm-es szülők születendő gyermekéről, vmi "kísérlet" az I.Klinikán Bp-en, de most nem tudom megnézni,mert az újság a hálóban van,ahol Apa alszik, de jó NekiKép! Mi már "csak" Hancinak nem vettünk ajándékot, de ma talán az is meglesz,szánkót kap a drágaKép! Bálcsi mit kap?

Kép
seriff

CsUda szép evvel a füleskével Zsófi!
Télleg még nőcisebb lett!
Lilke, jól döntöttetek! Kép

KépKép
mino

Seriff
Papusznak nem mondtam meg, mit kap Bálint! Legyen télleg meglepi! Kép
Kap egy víziló fejű szuper puha csicsis-bömbi kendőt, meg egy rücsi labdát!
Papusz Jézuskájától is kap ajcsit, (bár én tudom, mit). Egy plüss kesztyűbábot. Ha megszereti Bálcsi, akkor lehet vele altató mesét mondani vele, vagy megnyugtatni simikével. Nem tudom, milyen jószágot választ majd.. KépKépKép
Szal a többiek még alszanak... Télleg jó nekik. Én kb az összesített 2 órahosszás alvásnál maradtam..
A szánkóra mi is páyláztunk... Lesz egyáltalán hó idén?? Vagy csak mutiba??
Karácsonyi menüt már tudod? Márhogy Te mit főzöl..
Én max csak a sütit.. Vagy somlóit csinálok (2 tál diabetikusat), vagy még jöhet a kalács, diótorta, lekváros bukta.. Majd még eldöntöm..
De hogy szentestére miylen kajcsit készítek... na azt nem tudom.. halászlét csinál ebédre apósom..

KépKép
mino

Kíváncsii vagyok, h milyen kísérletről lehet szó..
A HIETE-n foglalkoznak még a DM-s kismamákkal, de oda nem szívesen mentem volna.. Ami infót megszereztem (orvosoktól, kismamáktól, anyukáktól) aszerint engem tuti nem szerettek volna.. Mármint a dokik. Állítólag az ottani tendencia: nincs beállíthatatlan cukorbeteg.. Huh, ezt én meg lazán cáfolom. És ezt biz az összes dokim, aki foglalkozott velem Kecskeméttől-Budapestig elismerik.Kép
A SOTE I. patológián szültem volna, ha itt nem tudtak volna mindent megadni. Ezért áldom az agyam, amikor a nyílt napon bementem dumálni az oszt, vez. dokival!
NA mindegy..
Nagyon kíváncsi vagyok a cikkre..
Friss nőklapja? Meg tudom venni szerinted??

KépKép
mino

Sziasztok!

Mino,
Szláva épp Pesten van, és juttatja el a munkájátKép
Úgy volt, hogy tegnap este öt körül megy, de a főnöknője mindenféle hülye indokokkal (pl. egy sávra szűkül az M5 Gyálnál, nagy dugó lesz) lemondta, egyszerűen nem volt annyira gerinces, hogy bevallja, hogy még nem olvasta el az anyagokat. Ma fél 9-et beszétek meg, 8-kor telefonált, hogy hol van a Szláva. Mondta, hogy már ott ül az irodában. Elkezdett habogni, hogy de az ő fia beteg lett..., de már nem volt pofája nem menni. Én meg egyenlőre egyedül vagyok itthon, anyuék 9-re jönnek értem, 9:40 újabb NST. Ezt csak ügyeletesnek tudom majd megmutatni, kicsit félek ettől, mert ő nem fogja tudni, hogy a többihez képest a mostaniak már egész jók, mégha nem is tökéletesek, nehogy ezért kelljen ottmaradnom.
Elég lesz az hétfőn is.
Amúgy még semmit nem érzek mindig, már csak abban reménykedek, hogy Lili baba meg akarja mutatni Leonának, hogy ő is ügyi baba, és tud 40 hétre születni pontKép

Lili,
nagyon aranyos ez a fülbevaló. Néztetek már véglegeset?

Amúgy vicces volt az éjszaka, mert az ágyrácsból csak a két szélsőt, meg a középsőt lehet "gyárilag" lecsavarozni, és ugye a Szláva meg köztem még így terhesen is van néhány kiló, magyarul mikor ő fordult egyet, engem a másik oldalon feldobott a rács. Õ jókat nevetett rajta, nekem kevésbé volt viccesKép

Seriff,
már a hálónk is szép, lefényképeztük, csak én nem tudom letölteni a képeket. Ma még megkapjuk Lili Micimacis függönyét is, holnap jön a srác, aki a konyhába beépíti a tűzhelyet, szóval alakulKép

Lina
39+6

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt Mindenkinek!

Lili,
Gyönyörüséges Zsófi baba még gyönyörűbb lett! Kép
Lili, nekem nem volt szép élmény a szülésem, sőt szerintem írtam már, kb. fél évig utána rémálmaim voltak, a kaparás miatt Kép Kép
Akkor azt hittem soha nem merek majd újra vállalkozni rá. De ebből is látszik az anyai ösztön mennyivel erősebb mindennél.Kép (bár sajnos nem mindenkinél Kép)
Az orvosomnak elmondtam hogy mi volt az első szülésemnél, ő megnyugtatott hogy ilyen borzalmas kiínokat nem kell mégegyszer átélnem, ha rá is kényszerülne erre a beavatkozásra, természetesen érzéstelenítésbe csinálná.

Nagyon várom a szülést! nem félek a vajudástól, vágástól, varrástól stb.

A természet ettől tökéletes, elfelejtjük ezeket a "kínokat" és ezért válallkozunk rá többször is. Na meg az eredményért!!! A puha pici pocaklakó arcát először meglátni, hallani ahogy sír...és azt az érzést hogy abban a pillanatban megnyugszik amikor odateszik hozzád...A világ leggyönyörübb pillanatai!!! Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Mino, eheti, meg tudod venni, a közepén van kb,pill megnézetem, h melyik oldalon, 39. Most mennem kell, kitúrt a férjem. Azt mondta, viszi ki a kertbe Hancit futni, de úgy, hogy ő bentről számolja a köröketKép!

Syg,nagyon bejön Neki kis Kópé Leona, azt mondja, h "mit fog művelni ez a két zsivány?!"Kép!

Kép
seriff

jó reggelt Kép mi 1/2 9 ig aludtunk Kép

mennem is jkell mert áki ugy rázenditett majd jövök

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!
Mino sajnálom az éjszakátokat.Engem is nagyon zavart a szél.A szomszédnak hátul az udvarán van egy nagy neylonnal letakarva valami, és a szél azt lobogtatta.

Lillácska most elég jól aludt. egyszer kelt hajnalban.Akkor is csak egy kis vizet ivoot, aztán már aludt is tovább,reggel 6.45-ig.De az előző 2 éjszakánk az nagyon gáz volt.Annyira gyötörte szegénykémet a köhögés.Nagyon ijesztő volt.De most már alig köhögött az éjjel.
Roz. Mino képzeljétek,még tegnap este kimostam a kis kendőt, és most reggel 9-kor, már azzal aludt vissza.Olyan édes volt, ahogy szorította.Meg kell zabálni.Kép

Lili csak úgy ragyog a fülbevaló Zsóficica fülében:Gyönyörű a kiscsaj! Kép

Lina képzeld ez nekem is megfordult a fejemben mikor terhes voltam,hogy mi van ha a vízben, vagy a tus alatt folyik el a magzatvíz?Kép Õrület, hogy miken aggódik az ember már ilyenkor! Kép Kép Kép
Egyébként a szülést nekem is a burokrepesztéssel indították, aztán miután semmi sem történt,folyamatosan adagolni kezdték az oxitocint, és 4 óra múlva a kezemben volt, az ÉN DRÁGA SZEMEM FÉNYE!!!Kép Kép Kép

Seriff kedden megyek a vágóhídra.Úgyhogy a visszaszámlálás elkezdődött.Ááááááá.....

Nana annyira szép, ahogy leírtad,hogy az ember a fájdalmat elfelejti.Minden gyermek egy csoda,és ez a "kis" fájdalom, igazán semmiség értük.Kép

KépKép
KépKép
sbea

itt vagyok Kép

lili
csodaszép lett zsófi Kép annyira édes Kép

seriff mino

sajnálom az éjszakátokat Kép

seriff
hát szerintem már meggyógyultam Kép mino szerinte nem eza köhögs lassan az életem része lesz Kép csajok jól vannak bár adrira is rátör néha ez köhögés de csak este meg áki is köhög
ráadásul jól megszívattak gyógyszertárba mert itt téren nincs soha homeos hanem megrendekem és másnapra jön azt mondták pénteken este 5-6 körül mehetek érte hát persze hogy nem volt stodalt szirup igy most rinatiolt kaptak estére
sajna séta nem jött össze de majd ma délután elvileg apát is sikerült rábeszélnem délelőtt akartam nmenni de azt nem vállalta mert valami meccs lesz tvben de azt mondta 3 után miénk hát remélem mindegy mindenesetre mi megyünk 3 után ha ő nem is jön imádni fogják a csajok
most délalőtt meg mézeskalácsot csinálunk cska kellene még diót pucolni a diszitéshez Kép

bea
nagyon sjanálom a műtétet nagyon szurkolok neked e félj minden okés lesz Kép

bea+mino
odadtam reggel apának a csillagot nem tudta kirakni odata nekem kb 3 perc mulva öszerakva visszadtam neki Kép
( csak nem hülyülök annyira mind gondoltam Kép)

nana
te igazi bátor csajisz vagy én adrinál nagyon bevoltam tojva ákinál már annyira nem nikit viszont annyira vártam hogy abszolut nem féltem Kép

mi holnap megyünk eg yutolsó agy rohamot ajándék ügyileg
elmodanám hogy még szaloncukrunk sincs meg semmi nincs bevásáolva bejglihez meg sütikhet sem ez van ha apára várok nam indegy holnapra megigérte hogy miénk lesz meg elvileg déltán is ajánlom neki Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?