Syg
Hogy a penészben ne bíznék benned! Majd néha lökök kicsit rajtad előre, hogy ne felejtsd, merre is haladsz!!! Oksa???
Huhh... de mérges lehetett tegnap Leo.. MA délelőtt Bálint adja elő a hisztisséget, bár most játék közben bealudt a szőnyegére bukva..
Cukker
Hát akkor Ti még kezdők vagytok hozzám képest. Több mint 20 éve vagyok inzulinos diabeteszes. A tünetei férjednek tipikusak voltak..én 36 mmol/l-s cukorkával mentem kórházba..
Akkor ha közvetítenél Párod, és közöttem, kicsit kifaggatnám..
Azt gondolom, nem árt néha az eszmecsere, ennyi idő után nekem is fantasztikus dolgokat mondtak Pesten az orvosok, és a dietetikusom. Ott személyre szabott a diéta, saját dietetikushoz jár az ember, időpontra. Lehet, hogy én is tudok segíteni pár dologban, mert régebben vizsgáztattak itt a Megyei Kórh. diabetológiáján, és így néhány cukorbetegnek én is segségére lehettem. Nagyon sok tévhitben lévő diabeteszessel találkoztam sajnos. Én nem kioktaó akarok lenni, hanem tényleg segíteni, ha akarjátok. Ha inkább nem, akkor csak mondjátok meg, én leakadok a témáról.. Csak volt néhány mondat, ami igencsak nyomot hagyott még a régi írásaidból is bennem.. Az is lehet, hogy még a párod mond nekem újat!!
A lakomát persze meghagyjuk a násznépnek, de alkalomszerűen 10 esetleg 20 gr Ch-val többet igenis el lehet fogyasztani inzulin analóggal!
Néhány kérdés:
Milyen inzulin terápián van (hányszor szúr, miylen inzulinokat ad), hány gr. Ch-os a napi étrendje, és milyen elosztásban eszi, hol volt az utolsó diétás oktatása, milyen típusú CH tartalmú ételeket eszik párod, és milyen elosztásban, ehhez hány egység insulint ad, és ki a kezelő orvosa (bőven elég ha kezdőbetűt írtok)?
Én napi 2X-i bázis inzulint (ezeket pontos időre), és 3X-i étkezéshez analóg inzulint (Humalóg vagy másnéven Lispro-t).
Ha nem ismered az inzulin analógot, akkor nem érted a pumpa működését!
Egyébként van már pumpa, amely figyelmeztet a VC túlzott kiugrására, vagy csökkenésére, de csak csipog, és a betegnek kell koordinálni! Hiszen lehet, hogy neki pl:4 egység elég a magas VC lehúzásához, míg másnak 10 Ne kell.
Mit szóltok az eszmecseréhez e témában?
E-mailban pl??
Ja, és azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy bármit is meg kellene vonnunk magunktól, és hogy nem lakhatunk jól! Mindent meg lehet oldani, csak nagyon meg kell ismerni a betegségünket, és egy szuper orvos is kell hozzá. 50-50%!!
A terhességem idején negyed óráról negyed órára próbáltuk belőni a beadandó inzulin, és az étkezések időpontját. Még azt is ki kellett kísérletezni, hogy mikor, milyen típusú szénhidrátot eszem, mert mindenre nagyon érzékenyen reagált a szervezetem. Nem nagy reményeket fűztek hozzá, hogy nekem saját babám lesz további károsodások nélkül..
És lőn csoda! Sikerült!
Széchenyiben járok, és vinném a nassolós könyveket! Mégeygszer beazonosítanád a házatokat?
Ti fruktózt írattok fel a dokival, amit gyógyszertárból vesztek?
Én Canderel port, vagy fruktózt veszek (NEM gyógyszertárból), készítünk befőttet, dzsemet, palacsintát, fagyit, gyümölcssalátát, tortát, kalácsot, buktát, kuglófot. Most anyósom 2 féle beiglit fog csinálni! Pogácsát, linzert..
Nem csak zsömlét lehet ám enni!!