Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Két napja én is vétkeztem! Egy hatalmasat pancsoltam a hatalmas kádunkban! Olyan jó volt! Persze csak langyos vízben! Tudom hogy nem szabadott volna, de nem lett tőle semmi bajom! Kép

KépKép
nicika

Nadine! Valahogy én is láttam azt a filmet! De már nem emlékszem hogy hol! Kép Nekem sem tetszett! Kép

KépKép
nicika

Értem én, értem, hogyne érteném... Kép

Cory,
tulajdonképpen mi volt a gond? Nehezen találták a vénádat? Vagy? Nem jött vér? Ez olyan hülyén hangzik..

nadine81

Nadine! Ha esetleg érdekel, van egy kismama-baba bolt Sopronban ahol végkiárusítást tartanak! 50-60% kedvezménnyel! Ha érdekel leírom hogy hol! Érdekel? Ja, én még nem voltam ott, de majd lehet hogy benézek!

KépKép
nicika

És akkor most tényleg TILOS a fürdés? Ne őrjítsetek meg, én egészen eddig ott feküdtem és dagonyáztam.. De semmi bajom..

nadine81

Mi is januárban kezdjük majd az Istvános szerdákat! Apa jönne, de ilyen lehetetlen időpontban nem fog menni sajnos! Kép nemtudom miért nem lehet későbbre tenni... legalább a torna időponttal felcserélnék, akkor már eltudnánk menni mindketten, ... bocsánat mindhárman!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nicika,
köszönöm, jöhet a cím!

Nekem amikor levette a doki a 16. hetes vért, megfogta a kezem, és elcsodálkozott, elkezdte simogatni az alkaromat, hogy: "Jé, micsoda szép, jól látható vénák!" Tiszta röhej volt, ahogy az ereimet méregette.. Kép

nadine81

...nem bírok elszakadni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nadine!

Dzsamilla BABA-MAMA ruházat
Sopron, Móricz Zsigmond utca 1-3
Nyitvatartás:
h-p: 9-17 h
szo. 9-15 h
tel.:99/319-545
És amit sikerült kideríteni az üzletről egyik Soproni kismama által: Most nyílt az üzlet és a téli holmikat árusítják ki! A kismama nacik árait tudom neked mondani:
bársony nadrág: 5-6 ezer forint
farmer naci: 6-7 ezer forint
Gyerek holmi árakat nem tudok, de folyamatosan lesznek cuccok!
Szerintem érdemes bekukkantani! Kép

KépKép
nicika

Zsuzsófi!
Én is azt néztem, hogy az éhgyomri a múltkor 3,8 volt, ennek a duplája 7,6 és már az is magas, nem hogy az egyórás duplája. Majd az interneten keresek valami spéci táblázatot, hátha lesz.

Nadine!
Ha jól emlékszem akár 5 évre is büntetheti a Btk. Na de biztonsági másolatot mindenről kell csinálni. Aztán az meg egyszercsak eltűnik, és csinálni kell másikat. Egyébként mindent ki lehet magyarázni, hidd el! Ebben tuti vagyok!

Cory!
Nagyon sajnállak és hidd el átérzem a helyzeted. Mondjuk az én kis karfájásom a tiédhez képest semmi.

Mamacka!
Majd megyünk együtt istvános szerdára! Én is csak januártól tervezem.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Mamacka! Kép

KépKép
nicika

A pocilakó óta én csak egyszer merészkedtem bele egy kád langyos vízbe, kb. 1-másfél hónapja! De sokszor hiányzik egy jó kád víz!

Cory: sajnállak a második vérvétel miattKép Gondolom, szép lehet tőle a karod...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Köszi a címet, Nici, lehet, hogy valamikor benézek.

Délelőtt kutakodtam kicsit a neten. Találtam egy-két jó dolgot. Főleg első babás kismamiknak, de szerintem mindenkinek hasznos lehet.

http://abbcenter.com/_tempweb/index.php?t=csaladolo&m=Gyerek+sarok

http://www.helloinfo.hu/main.php?folderID=1008&articleID=4256&ctag=articlelist&i id=1

http://www.szulesutan.atw.hu/

nadine81

Anita,
és eddig és azóta azért nem merültél el a kádba, mert tiltotta valaki?

nadine81

Nadine! Tiltva nincs a fürdés, hisz saját felelősségre bármit megtehetsz a terhességed alatt! Egyszerűen csak nem ajánlott! Egyrészt a magas hőmérsékletű víz vérbőséget okozhat, ami megindíthatja a szülést, másrészt pedig nagyobb a fertőzés veszélye! Ennyi!

KépKép
nicika

Akkor jó, köszi. Persze nem olyan meleg a vizem, mint máskor, de mégis olyan jó néha ellazulni.. Kép

Jaj, és még azt sem meséltem, ami tegnap volt itt melóhelyen. Egyik kolleganőmnek sikerült megbőgetnie. Persze nem rosszindulatból, hanem én érzékenyültem el. Kaptam ugyanis egy karácsonyi képeslapot, és abban olyan szépet írt, hogy na!! Babóról és rólam szólt, ő fogalmazta. Egy rövid kis versike. Hazaérek ezt is leírom nektek. Kép Ríjjatok kicsit ti is a boldogságtól! Kép

nadine81

Na szóval ezeket találtam a terhességi cukormérésről:

http://www.mcd.hu/diab_online/tudnivalok/cikkek/033.htm
----------------------------
És egy szöveg:

Terhességi cukorbetegség

A várandósság folyamán a nők egy részénél minden előzmény nélkül és jóformán észrevétlenül jelentkezik a cukorbetegség. A gyermekvárás ugyanis olyan hormonális változásokkal jár, amelyek növelik az inzulinszükségletet – azaz változatlan cukormennyiség feldolgozásához több inzulin kell. Ha azonban a kismama szervezete nem képes az emelkedő inzulinigényt kielégíteni, vércukorszintje emelkedni kezd, s ha átlép egy kritikus értéket, terhességi diabéteszről beszélünk. Ettől a pillanattól kezdve rá is ugyanazok az étkezési és gondozási előírások vonatkoznak, mint a várandósságot megelőzően is cukorbeteg anyákra. Ha szerencséje van, a szülés után megszűnik ez a probléma, ám a következő terhességnél nagy valószínűséggel újból előjön, sőt, akár súlyosbodhat a diabétesz.
Egyszerűen kivitelezhető a tesztreggelis szűrés: ekkor a kismama reggel hétkor elfogyaszt egy zsemlét és két deci tejet iszik, majd egy óra múlva vérvétel következik. Ha a kapott vércukor érték magasabb a szabályosnál (meghaladja a 7 millimol/liter értéket), elvégzik a cukorterheléses vizsgálatot is. Ennek során 75 gramm glükózt itatnak éhgyomorra. Terhességi cukorbetegségről csak akkor beszélünk, ha a glükózoldat itatása után két órával mért vércukorérték 7,8 millimol/liter felett van.
Ha a szűrés során kórosan magas értéket mértek, általában megismétlik a vizsgálatot, majd szükség esetén úgynevezett kvantitatív diétát javasolnak. Meghatározzák az étkezés gyakoriságát és azt, hogy mikor hány gramm szénhidrátot lehet fogyasztani. Amikor megszületik a baba, a diabéteszt kiváltó okok egy része megszűnik, de a rendszeres vércukor ellenőrzésről és a diétáról továbbra sem szabad elfeledkezni. Statisztikai adatok szerint ugyanis huszonöt évvel a terhességi cukorbaj felfedezése után a betegek nyolcvan százaléka inzulinfüggő diabéteszes lett. Ez az adat arra int, hogy a szülés után is érdemes zöldségekben, gyümölcsökben, fehérjében és élelmi rostokban gazdag, szénhidrátokban szegény táplálkozásra törekedni.
--------------------------
vércukor konvertáló egyik fajta értékről a másikra: http://www.euuzlet.hu/kalkulatorok/vercukor.html
------------------------------------
http://www.babanet.hu/publ/cukor.htm
---------------------------------
A másik szűrőmódszer, amit a Szabolcs utcai munkacsoport szülészei propagálnak és nálunk elterjedt, a „zsemlés” (szűrő) módszer előnye, hogy a legkellemesebb módszer, mert a terheseknek nem kell éhgyomorra várakozni, valamint olcsó is. Az álnegatív esetek aránya itt 15%, de mivel ezt a módszer bármikor, akár minden terhességi vérvételkor, alkalmazhatjuk, ez az arány 3%-ra csökkenthető. A módszer kivitelezése: reggel 7h kor meg kell enni egy un. vizes, zsemlét (ami a szabvány szerint 30 g szénhidrátot tartalmaz) és meg kell inni 2 dl tejet (ami kb. 10g szénhidrátot tartalmaz). Ezután egy órával, azaz 8h-kor meg kell mérni a vércukrot. A vércukor meghatározása minden esetben a szérumból történjék bárhonnan veszik is le (azaz a gyorsteszt nem alkalmas). Gyanús az eset terhességi cukorbetegségre, ha ez az érték 7.0 mmol/l felett van. Ebben az esetben kb. 80%-ban kell számítani terhességi cukorbetegségre, tehát az így „kiszűrtek” egy része nem beteg (álpozitív esetek). A dolog tisztázása céljából (második lépcső) cukorterhelést kell végezni.
A cukorterhelés kivitelezése: reggel 7h-kor éjszakai éhezés után > éhgyomorra meg kell inni egy 75g cukrot (glukóz) tartalmazó kb. 2- 3dl vizes oldatot. Ha az itatás után 2 órával a vércukor (fenti módon mért) értéke 7.8 mmol/l felett van, akkor terhességi cukorbetegség áll fenn. Ez a terhességi cukorbetegség kritériuma. Ha az érték ez alatt van, páciensünk nem beteg, nincs teendő, esetleg a szűrést kell ismételni 4-6 hét múlva (de a 32. hét után már nem). Nem helyes az, hogy pl. 7.6 érték mellett kijelentjük, hogy terhesünk beteg mert közel van a határértékhez!
Ha a terhelés szerint terhességi cukorbetegséget állapítottak meg speciális, úgynevezett mennyiségi diétát kell elkezdeni. A mennyiségi diéta azt jelenti, hogy terhesnek pontosan meghatározott időben pontosan meghatározott szénhidrát (cukor) tartalmú ételt kell fogyasztani pontosan az előírt módon. (150g, naponta 5x étkezés, 3 óránkét: reggel 7h: 25, 10h:25g, 13h:50g, 16h:20g, 19h:30g) A diétát szakember tanítsa be! A cukorbetegség (minden formájában) a diéta a legfontosabb. Senki sem születik, úgy, hogy tud diétázni azt tanulni kell! És fegyelem is szükséges! Kórházba feküdni nem kell. A diéta hatékonyságát un. postprandiális > (étkezés utáni) vércukor vizsgálattal kell ellenőrizni.
------------------------------

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Lyányok!

A forró víz kiszárítja a bőrt és a magas vérnyomásra hajlamosoknak kifejezetten tiltják, mert esetleg komoly baj lehet belőle...Erős szívdobogást és értágulatot okozván. No de akinek semmi nyavalyája nincs és szereti a fincsi fürcsit.... Nekem hiányzik ugyan, de a jó forró zuhany jó sokáig magamra folyatva kárpótol Kép

Szegény Cory... Azért a Bártfaiban engem is ér mindig valami meglepi, bár a laborral eddig még nagy szerencsém volt... nem úgy az UH-val Kép hát, legalább túl vagy ezen a vackon is.

Livi, ha kívülről veszed fel szemeket, akkor ezzel eltünteted az első sor kezdeti csúnyaságát is... a másik megoldás, hogy először külön-külön megkötöd a két fülrészt és a tűkön lévő szemekhez előre-hátra felszeded a szükséges szemszámot.

Jó, Mamacka, akkor majd beszélünk még a képeslap-küldésről :

Próbáltam mindenhogyan visszakeresni a tegnapi elveszett oldalt, de sem előzményből, sem név szerint ekresve nem található, tehát úgy tűnik, tényleg elveszett Kép Pedig azokat a mézeseket én is le akartam menteni Kép

Tünde, apával pillanatnyi állás szerint csak szülés utá ekét-három hónappal találkozunk, amikor én már amjd utazhatok a babóval. De ez még változhat, hátha csoda történik Kép

Szasztok KépKépKépKép

indianyo

Scullyx Kép
Nagyon klassz ez a szülinapi ajándék Kép

Vas Kép
Sajnálom, hogy a dokid sem lesz a szülésedkor Kép
A cukros lötyit valahogy túléltem. Most már jobb, hogy végre tudtam inni Kép
Megnéztem a Quinny kocsit, nagyon szupi Kép Lehet, hogy ez lesz a befutó Kép

Annácska 24+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Helló lányok.

Voltam karácsonyi nézelődésen. Jó volt a séta. Kép

Köszi a gratulát a 30. héthez. Kép Hú, nagyon közeledik a vége.

Betti, mi ma kezdjük az Istvános előadást, majd holnap beszámolok, hogy milyen volt. Ez 3 órás kezdés nekünk is elég nehézkes, de szerencsére apa munkája kötetlen, így ő is ott tud lenni. Már nagyon várom. Kép

Én hetente legalább egyszer beülök egy kád vízbe, de eddig semmilyen hátrányát nem láttam. Persze nem forró vízbe, és nem órákig, de azért olyan jó egy kis ideig lebegtetni magam. És vérbőségnek eddig nyomát sem észleltem fürdés alatt. Mondjuk én alapból nem érzek soha semmilyen keményedést sem, szóval nem tudom....És fürdés előtt mindig kimosom jól a kádat, de amúgy is rendszeresen szoktam. Szóval én egyelőre nem mondok le erről a "luxusról". Kép

Puszi

Eszti
30+0
Vendég

Indianyó,
az a 2-3 hónap nagyon hosszú.. Kép Tudom, hogy India nem itt van a szomszédban, de nem tud valamikor jönni? A munka miatt? Ez olyan rossz.. Kép

nadine81

Sziasztok!

Csak gyors helyzetjel.:
CRP-m lement 19-ről, 12,97-re, ami még most sem jó, de semmi panaszom nincs, így nem kell szedjek semmi bogyót.
A cukrom is jó lett. 4,4, majd reggeli után 5,9.Kép

Majd jövök még, de most ügyintézés van ezerrel, meg melóhelyre rohangálás...

Pusza!

Nancsika

Kép

Kép
nancsika

Nem drága Nadine, nem a munka az oka... hanem a pénz. Ezt nem részletezném hosszan, ha nem bánod Kép hát ez, ha jól számolom, még 5-6 honap, nem 2-3 ... és már 3,5 hónapja külön élünkKép Nem nyavalygok, de a helyzet válságos Kép

indianyo

Nadine: a többiek már mindent leírtak! Én így vagyok nyugodtabb, de körültekintéssel tényleg nem árthat egy kis fürcsiKép

Eszti: örülök, hogy jót sétáltál! Én már nem nagyon bírok sétálni: nagyon keményedik a hasam, és nagyon nyom odalenn a bébiKép Remélem, nem rövidült tovább a méhszáj... emiatt félek kicsit a holnapi vizsgálattól! Nem is tudom, mi lesz még febr-ig, hogy ennyire nem bírok sétálni...
Sikerült már apának ajcsit venni?

Vikó: ez nagyon gáz, hogy csak ennyivel a kicsi születése után tudtok csak találkozn... Nincs semmi megoldás, csak a csoda???

Na, én meg reggel felhívtam a védőnőt, hogy minden rendben van-e a vérképemmel (gondoltam közel 2 hét alatt már csak megjött a lelet), mert holnap mennék az orvosmhoz, aztán, ha van vmi hiányosság, tudjuk pótolni. Mondta utánanéz és visszahív! Vártam, nem hívott, gondoltam, már nagyon kutat! Most hívott, hogy még nem érkezett meg!!! 10 nap alatt??? (nálunk külön labor van a kismamiknak...(biztos máshol is), így furcsa. De egyáltalán, ha egy beteg embert elküldenek a központi laborba, alapból du megvan a lelet..., nem??? Amúgy külön kíváncsi voltam, mert az első cukros papíromat is elkutyulták... Hihetetlen, hogy működnek itt a dolgok... Most,ha van vmi, akkor 2 hét múlva menjek megint az orvoshoz... remekKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nem kell részletezni, akkor gondolom, hogy milyen rossz.. A 2-3 hónapot tudom, hogy szülés utánra értetted.. Szóval kitartás!! Kép Kicsi vigasz, de addig legalább ezt az országot gazdagítod a lényeddel! Kép

nadine81

Anita,
én csodálkoztam is a védőnőmön, amikor azt mondta, hogy vérvétel után kb. 2! nap, és a postaládában van az eredmény. Akkor is hihetetlenül hangzott és így most is..
Amúgy ilyen cukros vérvételből hány db van? Mármint normál esetben, ha pl. az elsőnek tök jó az eredménye?

nadine81

És mi az az olaj, amit a pocakotokra kentek? Mire jó pontosan?

nadine81

<font color="119911"> Vas,
nem is tudom mit tennék a helyedben. Azt hiszem kórházat nem váltanék, ha már ismerem. Nincs ott valami másik jó fej doki, akit ismersz? Örülök, hogy minden rendben a babával és Veled! A védőnőm nekem is iszonyat lassu és csak súlyt, vérnyomást, magzatszívhangot néz, amit a dokinál is néznek. Le vagyok ellenőrízve rendesen! Kép
Cory,
sajnállak a vérvétel miatt.</font> Kép
angi79

Csak 1 van!Kép Nekem csak ezért kellet mennem hamarabb, mert sok a cukros a családban (már a többiek biztos kívülről fújjákKép)! Mivel az is jó volt, nem kellett volna megint mennem, ha nem kutyulják el....

Anita
Kép
Kép
_anita_

És még egy kérdés:
kinek mikor hallgattak először szívhangot?

nadine81

Fürdés: én BAluval végig fürödtem. Zsomával is. Baluval órákat feküdtem a kádban. Nyár volt, ezer fok, máshogy nem bírtam volna. Semmi gondom nem volt. Én úgy tudom, a vérbőség a meleg vízre vonatkozik. Most, hogy nem tök zárt a méhszáj, nem merek ilyesmivel kísérletezni a fertőzésveszély miatt.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nadine!
MOst beszéltem az Avon ügyfélszolgálatán dolgozó barátnőmmel és azt mondta, hogy hivatalosan már megkérdzeték és lehet kenni terhesség alatt, sőt szoptatás alatt is, csak a mellbimbót kell vele kikerülni. Kép Szóval használd nyugodtan! Kép

Vas!
Hátha így kell lennie és a véletlen egy naaagyon jó orvost küld majd a szülésedre egy szuper szülésznővel. Kép Teljesen megértelek, mert én is folyton biztonságra törekszem... Sz@r, amikor felborítják az ember terveit... Kép

Fürdés: Eleinte én se fürödtem, csak zuhiztam. Most már visszaálltam a reggeli fürdésre, mert semmi bajom tőle. Jó, nem olyan forró vízben csücsülök, mint eddig és kb 5 percet töltök bent, de akkor is jobban érzem tőle magam, mint a zuhitól. Nekem nagyon alacsony a vérnyomim és ha zuhanynal pórbálom reggel felvinni, az nagyon sokáig tart és elfogyaztom az összes vizet. KépÁdám meg valamiért nem szeret hideg vízben fürdeni.... KépKépKép

Beszéltünk dokibácsival és gyorslefolyású vírusos cuccnak ítélte meg Ádi baját. Valami olyasmi lehet, mint ami az Esztinek volt kb egy hónapja. Gyorsan átszalad rajta és kész. Legalábbis remélem.
Mivel én jól vagyok, ezért szerintem megyek pénteken. Ha mégis elkapnám, akkor nem. Kép De eszek vitaminokat, meg iszom én is a teát. Kép

Scully: Megy az 1es huzat. Kép Kijavította a nő. Kép

Megyek Bigyókával sétálni.

Puszi mindenkinek!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Jajjj, hát majdnem elfelejtettem: Ádi nagyon szépen köszöni a jobbulás kívánságoket és igyekszik. Most is épp nyomja az ágyat. Sajna még van egy kis láza, de remélem holnapra már rendbe lesz. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Szelivi, Mamacka,Esztipeszti
menjünk együtt az Istvánba! Én is januártól fogok járni (és persze egyedül, mert du. 3-kor az apuka még javában dolgozik!)

Esztipeszti,
feltétlenül kérdezd meg, hogy januárban melyik héten indulnak az előadások! Köszi!

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok!

Hű de pörögtök Lányok!

Én is ma reggel voltam a védőnőnél és megállapítottam, hogy kár volt. Nekem is csak bemásolja az eredményeket, jó gyorsan, úgyhogy el sem lehet olvasni, ráadásul megint elírt egy csomó mindent. Itthon javítgattamKép
Eddig 11 kilót híztam, remélem már csak pár jön fel!

Vas: ennyit a védőnőkrőlKép Sajnálom, hogy pórul jártál az orvossal és a szülésznővelKép
Én eddig csak jókat hallottam a Kerepesi kórházról, Nektek közelebb is van!

Cory: sajnállak a vérvétel miatt!!

Bartika: jobbulást Neked, péntekre meg kell gyógyulni!!

Vok: Ádámnak is jobbulást, pénteken mindenképp gyere (legfeljebb maszkbanKép)

Scullyx: biztos szuper lesz a wellness hétvége, hová mentek?

Anita: azért köszi, hogy megemlékeztél rólam így utólag is

Eszti: hajrá!!! grat. a 30. héthez!!!

Betti: biztos van rá mód, hogy a hurutra való hajlamon segíts, lehet gyógynövény vagy homeopátia. Nézz utána!

Nicika: örülök, hogy jobban vagy a náthádból!Kép

Vikó: sajnállak nagyon, hogy apával sokára tudtok találkozni! Fene egye meg a pénzhiányt!!!Kép

Nancsi: akkor ezek jó hírek, hogy jó a ukrod és jobb a CRP eredményedKép

Tünde 31+6

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vok
Köszönöm!

Tünde
Sopronba, a Danubius hotellánc egyik wellness hoteljébe. Nagyon várom. Pedig még minden van addig! Kép

Scullyx
28+2

KépKép
KépKép
scullyx

Én nem értem ezeket a lelet-keveredéseket... Az AFP kivételével minden leletnek 24 órán belül el kellene készülnie... igaz, hogy értük kell menni, no de hová tűnnek? Meg 10 nap és még nincs kész? Azért tényleg őrület, milyen nagy katyvasz van itt... Meg ez az egész cukor-dolog is... nálunk ugye az SZTK-ban zsömle +2 dl tej van (ugyanannyi a kalória, mint a szőlőcukorfröccsnek) és 1 órás újravétel, s csak akkro kell a 2 órás, ha gáz van. Máshol ezt eleve el sem fogadják, hanem rögtön 2 óráznak meg itatják az a borzalmat... nem értem az egészet. Valaki már tényleg rendet csinálhatna!

EGyébként hivatalosan a védőnőre nincs is szükség, csak ő az, aki általában adja a kiskönyvet. A támogatásokhoz a biztosítási időn kívül 4 terhesgodozáson kell tészt venni, amit a szülész igazol majd a szülés után a kórházban. A terhesgondozást pedig a nőgyógyász végzi + kellenek a kötelező szűrővizsgálatok. Tehát terhesség alatt a védőnős konzultáció csak egy lehetőség, hgoy több figyelmet kapjanak a kismamák, törvény nem írja elő, ellentétben a szülés utánnal, amikor a gyerek érdekében jönnek, ha kell, ha nem Kép Ja, ami védőnőnk egy nagsoyn kedves nőcike, nem panaszkodom, de azért haszna se nagyon volt még, hogy találkoztunk Kép

pusszancsok!

indianyo

Betti, persze megkérdezem, nem tudom, hogy itt az ünnepek alatt lesz-e, vagy hogy lesz. Elvileg folyamatosan...Na majd meglátjuk.

Vok, jobbulást az uradnak. Nagyon sok embertől hallom ezt a gyors lefolyású vírust, hogy elkapják. Azért te kerüld el, bár nálunk sem kapta el apa.

Anita, apának már megvan az ajándék. Kap egy inget , egy kafa táskát dolgozni, amibe a nagy mappája is belefér (a mostaniba alig fér be), és egy nagyon kafa nagy vágódeszkát. Ez utóbbit ma vettem, kézművesektől, kőris fából van. Ugyanis uram imád főzni (jól is csinálja), és régóta vágyik egy jó nagy deszkára, amiről nem lóg le egy nagyobb darab hús. Kép Kép

Ja, és azt mondanom sem kell, hogy a metrón senki nem adta át a helyét, úgyhogy végig álltam. Előttem ült egy 20 éves körüli fiú, persze lefelé bambult, mintha észre sem venne....bár nem is értem, miért csodálkozom.....

Nadine, védőnőre, vagy UH-ra gondolsz? Mert UH-on már lehet hallgatni, amikor már látható a szívdobogás. Mi minden alkalommal meghallgatjuk. Védőnőnél dopplerrel pedig a 20. héten hallgattuk először.
Vendég

Fürdés: én kezdetektől fogva minden este fürödtem, és eddig semmi gond nem volt ezzel. Kopp-kopp. A dokitól megkérdeztem, azt mondta, hogy amíg zárt a méhszáj és nincs semmi bajom (gomba, fertőzések, stb.) addig nyugodtan fürödhetek, bár az utolsó hónapban nem ajánlott. Nyáron még a Balatonban is fürödtem, és azt sem tiltották, nem is lett gond. Kép

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Vikó: a kétféle cukormérés esetén lehet, hogy ugyanannyi a kalória, de a teszt lényege a szénhidrátokra vonatkozik. Márpedig 75 gramm cukor sokkal több szénhidrát, mint 1 zsömle és 2 dl tej... Annak ellenére, hogy a zsemle+tej kombináció sokkal közelibb egy reggelihez, mint 75 g cukor. Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Láttátok, meglett az archívumban az eltűnt oldalKép

Eszti, köszi, hogy megkérdezed!

Tünde, lehet, hogy tényleg homeopátiás vonalon kellene utánamennem a hólyaghurutnak.
Nem tud valaki egy jó dokit?

Kép

Kép
bettiflame

Betti!
...én benne vagyok...
Nekünk is a Január a reálisabb!
Valószínűleg az ünnepek között nem is lesz mindig!

Eszti
Azt tudod, hogy most hol tart a sorozat?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vikó: én is épp ezt mondtam az előbb férjnek,hogy inkbb érte megyek a leletért,ha ezen múlik! Csak annyira bosszant,hogy szeretném tudni, minden eredmény rendben van-e, meg elvinném a dokimnak...dehát, nincs mitKép

Eszti: te vagy már ügyes! Nekem még semmi nincs véve apának... És ő is nagyon ügyes,hogy így főz! Nálunk ez nagy hiányosság, de a frissensülteket imádja sütni, meg azt állítja,hogy jobban tudjaKép
Tegnap én is tömegközlekedtem... vévig álltam a busz legalsó lépcsőjén, és minden fiatal, középkorú kényelmesen, röhögcsélve üldögélt.
Mondanom sem kell,hogy felhúztam magam!

Tünde: bocsika mégegyszerKép A táblában már holnap a 33-t töltöd, utánanéztem! Úgyhogy most meg te írtál 1 héttel kevesebbetKép

Nadine: nálunk a 24.héttől hallgatják rendszeresen a szívhangot!

Én a dokimmal is beszéltem a fürdésről, inkább a tusit ajánlotta! De lehet nálam a rövidülés is bejátszik, bár inkább az jelenthetne problémát,ha meg lenne nyílva v a külső v a belső méhszáj...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Kismamik!

Nagyon gyorsan tudtam csak átilvasni az eddigi heti írásaitokat.
Mindenkinek nagy szeretettel gratulálok a jó leletekhez és uh-khoz!!!

A pénteki talira igyekszem elmenni én is, jó lesz megint találkozni veletek!

Hólyaghurut: nekem is nagyon gyakran volt a terhességem előtt, és volt az 5-6. héten. Sok folyadék, piros áfonyalé (a hólyagbacikat irtja, illetve a hólyag falán olyan bevonatot képez, amelyen képtelenek a bacik megtapadni), no koffein.

Mi jól vagyunk, bár egyre nehezebben mozgok, és olyan kiskacsásan, Apa szerint kistotyi lettelm.Kép

Nagyon szépeket alkottok karácsonyra!Kép
Nálunk most nem lesz ajándékozás, anyuék és mi is belevágunk tavasszal az építkezésbe, így megegyeztünk, hogy idén "csak" boldpgságpuszikat kap mindenki.

Hozzáfogtam én is a szokásos üvegfestéses dolgaimba (vázák, befőttesüvegek, különleges italosüvegek, gyertyatartók), de sajnos képeket nem tudok felrakni, mert nincs digitális fényképezőnk sem.

Nicika, Csema,
küldtem nektek emilkét, remélem, megkaptátok.

Küldök nektek két szép verset, az egyik Turi Tímeáé:

Addig

Addig ameddig szeretsz
Addig maradj itt velem
Addig ameddig érzel
Addig ameddig szeretsz
Addig ameddig jó a szeretet

Halljad a szót, ami téged csalogat
De ne menj, csak hallgasd
ami vígan zenél, muzsikál és bőgőzik
De te legyél itt.

A másik:

Lehoczki Károlyé:

Téged kutatva

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Látom a cukor a téma....nah az én esetem. 3 évvel ezelőtt, kari és szilveszter után voltam cukor terhelésen. Az eredmény 7.8 lett, ugye ami határeset. A belgyógyász azonnali 150gr szénhidrát diétára ítélt és egy cukor profilra, ami egy nap 8 db vérvétellel járt. Cory meg tudlak érteni a kézfejemtől kezdve mind a két vénám szét volt durrantva, jah és nem folyt a vérem!!!! majd frászt kaptak tőlem a kórházba a nővérkék:-(A cukor eredményem tökéletes lett, pedig csak másfél hete diétáztam még. Most ugye már tudom, hogy mibe van a legtöbb szénhidrát, miket kell kerülnöm és ennek megfelelően kajáltam. Nem mondom, hogy betartottam a 150gr diétát, de azért odafigyeltem. A mostani terhelésem nagyon jó lett, 5,4. Elmentem belgyógyászhoz. A főorvos totál elképedt, hogy csak ennyi a cukrom, megdícsért és azt mondta, hogy több eszem van mint némely orvosnak, hogy megpróbálok diétázni. Jó pofán dícsért, tök piros lett a fejem:-)A lényeg, hogy ettől függetlenül cukorbetegnek számítok!!! Tehát folyamatosan ellenőrizni kell a cukromat (anyunak van mérője) és mennem kell a belgyógyászhoz az eredményekkel. Pedig a 3 évvel ezelőtti cukor eredményem a mai nor. tartományba símán beleférne, jah és persze diétáznom kell!!! Máshol is ennyire szigorúan veszik a cukrot vagy csak itt Szegeden? Különben mákom van, mert a doki szerint beleestem abba a 10%, amikor a kövi terhességnél az emberben jól dolgozik az inzulin.
Bocsi, ha untattam valakit.....

Nyúlanyó 26+1

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Szió!
Akkor felrakok pár képet! Így a képeket elnézve meg kell állapítsam: nőtt a seggem is! Kép Vagy csak kép teszi.. Kép
Próbálom feltenni a 2 héttel ezelőttit is, összehasonlítás miatt.
KépKép
19+5 21+5

Ez a két új ruhácska Kép
KépKép

Õ pedig a napocska. Mellétettem az egyik rucit a viszonyítás miatt.
Kép

És íme a versike, amin rítam! Kép Na jó, nem rítam, csak lejöttek a könnyeim.. Kép

"Szíved alatt egy szív dobog,
E két szív egy dallamot dobog.
S e dallam járja át meglásd
jövő életed minden napját!"

nadine81

Szió!
Akkor felrakok pár képet! Így a képeket elnézve meg kell állapítsam: nőtt a seggem is! Kép Vagy csak kép teszi.. Kép
Próbálom feltenni a 2 héttel ezelőttit is, összehasonlítás miatt.

19+5 21+5

Ez a két új ruhácska Kép

Õ pedig a napocska. Mellétettem az egyik rucit a viszonyítás miatt.

És íme a versike, amin rítam! Kép Na jó, nem rítam, csak lejöttek a könnyeim.. Kép

"Szíved alatt egy szív dobog,
E két szív egy dallamot dobog.
S e dallam járja át meglásd
jövő életed minden napját!"

nadine81

Voltunk karácsonyfát nézni! Kép
Le is foglaltunk egy normand jegenye fenyőt, 2.5méteres. Az ára kicsit borsos, 6000ft!
Szerintetek szép?
KépKép

KépKép
nicika

Na jó. Első körben nem tette fel az összeset, pedig én láttam, mielőtt küldtem volna. Most meg elküldte kép nélkül. Aranyos. Szóval a lemaradt dolgok.

Kép
21+5 (+nagyobb fenék!)

Kép

nadine81

Na jó. Első körben nem tette fel az összeset, pedig én láttam, mielőtt küldtem volna. Most meg elküldte kép nélkül. Aranyos. Szóval a lemaradt dolgok.

21+5 (+nagyobb fenék!)

nadine81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?