2001.07.16 20:49
Szerző: Anonymous
Sajnos, Keke, sok mindennel ez a helyzet, és szerintem nem azon kellene kiakadva lennünk, hogy van olyan intézmény, ami biztosít ilyen 'luxus' dolgokat, hanem azon, hogy a TB nem teszi lehetõvé mindenki számára. Ahol én lakom, nincs egyikre sem körzetileg lehetõség, a gyerekorvosunknak meg pedig a véleményét sem lehet kikérni a dologról ('kedves doktornõ, ön szerint...... és bármit kérdezel, mindig az a válasz, hogy az anyukának kell eldönteni, még azt is tõled kérdezi meg, hogy kérsz-e gyógyszert a gyereknek, ha beteg). A Madarász bölcsõhalál programja (a Heim Pálban is van) nagyon jó, és a céljuk pont az,hogy felhívják a figyelmet arra, hogy megelõzhetõ a baj, ha fel vagyunk készülve. A monitort nem kötelezõ megvenni (és én úgy tudom, hogy van olyan alapítvány, ahol kölcsönözni is lehet), és igen, nagyon drága, de pl. tõlem lesz aki megvegye. Én is hezitáltam, mert alapjában véve nem vagyok egy túl aggódó anyuka, és az elsõ gyerekemnél sem volt, de a két hónapos kislányom csak hason hajlandóm aludni, és megnyugtató most a számomra, hogy van.
(Tudom, hogy nem ellenem írsz). Szerintem az igazi nagy lépés az lenne, ha a szülészeteken pl. minden anyukának megmutatnák, hogy vész esetén mit kell tenni.
És az UH-val is ez a helyzet. Miért nem rutin minden kórházban? Nem olyan nagy dolog! De fontos, tudom, hogy sok mindent ki lehet szûrni vele (és fõleg az agyit tartom fontosnak). Így viszont hálás vagyok, hogy legalább van olyan kórház, ahol lehetõvé teszik a számomra. Egyébként miután írtál, kíváncsiságból végigtelefonáltam egy csomó barátnõmet, és kiderült, hogy van kórház, ahol elvégzik, van, ahol nem. Tehát ez a nem fair dolog. Andi