Új privát üzeneted érkezett!

Akiren,
en meg emlekszem rad! Kép Hanee a tablit sajna lecserelte csili-vili glitterre nemreg. ;)
falina

Kriszta!

Mélt megkaptam, hamarosan válaszolok is. Bocs, hogy eddig nem tettem.
Nagyon jólestek a soraid.
Hú, én el sem tudtam képzelni, hogy ilyen is lehet. Hogy kétszer koccintotok. Nem rossz minden szülinapkor feltépni a sebeket? Vagy amúgy is eszetekbe jutna, és akkor már megadjátok a tiszteletet?

Szerintem nem rossz most már a havi 200 gramm sem. A mi dokinénink azt mondta, ne akarjam, hogy egyéves korukban iskolába járjanak.

Ma Ádám leesett az ágyból Kép. Pedig ott volt Péter mellette. Jól össze is vesztünk miatta. Most nem beszélünkKép Egyedül fürdettem, ő bedugta a fülhallgatót a rádióba, tudomást sem vett rólunk. Hiába na. Majd kibékülünk egyszer.

Akiren!
Én emlékszem rád, szoktam is olvasgatni a tavaszi babásokat, ha van egy kis időm. Mostanában nem nagyon jutottam odaKép
Szóval régebben tudtam figyelni, h mi van veletek.
Mesélj, miket csinál már Gréta?
Persze, gyere, szeretettel várunk vissza. Onnan is hiányoztál.

Mzx!
Mit csinálsz holnap? Mi holnap megyünk dévényezni, beugorhatunk hazafelé jövet, ha nektek is jó. Egy óra felé jövünk haza.

Floci!
Téged is szívesen látunk, mesélj, minden érdekel. Hol szültél? Mekkora a babó, miket csinál. Mesélhetsz magadról is, arra is fogékonyak vagyunk.

Falina!
Kösz, hogy szóltál, de én már nem adom a Nutritont amióta adom a Coordinaxot. A gyógyszer jobb, no meg épp elég macera a gyógyszert beadni is.

No, megyek, ma többre nem futja. Reggeltől estig güzültem, apa pedig meg sem kóstolta a vacsorát Kép

Puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szasztok Leányzók!

Mennyit írtatok ide, csak lesek Kép Ami szuper, bár a szavazás állása alapján eme oldal hátrányos megkülönböztetésben van Kép Én is jövök ide és oda is. A babanet topikja, mégha le is fagy sokszor, közelebb áll a lelkemhez, ez már így van. Holnap reggel korábban kelek az olvasgatáshoz, sok puszi mindenkinek Kép Ezt még ma meg kellett írnom Kép
timmba

Sziasztok,

Húúúú mekkora élet lett itt. Ez jóóóóóóóó. Bár én is családinetre szavaztam, de ha itt ennyi jó fej ember van, akkor kénytelen leszek ide is járni.

Újak: üdv nektek. babák gyönyörűek.

Annamari: a kórházas alvós kép nekem nagyon tetszik, édes pofák. A többin is de nekem az a kedvencem.

Bkriszta: na de ha ide átköltözik mindenki, akkor innen is tovább mész? nem értelek. Pedig én úgy szeretek veled dumcsizni.

Timmba: itt is ott is, mindenhová követlek.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!!!

Én is vagyok. Kép)
Nekem is ez a topic teccccikkkk jobban. Kép

Zsófy:
jaj, végre megvagy!! Annyit gondoltam Rátok. Kép
Szülés előtt beszéltünk, aztán eltüntél, mindenki tőlem kérdezgette h mi lehet veletek... de én sem tudtam semmit. Kép
Örülök h minden ok, babádhoz gratulálok. Csodaszép. Kép
Ugye emlékszel rám???

Na most rohanok, majd jövök még.

Hajni és Marcija
Vendég

Falina, Zsofy
Ma lesz a nagy nap csoki ügyben! Este, hogy Papa is lássa. Na mindegy, nem ezért jöttem át, hanem mert korban inkább ide tartozunk. Az 5 perces szopi témámat szerettem volna megosztani itt is. Ez az ami nyugtalanít, nem a csoki ellenzésetek. Erről utoljára, de tényleg!!! Mikuláskor nyalintásnyi csokit adok, aztán egy évig nem adok. Én is inkább az egészséges dolgokat szeretem, ne féljetek, nem jövök a Coca-Cola témával a jövő héten.

Bannamari, Pankata
mérem én hetente rendesen, gyarapszik is, csak már nem annyira, mint cumi előtt. Igaz, hogy most rengeteg kalimpa és rugdalózás is van. Pár hete még 300-at hízott, most már csak 100-at. Valószínű elég neki, amit eszik, két szopi között is mindig tud aludni, éjjel 9 órát alszik, a múlt héten duplázott, már 7400. Jókedvű, vidám, meg nagyon cuki!!! Arra vagyok kíváncsi, hogy ez így megy-e tovább majd, amit remélek NAGYON, ha már csak 5-5 percig fog szopizni. Próbáltam egyébként a lefejt tejet cumisüvegből adni, nem kellett, próbáltam másik cumijú üvegből, nem kellett, úgyhogy mosogattam úgy fél órát, majd beletörődtem, hogy már nem éhes.

KépKép
KépKép
jdora

Bkriszta,
pár szót magunkról. Nórika augusztus 9-én született. Angyalka. Anyukám szokta mondani, hogy nagy mázlisok vagyunk, mert nem tudjuk milyen az, amikor összefolynak a nappalok és az éjszakák. 10 hetes kora óta éjféltől 9-ig alszik. + - fél óra. Két hete cumit kap, azóta napközben is sokkal nyugodtabb. Még nem fordult át, de már nagyon várom és bíztatom. Pár napja hangosan "röhög", amikor a térdemre állítom.

KépKép
KépKép
jdora

Miért nem tudok mellékletet feltölteni???

KépKép
KépKép
jdora

Találtam egy "röhögős" képet, de nem hagyja a dög.

KépKép
KépKép
jdora

Idora

MegtaláltalakKép
Biztos aranyos lesz Picurka amikor megkóstizzaKép
Nektek is minden jót és jó egészségetKép

Juci6

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jdora: tényleg mázlisták vagytok. Nekem még mindig kel minimum kétszer Fanni egy éjszaka. De igy is imádnivaló kiscsaj.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

AkirenKép
en is emlekszem RadKépKépKép

AnnamariKép
Koccintas felnyitja a sebeket,de ha nem koccintanak,akkor is az eszunkben lenne,igy legalabb latja fonntrol,hogy az O egeszsegere is iszunkKépKép
Hogy van Adam???Kuldok neki gyogyito puszikat:CUPP-CUPP!!
Nagyon megutotte magat?
Peterrel kibekultetek mar?Remelem!(egyebkent Apjuk is ilyen,tuti O sertodott volna be a legjobban...)

JohiKép
Mint mar emlitettem,semmi koze nincs maganak a csaldinet forumnak ahhoz,hogy nem irok...hogy innen tovabb lepek e???Nem szeretnek...

DoraKép
Orulok,hogy irtal magatokrol!!Gratulalok az ejszakak atalvasahoz!Kivanom,hogy igy is maradjon.Es nagyon szep sulyban van Norika Angyalka!!Kép
Kepet talan azert nem tudsz feltenni,mert ide 600*600 pixelnel nagyobb kepet nem lehet.Kicsinyitsd le,hatha.

Mennem kell,etetes van.

Puszi
Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Dóra: csoki? de miért? nem kicsi még hozzá? meg aztán ha nem is akarsz neki máskor adni, akkor még szivatásnak is tartom. Elhúzod elötte a mézesmadzagot. Meg aztán a csoki tele van mindenféle méreggel és ráadásul olyan anyaggal is ami függőséget okoz, kicsit korai még a dolog. Bár nem akarok beleszólni.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Üdv az új arcoknak is!
Akiren én is emlékszek rád,a családin hiányoltalak is párszor!
Most akkor visszajött ide a topik?
Nekem végülis tökmindegy,ha időm engedi,írok,ha nem nem.

Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Bkirszta: én ezt értem... és azt is értem, hogy mihez lehet köze. Na de ha ide átjövünk, akkor mi lesz? na nem akadékoskodok továbbb.... Johi

Akiren: én is emlékszem Rád.

Kép
Kép
johanna1975

Annamari,Johanna!
Kép
Õ Andris.Aug 11-én született a máv kórházban.
Erős,vagány kis pasi.Eddig csak szopizott,de nemsoká megkóstoljuk az almát.
Most épp nekiállt üvölteni, mennem kell. Majd jövök holnap. Bocs.

Kép
flocika

Sziasztok!

FlocikaKép
Andris gyonyoru kisfiu!Kép Olyan okos kis feje van!
Es utolag is boldog nevnapot kivanok Neki!

JohiKép
Akkor errol a temarol utoljara.
Azt gondolom,minden ember el tudja donteni,hogy hova szeretne irni.En ezt a topikot valasztottam.Teljesen mindegy,hogy MIERT.Nem kellene ezt a dolgot igy felfujni.Sajnalom,ha Teged esetleg idegesit,hogy a csaladinetre nem irkalok,ide pedig igen.Valtoztatni ezen nem fogok

Boldog Mikulast kivanunk!!!
Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Floci,
Nagyon aranyos AndrisKép
igen, Lilla augusztus 10-én született hajnal 4-korKép
pedig előtte való nap törődtem bele pont, hogy már soha nem jön kiKép
üdv itt!
Lilla próbálkozik megfordulni mindkét irányban, de nem mindÍg jár sikerrel, szépen tartj a fejét sokáig hason fekve és mindenfélét dumál meg sikongat, ezeket csinálja. nagy virrasztó,utál éjfél előtt elaludni...

rettenetesen hasfájós volt 11hetes koráigKép nagyon szenvedtünk, már hála az égnek nem szokott görcsölni, azóta minden más miatt "panaszkodik", leginkább azért, mert vízszintesben van.elvárná, hogy egész nap cipeljem. napközben játszom is vele de ilyenkor 22-körül próbálom az ágyikójába szoktatni, hogy ott aludjon el. hát nem díjazza...
marha nehéz esetKép

<font color="0000ff">Hajni20!!!
szia!!!
de aranyos vagy!én is gondoltam ám Rátok, komolyan!tökjó, hogy itt vagyKép
Mi újság veletek?Mesélj!persze, hogy emlékszem rádKép</font>

Bkriszta,Vezso,Bannamari,Pankata és mindenki aki még megdÍcsérte Lillát,
KöszönömKép tökjól esikKép

Pankata,
igyekszem úgy vasalni a pelust, hogy "hosszabb"legyen, Így szokta átérni a 60x120cm-es kiságyat.
zsofy

Akartam feltenni Mikulasos kepet,de nem engedi a rendszer,-bruhuhuuuuuuuuuuKépKépKépKépKépKép

SzomiKriszta es AlvoAkos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Szep jo reggelt!

BOLDOG MIKULAST!

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Na végre, szóval így "röhögünk": Kép

KépKép
KépKép
jdora

Csoki ügyben legeslegeslegutoljára, tényleg. De az eredményről be kell számoljak.
Falina,
nem nyalogatta. Mintha nem is vette volna észre, hogy vmi furi volt az ujjamon.
Lehet, hogy azért mert nagyon picit tettem rá, gondolatnyit, mert már azért kezdtetek bet.jatni.
Na mindegy, nekem ízlett. Neki meg nagyon tetszett az igazi Mikulás bácsi, aki elsősorban a bátyám gyerkői miatt látogatta meg a Nagymamát. Na meg az új játékok. Ennyi.

KépKép
KépKép
jdora

Jdora,
biztos, hogy utoljara? Hiszen fentebb kerdest inteztek hozzad. ;)
falina

Zsofy
Köszi a pelus-infót, de akkor megvan a titok nyitja, a mi kiságyunk 70 cm széles, marad a háromszög Kép Nézzük a jó oldalát, a pelus ugyan nem, de legalább Mini elfér még rajta keresztben Kép Igaz, éppenhogy, mert "hivatalosan" 72 cm a lelkem.

Csokiügyben érdekelteket kérdezném, hogy a szüleinken is megbotránkoztok, amiért gyenge fekete (rendes) teával itattak minket? (ha valamiben van a picik számára káros és függőséget okozó cucc, akkor abban aztán megvan)És nem egy nyalásnyit kóstolóba Kép
Meg hát Mikulás van Lányok Kép
csak egy aktuális kép rólunk:

Kép

Kata
pankata

Kriszta: oké, oké, oké. Engem nem idegesít, csak sajnáltam, hogy ott nem vagy köztünk,mert én biza kedvellek. Ennyi, de ha itt lehet veled beszélgetni, akkor nekem igy is jó. Örülök, hogy vagy és kész. Nem firtatom tovább...

Gyerkőképek nagyon édesek mindenkinél.

Flocika: Adrás tényleg édes pasinak néz ki.

Jdora: lánykád pedig jó kis huncutnak.

Bkriszta: mikulásképet lementettem, teccccccccccik.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Pankata

Juci6 vagyok az ősziből. Valami tüneményes ez a képKép
Nagyon cuki a babád ahogy bámulja a télapót.
A nagyfiú meg nagyon helyes!!!Kép

Juci6

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

JohiKép

Jol esik,amit irsz!!!!KépKép
Es en is kedvellek,jo Veled beszelgetni!
Meggyogyult mar Fannika?
Dobhatnal fel Rola friss kepet!Pliiiiiiiiiiiiiiz!!
Ja,es SzentImre topik miert nem rulez mar??

Es csak Neked csak ma meg 1 kep Mikulasra:
Kép

Remelem,ez is elnyeri tetszesedetKépKép

No megyek,mert Kisfiam szetszedi a kisagyat...

Pusz
Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kata,
tuti a nevre szolo csomagolas!
falina

Falina,
mocsok idő, 1 órás séta esernyővel, kenguruval, 7.5 kilós leánygyermekkel és még Te is ?! ;)
Be kell szerezzek egy gumicsizmát. Egyébként tényleg bunkó vagyok, de mentségemre legyen, hogy tegnap annyira bosszantott, hogy nem sikerült fotót felraknom, hogy ma azzal kezdtem, nem az olvasgatással. Új felhasználó, tudod, van ilyen.

Johi,
csoki ügyben egyetlen megdönthetetlen észérvem sincs, csupán a Mikulás indokolta a szándékot, hogy megkóstoltattam a csokit. Én tényleg úgy gondolom, hogy semmi visszafordíthatatlan, káros folyamatot ezzel nem indítottam el. Egyébként azt hittem, hogy jobban elájul majd tőle. De szerencsére termelhetem tovább a tejcit, nem kell kakaó. Fanni hány hónapos? Kár, hogy nem lehet látni mindig a nevünknél például, hogy kinek mekkora gyerkője van.

KépKép
KépKép
jdora

Zsofy,
Le vagyunk maradva. Ti járókáztok? Nórika még nem fordul át. Lehet, hogy a járókában minden nagyon a keze ügyébe van téve, lógatva. Megpróbálom kirakni takarókra a földre, mint barátnőmnél szokás, hátha ott a nagyobb tér jobban ösztönzi az elmozdulásra. A fejét és a popókáját szépen emeli, hogy dícsérjem is.

KépKép
KépKép
jdora

hello!

Jdora,
Írd odaKép

Kata!
Nagyon aranyosak a pockok a képen!
Lilla tuti ordÍtana egy szakállas alaktólKép(is...)

Kép

csajok,
nektek nem késik a családi pótlék?
nem mintha annyira ki lennék vele segítve...

Zsófi és Lilla, aki holnap 17hetes
zsofy

hello!

Jdora,
Írd odaKép

Kata!
Nagyon aranyosak a pockok a képen!
Lilla tuti ordÍtana egy szakállas alaktólKép(is...)

Kép

csajok,
nektek nem késik a családi pótlék?
nem mintha annyira ki lennék vele segítve...

Zsófi és Lilla, aki holnap 17hetes
zsofy

Jdora,
drága, dehogy!Kép
Lilla utálja a járókát, ezt írtam csak valamikor.
valami félreérthetőt Írtam?
Lilla is csak nagy ritkán megfordul, de csak balra,meg tartja a fejét magasan hason sokáig,ennyi a tudományaKép
zsofy

Jaj,
Jdora, bocs, én értettelek félre, úgy értettem a járókázást, hogy ül,meg játszik-e Lilla benne.
szóval van járókánk, de Lilla nem szeret benne lenniKép a nagyágyon szokott játszani.
zsofy

Zsofy,
nálunk van a járókázás, szereti is nagyon. A nagyobb tér biztos neki is jó lesz, már el is készült, nemsokára birtokba vesszük.

KépKép
KépKép
jdora

Zsofy,
Nórika járókázik és szereti, de lehet, hogy a nagyobb tér jobban megmozgatja, már el is készült, mindjárt kipróbáljuk.

KépKép
KépKép
jdora

Na még ez is sz.rakszik? Az előbb még eltűnt.

KépKép
KépKép
jdora

Juci6, Zsofy,
Köszike a dícséreteket, én is nagyon büszke vagyuk Rájuk, hát (nem) hiába Kép
Én is kicsit aggódtam Mini reakciójától, de elmondanám, hogy Ádám (a 6 éves nagyfiú) jobban megilletődött. Mininek csak egy problémája volt a szituval, hogy a kapott jó nagy piros csomit hogy lehetne a szájába gyömöszkölni, lehetőleg minél jobban Kép

Falina,
A zsákocskákat a netről rendeltem, nekem is nagyon tetszett az ötlet és jó, mert jövőre is felhasználható Kép

Jdora,
Igazad van, kár hogy nem látjuk a Fiatalok korát. Nórika mennyi idős?
Az én nagymanóm, Ádám 6 éves, Mini (Dávid) pedig 13-án lesz 5 hós. És pont ma egy hete már forgolódik rendesen, sőt arra is rájött, hogy hempergőzve klasszul lehet haladni Kép

Kata
pankata

Jdora,
allj, en nem sertegettelek!
falina

Falina,
Remélem, hogy nem hatott bántón, amit írtam. Tényleg nem ez a szándék.

KépKép
KépKép
jdora

Pankata,
Nórika 9-én lesz 4 hónapos. És végre csikis. A "nyakán", vagyis a toka körül.

KépKép
KépKép
jdora

BOLDOG MIKULÁST MINDENKINEK Kép

Falina, Annamari, Johi, Tünde, Bkriszta Kép

Örülök, hogy emlékeztek rám Kép Kicist sűrű volt ma a program, de holnap írok, hogy mi is van velünk, Gréti miket tud már. Légyszi ti is írjatok ilyesmiket a gyerkőzökről, mert a családit nem olvasgattam nyár óta Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!
Látom a járóka a téma.Sajnos (vagy szerencse?) nekünk nem fér el a lakásban így Andrist (11.-én 4hó) kitettem a földre.Itt a panelban jó meleg van,nem tud megfázni lent.Már párszor megfordult amikor kepeszkedett a játékok után.Nagyon szeret ott lenni,szinte csak aludni járunk az ágyba.
Zsofy!
Nagyon édes lehet a kislányod.Első gyerek?
Mi szerencsére eddig megúsztuk a hasfájást,pedig ettem mindent,még káposztát is.Persze csak ovatosan.Majd nektek is rendeződik.
Az éjszakai bulikat úgy tudod csökkenteni,hogy fürdés és vacsi után már ne szórakoztasd.Én az éjszakai etetésnél nem kapcsolok villanyt és tisztába is csak akkor teszem ha nagyon muszály.Csendben megetetem és visszateszem,aztán alszunk tovább.Nálunk működik.A csúcsidő,este 8-tól reggel 6-ig aludt.
Most már én is megyek,jó éjt!

Kép
flocika

Flocika,
sziaKép
igen, Lilla első(és valószínűleg utolsóKép)babám,
nagyon édes, mikor nem sÍr meg ha alszikKép,amúgy "kisördög"Kép.
Most ordÍtKép már jópárszor megvígasztaltam, de még mindÍg nem akar elaludniKép
nálunk is volt egyetlen egyszer olyan, hogy 8-reggel6-ig aludt, 6hetesen művelte. na, azóta sem...
egy időben aludt 6órát egyhuzamban, de mióta szoktatom az ágyikójába, hogy ott aludjon, azóta nagy sÍrást rendez, vigasztalgatom közben, nagy nehezen elalszik az ágyában, de aztán 3-4óra múlva ébren van és hisztizikKép
nem tudom, mit tegyek. nem szórakoztatom este, fürdés után altatom.
viszont a vacsi...Ez a kis pocok tök dundi, 6540gramm most 17hetesen,csak anyatejet kap, semmi mást nem fogad el,cumit-cumisüveget sem.
Amit furán csinál, hogy nem eszik sokat, még mindÍg max.100-130 grammot egyszerre, de ezt gyakran. pedig volna egyszerre több is neki,kb. +60-80gramm még,amit fejni tudok szopi után, de neki egyszerre csak ennyi kell.
Éjjel is kell neki.Nem merek nem adni, mert biztos éhes szegény. nem lehet kicselezni őt holmi teával meg vízzel.Jobban járok, ha megszoptatom, mert akkor egyből vissza alszik.
nem nagyon tudom mit tegyek...
most kivettem magam mellé, mert már én is sÍrtam, annyira kikészült a sírásbanKép
most örömében sikongat.dobhártyarepesztően csinálja.nem is tudom, most jobb-e a hangja vagy amikor sírt.Kép
most bepermetezett némi nyállal, hapcizott egy párat felém.
(mellette vagyok az ágyon, laptopról Írok)
hát így telnek az estéink...
reménykedek, hogy majdcsak lesz jobb is!Kép
Zsó
zsofy

Szia Zsofy!
Látom te is átmentél éjjeli bagolyba.Eddig hol aludt a kisasszony,hogy csak most szoktatod a helyére.Csak nem közöttetek? Irgum burgum KépHát nem írigyellek,lesz még pár nyugtalan éjszakád.
Kajával szerintem nincs semmi gond.Én ugyan most már nem mérem,de Andris is ilyen mennyiségeket evett.Az hogy van bőven tejed a fejésnek köszönhető.Mit csinálsz a lefejt tejjel?
Hogy nem kell neki cumi,sem üveg az nem baj.Adris sem fogadja el,nem is erőltetem.Igaz már 2szer előfordult,hogy másra bíztam és lefejt tejet kapott.Meg is szenvedtek vele Kép de aztán megérezte a tej ízét és bevágta az egészet.
Lesz majd jobb,fel a fejjel!!
Floci

Kép
flocika

szia Floci!
Néha fejek csak,nem mindÍg,beteszem akkor a fagyasztóba.én is csak ritkán mérem le Lilla evését,csak a súlyát nézem hetente.
Tegnap altatás közbeni ordításnál próbáltam a 3+ -os avent ivópoharat,kínjában kicsit ivott belőle. ma megyek, veszek neki egy rendes cumisüveget, mert amiket ezelőtt vettem, odaadtam egy rokonunknak, akinek a gyereke fúl tápszeres és alig volt üvegük.
megyek is,amÍg jó az idő!

üdvKép
Zsó és Lilla,17hetes
zsofy

sziasztok, én is inkább ide, bár ahányszor én jövök, ez nem mérvadó Kép.

Kriszta megkönnyeztem a sorsotokat...

Annamari édesek a fiúk, az alvós képen főleg.. a talin is néztem, hogy olyan szép nagyok, nem is gondolná az ember, hogy annyival korábban jöttek.
(emlékszem én akkor vártam, hogy összevarrják a méhszájam, mert Bogyókám előtt nyiladozott már.)

Csajok én soha nem fejtem a hat hónap alatt.. illetve akkor, mikor gyermekem először aludta át az éjszakát, és begyulladt a mellem. de szerencsére rendben van a tejtermelés. nekünk almát hozott a Mikulás Kép
valószínűleg jön a foga, vagy nem tudom miért, de kb. egy hónapja többször felébred éjszaka, mint aprócska korában.

Zsofy,
Lilla baba édes! te meg ügyes! én a 14.hétig tudtam fejben tartani Adélgyerek korát, aztán folyton elvesztettem a fonalat, azóta csak "hónapos, fél hónapos" Kép.

Akiren, örülök, hogy jól vagytok. Gréta épp egy hónappal idősebb, mint Adél. Szoktam gondolni rád, néha az orvosnál is volt olyan érzésem, hogy talán te vagy az...

vikka és Adél, aki épp ma fél éves!

KépKép
vikka

Hajni20, ha jól emlékszem, veled épp egy napra voltunk kiírva

KépKép
vikka

sziasztok!

Az újakkal nem annyira tudom tartani a fonalat, valahogy mindig kiszalad a kezemből. Nem bírom megjegyezni, h ki kicsoda és ki a gyereke, mert már annyi helyen fórumozok. Ikresek, korababások, nyári babások odaát meg itt, no meg az uzsokisokkal is tartom valamennyire a kapcsolatot, hiszen ott akartam szülni, csak aztán nem jött ösze.
Na mindegy, majd belejövök.

Vikka!
Egy gyerek mellett lehet, én sem fejnék, de nekem a cicim két gyerek igényeinek kell, h megfeleljen, ezért éjszaka annyira megtelik, h majd' kidurran. Nagyon rossz reggelre, nem is részletezem. No meg aztán a magam lelkiismerete miatt is fejek, nehogy má' azért ne legyen elég tejem, mert nem fejtem. Bár a magam részéről ezzel a 8 hónappal is kifejezetten elégedett vagyok.

Dora!
Csokiügyet én is helytelenítem, hál' istennek a gyereked tudja mi nem való neki. Itt fűzném hozzá, az én gyerekeim 7 hónapig kizárólag anyatejet kaptak, azóta csak naponta egyszer nem esznek tejet. És emelett rizspépet és gyümölcsöt esznek. Még a tejpépet sem mertem megkockáztatni. Ha nem muszáj adnom, akkor azt is hanyagolom 1 éves korukig. Sőt, husit sem akarok nekik adni legalább 2 hónapig. Persze, nem azt akarom ezzel mondani, h ez a helyes út, de mindenképp jobb, mint allergénekkel tömni a gyereket.
Na, téma befejezve.

Flocika!
A lefejt tejet én is lefagyasztom, most már napi majdnem fél litert. Most már 30 liter tejet vitt el egy anyuka, akinek meg nem volt teje, a gyereke pedig kizárólag anyatejet volt hajlandó megenni. Jó érzés, hogy másnak is tudok segíteni. Ha nem lenne annyi macera vele, lehet, h leadnám a tejgyűjtő állomásnak. Megérné.

Altatásügyben azt tudom mondani, hogy ha nem vagytok következetesek, lehet, hogy évekig elszórakozik veletek a manó. Nálunk is volt ilyen leteszem, hisztizik, visszaveszem, szopizik, majd újra ugyanez című esti műsor elég sokáig. Aztán besokalltam, és egy hét alatt átszoktak arra, hogy leteszem, a villanyt lekapcsolom, aztán alszanak is. Tudják, hogy olyankor már nincs értelme hisztizni.
A gyerek is akció-reakció elve alapján működik, ha látja, hogy ugrasz, amikor jelez, hülye lesz abbahagyni.
Na, ez most úgy néz ki, mintha én lennék itt a főokos, pedig csak két gyerek mellett megtanultam élhetővé tenni az életet, kicsit nyugodtabbá az éjszakákat.

Járóka nálunk is van, nagy szolgálatot tesz. Nappal szinte egész nap abban vannak, estére mennek a kiságyba aludni. Tudják, hogy a kiságyban alvás van, ezért ha nappal betetszem, kész büntetésként élik meg. De elég hamar elalszanak.
Amúgy nagyon hasznos, hogy kemény az alja, a gyerekek hamarabb megtanulnak benne forogni, mászni. No meg majd felkapaszkodni is, hogy felálljanak. Ami nem annyira jó benne - legalábbis én ettől tartok -, hogy majd állandóan be fogják verni a fejüket a rácsba, amikor állásból eldőlnek. Meg nálunk ugye kifejezetten rossz, hogy egy helyen vannak, mert állandóan piszkálják egymást, mindent elszednek egymástól aztán reggeltől estig cirkusz van a játékokért.

Gyerekeitek tündériek.
Igazán kíváncsi leszekés is, milyen lesz jövőre nálunk reakció. Én mondjuk meghagyom őket abban a hitben, hogy a Mikulás az ablakon hozza be az ajándékot, bele a csizmába. Majd a télapó formát ölt, elég, ha azt látják. És ugyanúgy az Angyal sem ölt majd formát, csak beteszi az ajándékot a fa alá. Legalábbis most így tervezem.

Na, megyek teregetni.

Akiren!
Mára ígérkeztél!

Puszi mindenkinek.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Falina,

látom nem írsz ide. Remélem, azért még olvasod. Szóval megyek inkább én, nem akartam itt a hangulatot fűteni. Tényleg.

Mindenkinek köszönöm, aki a szoptatós kérdésemhez írt nekem, megosztotta tapasztalatát.
Remélem, hogy egyszer, ha vmi Nórikával kapcsolatos problémával esetleg jelentkezem, akkor is lesznek, akik megosztják hasonkorú babáik dolgait, mert sajna a baráti társaságomban nincsenek 4 hónapos baba-mamák, csak idősebb baba-mamák, akik már elfelejtették, hogy mi mikor és hogyan is megy.

Sziasztok Kép

KépKép
KépKép
jdora

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?