Új privát üzeneted érkezett!

Cicamica!
A közös séta jó gondolat, mi általában minden nap fél2 és 2 között megyünk, mert ekkor próbálom altatni őket. Persze néha nem sok sikerrel Kép.A hossza attól függ mennyit alszanak és ha felébrednek mennyire tűrik a kocsit. Sajna azt vettem észre, hogy egyre nehezebben viselik a babakocsit, igénylik a nagy helyet!Kép

Lányooook!!!

Ma szuper estém lesz!!! Gyerekek anyósnál és mi a barátokkal Deák Bill koncertre megyünk a XVII kerületi Csekovszky művházba!!! JUHÉJJJJJ!!!! Imádom Bill atyánkat Kép, isteni a hangja! Esetleg véletlenül nem futok össze ott valakivel közületek Kép Kép Kép?

Na megyek etetni, kész a brokkolis krumpli és a fiúk már nagyon vonyítanak utánaKép.

Ancsa

Kép
vancsa

Ancsa!

Ha elmentek este otthonról hogy oldjátok meg az altatást? Vagy csak akkor mentek, ha már elaludtak? Nekem tuti nem aludnának mással! Kép((
Úgyhogy csendesen irigykedemKép

Kiliman!

Sajnálom a nagyobbikatKép De legalább ebben is "ikrek". Legalább ugyanazon az oldalon jött ki?

Ditke
ditke62

KilimanKép
Mostmár akkor egyik gyerkőcöt sem hagyhatjátok sírni? Na az szép menet lesz.KépKépKép
Nálunk az egymás igazi felfedezése és piszkálása 8 hónaposan kezdődött, és Samu kezdett 13 hósan puszit adni kérésre, ha van kedve. Nyitott szájjal közelít felém, és csókolózni akar.KépKép Oli még nem ad puszit.

Az SCS-be menjetek, ott van mindig akciós etetőszék, babakocsi, hordozó,gyerekruha stb.

AncsaKép
Jó kis programodra irigy vagyok ám.

DitkeKép
Nálunk is mindegy, hogy ki teszi le őket aludni, csak az esti kis szertartásuk meglegyen: fürcsi, cumisüvegből tápi, majd alvás. Na ezt a szertartást nem vállalja senki, rajtunk kívül.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Azt hiszem nálunk a "cumisüvegből tápi" résznél van akkor a gond. "Ciciből szopcsi" másnak nem megyKép
Ja, puszi: Petra mostanában tanult meg puszit dobni. Így nem olyan nyálasKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ancsa!
Én is irigykedem rád!Egy kicsit!
Te hogy csinálod a brokkolis krumplit?Én almát párolok hozzá és azzal "ízesítem".Nálunk mindhárom fiú imádja!

Ditke!
Képzeld,ma eljutottam a kozmetikushoz!Tisztára más embernek érzem magamat!Elmentem 1órakor ( a déli etetést még lerendeztem) és csak 1/2 5-re értem haza.Így most először nélkülem ettek a fiúk!Minden rendben volt,anyós ügyesen megoldotta a dolgot.Bár a kajájukat előre elkészítettem!

Kiliman!
Hú!Ahogy Cat is írta, ez nem lesz egyszerű menet,ha egyik gyereket sem hagyhatjátok sírni!Sok-sok kitartást és mielőbbi jobbulást mindkét gyerkőcnek!

Kristin!
Ez kedves megjegyzés volt az apukától!

Ági!
Üdv közöttünk!Gyere sokszor,itt sok tapasztalt anyukát találsz és szívesen látunk,segítünk!

Felteszem a kedvenc képemet ( bocs,ha zavarnék valakit ezzel):
ez tegnapelőtt készült és olyan édesek így!

Négyen pizsamában:
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Lanyok!

Koszi a gratulaciokat. Mar epp ott voltam, hogy megirom a szulestortenetemet, amikor elkezdtek sirni. Ez ropke 2-2.5 oraig tartott. Most ott vagyok, hogy visszakivanom a pocakos idoket. Kép Kép

Szoval, akkor csak gyorsan. Tervezett csaszar volt annak minden elonyevel es hatranyaval. Az utolso 3 hetben mar Terbutalint szedtem, hogy visszatartsuk a gyerekeket. Sajnos ettol magas lett a pulzusom es ezert Verapamilt szedettek velem. Mire azt mondhattam volna, hogy na most mar aztan igazan eleg es hagyjuk ezt a dolgot magatol menni, elkezdett oregedni a mehlepenyem es az orvos is belatta, hogy a betoltott 38. het igazan nem realis. Igy dontottunk a Nov. 11. mellett es sikerult is kihuznom meg azt a par napot odaig.

Spinalis erzestelenites alatt, teljesen ebren, a parommal a mutoben volt a nagy esemeny. Sokaig vacakoltunk, hogy a parom ott legyen-e. A sok ver, meg az enyhe meszarszek jelleg... De aztan az egyik bator apukatol megtudtuk, hogy lehet "nem igazan odanezve" is mindenben reszt venni, ugyhogy mi is belevagtunk. A parom a legelejetol velem lehetett es ez nagyon jol esett. A mutet viszont ritka gyorsan zajlott. Az elso 5 percben mar kint is voltak a babak! Ez minket nagyon meglepett, mert legalabb 10 percre szamitottunk.

Eloszor Mark jott eleg nagy hanggal 9.21-kor es az apjaba folytatta a szot. Amint elvittek, Anna jott 9.22-kor. Az alatt az egy perc alatt sikerult farfekvesbe fordulnia, bar ez teljesen mindegy volt csaszar leven. (Azert utolag jo tudni, hogy ezt megusztuk!! Nem ugy mint szegeny Trixi, de ezt majd inkabb O meselje el.)

36-37. heti gesztacios idoszaknak megfelelo fejlettseggel es 9/10-es Appgarral szulettek mind a ketten. Anna eleg hamar adaptalodott, mar 3 ora mulva kivettek az inkubatorbol es odahoztak hozzam. Marknak volt egy kis vercukor problemaja es nagyon fazott, ugyhogy Ot csak du. hoztak ki a szabadba. Mire a baba-mama szobaba kerultunk, mar mindketten folyamatosan kint lehettek velem es ez nagyon jo volt!

Anna egy gyonyoru baba. Mar a legelejen is csodaszep volt a bore es kerek a kis pofija. Mark meg egy kesz ember. Amikor ranezek, elkezdek hinni a reinkarnacioban, mert egyszeruen lehetetlen, hogy O most eloszor jar a Fold nevu bolygon.

Egybkent nagyon helyes es nyugodt babak. Igazan nem sirnak sokat, bar ugy tunik mindketto hasfajos (vagy rovid uton az lesz belole.) Most is hallom, hogy "hivnak." Megyek.

Sziasztok es majd meg irok,
Heszter

KépKép
heszter

SziasztokKép
El-el tünedezek de azért szoktalak ám olvasni Titeket csak nem tudok mindenkinek reagálni és hogy ne sértsek meg senkit inkább nem irok...
A képek csodásak és gratulálok a friss babákhoz meg kismamákhozKép

Mi jól vagyunk, készülünk a Karácsonyra ezért üvegmatricázom ezerrel amit élveznek a gyerekekKép Egyre szebben beszélnek és nagyon okosakKép

Puszi és jó egészséget MindenkinekKép

Doris
doris

SziasztokKép!
Köszönöm szépen a segítségeteket!Azóta is tart ez a keményedéses nyavaja néha még a marokszámú mg sem segítKép!Köszi Dittke nekem is olyan a hasam mint amit te leírtál teljesen ki lehet olyankor tapintani.És én eddig simogattam de jó hogy írtad ha nem simizem akkor jobb.Félek nehogy a méhszájam rovására menjen a dolog,na majd kedden kiderül mert megyek a dokihoz.Nem tudjátok van erre frankó gyógyszer is vagy csak a magnézium?
köszönöm Ági
miagi75

Írtam egy jó hosszút és nem tudta elküldeniKép(( Meglátjuk ez elmegy-e...
ditke62

Na, persze hogy csak az száll el amit sokáig tart beírniKép

Ági!

Ne izgulj, ha nincsenek mensi szerű görcseid keményedés közben akkor nem valószínű, hogy nyitja a méhszájat. A tuti szer meg tényleg az alkohol, régen infúzióban ezt kötöttek be a kórházakban is a kismamáknak a koraszülés megelőzésére! Persze nem kell leinni magad, néhány korty elég, főleg valami szénsavassal, az gyorsabban hat. Meg persze pihenj le olyankor, nekem ha lépcsőt másztam akkor azonnal rákezdteKép
Van valami Gynipral (nem tudom hol van benne az ipszilon, lehet hogy nem jól írom), nevű gyógyszer, azt Verapamillal együtt kell szedni, de ilyet csak súlyosabb esetekben szoktak felírni, és sokszor kórházba is befektetnek. De ne izgulj,te még messze vagy ettől. Nekem sem kellett szednem, pedig állandóan keményedtem.

Edit!

Csak irigykedem! Gyönyörű fiúk (egy nálunk is elkelneKép), kozmetikus...

Eszter!

Irigylem a születéssztoridat, a császárig nekünk is egyezik, csak ami utána jött az sajna nem volt ilyen tutiKép

Na, mára eleget irigykedtem, jó éjt mindenkinek4

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Lányok,
nem tudjátok véletlenül, hogy náthára egy 15 hónapos gyereknek hány csepp Fenistil-t kell adni?
Van egy a hűtőnkbe,és a fiúk megint náthásak. Gondoltam kipróbálom, de nem találom a tájékoztatóját...
Előre is köszönöm a segítséget!

Eszter!
Gratulálok a babákhoz!!Kép Kép

Edit!
Nagyon aranyosak a gyerekeid!Kép

A náthától eltekintve mi is jól vagyunk, már nagyon várjuk a télapót!

Teszek be nektek egy-két linket, nagyon ari, a fiúk szeretik hallgatniKép
http://www.icq.com/img/friendship/static/card_7944_rs.swf
http://www.icq.com/img/friendship/static/card_18991_rs.swf

Olyan szép idő van, most jöttünk meg a sétából, 100 ágra süt a nap!!!!Kép Kép Kép

Ildikó
ildikó

ildikó!
testsúly szerint kell adagolni. ahány kg, annyi csepp.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

keményedés: nekem volt és használt rá a Mg 3*2-t szedtem. Vagy a fekvés. DE! A méhszájam úgy nyílt ki félig, hogy akkor már egyáltalán nem keményedtem, nem éreztem semmit az egészből. De ez azért tényleg elég ritka. Csak nem árt tudni, hogy ilyesmi is előfordul. Én kaptam a kh-ban intravénás alkoholt mikor bekerültem- kicsit melege lesz tőle az embernekKép

Doris

Én is üvegmatricázok, de csak ha alszanakKépTök jó, hogy a tieid már élvezik. Nem baj, ha nem írsz mindenkinek, de azért jöhetnél gyakrabban. Szerintem senki sem sértődne meg. Én se reagálok mindenre, meg szerintem senki se. Itt senki sem időmilliomosKép Jó volna többet hallani felőletek!

Ja! A manók kedden fél évesek lesznek. A fagyasztóban van 3 fióknyi tejcsi raktáron, amire valószínűleg már nem lesz szükségünk. Kidobni nagyon sajnálnám, sokat dolgoztam érte. Ha kell valakinek, nagyon szívesen odaadom.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Marcsi!
KösziKép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Annyira jó olt a koncert, hogy még ma is benne volt a bugi a lábamban Kép Kép Kép. Annyit röhögtem és táncoltam, hogy egy ideig kibírom. Hajnal 4re értünk haza. Kép

Ditke!
Hál'Istennek nagyon jól tűrték a más helyen való alvást. Anyósomék totál oda voltak tőlük, nem volt velük semmi gond.Õk fürdették, mi már 7kor leléptünk. Reggel fél8ig aludtak!

Edit!
A brokkoli mellé nem rakok semmit csak anyatejet. Az én fiaim is imádják.

na páztok, megyek játszani a fiúkhoz, mert már nagyon hiányolnak.

Ancsa

Kép
vancsa

Sziasztok!

Ancsa!
Örülök,hogy jól sikerült a kiruccanás és a babák,anyósék is jól érezték magukat!Ismétlés mikor lesz?
Mivel nekünk nincs anyatej,ezért én mindent(ami igényli)almával vagy banánnal "édesítek".A spenótot például banánnal,a répát,brokkolit almával.

Ditke!
Én is irigykedem a te gyönyörű lánykáidra.Az én szívemben is elférne még egy kislány,csak ....

Doris!
Csatlakozom Lillához!Nem baj,ha nem írsz mindenkinek!Gyere és mesélj magatokról!Mi ennek is nagyon örülünk.Te is feldíszited az egész lakást karácsonyra?Fejből veszed hozzá az ötleteket vagy találtál valami jó helyet?

Edit

Kép

Kép
edit73

Ildikó!

Ezek a télapós linkek nagyon jók voltak,itt fetrengtünk a Dáviddal a nevetéstől!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!!!
Es ideertem en is...
Sajnos ezt a sok hetet nem tudom visszaolvasni, de par lapot azert sikerult.
Orulok az uj babaknak, es millio gratula!!! Az uj kismamaknak is.
Edit,
jaj, nagyon lemaradtam, de most lattam a fenykepet a fiukrol, nagyon helyesek!!!
Fozelek ugyeben: en is almaval edesitettem mindent, de mar naturban is mennek a zoldsegek. Lassan megszoktak a termeszetes izuket is.
A varazsitatobol (puha csorrel) csak akkor tudnak inni, ha
1., nem faradtak
2., fincsi gyumolcsle van benne, nem akarmi... szoval ravaszak a gyerekek.

Cat,
mi sajnos sosem vizeztunk, nem ittak meg!!! Nyilvan kitartobbnak kellett volna lenni, mert ha igazan szomjasak... de en valahogy nagyon akartam nyaron, hogy igyanak, igy teat kinaltam, es azt szivesen fogadtak.

Mirolunk: hu, masznak a csajok!!! Es se karam, se jaroka, el sem tudok mozdulni, annyira balesetveszelyes itt. Egyik naprol a masikra tortent minden. Beni meg nem maszik, de himbalja magat negykezlab, szoval nincs messze az ido, h o is elindul.
Voltunk Deveny A-nal, megnezte a kolykoket, Beninek meg tornazni kell, de talaltam egy Devenyes tornaztatot, aki hazhoz jon, igy most sokkal egyszerubb. A csajok, mint a makk!!!! Oveluk nincs igazan tennivalo. Beni is klassz, mar csak kicsit feszes, sokat ugyesedett.
Mink meg nyuvodunk lassan, kicsit faradunk, igy 7 es fel honap utan..

Jaj, es nem is meseltem.. meg fogtok kovezni... szulinapomra Tamas egy wellness-hetvegevel lepett meg, egyedul!!! Es o kezelte 3 napig a kolykoket. Aztam a vizben Visegradon, masszazson voltam, aludtam, szaunaztam, pihentem. Isteni voolt!!! 1 hetig jol voltam utana. Aztan minden indult elolrolKép Megfizethetetlen elmeny. Jo volt egyedul lenni, ezt sosem hittem volna korabban.

No megyek, mert meg fozni kell holnapra az apronepnekKép
Sziasztok!

Kép
nettke

NettkeKép
Nagyon megérdemelted azt a wellness hétvégét!KépKép Nagyon jó ötlet volt, azt hiszem semminek sem örültél volna jobban most.

Gratula a csajok mászásához! Nagyon hamar elkezdték, jajj mi lesz még ott.Kép

Elhiszem, hogy 7,5 hó után fáradtak vagytok. Mi is fáradtak vagyunk a 2 gyerekkel, még így 14 hósan is. Nincs teljesen átaludt éjszaka mögöttünk, és nincs kettesben eltöltött nap sem.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke, Cat, Edit,

Köszi a srácok most már jól vannak, meglepően jól viselték. Azt mondják, hogy a kölyköknek még nincs betegségtudatuk, így hamarabb fel is épülnek. Ma voltunk dokinál kontrollon, és minden rendben. Csak szerdán volt a műtét és ma már a heg is alig látszik.

Tegnap kiruccantrunkl Bécsbe, a feleségem (hú de furcsa ezt leírni) már nagyon be volt sózva és mivel "csak" 6 órára mertük rábízni a szülőkre a gyerekeket (szerencsére a határ mellett laknak) egy rohanás volt az egész. Sajnos az SCS-ig nem jutottunk el, de így is egy valag pénzt sikerült elköltöteni Kép

És mivel az édesanyám gyermekpszichiáter, alaposan ki is lettek a gyerekek elemezve és azt is megtudtuk Kép, mit kellene csináljanak a gyerekek, és hogy ezt elérjük, mi mit kéne tegyünk.... uh. egy időre köszönöm a tanácsokat. (Majd hétvégén jön anyóspajtás és Õ is megmondja a tutit Kép)

Ja igen, valaki írta a pihenést... nálunk is a feleségem csak 10 óra megszakítás (szoptatás és fejés) nélküli alvást kér karácsonyra Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok !!!!

Edit!!

nagyon jó kép a fiúkról amit betettél!!!Olyan édes ahogy ülnek Õk ott négyen..a 3 pici a nagy öleléséban!szépek nagyok,sokat fejlődtek!

Nettke!!

tényleg nagyon jól érezhetted magad...igazán a lazitásról szólt!
mikor elmentem ajándékokat venni,igaz csak fél nap volt ,de agyilag irtó nsgy feltöltődés!!ja azt nem irtam:EGYEDÜL!

karácsony:mivel ez lesz az első karácsonyunk itt a házunkba külön igy csak terveim vannak!
akarok sütni olyan mézest amit már most el kell késziteni hogy kariig megpuhuljon,van sok dsekorációm amit szét akarok szórni a lakásban(gyertyák,képek,koszorúk...)
tud valaki olyan linket ahol van sok ilyen témájú ötlet??
ki miket csinál még??

rólunk:Norbi mostanában nagyon bukik megint..azon gondolkozom elviszem a dr nénbihez miatta.Igaz már kb 3-4 hónapja bukós babának való tápot iszik,de ennek ellenére jön belőle.Igazán nem is nagyon merek adni neki mást,mert a hozzátápival is csak növelem a savat...
Lara szépen fejlődik...folyamatosan dumál:mamamamama...bababababa.....bababamamamababa

édes kis hangocskája van...

megyek etetni.

kristin
kristin75

Sziasztok!
Én egy uj anyuka vagyok aki mostanában kezte olvasni ezeket az oldalakat. Nekem 19 hónapos lányaim vannak akiket egyedül nevelek. Remélem befogatok és tudunk majd levelezni mert beleolvastam és szerintem nagyon jó dolog hogy igy egymásközött megosztjátok az örömöket és a gondokat. Mikor én szültem akkor nekem sem volt senki aki tudot volna segiteni iker kérdésben mert a családban egyedül nekem születtek. Akihez talán fordulhattam sz az orvosom volt aki csoda hogy nem akadt ki mert én 2 hetente mindig mentem és 2 naponta valami hasfájással telefonáltam. Szoval Ági neked énis csak a sokpihenést szeretném javasolni mert én sajnos az egész terhességem ideje alatt szedtem a spiropent mert nem csak keményedett a pocakom hanem golyton görcsöltem is. Ha bevettem a napi két tablettát akkor idegbeteg voltam mert remegést és szivdobogást okozott ha meg lecsökkentettem egyre akkor néha begörcsöktem. Nekem az talán abból adodot hogy nagyon vékony voltam szülés elött és eleinte nem látszot csak kb a 7 hónaptol hogy babát várok viszont akkor olyan gyorsan nott a pocakom hogy a bör is randessen megnyult. Nekem a lányok 36 hétre születtek és csak 12 kitot hiztam velük ami szülés után azon nyomba lement rólam.
Karácsonyra nekem is a kérésem egykis nyugalom mert igy egyedül nagyon huzos. Habár nekem a lányok végig alusszák az éjszakát mar 2 hónapos koruktol némi kis kivételel.
axbi

Sziasztok!

Axbi!
Üdv itt!Kép
Nem tudsz képeket feltenni a lányokról? Hogy hívják őket? Mesélj róluk egy kicsitKép

Kristin!
Milyen tápot eszik Norbi?
Mi is nagyon szenvedtünk a bukással, a fiúk mindent összehánytak, szőnyeg, parketta, a ruháinkról már ne is beszéljek...
Nálunk a Milupa Milumil A.R.-es tápszer vált nagyon be, még most is ezt isszák a fiúk!
Több féle AR-es táp van, esetleg próbálj ki egy másikat, hátha az beválik!

Ildikó
ildikó

Axibi! üdv köztünk!!!

Ildi!!

igen nálunk is az van hogy mindenhova megy.Lauránál ez havonta ewgyszer ismét5lődik,Norbinál viszont szinte minden kaja után.
most volt egy hónap amikor csak pelusba mentaz már nagy szó!),de kb 1 hete újra nagyon...az a baj hogy mikor lerakom megfordul és akkor rengeteg jön belőle...és szegény tiszta olyan az egész feje....most megint az vamn amikor ezt mondom hogy ez máre durva nagyon...a súlya viszont normálisan nő,tehát ilyen gond nincs...

amit eszik a HUMANMA BABY FIT....

MIELÕTT KEZDTE A BUKÁSÁT MINDEN NAP KAPOTT ÜVEGES PÉPET...ARRA GONDOLTAM NEM-E ATTÓL KÉSZÜLT KI MEGINT A GYOMRA...NEKED VOLT ILYEN TAPASZTALATOD,HOGY HOZZÁTÁÁPI IS NÖVELTE A BUKÁST???

KRISTIN
kristin75

elolvastam amit írtam.........hát elég meleg lett!!!
Laura itt nyögött meg dobálta magát mert nem akarta hogy itt üljünk és én a gépet nyomkodjam...remélem azért érted mit akartam irniKépKép
kristin75

Sziasztok lányok!

Végre túl vagyunk a költözésen, sőt, ma már az ADSL-t is átkötötték (2 és fél hét után)!

A segítségeteket kérem. Nagyon sok jót hallottam a büfipadról, de sajnos nem találok sehol. A bufipad.hu megszűnt, boltban, és interneten sem találok se használtat, se újat. Kérem, ha tudtok olyan helyet ahol beszerezhető, vagy valakit, aki eladna 2-t, akkor írjátok meg.

Előre is köszi:
Ikresmama (32+6)
ikresmama

Axbi!

Örülünk hogy itt vagy! (Különösen én, én is gyakran vagyok velük egyedül, legalább szerzek tőled némi hasznos infotKép)
Írj valamit a lánykákról! Hogy hívják őket?

Kiliman!

Hú, gyermekpszichiáter mama... Azért néha majd nekünk is adhat tanácsokatKép

Nettke!

Hol szereztél ilyen pasit?!!!
Egyébként nem furcsa hogy nincsenek melletted a gyerekek? Én ez alatt az egy év alatt max 2-3 órára voltam távol tőlük de akkor is mindig azon járt az agyam , vajon mi lehet otthon... 1 év alatt egyszer voltunk moziban (régen rengeteget jártunk), a film felénél már ott tartottam, hogy felállok és megyekKép. Kétszer mentünk el vacsorázni étterembe, mindig azután hogy elaltattam őket este, és így is 2-3x telefonáltam haza, hogy ugye nem sírnak? Ja és persze belapátoltam a kaját, aztán uzsgyi haza... Fura hogy mindenki írja, hogy hiányzik neki az egyedüllét-férjjel kettesben töltött órák-napok... Én ezt el sem tudom képzelni. Hogy tudtok ilyenkor lazítani? Nem aggódtok azon, mi van ha hiányolnak a gyerekek? Nekem ha egy nap takarítok itthon és apára vannak bízva (én etetek, fürdetek, öltöztetem őket sétához, csak nem én játszom velük a köztes időben), akkor estére már nagyon bújósak, sírnak ha nem látnak, nem akarnak apával sem maradni, mind a kettő csimpaszkodik rám és alig lehet este letenni őket. Akkor mi lenne ha elmennék hosszabb időre, mondjuk egy napra?!
Ez most nem szemrehányás akar lenni, csak kíváncsi vagyok hogy lehet így kikapcsolni, nekem nem megy, pedig mindenki azt mondja a környezetemben hogy nem vagyok normálisKép Lehet hogy igazuk van?!

Ikresmama!

Jó hogy még szülés előtt túlvagytok rajta, nekem sajna a szülés utánra sikeredett a költözés, elég macerás volt reggeltől estig a PIC-en, aztán 9-től éjfélig takarítani, karnist fúrni, stb. Azért nagy pocakkal a takarítást, pakolást inkább bízd másra ha lehet, vigyázz magatokra! Büfipadról semmit sem tudok, nekünk nem volt.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

KMoncsinak megszülettek a babái!

Apuka ma írt a másik ikres fórumra:
Zolika 2800 g, 51 cm
Lilike 2600 g, 49 cm

Éljenek Moncsiék!
szilvibank

Sziasztok!

Nettke!
Gratulálok! A szülinaphoz is és az ügyes csajokhoz!

Kiliman!
De jó azt hallani,hogy ennyire könnyen viselték a picik a műtétet!
Hát a nagymamihoz meg sok türelmet!Nem baj,ha "macerás",csak legyen!Addig örülhetnek egy kis extra kényeztetésnek a picik!
Remélem,a feleséged is élvezte ezt a parányi szabadságot!

Axbi!

Üdv közöttünk!

Kristin!

Én is nagyon szeretem ezt a képet!Olyan meghatóak így együtt!

Ditke!
Pedig se neked,se a lányoknak nem jó ez a fajta egymáshoz kötődés!Mindannyiotoknak élvezni kell az életet egymás nélkül is.Ez a bizalom!
Tudatosan próbálj ezért tenni,mert minél később kezded el,annál nehezebb lesz!
A férjed mit szól ehhez?Nem féltékeny?

Szilvibank!
Moncsinak nagy-nagy gratula!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!
A lányok 22 én lesznek 19 hónaposak, nagyon aranyosak de engem ki tudank hamar idegelni mert nem sirunk hanem kivágjuk a magas c ét. Ez iszonyu ilyenkor becsukok ajtot ablakot mert kint az utcán azt hiszik ölöm öket. bölcsibe járunk szeptember óta mert nekem el kell tartanom öket és a gyedből nem lehet. Különben nagyon aranyosak vagányak az első születt Alexandra és a második Barbara. Alexa most kezd beszélni mig barbi 1 hétel le van maradva de egyebként is Lexi a cserfesebb, felelősebb. Probálta felrakni képet roluk de valamiért nem sikerült ha valaki tud segiteni hogyan kell szivesen megprobálom ujra. 1 hónapja probálkoznak a bilizéssel egészen ügyesen csak az a baj ha már csak egy kicsit pisilni kell akoris szaladni kell. Meg az baj hogy csak mutatják mondani nem mondják ezért elég nehéz kitalálni mit is akarnak igy a legtöbször a pelusba megy. Kicsinek ettek aludtak és miután kicsi volt a sulyuk ezért mig el nem értük a 2 kg addig nem jöhettünk haza ott beállitották az etetést igy ithon már valamelyest könnyeb volt. 2 hónaposán hála átaludták az éjszakát este 11 től reggel 6 7 ig. nagyon hasfájosak voltunk ezért a doktornénink irt egy pocakgyocert ami sokat segitett az angol származásu wudvorcal. Szoptatni nemtudtam őket mert nem voltak hajlandoak cicizni igy marat a tápszer.

Kristin és azoknak akiknek bukik a babájuk!

A 2 lány nálunk is folyamatos an visszahányt mindant bármit találtam ki is. Hiába emeltem fel a fejüket egy kispárnával hiába adták hr tápszerekett, mig végül az összes kiprobálása után mi is jilyukattunk a Milupa Milumil A.R. tápszernél ami valoban a legsürübb olyan mint e tejbegriz. És hozzáteszem mig a többi tápszert kiköpték mert keserü addig ez édes és "jóizű". Nekem azt mondták hogy hasra véletlenül se forditsam mert megnyomja a kicsi pocakját és ha visszajön meg is fuladhat tőle. A másik problámám az volt hogy mindig tőbbet akartak enni minta maire sükségük volt igy a tulevésnek a bukás lett a következménye. Ugyhogy én fogtam és csak kevesebb kaját adtam nekik monván igy hamarabb felkelnek és ujra etetem öket és láss csodát ugyanug y végig aludták a 4 5 órát mint azelőt. Ezt úgy értem hogy 120g tápszer helyett csak 90g tápszert kaptak.

Ditke!

Kérdez nyugodtan ha tudok válaszolni szívesen!
axbi

Sziasztok!

Mi tegnap lettünk fél évesek. Innen állítólag már sokkal könnyebb, bár nekem eddig se volt sok okom panaszraKép

Rakok fel néhány képet:

Ditke

Nekem is uaz jutott eszembe, mint Editnek. A lányok mindenképp jobban járnának, ha más személyhez is tudnának kötődni, ha elvolnának nélküled hosszabb időre. Még ha te idegeskedsz is és nehezen bírod. Eljön az az idő, amikor muszáj lesz őket másra bízni )pl ovi).
Én ezt a kérdést másként élem meg. Nagyon akartam őket én is és imádom is őket, de továbbra is van igényem másra. Én pl itthon is lerakom őket sokat egyedül játszani, amíg én eszem, internetezek,stb. Egy légtérben vagyunk, ha baj van, azonnal megyek, de el kell hogy legyenek magukban is. És mindig is rábíztam őket anyura, anyósra és elmentem nélkülük. Persze ez max 1 szopi kihagyást jelent. És mi is hívogatjuk a felügyelőt, hogy mi van velük, de amúgy a szabad időben totál ki tudok kapcsolni, nem rájuk gondolok egyfolytában. És a múltkor totál egyedül mentem el vásárolni és nagyon jól esett. A másik oldalról viszont nem hiányzik a minden péntek esti sörözés a barátokkal és még nagyon sok minden van, amiről szívesen lemondok. Egyszerűen azért, mert velük szívesebben vagyok. De nem tudnék a nap 24 órájában csak velük foglalkozni és szerintem ez így is van jól. Szóval lazíts!Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na, most megpróbálom újra a képeket:
Kép
Kép

Ja, Edit: Jó fej a 4 kispasidKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Moncsinak nagy gratula a babákhoz!KépKép

Kristin!
Nálunk a fiúk mire megszerették a pépes dolgokat, ( 7hósak elmúltak) ki is nőtték a bukásokat.
De nem hiszem, hogy a főzelék miatt bukik jobban, elvileg attól inkább csökkenni kéne a bukásoknak,már a sűrűsége miatt is.
Nálunk sokat segített kezdetben a büfipad, és rögtön evés után sosem tettük le őket, kb. egy óra volt a büfiztetés....És még volt hogy így is lehányták a falat a kiságyuk mellett.... De a tápszer is sokat használt, előtte dupla annyit buktak.. És ahogy Axbi írja,tényleg jó íze van!

Ildikó
ildikó

Lilla!
Nagyon szépek a kis mikulások!KépKép

Ildikó
ildikó

Lányok!!!!

köszönöm mindenkinek a segitséget bukás ügyben!!!

valszeg az lesz a megoldás ,hogy nem lesz letéve kaja után....csak sajnos a büfipadot már kinőtte!!

lilla!!4
nagyon édesek a kis "télapóruhás "babácskák!!
tökre hasonlitanak egymásra!!!
a véleményem szinte ugyan az a gyereklerakás,elmenés kérdésben.-..nem ismétlem meg!!

Képzeljétek!!!
ma Norbika betuszkolta az ujjam a szájába és mit éreztem???..........jön a fogacskája Neki is!!!

olyan boldoggá tesz ilyen kis dolog!!!!már nagyon nagy fiú Õ ám!
Hol vannak a többiek???

kristin
kristin75

DitkeKép
Én sem voltam távol még a gyerekektől éjszaka, de pár órára már igen. Hidd el, nekem is nagyon nehéz volt eleinte itthon hagyni őket, bárhol voltam az agyam itthon járt, és nem éreztem sehol jól magam. DE tudatosan szoktatnod kell magad ahhoz a gondolathoz, hogy nem egyek vagytok, neked megvan a saját életed is, és pl. a pároddal is kell törődni, kettesben elmenni vele szórakozni. Először nehéz lesz, de aztán egyre könnyebb. Nem szabad mindent felégetni, mert tuti nem vezet jóra. Én már bátran itthon merem hagyni őket, persze biztos kezekben. A múltkor Bécsbe mentem vásárolni, és elértem azt, hogy nem minden percben járt az agyam itthon, és ki tudom kapcsolni egy ebéd vagy vacsora alkalmával is őket. De ehhez idő kellett. Mára már igényem van rá, hogy néha elmenjek egyedül és intézzem a dolgaimat, barátokkal találkozzak, fodrászhoz menjek stb. Ja és a fiúk nagyon jól elvannak bárkivel, csak amikor hazajövünk akkor van egy kis nyafi, mert rájönnek, hogy nem voltunk itthon.KépKép És angyalként viselkednek, mert idegenekkel nem megy az a hiszti mint velem.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
szeretnék hozzászolni a távolléthez. Én már nem birtam tovább az állando bezártságot és beadtam őket bolcsibe. Szerintem a világ legjobb dolga a bölcsi. Az első naptol imádják szeretik a többi gyereket és megtanulnak nem önzönek lenni. De mig nem voltak bölcsisek addig is minden héten ha lehetet pár orára ithon hagytam öket. Mondjuk ez nem mindig jött ösze mert csak az anyukámra tudo bizni őket igy ha anyunak estére programja van vagy napközbére akkor az enyém ugrot de szerintem mindenkinek jár egy kis kikapcsolodás és igy könnyebb a napi hisztit is tulélni. Imádom a lányaimat soha senkinek nemadnám oda őket de ha én nemvagyok itthon érdekes hiszt sincs. Persze telefonálni énis minig szoktam!
axbi

Sziasztok!

De jó,hogy ti is egyetértetek velem.Nem akartam Ditkét megbántani!Remélem,nem is sikerült.Csak ilyenkor mindig a férfi helyébe képzelem magam és olyan elhanyagoltság érzés kerít hatalmába.Én tuti tudat alatt féltékeny lennék!

Kristin!
A bukással kapcsolatban még egy dolog jutott az eszembe: egy ismerős mesélte,hogy az ő gyerekei mind ilyenek voltak és csak akkor múlt el,amikor darabos kaját kezdtek enni.Pedig ő szinte csak szoptatta őket,tápi nem volt.Mit szólnának hozzá a picik,ha nem turmixolnád a főzijüket csak villával törnéd jól össze?Megennék?
Gratula az új fogacskához!

Lilla!
Tüneményes télapók "jártak" nálad!!!Honnan ez a szerelés?

Edit

Kép

Kép
edit73

Jó rég jártam erre... de látom van téma Kép

Ditke Kép
azt mondom, hogy maximálisan megértem az érzéseidet, mert ezen mindenki átmegy, és teljesen normális.
DE! Kép meg kell tanulni elengedni őket... én 1-1 napokra már hagytam őket másra, a páromra, meg anyura.
Most meg éppen már esz a fene, és komolyan pityeregtem, mert levittem őket anyuékhoz, pénteken vizsga, és tanulnom kell... és rettentően hiányoznak. De meg kell tanulnunk elengedni a kezüket, és az, hogy jó anya-e valaki nem ezen múlik. Nem a bölcsin, és nem a lopott órákon apával.
EZT kell megtanulni. bennem is volt nagyon-nagyon sok leliismeretfurdalás, mikor 1 napra elmentem, és mást csináltam, hogy nem leszek jó anya, ha nem 100%ban csak velük vagyok. Most meg azt látom, hogy minél inkább vannak mással is, annál inkább tudok jó anyukájuk lenni, mert feltöltődöm, amikor egy kicsit magam vagyok.

Én ehtente 3szor megyek tornászni, akkor ők játszóházban vannak. Ez 3x3 óra kb. egy héten. Imádják. Máté, ahogy beléőünk már megy is a dadushoz, és ügyet sem vesz rólam, Levi kicsit más, de már nem sír, ha elmegyek, és nagyon-nagyon jól megvannak.

A férjekkel meg igenis foglalkozni kell, mert az emberi kapcsolatok csak akkor működnek, ha ápoljuk őket. Az ember párjával pedig a kapcsolat nagyon érzékeny, és nem szabad őt sem elhanyagolni.

és nem utolsó sorban a gyerekeknek is meg kell tanulniuk nyitottnak lenni, kell, hogy másokkal is legyenek. Ez nagyon fontos lesz később is.

és még egy tapasztalat: ezeket a változásokat a gyrekek kb. 100szor könnyebben veszik, mint a mamik!!!

remélem, nem voltam unalmas.

puszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást, látom, kicsit felpörgött a topikKép
Igazából ennyire azért nem rémes a helyzet, bár lehet hogy első olvasásra annak tűnt. Én is rendszeresen elmegyek ügyet intézni, vásárolni, fodrászhoz, 1-2-3 órára itt maradnak anyukámmal vagy a hugommal, szóval nem vagyunk összenőve, emiatt nincs is lelkiismeretfurdalásom. Nekem a szórakozás részével van bajom, mikor nem azért megyek el tőlük mert "kell", hanem mert szórakozni akarok-nélkülük. Persze tudom hogy kell, ezért is volt az az egy-két próbálkozás, de az az igazság, hogy mivel tök feszült voltam, egyáltalán nem éreztem jól magam, nem éreztem azt utána, hogy "de jó, jó lenne máskor is", hát mostanában inkább hanyagoljukKép Persze agyilag tudom hogy nem lenne szabad,időnként meg is beszélünk a párommal valami programot, aztán meg ahogy közeledik az időpontja egyre szarabbul érzem magam, keresek valami kifogást és program ugrik... Most pl. lett volna itt egy operett előadás, ami érdekelt volna, de "szerencsére" mire eldöntöttem, hogy na jó, menjünk, nem volt már rá jegy. Tavaszra szervezik a 10. érettségi találkozómat, beszéltük, hogy mikorra lenne jó. Én az ebédre voksoltam, de úgy néz ki leszavaznak, vacsi lesz belőle, mert sokan már nem itt laknak, és ide kell utazni, stb. Nélkülem viszont nem alszanak el a csajok, még nekem sem ha egyedül vagyok, pl. ma este is 45 perc ordítás volt, ilyenkor velük együtt sírokKép csak ülnek a kiságy rácsába kapaszkodva és ordítanak... Kire bízzam rá így őket este? Mit éreznének, ha még ott sem lennék, hogy fogjam a kezüket? Ilyenkor úgy csimpaszkodnak belém, mintha örökre akarnám otthagyni őketKép Cseni úgy alszik el ha foghatja a kezem, Pepe meg egy idő után elfárad és ráesik a paplanra... De időnként még felnéz hogy megvagyok-e. Kép Mikor külön tudom szoptatni őket és egyenként teszem le, megsimogatom, elköszönök, akkor szépen elalszanak, egy hangjuk sincs. De ez az esti egyszerre szopi, mikor nincs itthon apa-ez rémes. Cumisüveget egyáltalán nem fogadnak már el, csak a szopcsi kell. De az is úgy kellene, hogy egyedül.
Ja, és honnan tudjátok hogy ők könnyebben viselik? Szerintem anyukám meg sem mondaná, ha sírnának, csak hogy ne idegesítsen vele. A múltkor itthagytam őket vele, mert mennem kellett az OEP-hez szerződést megújítani. Kiderült, hogy kell nekik a diplomám másolata (hiába, eddig csak 2 példányban van meg nekik...), szóval rohantam haza érte, belépve az ajtón hallom hogy ordítanak. Persze anyu azt mondta hogy épp most kezdték csak. Na persze. Máskor meg sosem sírak-nem jöttem váratlanul hazaKép
Na, eldugulok mára, köszi mindenkinek!

Ja, és gratulálok Moncsinak a babákhoz!!!KépKép

Ditke
ditke62

Ditke Kép
én továbbra is úgy gondolom, hogy nincs ez így rendjén. Különösen azért, emit leírtál, hogy már várod, hogy "közbe jöjjön valami". és azt látom, a igenis a gyerekek is nagyon kkötődnek hozzád. Elaludni meg kellene tanulniuk egyedül, akár nélküled is, mert nem foghatod mindig a kezüket. Az enyémek is üvöltöttek, volt rá példa... de ezen túl kell esni, elég nagyok már a gyerkőcök.

nem akarok én itt szívtelen rideg anyának tűnni, de úgy gondolom, hogy kell a távolság, és kell az önállóság bizonyos fokon már ebben a korban is.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi mindenkinek a Mikuláskáim dícséretét.Kép

Ditke

Ugye azért nem esett nagyon rosszul amit írtunk? Nem azt akarta éreztetni veled senki, hogy rossz vagy túl aggódó anyának tart, csak egy másik szempontból rávilágítani a kérdésre. Szerintem ha ennyire kötődnek hozzád, minél előbb próbálj lazítani ezen, csak annyit, hogy biztonságban érezzék magukat, mert később még nehezebb lesz. És hidd el, ha nem azt fogod érezni, hogy nekik rossz nélküled, sokkal nagyobb kedvvel jársz majd néha külön utakon.

Kristin

Dávid is aránylag sokat bukik, pedig szopis baba. Nem tudom, mi lesz, majd ha fordul, egyelőre én is azt találtam ki, hogy nem rakom hasra, sőt legtöbbször a pihenőszékben ücsörög kajcsi után, így kevesebbet bukik. (ő egyébként felfedezte az ülve kakilás előnyeit is ezáltalKép) De ha a súlya rendben van és nem bukik savasat, akkor szerintem nincs miért aggódnod- csak a takarítás része kellemetlen. Az uncsitesójuk rettentő bukós, napi 3-4 ruhacsere, de nem aggódnak emiatt. Gratula a fogacskához!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Orsi, Lilla!

Igazatok van, az eszemmel én is így gondolom, de valahogy nem megyKép
Az egyedül elalvással meg már próbálkoztam, de azt hiszem hogy az a abj, hogy ha nincs itthon a férjem, akkor felborul a szokásos esti szertartás és azért megy a műsor. Ha egyenként fektetek akkor szépen elalszanak akkor is, ha ébren teszem le őket. Egy ideig állnak a kiságyban, nézik ahogy ülök és szoptatom a másikat, aztán lefekszenek és alzsanak. De ha egyedül vagyok, nem vár egyik sem, muszáj egyszerre szoptatni, azt meg már leírtam miért macerás. És utána meg 40-50 perc sírás. A sírni hagyás nem vált be, hetekig próbálkoztam vele, de szerintem ha ennyi ideig nem javul a helyzet akkor nem is fog, úgyhogy letettem róla. Nappal is egyedül alszanak el, meg nem játszom én velük egész nap, össze vannak nyitva a szobák, fél órát is eljátszanak az egyikben úgy, hogy én közben a másikban vagyok. Nem gond hogy nem vagyok látótérben, tudják, hogy ha akarnak, jönnek és valamelyik szobában megtalálnak. A járókában is elvannak, tudok tőlük főzni ( a járóka a konyhában van, ott nincs szbadon mászkálás), szóval ezzel a részével nincs is gond. Egyedül ezzel az esti szórakozni járással van, ami kicsit hiányzik is meg nem is. A februári báli időszakot várja a párom, tudja hogy imádom ezeket, talán majd akkor megjön a kedvem (frizura, estélyi, stb...). Én is remélem. higgyétek el, én örülnék a legjobban ha nem görcsölnék ezen ennyire. Csak annak nem látom értelmét ami eddig is volt, hogy elmentünk, aztán 1 óra múlva már azt mondta a férjem, hogy inkább menjübk haza, rossz rámnézniKép Azt hiszem közben rájöttem miért is tiltakozik annyira egy harmadik gyerek hallatán. Csak jók valamire ezek a beszélgetésekKép

Kristin!

Bukás ügyben sajna (?) nem tudok hozzászólni, szinte azt sem tudom mi az, a lányok sosem buktak.

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke Kép
én azt mondom, hogy teljesen normális amit érzel. Tényleg az! igen, bevallom én tegnap pityeregtem este a páromnak, mert rossz volt az üres gyerekszobába bemenni Kép de már csak 1t kell aludnom, és itt a vizsga és utána megyek értük le Kép

kérdezted, hogy honnan tudjuk, hogy nekünk nehezebb. Nekem erre egyértelmű bizonyíték, hogy elég sokat járunk játszóba, és látom az éppen beszoktatós gyerkőcöket. HA anya ott van, akkor bújnak, el nem engedik, ha elmegy max. 5 perc hüppögés, de utána önfeledt játszás, nem keresik, hanem jól elvannak.
Majd anyuka visszajön és kérdezi, hogy végig sírt a gyerek?? nem, csak az első pár percben Kép
szóval ők tényleg megnyugszanak egy idő után. és van, hogy elkezdik keresni a mamit, és megint egy kis sírás... de ez nem vészes, és nincs elveszve ettől a gyerkőc.

este ügyben okosat nem tudok mondani, nálunk ugye van apás alvás, meg apa nélküli is bőven...

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ditke!

Talán érzik rajtad a gyerekek a bizonytalanságot és kihasználnak?!Ezt jó értelemben gondolom!
Én a gyerekeimen látom,hogy már most tudják kinek érdemes raplizni!!!A mamának ezerrel megy a hiszti,nálam hamarabb megnyugszanak.
A férjednek se lehet könnyű.Szeretne veled kettesben lenni,megszervezitek a programot és...
Talán eleinte csak egy fél órás sétát szervezzetek,de azt rendszeresen!Mondjuk minden héten 1 este lefekvés után.Aztán ezt az időt lehetne növelni addig,míg érdemes egy vacsorát is beiktatni.Így lassan te is tanulnád ezt a dolgot!
A lányok később ( 1-2éven belül) keményen fognak ezzel zsarolni és tényleg nem fogsz sehová eljutni nélkülük.Ha nappal ott lehet őket hagyni,akkor este is.Csak ki kell építeni a megfelelő bizalmat mindkét irányban.
Hidd el,hogyha mindenki ugyanazon az állásponton van,akkor ebben lehet igazság!Csak a féltés szól belőlünk!

Edit

Kép

Kép
edit73

Ez csak természetes szerintem hogy igy felpezsdült az élet mert pont egy olyan dolgot doptál fel ami mindenkit érint. Én mindig azt hallgatam hogy elrontottam mert anyu nam igy csinálta ő berakott az ágyba és rögtön alutam, ennek ellenére a lányaimnál ez nem jött be. Eleinte csak kiságyban aludtak az ágyamban soha de nem azért mert kicsi lett volna hanm mert féltem hogy rájuk fekszem vagy megütömöket igy maradt a kiságy. Aztán eljött a nap mikor betegek lettek és megsajnáltam őket meg persze magamat hogy járkáljak velük igy maradt az ágy persze hozzá is szoktak az ott alváshoz. aztán azt csináltam hogy hagytam az ágyamon eleludni őket és utána átraktam a kiságyba eg yideig ez is müködat sztán mikor átakartam rakni öket azon nyomban felébredtek. Volt olyan idöszak amikor elaludat aludtak 1 órát és felébredtek utána már csak 11 óra körl voltak hajlanok ujra aludni aztán ezis elmult. A következö az volt hogy az istennek sem akartak aludni még 9 órakor sem pedig alig birták nyitvatartani a szemüket ekkeor kozéjük feküttek és lefogtam öket az alváshoz kb 2 perc alatt elaludtak utána kiságy. Aztán rájöttem nem szeretnek a kiságyban aludni probáltam találgatni miért hat azért mert nem éreztk szerintem bíztonságban magukat erre azért jutottam mert amikor leengettem a kiságyukat teljessem onnantól mintha minden megszünt volna és azot utálnak az ágyamban aludni. Õk kéreckedneb az ágyukba este 7 órakor és rá nemsokkal elalszanak reggelig. Azért szokott nálunk is hiszti lenni de én ha ott vagyok sokkal jobban hisztiznek mint mikor kijövök a szobábol. Mind a kettőnek van kispárnája meg plüsse amit ök választottak az alváshoz és így minden rendben van. Ha este elmegyek anyukán szokott rájuk vigyázni és o szokta mondani hogy megint megszivattam mert ahogy elmentem felkelnek de szerintem meg kell szokniuk nélkülem is az elalvást így a kényszer miatt havonta egyszer csak éjszaka jövök haz. Habár mostmár nem kényszer mostmár megtanultam feloldodni és a gondolataimat elforditani a gyerekemről ha nem velem vannak. Nehéz de probáld meg mert belefogsz bolondulni.

Axbi
axbi

sziasztok!
a dec. 17-i találka még mindig él. már elég közel a nap, ki tud végülis jönni?
dobtok egy mailt?
two-in-one@index.hu
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Ha nem vagyok pofátlan megkérdezhetem mi az adec 17. i találka?
axbi

Sziasztok!

Köszi a sok hozzászólást, majd igyekszem. A heti 1 este azért is sok, mert nincs kit idehívni vigyázni rájuk. Anyukámat jó ha havonta egyszer rá tudnám venni. Amikor muszáj elmennem valamit elintézni is csak hosszas egyeztetés után megy, százszor visszakérdezve, hogy de akkor tényleg OK? Kép Ha meg azt mondanám hogy én "csak úgy" már megint el akarok menni... Meg attól is félek, hogy nem úgy csinálná a dolgokat mint ahogy én szoktam, nem tartaná be az általam felállított szabályokat (pl. ilyen, hogy nálunk nem néznek tv-t a csajok, mi is csak este ha már ők alszanak. Persze ha ő van itt velük, akkor némi csöpögős brazil szappanopera kedvéért inkább beviszi őket a hálóba (ott van a tv-nk), és bámultatja velük a képernyőt, csak nehogy lemaradjon a "kétmillio-hatszázhuszonhatodik" epizódról. És még sorolhatnám. Szóval azért ez is benne van abban, hogy miért nem szívesen hagyom másra őket. Vagy pl. én csak a konyhában engedem meg az evést, máshol nekem ne maszatoljanak mindent össze. Anyósom és anyukám persze minenhova megy utánuk egy babapiskótával, almával, stb. (a csokit eddig megúsztam, nem tudom meddig sikerül) hogy "na egyél még egy falatot", én meg nem győzöm megmagyarázni nekik, hogy az evésnek is, mint minden másnak, megvan a maga ideje-helye, stb. Lehet hogy túl szigorú vagyok, de szerintem igenis kellenek szabályok és szerintem ha nálunk ez a szabály, akkor aki vigyáz rájuk, az is tartsa be őket. Vagy pl. Petra imádja húzni az emberek haját meg harap is. Én mindig rászólok hogy nem szabad, erre anyósom mikor megérkezik, azzal kezdi, hogy "Petrácskám, most mostam hajat, nyugodtan húzzad csak". Akkor most hogy magyarázzam el a gyereknek, hogy a nagyiét lehet, de azért az enyémet, a tesóét stb. nem?!
Másnál nincs ilyen?!
Azt ne mondjátok, hogy próbáljak leülni velük és megbeszélni, számtalanszor próbáltam már, de az a válasz, hogy "a nagyinál mindent szabad", és azt hiszem a két nagyszülő verseng, hogy na kit fog jobban szeretni a gyerek, és ezért nem tiltanak semmit.Kép

Ditke
ditke62

Ditke!

Ezt nem győzöm hangoztatni: a nagyi azért van,hogy elkényeztesse az unokáját!Engedd meg nekik ezt az örömöt!
Csak a szemléltetés kedvéért mondom el ( nem igazán publikus): a mi majd 9éves nagyfiúnk,aki lassan kiskamasz korba ér,a szüleimnél még mindig kitörölteti a fenekét nagydolog után (na persze ha én nem vagyok ott).Amúgy az apján és rajtam kívül már senki nem mehet be a fürdőbe,ha zuhanyozik!Még anyós se!Miért?Mert tudja,hogy ott és akkor megteheti ezt az anyukámmal!!!
De ez régen is így volt!Én számtalanszor elmondtam neki már kicsi korában,hogy a nagyinál lehet,de itthon nem!Elfogadta.Mint ahogyan elfogadott bármilyen már szabályt is!A gyerekek tudják ösztönösen,hogy kit mivel lehet zsarolni vagy éppen kihasználni!Nem baj,ha a mama más szabályokat állít fel.Én egyetlen dolgot követeltem meg a szüleimtől: hogy akkor nekem ne panaszkodjanak a gyerekre,ha olyat engednek meg,amit mi nem.1 vagy 2 vagy 5év múlva se,mert én ezzel nem fogok foglalkozni.
Nálunk a szobában evés kérdése is ilyen volt: ott lehetett,nálunk otthon nem.
Neked is el kell fogadnod,hogy a nagymamik nem úgy nevelik az unokájukat,ahogy te szeretnéd!Ahogy el fogod fogadni,hogy esetleg bölcsiben,oviban stb vannak olyan szabályok,amit te nem tartasz teljesen rendjén valónak.
Nem hiszem,hogy ha "csak úgy" el akarnál menni,az ellen lehetne bárkinek ellenvetése!De talán próbálj meg pótnagyit vagy bébiszittert találni ezekre az alkalmakra.Ennek előnye,hogy nekik ráadásul te mondhatod meg a szabályokat!Ha esetleg veszélyben lenne a párkapcsolatod ( hidd el,egyáltalán nem kívánom!),akkor sajnálni fogod,hogy nem éltél ezekkel a lehetőségekkel!Márpedig a férfiak nehezen viselik a mellőzöttséget!

Lányok!
Ki hogy tölti a karácsonyt?Hogyan hangoljátok össze a babák életritmusát a családi/rokoni vendégeskedésekkel?

Edit

Kép

Kép
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?