Sziasztok, jó reggelt!!
Kingu
Boti-Mikulás
Nagggyon édi!!!
Ügyes vagy, hogy kreatívkodsz, és a vizsga is menni fog, van még 10 nap addig, az tengernyi idő. Orrszívás
Delfinke
Ahogy megjöttetek, írjál, mi volt ma a vizsgálaton!
Dorka
Meggyógyultak a fiúk?
Jégvirág
Hiányollak, bár tudom, hogy a múltkor kérdeztem Tőled egy csomót, válaszoltál, én meg semmit sem írtam Neked azóta...Ne haragudj, a múlt hetem nagyon zsúfolt volt + Rozi nem aludt szinte semmit azon a héten (fogacska).
A múltkori vizsgád nem volt semmi, hihetetlen, hogy miket tanulsz! Hozzá sem tudok szólni a témához
Komolyan, nagyon tisztellek, hogy értesz ilyesmihez.
Hogyan alszik most a kislányod? Visszajöttek az átalvós éjszakák? Képzeld, nekünk Rozi most éjjel este 9-től reggel 7-ig aludt!! Ilyen sokat egyben még sosem aludt!! Tök jó, úgy örülök. De meg is érdemlem már ezt az alvást, most már csak azon drukkolok, hogy így is maradjon...
Akiren
Fehércsokis krém (Nigella recept ihletett meg)
6 dl tejszínt felverek kevés cukorral habbá. Külön tálban 250 dkg mascarponéhoz adok pár csepp vanília-aromát (vagy vaníliás cukor is jó), cukrot (ízlés szerint) és gőz felett felolvasztott 200 gr fehércsokit (Tibi). Aztán belekeverem a tejszínhabot is. Gyönyörű üvegpohárba adagolva beteszem a hűtőbe egy éjszakára. És megesszük
Ötletek: a cukor mennyisége olyan gondolomformán megy nálam (kb 10-15 dkg ehhez a mennyiséghez).
Étcsokival, vagy más ízesített csokival is lehet csinálni: mogyorós csoki, vagy pl vannak most karácsonyi ízesítésű milkacsokik is. Szuper karácsonyi édesség lenne így, és pár perc alatt kész van. Ha még pl rumos meggyet teszel az üvegpohár aljára, még finomabb lesz.
Csináltam úgy is, hogy vettem olyan kész tortaalapot, aminek pereme van (pár száz ft, gyümölcstortákhoz jó) és abba öntöttem bele a krémet, és a hűtőben "érleltem" össze egy éjszaka alatt.
Rumos meggyet szoktam magam csinálni: meggyet és cukrot rétegezek egy befőttes üvegbe, az egészet felöntöm semleges ízű vodkával, hogy ellepje. Ráteszem a tetejét és kész. Pár hét alatt nagyon finom lesz. Mondjuk most nincs meggy-szezon, de azért leírtam. Csináltam szilvával is. Ez is jó karácsonyi ajándék, csak a meggyszezonban kell elkészíteni előre.
Megyek reggelizni és örülök, hogy süt a nap!!!!!
Vezso