Sziasztok!
Mielőtt még megenne benneteket a kíváncsiság
én nem uh-on voltam, csak elkísértem Krisztát az uh-os barátnőmhöz
Most megpróbálom behozni lemaradásomat, remélem mindenkinek tudok írni
Maris
Virágnak nagyon-nagyon sok boldog első névnapot kívánunk!
Akkor a ti habitapitokból elég nagyot össze lehet rakni, nekünk 2cs.-al van, de hogy hány darabos arra nem emlékszem.
Angelika
Párom látott valahol olyan golyót, csak nem ugrik be neki, hogy hol. De töri a fejét
Börze: dec.4. Hermann gimi, 9-17-ig, ennyit sikerült megtudni róla
Még anno az őskorban fősuli tanultam egy kis számítástechnikát
a többit már magamtól.
MM: nincs kiírva sehova, ha jól emlékszem akkor a fenyőbútorbolt van kíírva. De biztos megtaláljátok. A centrummal szemben az első kapualj és ott az első ajtó balra, de ott már látni fogod a sok babakocsit.
Pici lányodat isten éltesse sokáig első szülinapja alkalmából
Sikerült venned lufit?
Kata
Igaz, hogy egy kicsit megkésve, de sok-sok boldog névnapot kívánok!
Már nekem is sikerült megszoknom az autót
Igaz a parkoláson még van mit gyakorolni
de azért megyeget, ma pl. teljesen büszke voltam magamra
Abban reménykedek, hogy szegény párom élete lesz így könnyebb, mert eddig 6-kor hazaért és még utána mentünk a boltba, így meg nappal be tudok vásárolni, így ő remélhetőleg többet tud majd pihenni, na meg a gyerekekkel foglalkozni
Betti
Költöztök?
Hogy haladtok?
Koda
Hogy vagytok? Cumisüvegért nem szaladtok át vasárnap a börzére? Még nem tudom mikor nézünk ki, de egyeztethetünk
Rita
Mail ment a recekkel.
Szépek a koszorúid
Én már most eldöntöttem, hogy jövőre milyet fogok készíteni
Ági
Ne legyen lelkifurid a meló miatt, biztos jól fog esni egy kis "kikapcsolódás", az a heti 4 óra nem olyan sok
Neva
Majd mutizd meg, hogy milyen lett a süti.
Vizsgához a drukkok mennek. Nem nehezebb az a statisztika a számvitelnél
én szerettem nagyon, pedig még szigorlatozni is kellett belőle.
Búzaszem
Milyen márkájú üvegfestéket használsz. Mert én úgy hallottam, hogy a gyenge minőségűek hajlamosak ilyenekre. Nekem Marabu van, de azzal még sose jártam így, jól bírja az ablakmosást is.
Mi egy éve cseréltük ki az ablakokat és nekünk is párásodik, pedig rengeteget szellőztetek, reggelre mindig tiszta víz.
E miatt sajnos a két főfal meg elkezdett penészedni. Egyébként meg száraz a levegő, de így meg párologtatni sem merek. Ördögi kör.
Kivel csináltattátok?
Tapadókorongot én innen a netről rendeltem a Mariann kreatívtól, nem tudom, hogy valamelyik hobbiboltban árulják-e.
Hanna nagyon édes.
Ditta
Igen, nálunk is ez megy: orrfolyás, köhögés. Igaz Beni összeszedett mellé egy mandulagyulladást is, nagyon lázas volt. Õ már most szedi a 3. üveg ab-t és még mindig nem az igazi. Rám is olyan köhögőroham jött az éjjel, hogy ki kellett jönnöm a szobából, hogy a család fel ne ébredjen. Már tényleg elég volt belőle.
Attila jól megjárta
De látod, minden rosszban van valami jó.
Jól mutat a házikóban a gyerkőcökkel.
Ajándékokat sikerült megvenni?
Holnapra sok-sok boldog szülinapot neked
Gyöngyöske
Melyik kórházba mentetek 4D-sre?
Hermannban a börze most vasárnap lesz.
Hát igen, ez a babakötvény csak egy választás előtti fogás szeritnem. 18 év múlva az a pénz nem sok semmit fog érni, inkább adnák oda most azt a 40.000Ft-ot.
Kriszta
Itt is nagy-nagy gratula.
Fény
Sok-sok kitartást neked a költözködéshez
Dodus, Anita
Régen írtatok, jól vagytok?
Ditta, Fény, Betti
Itt a kávésmuffinom receptje:
Hozzávalók:
A tortákhoz:
15 deka puha vaj
15 deka cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
15 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
4 evőkanál víz
1-2ek. neszkávé
A cukormázhoz:
1 tojásfehérje
22-25 deka porcukor
1-2 kiskanál neszkávé kevés vízben elkeverve
Először a sütőt kapcsolom be 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), hogy legyen ideje felmelegedni.
Aztán robotgéppel elkeverem a puha vajat a cukorral meg a vaníliaaromával. Utána egyenként hozzákeverem a tojásokat is és apránként beleszórom a sütőporral elkevert 15 deka lisztet. Belereszelem a citrom héját és fellazítom az egészet a forró vízben elkevert kávéval.
A papírkapszlival bélelt tepsihorpadásokba belekanalazom a tésztahalmokat és 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Amikor már langyosak, akkor kiemelem őket a tepsiből és sütőrácsra teszem mindet, hogy alul-felül tudjanak hűlni.
Miközben a muffinok süldögélnek, elkészítem a cukormázat. Ehhez a tojásfehérjét robotgéppel enyhén -olyan ködszerűre- felverem és beleszitálom a porcukrot úgy, hogy közben továbbra is folyamatosan keverem az egészet a géppel. 6 perc után, mikor már sűrű és fényes a máz, akkor beleteszem a feloldott kávét.
A kihűlt torták púpjait levágom, hogy lapos legyen a tetejük (én nem szoktam levágni), aztán kanállal rájuk kenem a cukormázt és hagyom, hogy a sütik tetején megszikkadjon a bevonat.
12 muffin lesz belőle.
Ezt az oldalt most találtam. Itt fenn van Stahl Judit első szakácskönyvének az Enni jónak az összes receptje.
Na mostmár befejezem kisregényem, megyek elteszem magam holnapra.
Puszi mindenkinek, Panka