Szia Lazarus!
Beleolvastam kicsit ebbe a topicba, és a férfiak hozzá nem szólásáról mondanék valamit.
Nekünk is lombik lesz, sajnos a páromnál van a probléma a spermaszámmal, és a mozgásukkal. Mikor ez kiderült, és világossá vált, hogy valószínűleg lombikoznunk kell, nagy vonalakban elmeséltem ezt egy közös barátunknak. Párom ettől eléggé kiakadt, és arra kért, hogy ezeket a dolgokat ne kürtöljem világszerte. Õ legszívesebben senkivel sem osztotta volna meg szerintem, még arra is úgy unszoltam, hogy a családnak mondjuk el. Õ azon a véleményen van, hogy ez magánügy, utálja, ha erről kérdezgetik, senkinek semmi köze hozzá, csak a mi dolgunk, stb. Mondtam neki, hogy ha mindenki így gondolkodna nem tudnánk semmit ezekről a dolgokról, nem osztanák meg az emberek egymással a tapasztalataikat, az szörnyű lenne. De közölte, hogy ettől még az ő véleménye nem változik meg.
Én ezt tiszteletben is tartom, ha ő nem akar, ne beszéljen róla, én viszont nem bírom ki, hogy ne gyűjtsem magamba ezerrel az infót, hogy ne nézzek utána minden apró részletnek, hogy ne osszam meg bánatomat, örömömet másokkal, hogy "okosabbak" legyünk.
Még ha mindenki más is, másképp reagál a gyógyszerekre, másképp működik a szervezete, akkor is fontosnak tartom, hogy tudjunk ezt-azt.
Úgyhogy tökéletesen megértelek, hogy hiányolod a hozzászólásokat. Ha nekem most úgy kéne nekiindulnom életem első lombikjának, hogy csak annyit tudnék róla, amennyit az orvos elmondott, félnék, hogy mi-hogy lesz?! De ezek a lányok itt nagyszerűek, mindent megosztanak egymással őszintén, senkinek sincs titkolnivalója, hisz mind ugyanazért küzdünk.
Hogy miért nem beszélnek erről a pasik azt nem tudom, de elfogadom, hogy ez is egy olyan dolog, amiben a nők meg a férfiak különböznek.
Õ amúgy a Szabolcs utcában vizsgáltatta ki magát, és sok jót nem mondhatok. Összességében az a meglátásom, hogy nem sok minden múlott ezen a kezelésen, úgy éreztem, mintha az andrológia, mint szakág gyerekcipőben járna. Lehet, hogy ez elég nyersen hangzik, nem akarok senkit bírálni, nem vagyok én orvos, de kicsit úgy éreztem, hogy fogalmuk sincs mi lenne a jó megoldás. Próbálkoznak ezzel-azzal néhány hónapig, aztán semmi.
Na mindegy, azért gondolom jó eredmények is vannak. Hm, remélem.
Bocs, ha kicsit hosszú lettem.
Anikó