Erka,
Én is kicsit aggódtam a husi miatt (6 hó előtt nem igazán akartam), de Te esküszöm, jobban megnyugtattál ezzel kapcsolatban, mint a dokinénink, aki pedig egy tündér
persze hogy fog menni a kanalazás, csak a lényeg, hogy ne aggódva add, mert azt megérzi a Baba. Én úgy csinálom, hogy ugyanazt 2-3 napig kapja, aztán jön valami új. Amikor már ette az almapépet, akkor jött az almás sütőtök meg a sárgarépa és így tértünk át a főzelékfélékre. Mindig ebéd előtt kínáltam, aztán ha láttam pár nap után, hogy semmi gond, akkor annyit adtam neki, amennyit kívánt és 1 hó alatt kiváltottuk az ebédet. Most már alapvetően én főzök neki, de először bébiételt kapott (az tuti bevizsgált
).
Ja, bocsi Vanda, az előbb nem írtam a tejpépről, mi az uzsinál csináltuk ugyanezt, amit az előbb írtam, 3-4 kanállal szopcsi előtt és az igazán 1 hét után váltottuk ki, mert imádta és nagyon pipa lett, hogy nem kap eleget. És a kedvence az almás-vaniliás.
Olyan 650-750 pénz között vannak a tejpépek, tudjátok hol találtam a legolcsóbban? A Brendonban
(A Corához meg a Tescohoz viszonyítva)
Ádikámat gyakorlatilag 1 hétig fogjuk ünnepelni
Nagyikáék és aKeresztmamája (a Húgom) 10-én köszöntik fel, akkor jönnek hozzánk. Aztán 14-én oltást kap (na ez nem az ünneplés része
). 15-én felköszöntik az oviban, viszünk tortát meg üditőt. Este itthon lesz buli 4-esben, 17-én meg a Mekis parti
Tőlünk most egy nagyobb ajándékot kap szülinapjára és karácsonyra, egy saját számítógépet profi monitorral, mindennel. Persze tuti becsúszik még egy-két apróság is, sztem Mini is meglepi majd valamivel a Nagy Okos Bátyust
Minike tőlünk olyan járássegítő játékot kap (volt a tv-ben is, bébitaxivá lehet alakítani, Fischer price, azt hiszem), Anyuéktól még passz, de ötletelünk, Húgomtól, a Kerimamától pedig egy ülős fürdetőt (azt hiszem, Flipper a neve) kértünk.
A bébikompról tényleg megoszlanak a vélemények. Én csak a sajátomat írom le. Ádinak volt, de össz-vissz 3x használtuk. Nem is szerette, most már nem is bánom. A Húgom azt mondta, hogy ha túl korán kezdik használni (vagyis a baba még nem áll) akkor másképp tanul meg járni, mert máshová "terhel", és löki magát. Később gyakrabban elesik, amikor nem lesz alatta a komp, mert ezt szokta meg (a lökő mozdulatot). De nem okoz gerinc és egyéb problémákat, az tuti, mert úgy van kitalálva. Ha akkor kezdik használni, amikor már tud állni a Pici, akkor elviekben nem lesz ilyen gond.
Kiváncsi vagyok a Ti véleményetekre is, meg hogy miket hallottatok. Ja és persze lakás is kell hozzá, hogy tudjon közlekedni a Kispocok
Én is imádom a szakmámat, örülök hogy anno nem az orvosit választottam, szüleim legnagyobb megdöbbenésére. Én főállásban mindig egyetemi oktatóként dolgoztam, meg dolgozom (na jó, most per pill. nem), de mellette "gyakoroltam" is a hivatást, már csak azért is, mert egy ilyen gyakorlati területen oktatóként is így tartom magam hitelesnek. Több helyen is dolgoztam pszichóként: kezdtem a Honvédségnél (BP Petőfi laktanya), aztán egy középiskolában (ott tanítottam is), amikor Szegedre kerültem, akkor egy gyermekotthonban is dolgoztam.
Most az egyetemi oktatás mellett (szülésig) a rendőriskolában dolgoztam, meg egy alapítványi általános iskolában, ahol magatartási problémás Gyerkőcök vannak.
Felajánlottak egy magánpraxist is 1 éve, de terveztük az Öcsit, meg hát sok időm sem volt a 3 munkahely mellett, így nem vállaltam el. Talán ha Mini nagyobb lesz és visszaállok a "csatasorba", mert azért az az igazi kihívás
!
Erka,
Az utazást nagggggyon irigylem én is jövő-menő típus vagyok. Melyik ország, vagy út volt a legnagyobb élményed? melyik tetszett?
Pusz
Kata