Sziasztok!
olvasni nincs időm, megyek aludni mindjárt.
a szülés nagyon jó volt és gyors.
fél4kor kezdődtek a 2-3 perces fájások, még vasaltam, összepakoltam pár dolgot, letusoltam és tébláboltam egy keveset.
a férjem is felébredt közben elküldtem h. szedje rendbe magát. fél6kor indultunk (még jó, én ugyanis vártam az 5perces fájásokat, mert mondták h. 5percesekkel kell indulni és azt hittem végig h. rosszul nézem az órát
) háromnegyed körül beértünk a klinikára. az ügyeletes doki kérdezte h. miért mentem, mondtam h. szülni , de még nem biztos
, megvizsgált méhszáj 6-7cm volt, utána jött az adat felvétel , tartott fél7ig, semmi másra nem volt idő (beöntés és társai) a fájásokat símán bírtam, igaz beszélni nem tudtam közben, de nem fájt annyira. mikor kérdezték az okos dolgokat csak mutogattam és bólogattam.
fél 7, bementünk az egyik szülőszobára, pont akkor ért be a dokim, mondták h. nosza ugorjak fel az ágyra, én meg vártam a fájás szünetet, de igencsak erősen bíztattak h. olyan nem biztos h. lesz már, erre "felugrottam" innentől már tolófájásaim voltak, az orvos mondta h. 7re baba lesz, el sem hittem. a tolófájás egyáltalán nem fáj, de hihetetlenül kellett nyomni, a szülésznők pakolásztak én meg mikor fájás volt nyomtam és 7.05kor megszületett Vivien.
gátmetszés is volt, az nem érzetem, inkább a varrást. picit a hasamra tették és elvitték lemérni, 3950g és 51cm.
az első nap inkubátorban volt, oxigént kapott, utána fény alatt csak 3óránként hozták ki.
most küzdünk a szopival ami nem nagyon van, üvegből eszik én meg fejek, már a tápi is elővan készítve.
óriási káosz egyenlőre minden, de alakulnak a dolgok . Vivi nagyon jó kislány eszik, alszik, nézelődik, csak akkor sír ha éhes, de akkor nagyon