Új privát üzeneted érkezett!

Nettke, köszi, felhívtam, de nincs nekik és nem is ígérék hogy lesz Kép

A kölykök ma hathetesek, uh. azt reméljük, hogy holnaptól már semmi problémánk nem lesz, átalusszák az éjszakát, elringatják és tisztába teszik egymást és magukat Kép

Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!
Amíg humor van,nagy baj nem lehet!Hogy sikerült nekik az első tisztábatétel?Azért volt ki megmutassa nekik? Vagy anya,apa a nagy nap örömére bulizni ment?

Nettke!
Micsoda étlap!!!
Gesztenyepüré?Ezt még nem is hallottam!Hogy adod nekik? És mikor?Uzsira?

Lilla!
Jobbulást mindenkinek!Nagyon nyügik voltak a picik?Te hogy bírtad őket és magadat?

Kristin!
Ez igen,így "könnyű" anyának!Csak felteszi a lábát és a gyerekek meg önetetőek!:-)))

Cat!
Utólag is boldog névnapot az Olinak!Ti hogy ünneplitek a névnapot?

Lányok!
Használt valaki kutacsvédőt?

Edit

Kép

Kép
edit73

Néhány kép máról:

Marcipán
Kép

Oli,Marci,Beni
Kép

Kép

Kép
edit73

Repülök!!! (Marcipán)
Kép

Hú de nehéz a fejem! (Olivér)
Kép

Kép

Kép
edit73

Sziasztok Lányok!!!
Judit!!!
köszönöm szépen hogy itt vannak a gyerkőcök!!!

Kókusz:köszönöm szépen!!

lilla!!
igwen -igen önetetők...addig én gyorsan összepakolok,vagy feldobom a mosást...szóvaél van egy inci-finci időm..kb 10 perc

Edit!!!

nagyon édesek a Ti lurkóitok is!!
Én is szoktam Norbit Marcipánnak hivni...
Gondolom hangos hahota a repüsért cserébe...
ki repülteti Marcit?
megkeptuk a szoc.polt...legalább nemhiába zaklattalakKép

kriszta
kristin75

Ditke! Osztom a nézeteidet, nálunk is hasonló a helyzet! Az enyéim hobbyja az asztal tetejére mászás, ezt fűszerezik a lámpabúra összefirkálásával. És persze, mivel ott vannak a nagyok játékai, rengeteg nem nekik való dolog kerül a kezükbe. Igaz, így csomó mindennel korábban próbálkoznak, pl rajzolással, csak közbem kiszopogatnak néhány filctollat. Fúj! És rengeteg olyan húzásuk van, amivel a nagyok nem próbálkoztak! Múltkor le kellett volna őket fotózni, a mosogatógép ajtajára térdeltek mindketten, és pakolásztak benne. De mivel féltettem az ajtót, csak lepakoltam gyorsan őket onnan Kép. Szeretnék már én is néha aludni éjjel, egyszer-egyxszer gyerek(ek) nélkül, de nincs esélyem. Claire
claire

KristinKép
Nagyon helyesek a picik, és hogy megnőttek már!Kép Pörögnek-forognak?

EditKép
Nagyon helyes kis vasgyúró lett a 3 piciből! Olinak nagyon boldog névnapot kívánok én is. Mi egyenlőre a névnapokat nem ünnepeljük, csak megemlítjük nekik, de még nem fogják. Ajándék nincs, de mi sem nagyon ünnepeljük a névnapokat a családban.

Gesztenyét én is adtam már nekik. Lehet kapni a Corában mirelit gesztenyét, ami főzött, és azt raktam sinlacba. Annyira nem csípték. Mirelit gesztenyepürét ne adjatok semmiképpen, mert tele van E származékokkal.

KilimanKép
Nálunk a javulási állomások a 6 hét, 3 hó, 6 hó volt, de pelenkázni nem pelenkázzák a mai napig magukat, csak szétkenik a tartalmát.KépKép Pedig próbálom őket önállóságra nevelni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Edit

Köszi, már jobban vannak- nekem legalábbis úgy tűnik, de majd du a doki megmondja. Igazából nagyon jó babák betegen is, csak este nem lehet lerakni őket aludni éjfélig. Sőt, Niki 2 napja 2-ig műsorozik. Akár alszanak sokat napközben, akár nem. Azért az utóbbi pár napban nem akartak olyan sokat fent lenni, többet aludtak. Viszont ébren aránylag jó kedvük volt, játszottak, persze azért nyűgösebbek is mint egyébként. Tegnap délelőtt volt borzasztó, úgy ébredtek, hogy bőgtek és abba se hagyták 3 órán át. Amelyik épp nem volt ölben, az ordított. Kétségbeesésemben hazarendeltem Robit, de nem tudott jönni. Anyós küldte át, de ő mire ideért a munkából kora du, már béke volt. Azért nem volt baj, hogy nem egyedül voltam velük. Talán tegnap volt a krízis. Ma még az orrszívást is egész jól tűrték. Étvágyuk volt, lázuk nem volt.

Nagyon szép babáid vannak! És milyen nagynak néznek ki! Mekkorák most? Jók nagyon a képek is. Képzeld, Dávcsira ma gond nélkül ráadtam 1 68-as rugit, még csak nem is túl nagy rá. Bodyból meg már 1 hónapja azt hord, mert hosszú karja van. Nikike is erősen növi ki a 62-estKép

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nagyon klasszak a gyerekek! Már alig várjuk, hogy a mieink is lekössék magukat játékkal. Egyelőre csak minket kötnek le Kép

Csak én látom úgy, hogy több az iker fiú mint a lány? Mi lesz a fiaimmal? Lassan szeretnék velük elindulni csajozni Kép

Amúgy, kedden betöltötték a 6. hetet, és ma éjszaka 2x5 órár aludtak Kép Remélem megtartják ezt a jó szokásukat.

KépKép
kiliman

sziasztok!!!

CAT:
köszönöm Neked is!! Már éppen hiányoltalak...most úgy látom kicsit pihizik a topic...csak már nem merem ireni mert mindig nagyszájúskodok és utána pedig eltűnök hetekre....

KILIMAN!!

szépek a gyerkőcök!!!
nekünk 2 hós koruk óta alszanak éjszaka....volt hogy már én keltettem őket mert azt hittem valami baj van....most viszont 5-6 körül kelés van...teljesen kivagyok ettőlKép

kristin
kristin75

Sziasztok!

Kristin!

Te ne panaszkodj!Nálunk újabban 4-kor van riadó,pedig már volt olyan időszak,amikor 1/2 6-ig húztuk a lóbőrt!
Mi azért Marcipánozzuk a Marcit,mert sokszor úgy üvölt(vonyít),mint a Pityke őrmesterben a Marcipán kutya.Ilyenkor mondjuk is neki,hogy nem kértünk szirénát.
A barátnőm egyik lányával van a képen.Náluk is van egy 2hónapos baba( 4. gyerek),de minden héten átjön a fiúkkal játszani.Nagyon szereti őket és viszont!
De jó,hogy túl vagytok a szocpolon is!

Kiliman!

Gratula az átaludt éjszakához!Még sok ilyet kívánok nektek!Másnap azért szebbnek láttátok az életet,ugye?

Lilla!
Ti is szépen nőtök!
Nálunk Oli 71cm és 8kiló, a Marci meg a Beni 68cm és 7,82 ill. 7,84kg.Nemsokára 7hónaposak leszünk!
És ezerrel állunk négykézláb,megy az előre-hátra hinta.Kedvenc helyük lett a hajópadló!Marci hatalmasakat nevet saját magán,amikor megpróbál négykézlábra állni és szétcsúszik keze-lába.Olyan ilyenkor mint a kis béka!
Tegnap felfedezték egymást.Egymással szemben hasaltak a habtapin,a Marci elkezdett nevetni és várta a Benike reakcióját.Amikor Benike elmosolyodott,abbahagyta a nevetést.Bámult rá pár pillanatig,majd újra nevetett.Ezt csinálták jó pár percen keresztül.
Ezekért a pillanatokért érdemes élni!Ilyenkor minden fáradtság elfeljtve!
Ti hogy haladtok a mozgásban?

Cat!
Kösz a jókívánságot Oli nevében is!Mi is csak fülhuzogatással és puszival jutalmaztuk.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit

Akartam már kérdezni: a Libero-s Lamaze tekit ti mennyi idő múlva kaptátok meg? Már tudnának játszani vele, Cat-éknél volt, nagyon tetszett nekik.

Mozgás: Az utúbbi pár hétben kicsit belassult a fejlődés, most fog talán újra fellendülni. Most kezdtek el fogni vagy két-három hete, de azóta egyre vadabbul játszanak mindennel. Niki megfogja az orrom, szemem, arcom, szám, leveszi a szemüvegemet. Dávid úgy csörgeti a pihenőszékre szerelt babakocsicsörgőt, hogy közben majd kiesik. Õ kezd a lábával is fogni. És a héten már sokat játszottak oldalra fordulva. Nagyon emelgetik a feneküket hason és hanyatt is, remléhetőleg ebből nemsokára fordulás lesz.
Õk is most vették észre egymást. Eddig mikor az egyik nézte a másikat, az mindig másfelé nézett. De most vagy 10 percig egymás szemébe néztek és fogdosták egymás ruháját, dumáltak is hozzá. Egyre aranyosabbak már, sokat nevetnek hangosan, próbálgatják a sikongatást is. Nikinek ma megmutattam, hogy hogy kell zörgetni a plüss katicája szárnyát és utánam csinálta- rögtön felfogtaKép
Ügyik vagytok, hogy már négykézlábaztok. Ebből záros határidőn belül mászás lesz- és akkor jaj neked!Kép Miket csinálnak még? Nálaotk nincs is lemaradás a fejlődésben, ugye? Mi azért kicsit hátrébb tartunk, mint az 5 hónapos babák, de annyira azért nem sokkal.

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit!

Édesek a babák!Kép A Marcipán név nagyon tetszik!
Kutacsvédőt nem használtunk, nem tudok segíteni.
Gesztenyepürét én adtam nekik, reszelt almával nagyon szeretik. Igaz, ők csak 11 hós koruk után kapták.

Kiliman!

Nálunk két csaj van, lehet jönni háztűznézőbeKép
Õk ugyan már 1 évesek, de a pelenkázás még mindig az én dolgom. Ráadásul egyre nehezebb, újabban mászás közben ügyeskedem rájukKép
Gratulálok az alváshoz, remélem nektek jobb lesz mint nekünkKép a 8 órát már nagyon hamar, kb. 3 hós koruktól megaludták, csak az sajna hajnal 4-re letelikKép és még most is kelnek 4-kor, bár annyit javult a helyzet, hogy utána még fél6-6-ig vissza tudom tenni őket.

Kristin!

Inkább örülj, hogy valaha is aludtálKép én már nem is emlékszem milyen azKép

Claire!

Filctollszopogatás nálunk is megyKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!
Edit! ezek tényleg fantasztikus pillanatok4 Az enyéim is, ahogy megpuszilják egymást, ha vmi baja van a másiknak, bagy csak reggel, amikor ébrednek, attól elolvadok!
Biztos érdekes lesz figyelni hármuk viszonyának alakulását. A anyg, hogy bírja?
Nekem a Marcipánról kedvenc hörcsögünk jut eszembe, még gimis koromból,, aki színe miatt lett Marcipán, viszont rövidítve Marcinak hívtuk Kép! (Bocs)
Ditke! Akkor ismerős a zöld vagy lila ufó száj, mi? És közben a filctoll hegye már fehér, fúj, szörnyű!
Claire
claire

Kristin, Edit!

Nagyon aranyosak!

Azért az a kép a "nehéz fejű" törpicúrról nem semmi... :-))))))))))

Ma voltam dokinál, végre megnézte őket UH-n is. A baba harántból fejre fordult és valószínűleg kislány (Doki: "Neki nem látok semmiféle kidudorodást a lába között!")-persze biztos akkor lesz, ha már kibújt, B baba pedig fejről popsira, de nem ám egyenesen, hanem ferdén. Ebből kifolyólag a kisebb részeit a testvére feje mögé rejtette, vagyis szó sem lehetett arról, hogy megmutassa, ki is ő, még a lábacskáját is alig tudta az orvos megmérni...

Szilvi
szilvibank

Sziasztok!
Akkor Én le sem merem írni, hogy az Én fiaim 7 vagy 1/2 8-kor kellnek.
Nálunk már megy a forgolódás.Ákos hasról hátra, Attila pedig hátról hasra.

Edit!
Nagyon édik a fiúk.Kép

Ditke!
Majd mi megyünk csajozni, közel vagytok hozzánk.Kép

Nettke!
Köszike az etetéses infót.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

EditKép
Én anno gondolkodtam kutacsvédőn, mert amikor felállt Samu, akkor még visszaülni nem tudott, és hatalmasakat borult, mindenütt a lakásban. A babaszobán kerestem is használtan, de nagy lavinát indítottam el vele, mert kaptam magánba a sok emailt, hogy ez mennyire felesleges dolog, mert nem tűrik a kölkök a fejükön, és csak pénzkidobás arra a pár hétre amíg megtanulnak esni, leülni. Végül igazuk lett, mert Samunál 3 hétig tartott ez az állapot, addig paplanokkal kibéleltem a kiságyát, Oli meg akkor állt már fel térdelésből, amikor vissza is tudott térdelni ügyesen, így neki egyáltalán nem lett volna rá szükség. Az a tapasztalatom, hogy a gyors mozgásfejlődésű, hebrencs gyerekeknél hasznos lehet, akik agyilag még nem tartanak ott, ahol a mozgásuk. Nálunk Samu volt ilyen, mert 7 hósan felállt, és mindent meggondolatlanul csinált még. Oli sokkal óvatosabb, Õ csak biztosra megy, ha valamit elkezd csinálni akkor már tök stabilan csinálja, nincs esés. Te ismered a gyerekek vérmérsékletét, ha gondolod keress használtan. Újonnan venni horror.KépKép

KilimanKép
Mostanában tényleg sok kispasi született, de ha belegondolsz 2000 elején meg rengeteg kiscsaj. Majd jártok a tapasztaltabb nőkhöz a fiúkkal. Pár év korkülönbség nem számít.KépKépKép

SzilviKép
Drukkolok azért egy kispöcsösért. Olyan jó lenne!Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Kutacsvédő? Itt állok 4 gyerekkel, és nem is tudtam, hogy van ilyen. Mindig tanul az ember vmit!
Cat! Samu azért mászik 4kézláb, mert azt nem kéne kihagyni, tudod.
Nekem 2000ben is fiam született, igaz a végén Kép!
Na, befejezem a hülyeséget: Claire
claire

ClaireKép
Azért nem ismered a kutacsvédőt, mert Neked a nagyok elkapták a kicsiket mindig eséskorKépKép (csakhogy én is poénkodjak)

Egyébként ez egy bukósisak szerű sapka, ami védi a kölkök fejét eséskor.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Nekem is az volt a megérzésem,hogy ha a sapkát nehezen tűrik meg a fejükön,akkor a kutacsvédőt miért tűrnék el.Az ára pedig újonnan 6.000Ft.
Csakhogy én voltam annak idején a Dáviddal kórházban 2szer is agyrázkódással.Mert esni azt megtanult,de lépcsőről leugrani nem.Egyszer a 6.lépcsőfokról ugrott le és nekiesett fejjel a korlátnak.Legközelebb meg játékkal a kezében jött le és lecsúszott.A lábát is így törte el.
Pedig egyszemke volt,állandóan ott voltunk körülötte,de eszméletlenül bátor volt (inkább hiányzott belőle minden félelem-érzet)!
Szóval ezeket most szívesen kihagynám!
Az Olivérrel nem is lesz gond,most is nagyon megfontolt,még sosem ütötte be a buciját (legfeljebb ha a másik 2 kajla fejbe nem rúgta).De a Benike meg a Marci pörög-forog eszetlenül,üti-vágja mindenhova a fejét: hajópadlón, ágy rácsába,falba,radiátorba.Habtapi ide, fejvédő oda,mindig megtalálják a kemény felületeket.

Claire!
Értelmetlen üvöltéstől eltekintve tök jól bírom (bírjuk).Ezt 2-3 naponta valaki "leadja",aztán minden mehet tovább.A legnagyobb gond,hogy idebent csak fél órákat alszanak,így muszály kimenni.De az öltözés most egy horror!
Meséltem apának a filctollas sztorit,jól elszőrnyülködött rajta,hogy mi vár rá!Nincs róla képetek?

Ditke!
A gesztenyepürét én is almával hallottam,csak arra lettem volna kíváncsi,hogy hogy készül a gesztenyepüré.Boltban veszitek vagy saját gyártmány?
Azt hiszem,várok vele még egy darabig.:-((()

Lilla!
Mi a tekit a 6hós levéllel kaptuk meg.De csak 1-t,pedig mindhárom gyerkőc válaszborcsijába tettem figurát.Gondolom,majd küldik a másik kettőt is.Nem igazán értem a levelezési technikájukat!
Ti is nagyon szépen fejlődtök.Nem fontos,hogy mikor csinálják,csak az,hogy csinálják!Hidd el lényegtelen az időpont!
Olivér nálunk mindig le van maradva a másik kettőhöz képest.Õ természetre is sokkal nyugisabb és ez meglátszik a mozgásán is.Oli még csak forog,emelgetni próbálja a popóját,de nem áll négykézlábra.
Szépen fognak,teszik egyik kézből a másikba a játékot,cumi ki-be a szájba.Minden után nyúlnak,most már sokat játszanak hason fekve.Most kezdik megpróbálni megfogni a cumisüveget.Tanítgatom őket a tapsolásra,integetésre.Lábukat a szájukba veszik.Ilyesmi!
Meg is tettük az óvintézkedésket a mászás miatt!

Milyen cumisüveget kellene vennem,amit könnyen megtudnának fogni a babók?Két fülüt vagy azt az "O" hasút?Most Chicco üvegből kapják a tápit,de abból nincs egyik fajta cumisüveg sem.Milyen márkájút vegyek helyette?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lanyok!

Szaz eve nem jottem be ide, mert nem reg jottunk haza a korhazbol. Jottunk, mert hogy mar megvannak a babok!!

2005. nov. 11-en, Marton napjan lattak meg a napvilagot tervezett csaszarmetszessel, 37+2 hetre.
Mark Benjamin jott elsonek reggel 9.21-kor, 2600g-al es 50cm-el.
Anna Julia 9.22-kor bujt ki 2650g-al es 52cm-el.
Mind a kettejuknek 9/10-es Appgarjuk volt, ugyhogy nem is voltak par oranal tovabb inkubatorban.

Ma ket hetesek es mar is annyit valtoztak! Minket egy kicsit megvisel meg a gyerekezes, de remelem most mar gyorsan belerazodunk. Sajnos Apa nem tudott szabadsagot kivenni, ugyhogy O duplan almos.

Tejcsim nem nagyon van (20g per cici max) es nem ugy nez ki, mint akinek tobb lesz. Hal Istennek sikerult anyatejet szerezni, ugyhogy csak ritkan kell tapszerrel potolni.

Mennem kell mert a parom majd elalszik ulteben. A gyonyoru es nagyon jo babaimrol nemsokara kuldok kepeket is!

Heszter

KépKép
heszter

Edit

Nekem simán kirántják a kezemből a normál Nuk cumisüveget ha nagyon kajásakKép És sokszor még jó szögben is tartjákKép! Ma próbáltunk inni az Avent varázsitatóból (2 fülű), de nem jöttek még rá a technikájára. Szegényeknek horpadt a fejük úgy szopizták és nem jött- tényleg csepegésmentesKép Végül megunták és ordítani kezdtek. De annyira, hogy ki is maradt 1 szopi is, az se kellett nekik, olyan frusztráltak voltak. Próbáltam a fület a kezükbe adni, nem nagyon érdekelte őket- az üveget fogták. Így én a lyukas hasúra tippelnék kezdetnek. Viszont érdemes kicsit márkásat venni, mert a 200 ft-s szar az folyik orrán -száján. És a gyümilé eltömi a csőrét.

Heszter

Nagy gratula és várjuk a képeket!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Heszter, de jóóóóó!
szilvibank

Ket naposan ilyenek voltak.
Balra Anna, jobbra Mark.
Kép

KépKép
heszter

HeszterKép
Gratulálok a picikhez. Nagyon édesek a képen. Azért várunk még sok-sok képet, ha kicsit fellélegeztetek.Kép A szopit azért ne add fel, próbálj fejni ezerrel, még most fog csak ez beindulni.

EditKép
Nekem a fogantyús Avent jött be, azt tudták fogni, így innen a csőrös poharazást is hamar megtanulták, mert az is Avent.
A belül lukas üveget elég nehéz tisztítani, egy idő után bármit csinálsz vele szaga van, nem praktikus.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Heszter!
Gratula a picikhez!Ha már levegőhöz jutsz,gyere és mesélj minél többet róluk/rólatok!És még képet kérünk!

Cat!
Nekünk is Aventes varázsitatónk van,isznak is belőle ügyesen.Ha nem fáradtak!De azért 2,5dl tápit biztos nem dolgoznának ki belőle!Ezért keresek valami köztes megoldást.Bár a fogantyús Avent darabja 2.000Ft és ez nem olcsó nekünk!

Lilla!
Nekünk is van Nuk üvegünk,de én nem szeretem.Amit az Oli Chiccoból 8-10perc alatt kiszív,az Nukból legalább 20perc.Hiába a kórházba megszokták a "bocicumit" és a Chicco nagyon hasonlít rá!

Edit

Kép

Kép
edit73

Heszter

Édesek a picik!

Edit, Cat

Van vmi ötletetek, hogy hogy tanítsam meg őket a varázsitatót használni?

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Heszter!
Nagyon édesek a gyerkőceid.Kép
Remélem jössz majd sűrűbben és írsz magatokról.Kép

Lilla!
Na a varázsitatót nekem is hamar feladták a fiúk, és csak néztek nagy szemekkel, hogy mi van.
Kíváncsi lennék, hogy lehet megtanítani őket.

Cat!
Te mikor vezetted be a varázsitatót?
Csak folyadékot adtál belőle igaz?

Sziszus!
Merre vagy?
Amióta nyertél nem is jelentkeztél!!!
Csak nem bejött a boszorkányosság????

Doris!
Mizujs veletek?
Meggyógyultatok már?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

olvasok, olvasok.
Közben a múlt héten megjártuk a kórházat Ádám refluxával, beállították a gyógyszert. Naponta 3x kap Coordinaxot, ezzel javult az állapota, sokkal kevesebbet bukik a gyerek.

O alakú üveget én azért nem vettem, mert nem tudnám rendesen kimostni.

Lilla!
Én kérdeztem a hölgyet a Pro-Mama-nál, hogy mikortól ajánlja. Azt mondta, h szerinte csak nagyobb gyereknek való, kicsik nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem úgy kell szívni, mint a cicit vagy a cumit. Szóval azt mondta nekem, h mindenképpen egyéves kor felett.

Judit!
Azt is mondta anő, h a varázsitató szelepes, így csak folyadékot lehet belőle inni, sőt, azt is mondta, h a rostosnál elakad benne a rost, így inkább csak rostmenteshez jó.

Heszter!
Gratulálok a babákhoz, nagyon szépek. Van segítséged?

Jaj, ma a tesco parkolóban meglátott egy nő a gyerekekkel, kérdezte, h ha nem túl indiszkrét, megkérdezheti, h van segítségem? Mondtam, h igen, a férjem. Mire ő: - Áh, az nem segítség.

Edit!
Tündériek! És nagyon hasonlítanak is, persze. Oli és Beni egypetéjűek? Vagy mindhárman - hehe nem is tudom hogy mondják - hárompetéjűek? Szóval, hogy vannak-e egypetéjűek köztük?

Anett!
A sulival elég rosszul állok, úgy néz ki, kemémény fába vágtam a fejszéemt. Egyelőre két vizsgámra el sem mentem, szerintem az idén nem fogom tudni csinálni. Majd jövőre elkezdem újra. Megbeszéltük Péterrel, hogy nem akarok tönkremenni a suliban. Csak szétcincál a sok tennivaló amúgy is. Így is állandóan fut a ház, ideges vagyok, a gyerekekkel egyre többet kell foglalkozni, mert most már sokkal értelmesebbek és persze sokkal többet igénylik. Sokszor ki sem tudok menni a szobából, mert rögtön üvöltenek.

Nálunk a mérlegelés legutóbbi eredménye: Ádám 6620 g és 69 cm, Gergő 7530 g és 71 cm.
No, és emelgetik a feneküket, sokat figyelnek egymára. Ma nagyon aranyosak voltak. Nézték egymást és hangosan nevettek egymásra.

No, most megyek fejni
Puszi mindenkinek
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

JudytKép,LillaKép
Nekem 7 hósan kezdték el a varázsitatót használni. Samunak rögtön ment, de OLi csak rágta eleinte a csőrét. Én hagytam azt is, mert úgy jött rá, hogy hogy kell szívni később. Csak vizet adok a mai napig benne. A szelep miatt nem is nagyon érdemes mást adni, esetleg teát, de én nagyon nem vagyok híve a teáztatásnak. Ma már annyira ügyesek vele, hogy Samu sétálva iszik, Oli is feláll az asztalnál, elveszi, és teljesen önállóan szlopálja. Az egy éves kort elég tulzónak tartom, mert az enyémek már sokkal hamarabb teljesen önállóan ittak belőle.
Ja és szerencsére sikerült olyanokat kifogni amik nem csöpögnek, pedig ez ritka.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Heszter, nagyon-nygaon szépek!!! Gratulálok!!! De jó már nektek....

Várom a szüléstörténeteteket! Pusza M.
kmoncsi

Annamari

De jó, hogy írtál és jól vagytok! A sulit ne vedd a szívedre, most sokkal fontosabb, hogy a gyerekeknek jó legyen. Én bele se kezdek a szakképzésbe 2 éves korukig. Lehet, hogy vhogy kibírnám, de mivel nem tervezünk több babát, így megpróbálom őket kiélvezni maradéktalanul.Kép

A pro-mamás nő egyébként nekünk mondott vmi akkora baromságot, már nem is tudom, hogy mit... De azt leszűrtem azokból amiket válazolt a kérdéseimre, hogy nem nagyon ért hozzá. Mondjuk arra már én is rájöttem, hogy a 3 hó is enyhe túlzás, ami rá van írva a V.itatóra.
Ja, egyébként ez működik rostossal, a sógornőm csak ebből itatott, még répalét is, de a gagyi csőröst tényleg eltömte.

Cat

Nekünk se folyik egyik se, azzal kezdtem, hogy fejreállítottamKép
Lehet, hogy 6-án beugrok a turiba NikivelKép

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Én nem tanítottam őket a v-itatóra! Betettem a szájukba,csöppentettem egy cseppet belőle ( megnyomtam a csőrét),hogy tudják mit akarok.A Marci azonnal rájött,a Benikének meg az Olinak kellett egy kis idő.De pár alkalom után ment nekik.Csak itthon használjuk egyenlőre,vízhez és teához.De én tulajdonképpen a gyümölcsléhez vettem.Illetve azért,hogy majd az etetőszékben már csak ebből ihatnak.Etetőszéket karácsonyra kapnak,de használni csak akkor fogjuk,amikor már valamennyire tudnak ülni.
Megkaptam az e-mail-edet,benézek valamikor a fórumra.

Annamari!
Ti is nagyon szépen fejlődtök!Nincs friss kép a picikről?
Marci és Benike egypetéjű,Oli másik petéből fejlődött.Látszik is rajta: temperamentumra és külsőre is más (legalábbis nekünk).
Beni és Marci
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Heszter!

Gratulálok a babákhoz, remélem lesz időd írni is pár sort!

Lilla, Judyt!

Varázsitató: én csak vizet adok nekik, teát egyáltalán nem kapnak, gyümölcslevet is csak a reggelihez kb. 2 hónapja. Kb. 7 hónaposan adtam nekik, nekünk nem Aventes van, valami noname, feleannyiba került, de egyáltalán nem csöpög. Kemény csőre van, azt hiszem az Aventes puha, nem tudom ennek van-e egyáltalán jelentősége. Szóval én jól teletöltöttem vízzel, hogy ha kicsit döntik meg is tudjanak belőle inni, és a kezükbe adtam játék közben. Eleinte nem tiudtak vele mit kezdeni, de jó játék volt, aztán szopogatás közben valahogy rájöttek, hogy ebből inni is lehet. Én azóta inkább a pohárra szokatom őket, már csak a kocsiban használjuk a csőröst, szépen isznak pohárból is, bár egyelőre még csak én tartom nekik, maguknak csak a fürdőkádban tarthatják, itt nem bánom ha nyakon öntik magukat. Egyébként már sokszor szépen sikerül maguktól is!

Annamari!

Ne fogalakozz most a sulival, szerintem ha tudsz, csinálj meg egy-két könnyebb vizsgát, hogy annyival is kevesebb legyen később, aztán majd jövőre folytatod. Akkor már biztosan könnyebb lesz.

Ditke
ditke62

sziasztok

néha benézek hozzátok, írni már nincs időm. komolyan nem is tudom ti h tudtok ennyit itt lenni?
ezen a héten költözünkKép, a Kondorosi úszi környékére
itt is megkérdem.
tudtok jó orvost?
és kit nem?
honnan tudok kaját hozni? (foodexpress, stb.... nem akarok)

a gyerekek jól vannak és az anyuka isKép
pusz: Vikta
2++hónaposKépKép 16hónaposKép
vikta

Sziasztok!

Rég jártam erre, sajna most le is maradtam az olvasással, ,csak a képeket néztem gyorsan végig. Hogy milyen szépek mindenki gyerekei! Mindeenki jól megcsinálta Kép Kép!

Nem tudom volt e már téma, de megkérdezem mit lehet csinálni ez ügyben. Milánnak fitymaszűkülete van,dokinak még nem mutattam. Volt valakinek ilyen problémája?

Rakok fel pár képet, hogy mi is növögetünk ám rendesen Kép.A hátam majd be szakad estére, pedig igazán nem emelgetem őket sűrűn.

Itt Zalánnak az a pár szál haja látszik, amit imádok. Ez a babahaja maradéka lehet. Mindig birizgáljuk, ettől kirázza a hideg és röhög. Olyan édesKép!
Kép

Drága Milánom a maga 9 kgávalKép. DunduskámKép!!
Kép

Zalán az egyik nagynéni karjában.
Kép

És Milán a keresztanyunál.
Kép

Jaj! Képzeljétek, Milánnak piros kiütései lettek az arcán. Azt hittem valami kajára lett alergiás, de a doki szerint a hidegre. Létezik ilyen? Csak egy zsíros kencét kaptunk rá.
A főzelékeket már tutira csipázzák, nem győzök nekik eleget főzniKép. Én karba véve etetem őket, de ez marhára fárasztó. Nem tudtok valami jó ötletet adni erre? Sajna még nem ülnek, így az etetőszék kilőve. A hordozóba sem jó, mert annyira kapálóznak, hogy kiütik a kanalat a kezemből. Le kell kötnöm kezüket, lábukat Kép Kép Kép.Tegnap adtam céklát nekik, hát érdemes lett volna mind a hármónkat megnézni Kép Kép Kép.

Na most mennem kell valamit kotyvasztani a zabagépeknek.

Sziasztok
Ancsa

Kép
vancsa

Sziasztok,

Nettke férje vagyok, Õ mostanában sajnos nem nagyon tud leülni a gép elé, így én szeretném gyorsan megkérdezni, hogy a habtapi rögzítésére van-e valamilyen frappáns ötletetek? Sajnos olyan habtapit kaptunk ajándékba, amin nagyon aranyos formák vannak ezer darabból...
Jobb híján erős és széles ragasztót használok, de ez egy kicsit lassú. (Azért kíváncsi lennék, hogy aki ilyent tervezett az látott-e már közelről gyereket, vagy Kínában ez sem számít.)
Előre is köszönöm
tamás

Kép
nettke

Tamás Kép
csak a széles ragasztó működik... egyenként a hátulján megragasztva.
Aki tervezte.... nem látott Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ancsa!

A mi eteőszékünket hátra lehet dönteni, mint egy hordozót, így nem kell ülni benne. A tálcáját ha felrakod, nem tudja kirugdosni a kanalat a kezedből.

Habtapink nincs, ehhez nem tudok hozzászólni...

Ditke
ditke62

TamásKép
El kell adni, és venni az árából nagy betűs habtapit.Kép Én ezt csináltam, és csak ez működött.

AncsaKép
A miénk is dönthető, így 5 hós koruk óta azt használjuk.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Habtapiból az 1000 darabaos a szülők szabadidejének kitöltésére szolgál Kép. Nekünk betűs van, pici korukban az bevált, csak 1-2 betű közepét távolítottam el belőle állandóra. Mostmár persze szétszedik, de mit nem Kép. Pár napja azt számolgattuk, hogy hány ply mobil ágyú golyót szedek ki Eszter szájából, vajon mind megvan-e, mert felmászott, és lecsapott a nagyok kalózhajójára Kép. Szerencsére nem nyelt ágyúgolyót, pedig jól hangzott volna az üghyeleten Kép.
Én meg a cumis üveghez nem tudok hozzászólni, az enyémek csak szopizni voltak hajlandók, aztán már jöhetett a csőrös és a sima pohár, meg a sportpalack.
Claire
claire

Claire!

Kb. hasonló a sztori: Az egyik mentős ismerősünk mesélte, hogy egyszer szilveszterkor hívták őket egy gyerekhez. A gyerkőc gőzerővel fújta az erkélyen a trombitát, aztán valahogy megcsúszott és lecsúszott a torkán a trombita műanyag vége, tudod, az, amelyik sípol, egyenesen a légcsövében kötött ki. Mikor kimentek, nem bírták ki röhögés nélkül, a gyerek minden légvételnél sípoltKép

Ancsa!

Kérdezted a multkor a hidegkiütést, csak mindig elfelejtek válaszolni ráKép, szóval tényleg van ilyen, van akinek hidegre, van akinek melegre jön ki, van akinek meg a testmozgástól.
Az etetéshez meg még annyit, hogy a kezükbe adj valamit (én kanalat szoktam, talán egyszer megérem hogy használni is fogjákKép), akkor talán nem szedik ki a tiédet a kezedből. Ja, és legalább egy tucat kanállal kell leülni etetni, mert kell ugyebár egy a te kezedbe, amivel etetsz. Kell egy-egy a manók kezébe. De hamar rájönnek, hogy két kezük van, tehát még egyszer egy-egy. Aztán kell neked még egy-kettő, mert tuti kiszedik a kezedből ami nálad van, az sokkal érdekesebb. Meg aztán néhány pót, arra az esetre, ha az előzőek a földön landolnának Kép
Ja, és alányoknak nem volt fitymaszűkületük Kép

Na jó, mára elég belőlem...

Ditke
ditke62

Tamás

Az Ázsia centerben lehet kapni olyan habtapit, amelyik TELJESEN egyben van: Van állatps és mesés változatban. Sztem ez a legjobb.

Ditke

Nem mondod... Képzeld Nikinek sincsKép

Ancsa

A sógornőm szokott látni titeket sétálni. Persze amióta elhatározta, hogy legközelebb odamegy hozzád, azóta nemKép Ha gondolod írj egy mailt és ha legközelebb megyünk át hozzájuk, elmehetünk együtt sétálni. Mi egyébként ma megyünk gyógytornára. Adrienn mindig meséli, hogy milyen arik a fiaid, hogy nem sírnak közben.Kép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
Szeretnék én is hozzátok csatlakozni,igaz mint még kezdő ikres Kép.15 hetes vagyok és egypetéjű ikreket várunk.Tele vagyok izgalommal, félelemmel,mindenki csak rémisztget!Lenne is egy nagy kérdésem hozzátok segítsetek légyszíves.Milyen az a keményedés,veszélyes?Már most is lehet ez?Naponta többször érzem(főleg fekve hogy nagyon kidudorodik a hasam)szinte feszes,hol az egész pocim hol egyik hol másik oldalon jobban.Olyan kemény is akkor,de nem fáj nem görcsöl.Bocsi a buta kérdésért de ti bizti tudjátok.Köszi szépen,mindenkinek jó babázást Ági
miagi75

Szia Ági!

Először is gratulálok a babaákhoz, nem is olyan vészes mint mondják. Egyébként fogadjunk hogy csupa olyan ember rémíszthget, akiknek nincsenek ikreikKép
Ha ikresek riogatnak, azt már érdemes megfontolniKép
Keményedés: nekem kb. 12 hetesen kezdődött, inkább jobb oldalon, nagyon bekeményedett a méhem, teljesen lehetett tapintani, meg háton fekve látszott is ahogy kirajzolódott a formája a hasamon. (Ehhez tudni kell, hogy mindig elég girhes voltam, a terhesség előtt mindig befele horpadt a hasam, úgyhogy félidős terhesen mindenki csak annyit mondott, hogy na végre, már kezdesz KICSIT gömbölyödni...) A dokim marokszámra szedette velem a magnéziumot, de szerintem olyan se nem árt, se nem használ dolog. Eleinte aggasztott, később már nem is foglalkoztam vele, végig megvolt, mikor már nagy hasam volt úgy éreztem mintha hirtelen egy lufit pumpáltak volna fel bennem. A legjobb szer rá az alkohol.Kép De tényleg!!! Ja, és olyankor ne simogasd, attól rosszabb.

Ditke
ditke62

Ági, üdv köztünk és gratulálok én is!!! Én most taposom a 37. hetemet és szívesen segítek, kédezz csak bátran. Még emlékszem, hogy én isilyen "butának" éreztem magam az elején. A keményedések nekem a 21. héten jöttek, de akkor annyira, hogy kórház lett a vége! A lényeg, hogy ha észleled őket, akkor figyeld meg, hogy elmúlik e ha lefekszel pihizni, és azt is milyen rendszerességgel követik egymást. A lényeg, hogy mindenképpen komolyan kell venni, mert a leghatásosabb ellenszere a pihenés!!!!

Gyere át a www.ikresek.hu oldalra, ott most több kismami is van és vannak veled egykorúak is!

Várunk!
M.
kmoncsi

sziasztok Lányok!!

még nem olvastam teljesen vissza csak hamarosan kell mennem babázni és gyorsan leirom az eddigi gondolataimat!

Az alvás megoldódott...az volt a baj hogy 7-kor már aludtak...és nem keltettem fel őket 11-kjor még egyet enni!egyértelmű hogy nem fognak aludni 14 órákat...

most barátok közt után van alvás,és 11-kor egy félálomban lévő kaja...alszunk 7-8ig

EDIT!nekem azért Marcipán,mert az Apukája azt mondta "olyan édes az Anyukájának mint a marcipán...."

miket csinálnsak mostanában?:oda-vissza forognak,fogdossák egymást,nevetnek nagyon gurgulázót...Rugólábaznak az ölünkben...Lara kezdte és mostanában már Norbi is kezdi felfedezni.
Hangosan kiabálnak,utálják ha nem látnak engem...elég ha csak ott ülök mellettük...
nagyon édesek kezdenek lenni...egyre több pozitiv dolog van!!!!
Norbika imád puszit adni a kis száját az arcomra tapasztja és a nyelvével nyal..és csurog a nyál...ez a puszi nála

HESZTER!
gratulálok a vegyes pároshoz(ahogy Cat emlitené)!!!!!Gyönyörű szépek és jó súllyal jöttek!!!

cumisüveg:nekünk van belül lukas amibe csak vizet teszek.Ezt könnyen meg tudják fogni csak nehéz tisztitani,van füles is amit nem tudnak még fogni,van olyan ami csőrös:ebből csak Laura tud inni.
a tápszert Chicco nagyszájú üvegből isszák ami 330ml-es.ezt nem is tudják megfogni mert túl vastag,de 10 perc alatt kijön a 200ml-nyi fejadag na ezt szoktam kitámasztani nekik párnával vagy pléddel.
a sima hagyományos cumisüveget viszont meg tudják fogni két kézzel és önitatók.Külön élvezik azt hogy ki-be tudják rakni a szájukba.

viszont én nem tudom melyik az a Varázsitató...??!!

most hirtelen ennyi...még jövök ám!!!!

kristin
kristin75

Kristin

A varázsitató az avent csőrös poharaKép
Ez a nyálazás dolog az arcra tényleg a puszi kezdeménye lenne? Niki ma telibe smárolt- igazi szájra puszi voltKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kristin, Lilla!

Ez nálunk is megy, csak mostanában kezd átmenni harapásbaKép
Hogy lehet őket leszoktatni róla?
Ha szigorúan rászólok, csak röhög.Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Képzeljétek az idősebbik fiam megirigyelte a kicsi lágyéksérvét, így őt is meg kellett műteni a héten Kép ... De nézzük a jó oldalát, most már két jóvágásu fiam van Kép

Már egyszer voltam csajozni velük a Váci utcában, de csak nyugdíjas angol turisták szólítottak le Kép Nem csüggedek Kép
Hétfőn kiugrunk Bécsbe bababoltba, körbenézek árakat (gyerekülés, etetőszék... ), ha valakit érdekel valami szóljon, hátha emlékszem az árra, vagy még vasárnapig írjon ide és akkor konkrétan megnézem.

Mindenkinek jó és pihentető hétvégét Kép

Kiliman

ui. Irigylek mindenkit, akinek a gyerekei már felfedezték egymást (és puszit is adnak)...

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?