Szija lányok!
Nagy boldogságban vagyok éppen, mivel tegnap voltam nõgyógyásznál, aki megvizsgált, és mondta, hogy minden hiper-szuper, minden ott van, ahol kell lennie, minden akkora amekkorának kell lennie és minden egészséges. És hogy nem lesz semmi gond.
Már a méhre, méhszájra, petefészkekre gondolok!
Aztán rákérdeztem, hogy a múlt hónapban történt vetélés után ki kellett volna-e hagynunk idõt a próbálkozások között. Azt mondta, hogy mivel nem volt szükség mûtéti befejezésre és minden kiürült magától, a vérzést tekinthetem menstruációnak és jól tettük, hogy nem vártunk. Ilyen esetben nem kell várni semmit. Mondta hogy legyek nyugodt és mindent bele, minél hamarabb
Nameg azt is mondta, hogy annyira fiatal volt a terhesség (6-7 hetes), hogy ezt mégcsak terhességnek se tekintsem, a lombikbébi programoknál az ilyet csak kémiai terhességnek szokás hivni, mert igazán egy kis kezdemény volt még ott és annyi történt a szervezetben, hogy elindultak a kémiai folyamatok, megjelent egy kis HCG, de semmi több. És hogy vérzés lett a vége azt meg ne is nevezzem vetélésnek, mert ezt mégcsak annak sem lehetne hivni.
Aztán kérdeztem, hogy vajon mi lehetett az oka. Erre azt mondta, hogy felejtsem el az egészet, ne is foglalkozzak vele. A vetélések okaira soha nem derül fény. Ennek annyi oka lehet, hogy felesleges találgatni, nagyon sok összetevõs. Mondta, hogy a feleségének is volt ilyen kéccer és mégis van két egészséges gyermekük.
Kérdeztem azt is, hogy ez a "vetélés" kihatással lesz-e a következõ terhességre. Azt válaszolta, hogy semmi kihatással nem lesz, semmi összefüggés a kettõ között és emiatt nem nõ a vetélés kockázata. Azt mondta, hogy ne foglalkozzak már ezzel ennyit, hanem tekintsem úgy, hogy késett két hetet a menstruációm. Többet nem érdemes ezzel foglalkozni, hiszen semmit nem jelent és semmire semmilyen hatással nem lesz.
Hát ennyi lányok. Igazából ezeket azért irtam le, mert ha valakivel esetleg hasonló történt mint velem, az nyugodjon meg, és a következõ hónapban megint kezdhetnek ezerrel próbálkozni, mintha semmi nem történt volna. Mert tényleg nem történt semmi, csak két hetet késett...
Sziasztok, Lara