Sziasztok!
Nem győzök olvasni!
Akkor sorban, ill. ahogy eszembe jut.
Zita!
Örülök, hogy átvészeltétek a napot, biztosan rendben lesz minden holnap is. Csütörtökön amikor sétálunk, már addigra el is felejtitek.
Nem maradtál le semmiről, Maris valamit félreértett szerintem. Nem volt beteg Botond. Szerencsére. (lekopogom...)
Maris, csúcs, amit a táblázatokkal teszel, ari vagy! Zita valamit nem tud megnyitni, ez azt jelenti, hogy neki már ment tálázat? Én még nem kaptam az email-címemre. Lehet, hogy nincs is megadva? Nézem... Megvan a profilomban. Majd küldöd?
A könyv címe, amiről beszéltél, szerintem az Aludj jól, gyermekem. Sokan dicsérték már nekem, és sokan szidták. Ez utóbbit a legújabb gyermeknevelési technikákat (tulajdonképpen ezek a legősibb technikák)javasló szakértők tették. Nem minden gyereknél válik ugyanis be, hogy sírni hagyják, és megtanul így aludni. Egy pszichológus véleményét olvastam erről, aki azt mondta, hogy ezzel azt kódoljuk a gyerekbe, hoyg hiába sír, nem kap segítséget, és elveszíti a bizalmát a felnőttekkel szemben akkor, amikor még ki sem alakult... Szóval megoszlanak a vélemények. Olyan gyerek is van, aki órákon át képes így sírni, és nem lesz jobb, ahogy telnek a napok... Én 5 percig sem bírom Boti sírását...
Nálunk egyelőre minden rendben az alvással. Az első 4-5 hétben cicin aludt el Botond, aztán utána, amikor már felébredt büfi közben, meg kellett szoknia, hogy egyedül kell aludni. Szerencsére szereti a cumit, úgyhogy miután letettük a kiságyba, azzal szépen elalszik, igaz, párszor kiesik, mire felébred, vissza kell tenni...De magától alszik el, max. a homlokát simogatjuk, akkor automatikusan csukódik a szeme... Persze ő még nincs két hónapos, szóval nem biztos, hogy ez mindig ilyen simán fog menni, majd meglátjuk. Abban minden esetre lehet igazság, hogy olyan körülmények között kell elaludnia a babának, ami akkor is áll, ha felébred. A cicin elalvó babák pl. azért esznek sokáig éjszaka is, mert felébrednek, és csak úgy tudnak visszaaludni, ha ugyanolyan feltételeket teremtenek nekik. Persze ez sem igaz minden gyerekre, de elgondolkodtató.
Az igény szerinti szoptatás is elgondolkodtató néhány ponton. Félre nem értsetek, én is támogatom, és ezt is csináltam. (Bár Boti szerencsére remekül beállt arra, hogy nappal min. 3 óránként, éjjel 4-5 óránként akar enni. Persze talán ha mellre tenném, enne gyakrabban is, de ha nyafi van, akkor beszéddel, nevetgéléssel, sétával nyugtatjuk, és ilyenkor a cumi is előkerül. Soha nincs sokáig problémája szerencsére. Persze tudom, van gyerek, aki csak akkor nyugszik meg, ha szopizik kicsit. Nehogy azt gondoljátok, hogy gonosz anya vagyok, és szigorúan fogom a gyerekemet. Egyszerűen olyan megoldást keresek, ami mindkettőnknek jó hosszú távon is. Arra képtelen lennék, hogy az éhes gyereknek ne adjak rögtön,mert még nem telt el 2,5 óra. De szerencsére Boti hamarabb nem éhezik meg. Ismertem olyan anyát, aki hagyta sírni a gyereket, amikor enni akart, mondván, hogy eddig mindig kibírta a 3 órát... Brrr...
De van egy barátnőm, aki a másik véglet. Nagyon gyakran szopizott a kisfia születésétől kezdve. Mindig úgy nyugtatta, akkor is, ha 10-20 perce evett. A kisfiú 14 hónapos, még mindig 4-5-ször kel egy éjjel, az anyja a fodrászhoz nem tud elmenni, mert mindenkivel üvölt a gyerek, bárkire bízná Nem tudja babakocsiban vagy autóban vinni, mert menni csak az anyja ölében szeret... Persze ehhez egy ilyen típusú gyerek is kell, de ezzel azt akartam mondani, hogy ezt is túlzásba lehet vinni. Szóval arany középút, amit szerintem képtelenség megtalálni!
Minden gyerek más, és meg kell próbálni az ő igényeinek megfelelő módszert megtalálni a sok kínálkozó tanács közül... Persze pontosan erre (is) jó a babanet, én legalábbis olyan nyugodt vagyok, amikor választ kapok a kérdéseimre, és olyan tanácsokat hallok, ami másoknak bevált.
Te jó ég, csak dől belőlem a mondanivaló...
Orsi, Csenge nagyon szép! (Egyébként komolyan mondtam,még így pöttyökkel is.
) A homeos házi patika - lista szuper ötlet, engem is nagyon érdekel. Az oltásra jó, hogy elmondtad a csodaszereket, én még minden oltás előtt állok...
Viki, gratula a lányodhoz! Mindenkinek ilyen gyereket!
Timi, ne less meg minket, hanem csatlakozz!!! Várunk! Csütörtök?
Betti, a H.J.mp3-at, hanekem elküldi Viki, akkor én írom neked, ami kell! Erről írtam az előző levelemben. Felesleges lenne mindenkinek elküldenie, én szívesen másolok mindenkinek, akinek kell. Viki, az emailedre elküldöm a címemet, ok? Nagyon köszönjük előre is!
Ildi, hogy van Levedi? Remélem, javul! Olyan szupi, hogy anyatejet kap, nagyon tetszett amikor írtad.
Megy a kis pohárkájával?
Na mentem, mert későre jár, ráadásul a kedvesem még jönni akar a géphez.
Legyetek jó, remélem, csütörtökön sokan talizunk! Holnap még írok, na meg olvasok, mert mindig van mit!
Jó éjt!
Puszi a kicsiknek is, Judit