Szia Réka!
A spanyol tudásommal még nem dicsekszem,sajnos az utóbbi idöben nem is nagyon igyekeztem a nyelvtanulással,csak amit innen-onnan összeszedtem.
A férjem szegénykém még lassabban halad,ö most még építöiparozik,mert még mindig várjuk a kártyáját,amivel rendesen el tud helyezkedni.Egyet már kaptunk,de azzal nem lehet dolgozni,csak itt tartózkodni.
Én valamokor tanító-óvónö voltam itt meg örülnék ha pedagógiai asszisztensként elhelyezkedhetnék.
A munkakereséshez még gyüjtöm egy kicsit az erömet,másrészt meg Rózácska még cicizik(21-én lesz 2 éves).A kistesóval még várni akarok,legalább addig,amíg lesz munkaviszonyom..
A bölcsi itt is ugyanolyan problémás,mint Pesten,nincs elég hely,stb.
Az iskolarendszer meg teljesen más,már 3 éves kortól Collegio-nak hívják,és tart a 8 általánosig. Ha jól tudom...
A parton nagyon sok gyerek van,Róza mindig talált magának valakit,szerintem ti is fogtok találkozni.Amúgy a spanyolok nagyon barátságosak.Mindig azt hiszik,hogy angolul beszélünk.
Magyarországon már nem lakunk sehol,éppen most adjuk el a lakásunkat,a Váci úton volt,Pesten.
Eredetileg csak addig akartunk maradni,amíg sikerül lecserélni egy házacskára valahol Pest vonzáskörében.Most meg minnél többet maradunk,annál nehezebben vesszük rá magunkat a visszaköltözésre.
Ti hol laktok,mivel foglalkoztok? Mikorra tervezitek a spanyol utat?
Itt még mindig nagy a meleg,szerintem még októberben is tudunk fürdeni.
További szép hetet!
)
Szia
Tünde