Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Julcsi! A genetikai UH időpontja nem annyira fontos. És ne aggódj, ha kimarad egy hónap, mert nem fog mindig UH-t csinálni magánban sem. A végén már egyáltalán nem. Nincs értelme, ugyanis a baba biztosan jól van, ha betöltötted ezt az időt (mert az első 12 hét a legrizikósabb). A végén már semmi nem látszik az UH-n, akkora lesz a baba. Ezért ne várd mindig, hogy UH lesz, mert nem lesz Kép Az utolsó 10 hétben már elég a méhszájvizsgálat, aztán pedig a CTG. Ha az rendben van, akkor minden OK.

Amúgy jól vagyunk, csak kicsit náthásan. Orrszívó porszívó megy ezerrel, nagyon utálja, üvölt, de hát ez van. Hiába anyatejes, az uszoda nem volt jó ötlet ebben az időben és megfázott. Úgyhogy majd csak késő tavasszal megyünk legközelebb. Addigra már ti is babázni fogtok Kép

Üdv. M.
mircike
 
 


Szia Nóri!
Van egy rossz hírem, azt hiszem, nem megyek ma, mert megint nem érzem túl jól magam (fáj a fejem és a derekam). Nem tudom, mi lehet ez. De ártani nem akarok a babának. Még van pár perce eldönteni, akar e menni tornázni!
Szóval 1000 bocs, ha mégsem mennék... Kép
Zsuzsi
mezsu
 
 


Mircike!
Azért egy kicsit elszomorítottál Kép, mert én azt hittem, hogy UH mindig lesz! De azért remélem, hogy most még csak lesz!!! Vagy szerinted már most sem? Azt mondja majd, hogy úgyis megyek a kórházba 1-2 hét múlva genetikára?
Pedig én már annyira készülök rá, és nagyon szeretném, ha lenne! Kép Meg most még azért egyben látnánk, meg még ugye mindig nem tudjuk, hogy kislány vagy kisfiú.
Aztán a végén már ok, hogy nincs, mert nem is látnánk csak vagy a lábát, fejét, popsiját stb.

Gyógyuljatok meg! J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 

 
 

Sziasztok,

Zsuzsi, azért jó, hogy el tudtál jönni a tornára. Hát mit mondjak van egy kis izomlázam Kép.
Lehet, hogy a hidegfront miatt nem érezted jól magad tegnap, mert most állítólag az van, bár én nem fázom.

A pontokat ugye lehet gyűjteni, és nem kell ebben a hónapban levásárolni? Mert sajnos beleszerettem egy pelenkázó komódba a katalógusból.... Kép

Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, nem kell levásárolni a pontokat. Addig gyűjtöd azt hiszem, amíg nem tudod levásárolni. Szerintem. Remélem, tényleg így van! Kép
Én azt néztem, hogy tök jó kismama rucik is vannak, kb annyiért mint máshol. Én egy hosszú szoknyát üldözök már nagyon régóta, de várom a fizut...

Én is örülök, hogy ott voltál tegnap. Legalább már van valaki, akihez arcot, mosolyt is tudok párosítani! Kép És persze hatalmas pocakot!!!! Kép Kép Kép tetszett? azért az izomláz picit jó érzés, nem? Gyakoroltad a légzést? Gátizomtorna? Persze én mindig elfelejtettem megnézni amit mondott Ági (gyógytornász), de remélem, jól csinálom...

Julcsi, genetikai uh-t a 18-20 hét között szoktak csinálni. Igazából abból áll, hogy megnézik a gerincét, na jó, meg persze az egész babócát. Mi voltunk a 18. héten a dokinál, a 20. héten meg megyünk a praxisba. El sem hiszem, hogy az már a jövő héten lesz!!!!! Kép Szerintem beszéld meg a dokival, és kérdezz rá, mikor akar uh-t csinálni. A gerince (és saját magad Kép ) miatt SZERINTEM jó lenne a 18. héten...

Puszi,
Zsuzsi
mezsu
 
 


Nóri, nem ment el az előző levelem... Kép
Én is örülök, hogy találkoztunk tegnap. Végre egy kismama, akihez tudok arcot, mosolyt társítani! Kép A hatalmas pocakról már nem is beszélve!!!! Kép
Jó érzés az izomláz, nem? Én legalábbis örülök, hogy teszek valamit azért, hogy ne hízzak a végtelenségig (sajna én képes lennék...). megy a légzés és a gátizomtorna???? Este gyorsan megmutattam a páromnak a légzést! Kép
A pontokat szerintem bármikor le lehet vásárolni. Nem olcsó mulatság a babaszoba berendezése, szerintem nem veszik el a pontokat.

Julcsi, a genetikai uh-t a 18-20. hét között csinálják. Gyakorlatilag a baba gerincét nézik ilyenkor, és a fejátmérőt. Szerintem nem árt, ha a 18. héten megnézik. beszélj a dokival, kérdezd meg, mikor akarja csinálni, és a többi uh-t mikor tervezi, hogy úgy tudj számolni. Nekem elmondta, hogy melyik hónapban miket kell nézni. de mindig elmondja, hogy legközelebb mikor menjek, és mi lesz. Ráadásul én sokat kérdezek tőle, és mindig nagyon kedvesen elmond mindent.
Nekem a 18. héten volta a genetikai uh, a 20. héten meg megyek a Praxisba! Kép Kép Kép

Puszi, Zsuzsi
mezsu
 
 


Na jó, én ezt már nem értem. Most meg elment mind a kettő!!!!!! Kép Kép Kép
mezsu
 
 


Nem baj, mert nem teljesen egyformák Kép.

Én is hazafelé a kocsiban mutattam a "kutyalihegést" a férjemnek. Nevetett. Kép Aztán este már nem gyakoroltam, de majd igyekszem. Az izomláznak örülök én is, mert már rég éreztem Kép, sőt büszke vagyok magamra mert este már csak egy joghurtot ettem. Remélem lesz haszna a tornának, és nem kell mindig azt hallgatnom, hogy diétázzak.

Julcsi, nekem az orvos azt mondta a genetikai uh időpontjára, hogy a 19-20. héten menjek. Inkább közelebb a 20-hoz. De azt én nem bírom ki, úgyhogy a 18-19.-en megyek majd. Azért mondta ezt, merthogy akkor már jól látszik minden.
Ne izgulj, minden rendben van, gondolj arra, hogy Anyukáink idejében nem is volt ultrahang. Vagy arra, hogy én már 5 hete nem láttam és még 2 hétig nem is fogom. Kép Jaj. (Bár gondolom ez nem nyugtat meg Kép ).
Mikor lesz AFP eredményed?

Kép
nóri8
 
 


Üdv mindenkinek, sziaszok !

A topik nagyon tetszik, jó ötlet volt megcsinálni!

1999-ben és 2001-ben szültem a Jánosban a lányaimat, Balog doktornál. Nekem nagyon bejött a hely, és az orvos is. Most szeretnénk egy harmadik babát is, és ismét Balog doktor úrnál szeretnék szülni. Még nem vagyok terhes, de szeretnék egy alapos kivizsgálást kérni tőle, hogy minden oké-e stb. Tudtok a szülészeten egy jó telefonszámot adni nekem?

Köszi szépen!
ibi
 
 


Szia Ibi!

Mi is a Balog doktornál fogunk szülni! Szerintem is nagyon jó orvos Kép, meg azóta még a kórház is felszereltebb meg szebb, mint 5-6 éve. Nekem van egy telefonszámom a kórházhoz, ami az ő névjegykártyáján van, ezt tudom neked megadni. 458-4592, ezen biztos eléred. Bár én általában mobilon szoktam hívni.

És egyébként neked milyen volt a szülésed? Sokáig tartott, mikor mentetek be, hány órakor szültél, egyágyasban, utána milyen szobába kerültél, vágtak, szakadtál, egyébként minden rendben volt stb?
Örülnénk,ha leírdád a tapasztalataidat! És üdv közöttünk Kép Kép Kép!

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!

Köszi, keresem!

Tehát: Sári lányomat augusztusban, szültem , dög melegben. Pontos időpontom nem volt, hogy mikor szülök, mivel a terhességemet nagyon korán észletük, és mentem is rögtön vizsgálatra. Akkor hüvelyi UH volt és még annyira picike volt, hogy nem látszott. Lehet, hogy méhen kívüli? Mivel két teszt is (egy otthon, egy nála) pozitív volt. Full para volt, de aztán persze pár nap múlva meg lett, néhány újabb vizsgálatra. Így a doki félt, hogy túlhordom, elindította a szülést, ami elég hosszú lett, 11 óra. Végig ott volt az orvosom, és tök rendes volt. Keveset beszélt, de jó humora van, nagyon. A szülésznő annyira édes volt, végig segített. Az oxitocin nevezetű cucctól nagyon erős fájásaim voltak, de kibírtam. A kiscsajom ahogy megszületett kinyitotta a szemét és az apjára pislogott, hihetetlen értelmesen. Balog rögtön mondta, hogy még maradhatott volna, nem késtünk, nem volt túlhordás. Ezt éreztem is, mert nagyon nehezen tágultam. Reggel hétkor volt burokrepesztés és 17.27-re lett meg a lányom. Volt vágás, akkor nem éreztem, de utána hajaj. Belül is szakadt, 1 órán át varrt nagyon precízen, nagyon kedves volt (bár szerintem kicsit zárkózozz tipus) 7-8 napig fájt a gátsebem, majd hipp-hopp vége. Itt megfogadtam, hogy többet ilyen nekem nem lesz...
A kórház akkor még lepukkant volt, nem volt gyógyszer sem. 3 ágyas szobában voltam a WC-vel szemben. Nekem jó volt, szuper volt a csapat a szobában, sokat segítettünk egymásnak.
Luca lányomnál a kórház már részben felújítva, a szobám ua. ua. az ágy csak saját fürdővel és hihetetlen jó fej szobatársakkal (azóta is barátnők vagyunk az egyik lánnyal!) A szülésznők megint kedvesek voltak, a dokim jó formában, pedig aznap front volt így 9 vagy 10-en szültünk zsínórban. Mondjuk az nekem nem volt jó, hogy mellettem is vajúdnak...A szüléshez közeli napokon mentem gyakran, és egyik nap délben mondta a Dr úr, hogy : Na, mikor akar szülni? Mondom nem akarom, hogy indítsák! Azt, mondta, dehogy kell, két ujjnyira tág a méhszáj.Legkésőbb holnap délre meg lesz a gyerek . 11.50-kor megszületett a második szépségkirálynőm! Könnyebben ment, bár nehezen tágultam ismét. Reggel hétkor keztem megint, de előző este 10kor bementünk, mert kijött a nyákdugó . Anyukám és a férjem megőrültek, hogy miért vagyok ilyen nyugodt, így bementünk. Ahogy megszültem, az első kérdéseim között volt, hogy van-e gátmetszés? Nincs itt semmi, volt a válasz. Annyira jó volt, már pár óra múlva zuhanyoztam és "szaladgáltam". Icipici repedés volt belül az első szülés miatt.
Hát "röviden" ez a sztorim.
Még mindeig sokat kell várni a doktor úrra? Szerinted lehet hozzá este is menni, mikor ügyel?

Ibi
ibi
 
 


Sziasztok!

Én két fiucskát szültem a János kórházban Bárány doktornál. Mindkettőt császárral szültem, nem volt vészes, de jobban örültem volna, ha "simán" szülhetek.
Nagyon irigyelek mindenkit, aki mostanság fog szülni. A legcsodálatosabb dolog a világon.
lola30
 
 


Szia Ibi!

Gratulálok a két szép lányotokhoz!
Az azért nem semmi, hogy a doki 11 órán keresztül végig veled volt! Gondolom azér néha kiszaladgált, meg nem hétvégén szültél. Egyébként a burokrepesztés az miből áll?
Jó sokat szenvedtél az elsőnél. De az baj, hogyha túlhordja valaki? A két hét azt mondják még belefér. A doki tényleg nem egy beszédes ember, de nagyon rendes meg kedves is még mindig. Tök jó fej! A jó humor arra vonatkozott, hogy a szülés alatt poénkodott?
Lucánál is bent volt már reggel 7-től nálad délig? Én azt hittem, hogy már csak akkor szólnak neki, ha már 1-2 órán belül megvan a baba. Bár reggel amúgyis ott van a kórházban, gondolom ez inkább az éjszakákra vagy a hétvégékre vonatkozhat, mert akkor tényleg egy kicsit macerásabb ugrasztani.

Ha jól tudom, ő egyáltalán nincs ügyeletben. Mégiscsak ő a szülészeten a vezető főorvos. Csak a normál munkaidőben van ott szerintem. Meg kedd, csütörtök 16-19-ig rendel otthon a rendelőjében. Te hova jártál a vizsgálatokra egyébként? A kórházba? És merre laktok? Mi az Örsön, úgyhogy nekem a magánrendelő tök közel van, bár a kórház sem vészes.
Azt nem értettem, hogy mennyit kell rá várni. Ha felhívod, akkor mikorra ad időpontot, vagy ha odamész, akkor mennyi idő mire bejutsz hozzá? Szerintem egyik sem vészes!

Bár lehet, hogy azóta már beszéltél is vele! Mit mondott, mikor kell menned? Én ha minden igaz, kedden megyek hozzá a magánba. Már alig várom, remélem látni fogom a babát. Most kezdtem egyébként a 18. hetet. Még nem tudjuk, hogy fiú lesz vagy lány. Hátha most megmutatja magát!
Ha még nem hívtad, nyugodtan hívd munkaidőben! De ha kell a mobilja, megadom azt is. Bár szerintem még mindig ugyanaz, mert én 6 éve voltam nála először, és akkor is ez volt.

Köszi, hogy ilyen részletesen írtad le a történetedet, tök jó volt olvasni!

Vigyázzatok magatokra!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Lola!

A Bárány dokit nem ismerem, de azért szívesen olvasnánk a Te történetedről is. Mikor szültél egyébként? Nem akartok harmadik babát?
Miért kellett császározni? Nem fordultak meg időben?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Nóri, Zsuzsi!

Köszi, amit írtatok!
Hétvégén lehet, hogy felhívom a dokit, vagy írok neki egy e-mailt (azzal kevésbé zavarom meg a hétvégéjét), hogy akkor most jó-e ha kedden megyek hozzá. Bár biztosan tudja, hogy mikor mit kell csinálni! Kép Tényleg nagyon jó doki Kép!

AFP eredményemre is rákérdezek majd tőle. Lehet, hogy elhozza a magánba, ha meg nem, akkor meg majd betelefonálok a kórházba, és legfeljebb bemegyek érte. Majd kiderül. A lényeg, hogy a genetikára meglegyen.

Sziasztok, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Megint én!
Hogy tudjátok, hogy az AFP-nél mennyi a normális érték?
AFP: 20-100
MOM: 0,7-2,5.
Ezek az értékek jók?

Köszi mindenkinek!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!

A nagyobbik fiamat 2001. januárjában szültem. Azt mondták nagyon nagy a buksija, úgyhogy biztosan nem férne ki. 4100 g, 55 cm volt és 37 cm-es volt a fejecskéje. A műtét egész tűrhető volt, nagyobb volt a boldogság és a várakozás, úgyhogy nem volt "időm" mással foglalkozni. A második fiamat 2003. novemberében szültem. Azt ígérte a doki, hogy ha nem lesz olyan nagy mint az első, akkor megpróbálhatom rendesen. Végül is nem volt olyan nagy - 3650 g 54 cm feje 34 cm - mégis ahogy megkezdődtek a fájások, rögtön a műtőbe vittek. Azt mondta a műtét alatt a doki, hogy nagyon gyenge a méhfalam, ezért döntött úgy hogy megcsászároz. Ennél a műtétnél jobban észnél voltam, így még félni is volt időm.
A lábadozás mindkét esetben nagyon gyors volt szerencsére, a tejem is nagyon hamar megindult.
Harmadikat nem tervezek, örülök ha ezen a kettőn túl leszek. Kép))
lola30
 
 


Sziasztok!

Nekem az első fiamnál AFP 34,2 és 0,8 MOM, a másodiknál AFP 35,6 és 102 MOM.
lola30
 
 


Bocsánat!

A második fiamnál AFP 35,6 és 1,2 MOM.
Kicsit elírtam az előbb! :-)
lola30
 
 


Sziasztok kismamák!

Nem sikerült elolvasnom az összes hozzászólást,de megakadt a szemem Serfőző doki nevén. Én is nála szültem júliusban császárral. Kisfiam lábtarós volt és óriási. 4,5 kg és 61 cm. Maximálisan megbíztam a dokimban és nem csalódtam benne. Profi szakember és nagyon jó pszichológus is. Nagyon jó kezekben vagytok! Kép Nálam az AFP magas volt, MOM: 2,2, emiatt el is küldött genetikai UH-ra, de minden rendben volt. Valószinűleg az volt a gond, hogy már akkor nagyobb volt a pocaklakóm az átlagnál. Most 4,5 hónaposan 7,5 kg és 69 cm. És született július negyedikén.
Üdv,
Mindenkinek és élvezzétek ki a terhesség minden percét Kép
porcsoka
 
 


Lola!

Egy császár meddig tart kb? Azt nem is ott csinálják, ahol a szülőszoba van az első emeleten? Olyankor csak a dokid van bent, vagy szülésznő, segítők stb? A férjed ilyenkor nem lehet ott?

A kisebbik fiadnak Boldog Szülinapot kívánok! Kép Kép Kép

Melyik az a Bárány doki? Idős ősz hajú?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Porcsoka!

Köszi a hozzászólást!
Te jó ég, hogy mekkora babát szültél! Kép

Egyébként Nóri fog a Serfőző dokinál szülni április legvégén. Biztos lesz majd hozzád pár kérdése. Jó babázást nektek!!!

Egyébként a 2,2 MOM-hoz mekkora volt az AFP értéked? Azt a genetikia uh-t is a Jánosban csinálták vagy el kell menni valahová?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Üdv minden pocakosodó Kismaminak, Pocaklakónak, Anyukának és cseperedő Csöppségnek!

Nem tűntünk el Balázzsal, csak anyukaként már nem mindig olyan egyszerű leülni a gép elé. Az elején még csak-csak sikerült, de mostmár inkább csak este, amikor Bala már alszik. Napközben már kiköveteli, hogy ha leülök a géphez, akkor neki is az ölemben kell lennie, s ezerrel ütlegeli a billentyűzetet (pedig még csak fél éves. Nem hiába, Apuci informatikus), így meg nem egyszerű levelet írni. Ennek ellenére olvasgatlak titeket, s nosztalgiázok Kép Már előre ábrándozok, hogy milyen jó lesz újra, ha úton lesz a kis tesó, ugyan terveink szerint ez azért még odébb van.

Emlékszem mi is izgatottan vártunk minden Uh-t, s hajtottuk az időt, hoyg újra lássuk Babócát. Így viszzagondolva ezért is telt el olyan gyorsan a pocakosodás időszaka.
A pocakméret miatt ne aggódjatok. Én is izgultam miatta, s az elején sopánkodtam, s mindig kicsinek éreztem, aztán egyszer csak úgy beindulta gömbölyödés, hogy a végére mindenki (a dokik is a kórházban, akik nem ismertek) ikreket néztek ki belőlem. Pedig Babó egyedül növesztett ekkora férőhelyet magának.
Kép
Így utólag bánom, hogy ekkorák lettünk, mert szanaszét repedt a hasam, s még most is igen csúnya (legalább is én annak látom), pedig kentem krémmel, olajjal. Úgy látszik ez tényleg alkat kérdése. Amikor kiemelték Balázst a pocakomból, s összeesett a hasam, az aneszteziológus aranyosan megjegyezte, hogy "Milyen szép kelkáposzta lett a hasából kedves anyuka!"
A műtétnél egyébként rengetegen vannak bent. Én nem győztem csodálkozni, hogy hajnali 3:40-kor honnan csődült össze ennyi ember körém a műtőben (akikre konkrétan emlékszem: saját doki, ügyeletes doki, két szülésznő, beteghordó, két anesztes, gyermekorvos, két asszisztens). Egy valaki viszont nagyon hiányzott: APA. Ugyanis a császárra az apucikat nem engedik be. Kint csücsült a folyosón, s fülelt, hogy mikor sír fel a pici fia, s türelmetlenül várta, hogy nyíljon az ajtó, s kézbe vehesse Balázst.
A műtő a másodikon van. A szülőszobából kerekes betegágyon, lifttel vittek fel a műtőbe. Az, hogy hogyan kerültem át a szülőágyról a kerekes beteghordozó ágyra, passz. Ennél a résznél filmszakadásom volt. Kép
Annak ellenére, hogy a szülés után lelkiismeret furdalásom volt, hogy nem sikerült természetes úton szülnünk, mára minden megszépült, s a legfontosabb, hogy egy tündéri, egészséges Mazsola szuszog most odaát az ágyikójában, s rengeteg örömet jelent immáron fél éve.
Csodálatos dolog napról napra látni, ahogy okosodik, s felfedezi a világot, illetve teszteli magát, hogy miket tud már. Olyan tündéri Kép Kép Kép
Eddig mi is csak anyatejcsit kaptunk, s most egy hete ismerkedünk az almalével. Az elején még tetszett Balázsnak, most viszont két napja fintorog rá, s köszöni szépen, de Õ marad inkább a cicinél.
Fogacskánk még nincs, bár napi egy liter nyál távozik belőlünk. Kép
Forgolódunk oda vissza, s már élvezzük a hasonlevést is, pedig eddig üvöltött, ha hasra tettük.

Mircike!
De jó hallani felőletek! Mi is orrszívóztunk, mert eltarolt egy vírus minket Kép Hát Balázs is utálta a procedúrát.
Usziba mi is szeretnénk menni, de ponta a hideg miatt óckodok tőle. Csak a gond ott van, hogy tavaszra már nagyok leszünk az elkezdéshez. Úgyhogy passz.
Tudsz feltenni képeket a Manókátokról? Olyan kiváncsi lennék rátok!

Pepa, Szmercsa, Adler75, Bog75, Vara70 mi van veletek! Remélem minden rendben mindenkinél, s tőletek is várom a képeket!

Íme egy pár kép Baláról:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép


Vigyázzatok magatokra és a Picikre!!!

Üdv: Timi&Bala

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok Lányok,

Porcsoka, örülök, hogy írtál a Serfőző doktorról, meg hogy jókat írtál, mert valahogy mostanában kezdtem elbizonytalanodni vele kapcsolatban. Nekem több barátnőm, tesvérem stb. szült nála és mindenki odavolt érte. Persze én is nagyon szeretem, de van bennem egy kis félelem, hogy mi van ha vmi bajt nem vesz észre. Neked is ilyen kevés ultrahangod volt? (Csak, hogy ne kelljen visszaolvasnod: nekem a 12. héten volt, és legközelebb a 19.-en lesz, tehát 7 hétig semmi, és utána meg majd csak a harmincvalahanyadikon.) A barátnőm aki négy éve szült nála úgy emlékszik, hogy neki mindig volt uh.
Igen tudom, hogy pont tegnap nyugtattam Julcsit, hogy ne aggódjon, de azért néha elbizonytalanodom én is. Elvégre terhes vagyok Kép.

Az, hogy "lábtarós" azt elírtad? lábtartós? vagy mit akartál írni? És az mit jelent? Befeszíti a kis lábait oldalra? Kép Bocs, ha vmi egyértelmű dolgot nem értenék, de én pl. azt se tudom, hogy az milyen amikor "kijön a nyákdugó". Kép(Elfolyik a víz?)

Amikor látta, hogy nagy a baba, rögtön császározott, vagy hagyott szenvedni,mert akkor erősödik a kapcsolat a baba és a mama között? (A barátnőm császárral szült, de előtte vajúdott ezért egy fél napot.)

Arról beszéltetek, hogy miért lett ilyen nagy a baba? Nem lehet, hogy a sok vitamintól? Szedtél végig Elevitet, MagneB6-ot? Vagy öröklött dolog is lehet az ilyesmi?

Na jó egyelőre nem jut eszembe más...KépJa és persze gratulálok én is a Babádhoz! (Jó neked, hogy már kinnt van Kép )

Timtom neked is gratulálok Balához, nagyon édes! Kép

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok Lányok!

Hú nagyon édi a kis Balázs! Nem semmi nagy volt a pocakod? Tényleg miért lett ekkora? Hány kg-ot híztál? Talán az okozta?

Képzeljétek, ma felhívtam a kórházat az afp miatt mert már nem bírtam tovább. ÉS megvolt az eredményem a vérvétel is és a vizelet is rendben vanKép Kép Most azért egy kicsit megnyugodtam, azt is mondták a terhes ambulancián, hogy a papírom fent van a Krisztiánál (ő a Lintner asszisztense), úgyhogy megyek is jövő hét kedden uh-ra meg a Lintnerhez.
Már borzasztóan várom, mert 5 hete nem láttam a babát és remélem azt is meg tudjuk, hogy kisfiú-e vagy kislány? Bár szerintem kisfiú lesz, az a gyanúm!

Julcsi! Jársz jógára? Még mindig olyan jó mint korábban írtad? Kedden ha beszéltem a dokimmal, akkor ezt is megbeszélem vele, hogy javasolja-e a mozgást és akkor végre tudnánk találkozniKép

puszi, judy

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!
Timi!KépTündéri a kicsi BalaKépKépKépKépés mekkoraKép
Annyira jó látni hogy ilyen szépen fejlődnek ezek a kis apróságok.
Mi is nemégen voltunk picik és mamár egy két és féléves nagylegényke néz vissza rám....és tünemény mert már szalad "mindent"mond persze felét nem értem de nem baj...
Olyan jót nosztalgiázok amikor olvaslak benneteket akik még most fognak szülni...és első babaKép
Az első"babám"ma már nyolc éves másodikos okos nagyfiúKép
A középső pedig 5 éves lesz december 13-án...
Már sajnos voltunk betegek is ebben a csúnya időben de hála istennek Krisztián két nap alatt túl volt mindenen stram kis legény :már 15 kiló.
A fogacskák miatt ne aggódjatok mert minden gyermeknél más időpontban bújnak ki ...az én három fiacskám is teljesen más időpontokat produkáltak..bejött a Dentinox ecsetelő és a sok gyógypuszi és ölbenülés...na igy irtuk a leckét a nagyfiúval hogy közben a picur az ölemben "dolgozott".
Az orrszivó-porszivó nálunk nagyon bejött már ott tartunk hogy a három fiú sorban áll és szivom az orrukat Kép de remélem egyszer ki tudják majd rendesen fújni az orrukatKép
plusz a homeos bogyócskák.
A hasam nekem is szörnyen néz ki de jövőre megyek hasplasztikára és akkor újra szép leszKép
sajnos nagyon lóg mert visszafogytam és nagyon megereszkedett a bőr...most 54 kg vagyok.
Nagyon nagy volt a hasam mindhárom gyereknél...
és csúnyán csikos lett ....már a hatodik hónapban mindenki azt kérdezte hogy már megyek szülniKép
A genetikai UH-n már látszottak az "alkatrészek" úgyhogy tudtuk hogy kisfiúk...úgy kb.a 18 hét táján....
Mindenkinek betegségmentes szép napokat kivánok...a pocisok vigyázzanak magukra.

Képeket nézhettek a profilomban található oldalon...igyekszem egy kicsit frissiteni rajta.
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok lányok,

Julcsi,
az AFP: 69,7 volt. A genetikai UH-t nekem a Schöpfméreiben csinálták, (választhattam a Shöfi és az I. Klinika között).

Nóri,
ne bizonytalanodj el Serfőző dokival kapcsolatban. Õ nagyon alapos, nekem az a tapasztalatom, hogy sokkal alaposabb mint sok más doki. Én biztos nem félnék attól, hogy vmit nem vesz észre. Itt van előttem a kiskönyvem, leírom neked, h. mikor voltam UH-n. 7.hét(megállapította, h.tényleg van baba), 13.hét, 20. hét, 27.hét, 32. hét, 39.hét. Hát ennyiszer csinált UH-t. Ezenkivül voltam 1x genetikain, 2x 4D-n. Nekem sokszor az volt az érzésem, h. sokkal több vizsgálaton kell résztvennem mint másnak.
A lábtartós azt jelenti, hogy nem a feneke van beillesztve,hanem a lábait lógatja le. A kisfiam nem hogy nem fordult meg, de annyi fáradtságot sem vett, hogy farfekvéses legyen.
ha bármilyen kérdésed van nyugodtan tedd fel priviben, szívesen válaszolok! (tamastunde@yahoo.com)

Az én hasam is óriási volt,és csak az 5. hónaptól kezdett nőni. Viszont nálam a terhességi csík csak a 38-ik héttől kezdett megjelenni és csak 2 db. van.
Megprobálok majd én is képeket feltenni,mivel viszont túl nagyok eddig nem sikerült.

Kellemes hétvégét minden pocisnak és minden anyukának

Tünde
porcsoka
 
 


Sziasztok!
Én is a Jánosban fogok szülni ,március 17-re vagyok kiírva,de szerintem már márc.elején meglesz a baba.Már van egy nagylányom,ő 4 éves.
Ismeri valaki közűletek Sóvágó dokit?Esetleg szült már nála valaki? Ha igen,kíváncsi lennék milyen tapasztalatai vannak a doktor úrral kapcsolatban.Szülés alatt végig bent van-e stb...
Zsóka
logibori
 
 


Sziasztok!

Judy!
Nem híztam sokat, összesen 12 kilót, s ebből három kiló maradt rajtam a kezdetekhez képest, úgyhogy nem ez volt a nagy hasam alapja. Inkább az, hogy alacsony vagyok, s mivel fiú növekedett bennem, csúcsos, előre növekedő pocakom volt.

Vera!
Hát azt hiszem a későbbiekben nálam is hasplasztika lesz. Csak hát mivel mi még szeretnénk babát, így majd csak után jöhet ez szóba. Azt viszont ne tudom, hogy milyen technikával tudják eltüntetni ezt a sok csíkot. Ekkora területet nem tudnak szerintem kiszabni, s összehúzni, mint amekkora területen nekem csíkos a hasam Kép

Zsóka!
Nekünk Sóvágó a dokibánk. Én nagyon meg voltam vele mindig is elégedve. A terhesség alatt, s a szülésnél is nagyon alapos, rendes, s jó fej volt. Viszonyítási alapom viszont nincs, mivel kezdetektől fogva Õ a nőgyógyászom. A barátnőm is nála szült, csak öt héttel később mint mi. Ezt azért írom, mert mi császárosok lettünk, a barátnőmék meg nem, így mindkét esetről be tudok számolni neked.

Nálunk úgy alakult, hogy két héttel túl hordtam Balát. Már három napot bent töltöttem a nőgyógyászaton, s figyeltek minket, hogy mikor indulunk a szülőszoba felé. Minden nap bemutattak a fődokinak (ilyenkor Õ vizsgál meg), s megkonzultálták az állapotomat. Sóvágó naponta többször fel jött hozzám, hogy hogy érzem magam, s tartotta bennem a lelket, hogy már biztos nincs sok hátra. A fődokis vizsgálatoknál együtt érzően bíztatott, hogy nem lesz túl kellemes, de ezen túl kell lenni. Aztán egy rossz Ctg után úgy döntött az orvosi team, hogy felhelyeznek egy tablettát, ami beindíthatja a szülést. Sóvágó aznap volt ügyeletes, de a tabletta felrakását már az esti ügyeletes dokira bízta, hiszen nem volt biztos, hogy egyáltalán beindul e a szülés. Aztán mégis beindultunk, s vártuk, hogy haladjon a dolog (tágulás, méhnyakrövidülés, fájások sűrűsödése...), de nem haladtunk. Mivel a legtöbb szülés otthon indul be, s mire a kórházba ér az ember, s ott a szülésznők előkészítik a kismamát, a doki is beér a finisre, azaz úgymond az egész szülés alatt (nem vajúdás+szülés)ott van a doki. Ez nálunk nem így alakult. Mivel ott kezdtem vajúdani a kórházban, a szülésznők csak akkor hívták volna fel a Sóvágót, amikor már biztosak, hogy már csak a kemény része van hátra. Addig Õk és az ügyelets doki foglalkoztak velünk. Ez nekem nem okozott problémát, s ezen nem is voltam fennakadva. A vajúdás alatt a legnagyobb támaszt úgy is a párom adta. Ami nehéz volt, azaz az, hogy egyik pillanatról a másikra dőlt el, hogy császárra kell mennünk, mert amikor elment a magzatvíz, az zöld volt, azaz Babó valamiért oxigénhiányos állapotba került, s belekakilt a bagzatvízbe. Ebben a pillanatban azonnal szóltak Sóvágónak, hogy gyorsan jöjjön, mert császár lesz. Mire engem előkészítettek a műtétre, addigra Õ beért. Megvizsgált Õ is, s jóváhagyta, hogy tényleg indokolt a császár. A műtét alatt végig tartotta bennem a lelket, hogy ne legyek elkeseredve, hogy így alakult, a cél, hogy a baba és én is egészséges legyek. Jókat poénkodtunk a műtét alatt, mint mindig. A műtétet követően minden nap meglátogatott minket.
Úgyhogy összegezve a szülésünket nagyon sajnálom, hogy császár lett belőle, s nem természetes úton szültem nála, hiszen annak teljesen más hangulata van. S más az orvos-kismama kapcsolat is ilyen esetben. Ezt a barátnőm szüléséből tudom.
Náluk otthon indult be a szülés. Felhívták Sóvágót, hogy akkor talán Õk elindulnának. Mire beértek Sóvágó is bent volt. Megvizsgálta, s "megsaccolta" mikorra lesz meg a baba. A vajúdás alatt nem volt velük, de folyamatosan érdeklődött felőlük, hogy hol tart a baba. A szülés húzósabb részére pedig már teljes erőbedobással, s határozottsággal toppon volt, s szintén oldotta a feszültséget a jó humorával. Hozzá kell tennem, semmi kifogása nem volt az ellen, hogy a barátnőmnek az nyújtott biztonságot, hogy a férjén kívül az édesanyja és a húga is bent lehessen a szülésnél. A barátnőm elmesélése alapján egy nagyon jó hangulatú, gyors szülése volt, ahol teljes biztonságban érezte magát a Sóvágó magabiztosságától.

Úgyhogy ha összegeznem kéne kettőnk esetét, azt tudom mondani, hogy a vajúdás idején nem volt velünk (de szerintem nem is ez a feladata egy dokinak. Erre ott vannak a szülésznők, s leginkább a párod, vagy akit fontosnak tartasz, hogy veled legyenek a nehéz pillanatokban.), de a szülésnél toppon van, s tudja mit miért csinál, s jól tudja oldani az emberben felhalmozódott feszültséget. Biztos, hogy a következő babát is nála szeretném szülni, csak remélem, hogy nem leszünk ismét császárosak.

Nem tudom, hogy levelemmel megnyugtattalak e, én csak a saját tapasztalataimat írtam le.

Üdv mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Julcsi!

A császárt a második emelent a nagyműtőben csinálják. Kb. 1 óra hosszat tart.
Pl. a nagyobbik fiamnál:
17.30-kor betoltak a műtőbe, gyorsan hátba szúrtak, 17.45-kor kiemelték Marcell fiamat, elkezdtek varrni, kb. 18.30-kor toltak ki a műtőből át az ún. megfigyelőbe ami szintén a másodikon van. Itt kb. 1 napot kell eltölteni.
A műtéten bent volt a saját dokim (dr. Bárány), egy másik orvos (dr. Molnár - mindkétszer ő volt), a gyerekorvos, az altatóorvos, az altatóorvos asszisztense, és a szülésznő, de a baba kiemelése után ő már viszi is az elsőre a gyerkőcőt.
Azt mondták, hogy a férjem nem lehet bent a műtőben, de talán ez már azóta változott. Más kórházban már annak idején is beengedtek Apukákat. Az elsőnél a szülőszobán végig velem volt amig az altatóorvosra vártunk, a másodiknál sajnos egyaltalán nem volt mellettem.
Én egyik gyerekkel sem szenvedtem, mert a dokim nagyon hamar bejött a kórházba, és már vittek is a műtőbe (előszőr 1 órát vártam, másodszor felet).

Köszönöm a köszöntést! Szerencsére remekül van, két éves létére 17 kg. Már lehagyta a bátyját!
A pocakban kisebb volt, és mikor a dokim látta rajtam, hogy kicsit szomorú vagyok, amiért nem olyan nagy mint az első, akkor azzal nyugtatott, hogy majd ha kijön megnő. Hááát! Azt hiszem igaza lett! Kép
lola30
 
 


Szia Timi!

Örülök, hogy Te is megint itt vagy közöttünk! Kép Kép Kép

De édes Balázskátok van Kép, tök cuki a képeken. És már milyen nagy!
Arra már nem is emlékeztem (bocsi!), hogy neked is császár volt. Még jó, hogy írtad, hogy kik vannak bent a műtét alatt. Én azt hittem a dokin meg a szülésznőn kívül max még egy ember. Na de ennyi! Egy egész focicsapat!
Hát nem semmi volt a hasad!!! Tényleg olyan, mintha ikreket vártál volna. Kép

Már nekem is azért látszik, de még alapvetően picike. A nadrágjaim viszont már annyira szorítanak, hogy már csak 1 volt, ami még rám jött. Tegnap elmentünk és egy varrónőnél Rákosakárhol vettünk 3 kismaminadrágot 3 felsővel. Tök szépek és feleannyiért volt, mint ahova szállítják boltokba. Szóval megérte odabuszozni. Kép

Örülök, hogy azért nagyjából minden rendben! Írj azért sűrűbben, ha tudsz!

Vera!
Neked már 3 fiad van? Tök jó! Kép
Te egyébként kinél szültél? A hasplasztikát is a Jánosban fogják csinálni?

Sziasztok! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Vera!

Nagyon érdekelne a hasplasztika. Írnál róla? (Pénzes vagy TB, mitől függ, ki csinálja és hol, stb.)
82 kg-ról sikerült fél év alatt 52 kg-ra fogynom. Nem kell taglalnom hogy két gyerek után hogy néz ki a hasam. Nagyon foglalkoztat engem is a hasplasztika.
Köszönöm!
lola30
 
 


Sziasztok!

Vera, Timi! Tényleg más nem segíthet a has ill. bőr eltüntetésén, mint a hasplasztika? Vagy ez 2-3 gyermek után lesz ennyire kényelmetlen?

Ha az ember vár kb. 2 évet az első után és megpróbál regenerálódni, akkor is ott marad a kinyúlt bőr a második gyerek után?

Nem túl komoly műtéti beavatkozás ez?

Olyan jó, hogy így leírjátok a szülési sztorikat, legalább egy kicsit fel lehet készülni rá, hogy ilyen esetek is előfordulnak. De ahogy látom, szinte ahány szülés annyi féle, nincs két egyforma.
Én nem tudom hogy fogok szülni, ha lehet szeretnék természetes úton. Bár ma egy kicsit kiakasztottak az egyik kismama boltban, az 5. hónapban vagyok és azt mondta az eladó, hogy elég nagy a hasam. Csak azt nem tudom, hogy mihez képest? Miért mekkorának kell lennie az 5. hónapban? Van erre valami mutatószám? Eddig kb. 2 kg-ot híztam az szerintetek sok, vagy kevés, esetleg normális?

Lányok van köztetek szemüveges? Nekem van szemüvegem és azt hallottam, hogy bizonyos dioptria felett nem lehet természetes úton szülni. Az egyik szemem 3.75, a másik 4.00. Ezzel még lehet, vagy már nem?

KépKép
judy1
 
 


Sziasztok!
Talán most sikerül képet feltenni!KépKép
Úgy néz ki hogy sikerült! Õ az én 4,5 hónapos szememfénye, Norbi!
porcsoka
 
 


SZIASZTOK!
Én is a Jánosban Sóvágónál fogok szülni áprilisban.Ha tud valaki bármi infót róla,megköszönném.
Köszike,és jó BABA várást mindenkinek.Kép
töki79
 
 


Sziasztok!

A császárral kapcsolatban annyit, hogy a szülésfelkészítőn mondta az előadást tartó szülésznő, hogy az apuka nem mehet be. Viszont ő az első, aki a kezébe veheti a kicsit.
Volt egy érdekes kérdés is, egy anyuka tette fel, hogy a 12 éves lánya bent lehet-e szülés közben. Hát nem javasolták. Nekem eszembe nem jutna, hogy bevigyem a gyerekemet. Nem kellene látnia a "szenvedést".

Lintner szerintem "normális" időközönként küld UH-ra. Voltam a 6. héten, amikor megállapították a terhességet, utána a rá következő héten, majd a 12. héten, a 18. héten és a 28. héten. Bár ő így is azt mondta, hogy más országban elég a 3 UH. Szeretem tudni, hogy hogy van odabent a kicsi.

Bala és Norbi is tündéri a képeken!

Lányok, Ti fogtok szülésznőt fogadni?
rio
 
 


Sziasztok!

Judy: Én szemüveges (kontaktlencsés) vagyok, 4 és 5 dioptria. A harmincadik hét körül el kellett mennem szemészhez, aki megnézte a szemfeneket, ha ép a szaruhártya, szülhetsz rendesen. Nekem az volt, úgyhogy nem volt akadálya. Én is sokat olvastam erről akkoriban, de csak jóval magasabb dioptriánál van gond. Engem a szemész is tökre megnyugtatott.
A hasméret alkat kérdése, nekem a félideig nem látszott, majd hirtelen nőni kezdett, nem is lett iszonyú nagy és mégis 4150 grammos lett a kisfiam. Aztán van akinek tök nagy a hasa és nem lesz óriási a baba. Szóval ne törődj azzal, hogy mit mondanak a boltban...
Julcsi: A túlhordástól eléggé paráznak a dokik, pedig mindenki tudja, hogy +-2 hét tök normális. Én két héttel hordtam túl, ami nem is volt túlhordás, mert a baba, magzatvíz semmi ilyet nem mutatott. Mégis ment a para, hogy be kéne indítani. Szerencse a dokim kiállt amellett, hogy megvárjuk, míg magától beindul. És be is indult! Most a másodiknál, már eleve mondta hogy lehet, hogy megint lesz ez a plusz két hét...
Sóvágó dokiról: Nekem nem volt túl jó benyomásom róla. Az utolsó időben már hétvégén is be kellett mennem ctg-re. Szombat este volt, ő volt az ügyeletes doki. Elkezdett stresszelni, hogy már meg kéne szülni... Majd azt mondta, hogy rossz a ctg-m és maradjak bent a kórházba. Mikor haza akartam menni (10 percre lakunk a kórháztól) felelőtlennek tartott, ártok a babának, stb. Hát mondhatom, tök jó idegállapotba kerültem. Végül bent aludtam, végigsírtam az éjszakát, majd reggel fölhívtam a dokimat, aki vasárnap reggel berohant. Megnézte a ctg-met és azt mondta, minden rendben, nyugodtan menjek haza. Ezekután hétfőn hajnalban, otthon szépen beindultak a fájások... reggel kórház, és negyed kettőkor már a karomban a csöppség.
Én nem tudok többet a Sóvágó dokiról, és biztos a saját betegeivel tök rendes. Velem is jópofizott eleinte, csak mikor véleményem volt a dolgokról, akkor rágott be. És szerencsére nem lett igaza. Magától beindult, természetesen született, az amúgy jó nagy baba...
Mindenkinek jó babavárást + babázást + gyereknevelést
Sziasztok, Kinga
tkinga
 
 


Sziasztok!Kép
JulcsiKépa fiúkKépde ma KépKépKépnagyon rosszak voltak ma délelőtt KépKépKéppedig nem érzem valami jól magam mert légcsőgyulladásom van és szenvedek rendesen ...és a kis komiszok kiboritottak....
Akinél én szültem Dr.Héder János volt sajnos ami után a Krisztiánt megszültem utána meghalt.
Azóta Dr.Pálmai Bálint az orvosom...nagyon rendiKép
A hasplasztikát a Szent Imre Kórházban fogják csinálni.És TB-s műtét annak aki szültKép
LolaKép
JudyKép
Sajnos három gyermek után már más nem segithet csak a hasplasztika mert olyan szinten ki van nyúlva a bőr és persze a hasizmok is szét vannak csúszva igy a korrekciós műtét mindenképpen muszáj megcsináltatni...márcsak azért is mert az orvos szerint a köldöknél levő szétcsúszás miatt sérv is kialakulhat...nem akarlak benneteket rémisztgetni méd az első szülés után két hónappal olyan voltam mint előtte de a másik két baba után már nem ...vagyis súlyra igen de a hasam nem ment vissza KépKépKép
Konkrétumokról a műtéttel kapcsolatban e mailben szivesen irok
Személyes tapasztalatom hogy egy ismerősöm megcsináltatta két gyermek után és gyönyörű a pocija...KépKépKép
Mindenkinek szép napotKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok lányok!

A has miatt ne aggódjatok, van aki megússza. Pl. én Kép 66 kg-ról indultam, 81 kg-mal szültem, most 69-70 kg vagyok.
Ellenben nekem a melleim lettek csíkosak! Nem voltak óriásiak szülés előtt, viszont jól megnőttek, és nem bírta a tempót a bőröm. Mint a napocska, úgy néz ki Kép

Timtom! Fú, mekkora pocid volt! Majd teszek fel én is képeket, de kicsinyíteni kell.

Babák nagyon édik!!!

Üdv. M.
mircike
 
 


Rio,

Te mikor is szülsz a Lintnernél? Megkérdezhetem, te készülsz adni neki pénzt a szülésért? Mikor és mennyit tervezel?

Én ma beszéltem vele, mert de. tök rosszul lettem, és nem tudtam, hogy bemenjek-e e kórházba vagy sem. Valószínűleg rámmelegedett a kapát a DM-ben, mert majdnem elájultam, de végül 1 óra múlva már jobban lettem, úgyhogy ma mégsem mentem be, ha holnap szarul leszek akkor bemegyek holnap az ügyeletre, de remélem nem lesz semmi gáz. Amúgy meg jövő héten kell mennem hozzá ultrahangra. Ami jó, hogy az afp-m eredménye rendben van. REmélem, hogy ez a mai szédülés/ájulásos rosszullét nem jön megint és nem okozott semmit a babának. Neked volt már ilyen?

Vera, köszi az infókat, remélem nekem nem kell hasplasztikáztatni, mert nem szeretem a műtéteket.

Kinga, nekem is majd mennem kell szemészetre, hát kiváncsi vagyok mit mond az orvos, de remélem mehet, majd a természetes szülés.

Rio, hogy megy ez a szülésznő fogadás? Mikor kell fogadni?

Lányok, Ti akik már szültetek a JÁnosban, mit és mikor adtatok a csecsemősöknek és a növéreknek? Inkább pénzt, vagy valami ajándékot szoktak nekik adni? Hogy megy ez?

Köszi, judy

KépKép
judy1
 
 


Judy!

Megmondom őszintén, hogy még nem döntöttük el a párommal, hogy mennyit adjunk a Lintnernek. Az a szokás járja, hogy ha nem mondanak fix árat, akkor annyit adnak, amennyi a magánrendelőben egy vizit, szorozva tízzel. Szóval 50.000. De nem tudom, hogy lesz-e ennyi pénzünk, plusz ugye ott lesz még a szülésznő is, akinek adni "kell" és a kétágyas IKEA-s szoba, ami 4500/nap. Szóval nem olcsó mulatság. Majd meglátjuk, hogy mennyire futja. Kép
Szerencsére Lintner nem egy pénzsóvár valaki.

A szülésfelkészítőn megkérdeztem az előadást tartó gyesen lévő szülésznőt, hogy érdemes-e szülésznőt fogadni. Azt mondta, hogy annyival másabb csak, hogy akkor ő végzi a CTG-t is. Valami Annamarit emlegetett, aki vállal ilyet. Amúgy mindegyikük szeret a Lintner mellett dolgozni. Időpontot nem tudok mondani, hogy mikortól ajánlatos, gondolom, úgy a 32. hét után valamikor.

Nekem nem volt ilyen rosszullétem, de mostanában erős szívdobogás szokott jelentkezni, ha túl sokat mászkálok. Meg az orrom is vérzik, na nem úgy, hogy ömlik belőle, de ha fújom, akkor véres a zsepi.

A szemem miatt nekem is kellett mennem szemészhez, elég erős a dioptriám, de Lintner azt mondta, hogy 14-ig lehet simán szülni.

Azt én is szerettem volna már kérdezni, hogy a csecsemősöknek is szoktak pénzt adni?

Volt ma valaki bababörzén?

Jó babázást és babavárást!
rio
 
 


Sziasztok!Kép
Mi a hazamenetelkor adtunk a csecsemősöknek és a nővéreknek egy nagy ajándékkosarat... a szülésznőm akit választottam neki akkor tizezret adtam mert nagyon megvoltam vele elégedveKép
JudyKép én sem szeretem a műtéteket KépKépKépde sajna csak jönnek Képmájusban laparoszkópos epeműtét és még hátra van a hasfali rekonstrukció
Bababörzére már nem járok mert annyian vannak hogy simán el lehet ájulni a tömegbenKépplusz a gyerkőcök sem birják sokáig a gyűrődéstKépfőleg három
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Én - mivel császároztak - nem nagyon kerültem kapcsolatba szülésznővel. Nem is sokat hagytak "szenvedni" és a műtőben is ahogy kiemelték a babát, már el is rohant. Még a nevükre sem emlékszem. Én a dokimnak pénzt adtam, de mi igy is voltunk megállapodva.

Vera!
Mindenképpen érdekelne a dolog.
sari02@fibermail.hu
Köszönöm!

Én voltam tegnap Börzén. Rém sokan voltak, de azért egy-két dologra szert tudtam tenni.

Mindenkinek szép napot!
Már csak két hét és jön a Télapó! Kép
lola30
 
 


Sziasztok!Kép
LolaKép
Mail mentKép
Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Balázs dicséretét! Tényleg tündér baba KépKépKép

Vera!
A haskorrekció engem is érdekelne, bár még későbbre tervezem majd.
Előre is köszi! (honfit@axelero.hu)

Lola!
Hogy sikerült ennyit fogynod?

Judy!
Én is 4.0-es diopriával vagyok megáldva Kép
Ennek ellenére a szemész úgy állt a dologhoz, hogy megnézte, elmondta, hogy minden rendben, szülhetek rendesen, semmi akadálya, de ha császárral szeretnék szülni, akkor Õ ír egy szép orvosi véleményt, hogy nem javasolja a szemem miatt a természetes úton történő szülést. Erre mosolyogtam egyet, s megköszöntem, hogy felajánlotta ezt a lehetőséget, de én mindenképpen rendesen szertnék szülni. Az már a sors fintora, hogy mégis csaszis lettem Kép

Pénz:
A környezetem 50000-100000 terjedő összeget adott a dokijának mostanság. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy a császárnál többet szoktak adni, hiszen az egy műtét. Mi a pénzt + egy képet Baláról egy szép idézettel + egy üveg bort,a hat hetes kontroll idején adtuk oda. Mivel fogadott szülésznőnk nem volt, nekik csokit, s egy képet vittünk Baláról + idézet. Ezen kívül egy-egy bort vittünk az ügyeletes dokinak (nagyon rendes volt végig) és a beteghordónak (vele nagyon jóban voltam, míg bent feküdtem a nőgyógyászaton a túlhordásom ideje alatt). A csecsemősöknek és a nőgyógyászaton a nővéreknek közösen adtam csokit, amit el tudtak osztani a műszak alatt. Sokat filóztunk ezen az egészen, hogy hogyan csináljuk, kinek mit és mennyit adjunk. Hát végül is így tettük. Ez olyan nehéz dolog, s valahol cikis is az egész.

Porcsoka!
Tündéri Norbid! S mekkora már! Hány kiló és hány centi? 4,5 hónapos, de nagyobbnak tűnik nekem Balánál. Aztán lehet, hogy csak a fénykép csalóka Kép

Rio!
A császárnál tényleg az Apuci, aki elsőként kézbe kapja a Picúrt. A párom a mai napig erre a legbüszkébb, s egy örök emlék neki, amikor a műtőből kihoztak egy lepedőbe csavart csomagot, s a szülésznő nem találta a lepedőben a gyereket. Aztán csak meglett, s megkapta Apuci, hogy összeismerkedjenk, immáron idekint is. Olyan szeretettel, s jó érzéssel tudja ezt a mai napi mesélni, de azt hiszem Bala 20. szülinapján is ugyanilyen érzésekkel fogja majd mesélni az első találkozást.
A 12 éves tesó bentléte engem is megdöbbentett. Én sem pártolom a dolgot, de hát nem vagyunk egyformák.

Üdv mindenkinek és vigyázzatok magatokra!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok Lányok!

Zsuzsi, sajna nem tudok menni ma tornára, mert igaz, hogy hoztam cuccot, de a bérletem otthon felejtettem. Kép
Pedig még korábban be is jöttem, hogy el tudjak menni fél 5-kor. Na mindegy.

De szerdán megyek mindenképpen, meg azt számolgattam, hogy lehet, hogy pénteken is. Sőt lehet, hogy nekem inkább a péntek jobb lenne, mint a hétfő. Neked nem jó a péntek? Vagy olyankor már mennél haza?
Szerdán jössz?
Amúgy jól vagy?

Tünde, köszönöm a levelet, biztos írok még. Hát igen, Norbi gyönyörű!!!! Kép Én már annyira türelmetlen vagyok, alig várom, hogy nekem is legyen ilyen szép kisfiam/kislányom akivel büszkélkedhetek. Kép

Szép napot Mindenkinek és vigyázzatok el ne csússzatok!
Puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Hello Csajszik!

Köszönöm az "adományokkal" kapcsolatos információkat. Tényleg nem olcsó ez a dolog, dehát talán ez az, ami minden pénzt megér!

Most éppen várom itthon a védőnőt, eredetileg 9-re volt megbeszélve. Nem tudom hol van már? Ha megvan a baba, milyen gyakran szokott jönni a védőnő, és mit csinál olyankor? Hány hónapos koráig fog kijárni a babához?

Vigyázzatok magatokra, judy

KépKép
judy1
 
 


Szia Judy, nem tudom meddig jár a védőnő, meg milyen gyakran (szerintem ez védőnő-függő dolog), de nálunk az unokaöcsémhez még most szeptemberben is betoppant (bejelentés nélkül), pedig ő már 7 éves! (Az iskolakezdés miatt jött, de hogy mit nézett azt nem tudom, talán, hogy elég jó-e az iskolatáskája? Kép )

Üdv, Nóri

Kép
nóri8
 
 


Nóri, én pénteken nem tudok menni Kép , mert elég sokszor elutazunk hétvégére. Mindkettőnk szülei vidéken laknak. Ha van kedved mégis ma jönni, akkor gyere nyugodtan, nekem itt a bérletem, és adok egyet kölcsön. Én is otthon hagytam szerdán, úgyhogy most adom vissza annak a csajszinak, akitől kaptam. Szóval ne aggódj, tudok adni. Szerdán nem tudom, tudok e menni, mert megyek délben uh-ra.

Lányok, én már tegnap sem éreztem, és ma sem érzem a babócát. Szerintetek lehet vele valami baj???? Kép Nagyon aggódom...

Puszi,
Zsuzsi
mezsu
 
 


Köszi Zsuzsi a bérletet, kedvem lenne menni, csak még az "elkéreckedés" nem tudom, hogy fog menni. De rajta leszek az ügyön. Délután írok még, hogy megyek-e.

Ne aggódj, ha nem érzed a Babát, nekem is van, hogy napokig semmit nem érzek, aztán egyszercsak megbuggyan megint. Szerintem később van az, hogy mindennap lehet érezni.

puszi, Nóri

Kép
nóri8
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?