Sziasztok!
Hát akkor az én Benedekem születése:
Hasmenésem volt már néhány napja és kedden reggel távozott a nyákdugó is. Egyébként teljesen jól voltam, semmit nem éreztem. Szerdán éjfélkor jött egy furcsa keményedés, de fájdalom még mensis sem volt vele. Aztán jött 30 perc múlva még egy és rendszeressé vált. Ekkor mindent útra készre pakoltunk és lefeküdtünk aludni. Éjjel én nem aludtam semmit, izgultam, hihetetlen volt, hogy akkor most baba lesz, és egyre több minden jött belőlem alul.
Mivel Óbudán lakom, ezért keltettem reggel a férjem, hogy menjünk be a kórházba a reggeli dugó előtt. 7-re értünk be, fájdalmam alig volt a keményedésekkor, ami már 10-15 percenként jött. Pont bent volt a szülésznőm, aki megvizsgált, bár a CTG után mondta, hogy picit korán jöttünk be, de már 4 cm-re ki voltam tágulva.
Rögtön kaptam egy szülőszobát, ahol 11:30-ig tök jól elvoltunk a férjemmel, elviselhetőek voltak a 10 perces fájások.
Aztán 11:30-kor jött egy durvább fájás és elfolyt a magzatvíz. Innen egyből jöttek az 5,3,2 és 1 perces fájások. Megérkezett a doktornőm, már nem volt méhszáj, csak olyan gyorsan tágultam, hogy Beni feje eléggé fent volt még. A következő 12 fájás volt a legrosszabb az egész szülésbe, amíg lejött a feje, 3 fájásonként fordultam egyik oldalról a másikra.
Ezután pedig 3 fájás alatt kibújt a babóka pontosan 13:50-kor.
A férjem végig bent volt, nagyon sokat segített, sőt aktívan részt is vett a kitolásnál, fogta a lábam és nyomta a fejem, és a köldökzsinort is elvágta.
Örülök, hogy nem kellett kapnom fájdalomcsillapítót, így terveztem és sikerült is.
A gátvédelem sajnos nem sikerült, az utolsó pillanatban mégis vágni kellett, nagyon izmos volt, nem akart puhulni. A sebem viszont nem fáj, már aznap ültem az ágyon.
Összességében alig 2 óra keményebb fájdalom után már kezünkben tartottuk Benit!!!