Juszti,
Boldinak nagy-nagy gratula! És az Anyukájának, akinek nagyon törékeny szép lelke van!
Timurr,
nem lehet, h. Maja hercegnő az időjárást érzi?
Kriszta,
aranyos az oroszlános vers.
Azt nem ismeri vki., h.
"Oroszlán-boroszlán,
mérgesen morogsz rám.
...
Látom fogad vicsorát,
mégsem leszek vacsorád."
Soha nem olvastam, nem hallottam, csak egy ismerősöm anyukája mondta, h. ezt a verset mondta gyermekeinek anno, de nem emlékszik belőle többre, másra.
Voltam egyszer Floridában dokinál. A rendelő, mint egy szoba - színes, képek a falon. A fülem volt bedugulva, de a súlyomat is megmérték. 5-ig volt rendelés, én 5 perccel előtte estem be, és mindenki mosolygott, kedves, türelmes volt. Bárki belépett a rendelőbe, kopogott előtte, elnézést kért, h. zavarnak, s biztosítottak, h. a doki rögtön itt lesz. Az afro-am.-i doki kézfogással üdvözölt, bemutatkozott. Megvizsgált, elmondta, mit fog csinálni (kimosta a fülem), s közben ő és a szmélyzet kedvesen beszélgettek velünk.
Nemrég elmentem itthon a dokihoz. Bele se nézett a fülembe, írt rá fülcseppet, és szinte kidobott (még egy óra volt a rendelés végéig), pedig a szomszéd tömben lakik, s még vmi. beszélgetésfélét is kezdeményezett 2 mondat erejéig a gyerekeimről.
Zitmi, Virág,
én is jobban szeretek középsuliban tanítani. Bár néha pályaelhagyáson töröm a fejem - mikor épp beledöglök vmibe. - , de gyerekkorom óta tanár és anya akartam lenni.
Ált. suliban osztályfőnök voltam. Picurka iskola, sok állami gondozott gyerek. De aki családban élt is nehézsorsú. Volt olyan tanítványom, akit már 6. osztályosan az anyja futtatott. Jó tanuló kislány volt addig. Tehetelen voltam. És számtalan megrázó történetem van, ez volt a legrövidebb.
A középsuli is picurka, de "válogatott" gyerekekkel, szigorú iskola, s bár voltak itt is "esetek", azért ennyire nehéz ügyekkel nem találkoztam, no meg egy ált. sulis védtelenebb, a középsulisok már önállóbbak, öntudatosabbak talán (persze még ők is gyerekek).
Volt bőven sikerélményem, pozitív hatás is, de nagyon-nagyon megviselnek a nehézségek, kudarcok, minden alkalomba valóban beledöglök.
A tanárokról, tantestületről nem is beszélve. Nem volt konfliktusom, de azért szörnyű, hogy kik döntenek másokról, mert ez bizony óriási felelősség!
És akkor még az értelmetlen követelményről nem is beszéltem - az egész oktatás elhibázott hülyeség! És szörnyű, h. a váltott kormányok idiótaságának van kitéve.
És a gyerekekre nem kerül, pedig ez a legnagyobb tőke...
Na, eldugulok a témáról!
Hüpi,
gyönyörű Ádám is!
Én ma anyanapot tartok! Megkértem a páromat, tegye lehetővé, h. kapjak egy nap "szabit". (Persze a peluscsere és az etetés az enyém.)
Elintézem a hivatalos ügyeimet, pár karácsonyi ajándékot beszerzek, s délután elmegyek fodrászhoz. Azért asszem mára még egy szőnyegtisztítást is beiktatok.
Szép napot Nektek:
a nagyon OFF vAdri