Sziasztok!
Még élek........Csak pihi ezerrel és nagyon büszke vagyok magamra, hogy az előző problémás terhességek ellenére, most a legjobb a méhszájam, remélem még januárig marad is......
Üdv az újaknak, bár bevallom nem tudom nagyon követni a topicot.
A karácsonyi készülődés nálunk is beindult.Várjuk a jövő vasárnapot, hogy ünneplőbe öltöztesük a lakást, készülget az adventi naptár /a lidl-ben tök jót vettünk már Szonjának is és lehet töltögetni meglepikkel, aztán minden évben ez lesz újra töltve/.Aztán nálunk beindul a szülinapozás Bence 1-én, Dorka 6-án, közben családi banzáj, meg jön a Miki, ja és a fiam is szülinapi bulit akar tartani.Szóval nagyon szuper mindig a december.
Karácsonyi ajándékok már szinte becsomagolva csücsülnek a szekrényben, ez már szokás nálunk /kiindulva abból ogy kétszer decemberre vártunk babát és le kellett időben tudni/, hogy októberben novemberben gyűjtjük az ajándékokat.
Az ünnepeket itthon töltjük /főleg hogy pihi van nekem, de egyébként sem szeretünk elmenni,egyikünk családja sem olyan ahova érdemes elmenni karácsonyozni
/.Főleg hogy anyós itt lesz.......
Csak betegek ne legyünk, tavaly szegény csajszink 39 fokos lázzal bontogatta az ajándékokat
Jó a téma a beteg babáról.
Szerencsére még nem voltam olyan helyzetben, hogy dönteni kelljen.Megértem azokat is akik elvetetik és azokat is akik megtartják.
Szerintem 3 helyzet állhat elő:amikor elve közlik, hogy nem élne sokat a baba ezzel a betegséggel , akkor talán jobb idő előtt megszakítani a terhességet.A másik amikor olyan betegen születik ami nem igényel különösebb orvosi bevatkozást /pl.Down/, és a harmadik amikor a gyerek szenved a betegségétől és ez szerintem egyáltalán nem jó.
Én sajnos csak ilyet láttam a környezetemben.
Egyik babáról egy hónaposan derült ki ,hogy veleszületett genetikai rendellenessége van amikor már majdnem elvitte.Ezután nagyon nehéz és hosszú hónapok következtek aminek minden perce fizikai fájdalommal járt a baba számára, ez egy szülőnek is kibírhatatlan.A kisfiú egyébként azóta is "jól van" csak életevégéig gyógyszereken kell élnie, állandó fájdalmas orvosi beavatkozásokon résztvenni és még nem is tudják mi minden vár rá.kb.10 évet jósolnak a veséinek amikor is a sok erős gyógyszertől felmondják a szolgálatot.....
Úgy gondolom ez esetben ha ezt időben megtudják a szülők nem vállalták volna ezt a babát és ez érthető.Mert hiába mondja a szülő hogy ő mindent kibír és az ő gyereke ha a gyereknek kész szenvedés az élete....
Van még egy nyitott gerinccel született ismerősöm is.......ő csak fekszik ,de első hónapjaiban ott is volt naponta mindenféle kezelés.......csak hogy életben tartsák.
Szóval én úgy gondolom nem minden áron......csak mert én ehhez erősnek érzem magam és az az én gyerekem.
Bocsi, de mikor írtátok ezeket a sorokat végig ez a két kis manó járt az eszembe.....muszáj volt kiírnom magamból.
Csema örülök, hogy otthon vagy!!
Nagyon jók a képek a talikról!
Megyek, legközelebb próbállak nem sokkolni benneteket.
Becsi 25+1