Helga,
Sztem ilyeneken ne aggaszd magad, teljesen normális, hogy egy baba sír, ne érezd magad emiatt kényelmetlenül. Ákos is nyügis volt, meg sírt, az egész istentiszteletet kint töltöttük vele a kertben, csak a keresztelésre mentünk vissza. De a mi topikunkban a babák fele végigordította a keresztelőt, nem szégyen az, biztos nem ők az elsők.
Mielőtt indultok, szoptasd meg, akkor nyugisabb lesz, ha meg sírni kezd, egyszerűen kimentek vele, és mikor vissza kell menni, majd szólnak. De biztos van valami forgatókönyve ilyen esetekre a papnak.
A tejellátással sztem nincs baj, igazából az a normális, ha többször szopizik kevesebbet a baba. Sőt, attól lesz több a tej. Főleg, hogy ebben a korban már érdekli jobban a külvilág, pl. Ákos 3 hós kora óta egyszer sem szopott már két ciciből egymás után, nem ér rá.
Sztem könnyebb, ha lazábban veszed, nem foglalkozol annyit azzal, hogy milyen időközönként szopik. Legalábbis én lényegesen nyugodtabb vagyok, mióta nem nézegetem az órát, azóta nem is tűnik fel, hogy milyen sokszor szopizik egy nap. Éjszaka is igyekszem nem foglalkozni vele, mennyit aludtam, mert ha nem tudom, hogy keveset, nem tűnik olyan rémesnek. Bár azért mi ilyen sűrűn nem kelünk. Meg én az első kelés után odaveszem magamhoz, és úgy egyszerűbb szoptatni, fel se kell ébredni hozzá jóformán.