Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszika
ToysRus tenyleg jo aron adja a jatekokatKépBar mi altalaban a Wallmart vagy Targetben is megnezzuk mert ott meg annal is olcsobb.Ha apa megy a tengerentulra akkor csapjon le a jatekboltokraKép
Egyebkent a kezdo keszlet azt hiszem 60 USD volt,es reszletek meg olyan 30 korul vannak.
Allatkakat keverheted szerintem veletlenszeruen is,hogy egyszerubb legyen a dolgodKépKép

Csics
Neked jobbulast Kép

En total el vagyok havazva,fonokom betegallomanyba hetekig es kaptam 9 uj vevot is jo hosszu tavra amig egyik kollegina Becsbe megy dolgozni.Na de legalabb kompenzaljak anyagilag,az is valamiKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi
Igen Beni Benjamin,emlekszem tavalyrolKépEs Rit kislanya:Barla Doran Hanga.

Mano
Mi van veletek?Hogy haladtok a hazzal?Emmanak tetszik az ovi??

Agi
A Minimaxon reklamozott auto gondolom aza labbal hajthato Oldtimer tipusu.Itt forgattak nyaron a reklamjat a MOM Oarkban es megkerdeztem akkor az arakat. 10000 korul vannak.Belelkesultem en is de nagy helyet foglal es inkabb videki terepre valo,ugyhogy akkor nem vettem meg.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi!

Ahogy Manó és Kataa írta tényleg Benjámin. Mi nem szerettük volna, ha Bendzsi-zik (egyáltalán így kell írni vagy Benji-nek???), ezért ő Beni. Sőt mindenhol ki is javítjuk, ha ez utóbbi néven illetik (a hátamon is feláll a szőr, ha meghallom, hogy úgy szólítják). Angolban "Ben" lenneKép.
Egyébként Bartha-Tóth a vezetéknevük, ezzel is sok gond szokott lenni, ritkán bírják leírni rendesenKép (az iskolában, óvodában azért tudják). Gondolom Nátán és Hanna nem okoz gondot..:.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Azert nem semmi, hogy 3-bol sem talaltam el....Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali,

Igen van naptársablonom, de 2005-ös, kicsit szabni kell még, most itt van a dvd, amire kiírtam. Milyen címre küldhetem? Uis amikret megadtatok, vagy a profilban vannak, sorra visszadobálja a címről a leveleket, hogy megtelt, pedig nem nagy méretű a file.

Nyuszi
Nekünk ugye 8 db-os csomagot vettél? Csak mert nekünk ilyenünk még nincs.

Én ötletként tegnap voltam egy fajátékboltban (Fakopáncs VIII. József krt, Baross u-i megálló) és kánaán volt számomra.
Daninak vettem Mikire egy fából készült békafigurát, aminek piros köténye van, és tele van a hasa és a köténye lyukakkal, amibe cipőfűzőt lehet fűzni, később a cipőbekötést is lehet vele gyakorolni. És vmi 400-500 pénz volt. Meg egy labirintust, amin lehet golyót ügyeskedni, hogy ne essen bele a lyukba. Ilyenekkel játszott már pár helyen és baromira leköti.
A páromnak is vettem egy logikai fakockát. Érdemes elnézni, mert nagyon jópofa dolgok vannak.
Karira meg kinéztem egy köteles dobálót a Daninak.

Itt a link, ha vkit érdekel:
http://www.fakopancs.com/

Uitt vettem az ovis mikulásra ujjbábokat (kicsit tavalyi bnetes ötlet? Kép remélem nem baj, bár ezek kisebbek, mint amik tavaly nekünk voltak), nagyon cukik, ovinénik el voltak ájulva milyen jók. Lesz még mellé mandarin, földimogyi és 1 picurka mikicsoki, mindez 350 pénzért. A Mikulás egy apuka lesz, aki nem jön be a csoportba, csak az ablakba készített cipőkbe teszi az ajándékot, és a gyerekek "hirtelen-véletlen" észreveszik, ahogy még az utolsókat teszi a cipőcskékbe és integetni fognak neki. Mivel sok gyerek fél a Mikitől, meg nem is biztos, hogy odamennének, ha szólítaná őket, így meg megmarad nekik élménynek. Lehet vhogy bekönyörgöm azt a videót, mert annyira szeretném látni őket.

Mindjárt rakok képeket is.

Segítenétek picit? Karira az óvónéniknek is szeretnénk (4-en vannak + 1 dadus) vmi meglepetést a szülőkkel közösen. De egyelőre semmi öteltem nincs, csak annyi, hogy vmi olyat kellene, amit a csoportban tudnak használni. Eszembe jutott a párologtató mécses illóolajjal, amit egyszer Rit írt. Ha tudtok vmi épkézláb ötletet, nagyon örülnék.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszika!

Mikicsomi: Nekem jó a véletlenszerű összecsomagolás, az a lényeg, hogy különbözőek legyenek az állatok. Kép Garfield is jöhet 1 db, plüssben van, ezért ismerik.

Nóri meggyógyult, viszont Márkkal elég szörnyű éjszakánk volt, köhögött, belázasodott.
Én benáthásodtam és szédülök.
Vazze, már most elegem van a télből!!!!!

Pussz:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Golyós labirintus (850) kb. (20-20cm)
Kép

Kötéldobáló (1400-1500Ft)
Kép

Logikai kocka (a férjemnek)
Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nyuszi
Gyerekek neve: Simon Szilvia és Simon Tamás

Gumicukor: a mail-címem a profilomban jó, tehát bcilcsi@freemail.hu

Köszi
szilcsike

Gumicukor! Kiűrítettem a postafiókomat, létszí próbáld meg még1x elküldeni:
magdolnamate@freemail.hu

Köszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok,
Csak egy gyors bekukkKép.

Nyuszi,
Nekünk jöhet Bálintnak a Garfield, főleg hogy nagyobb mint a többi, meg még valamilyen. Lilinek meg jó bármilyen két ari állatka. A másik állatos csomagot meg gondolom úgy is külön adod, nem a miki csomagban lesz. Ugye azok sem olyan aprók, hogy Bálint lenyelhetné őket?
Németh Lili és Németh Bálint, de úgy is tudodKép.

Forti,
Párod nyilatkozott már miki ügybenKép?

Zita,
Hogy áll nálatok az éjszakai szopireformKép? Nálunk is tenni kellene valamit, mert jó lenne már egy éjszakát végigaludniKép.

Gumicukor,
Nekem is el tudnád küldeni a naptársablont?
Erősen gondolkodom én is az óvónéniknek valami ajándékonKép. Tegnap a közeli kreatív boltot fosztottam ki rendesen. Vettem egy csomó vászontatyót, amire keresztszemezni fogok fehér és ezüst cérnával hópelyheket, ezt több mindenkinek kigondoltam, de lehet nekik is jut majd 1-1Kép. Aminek viszont nagyon örülök, vettem hungarocellből dekorációt. Lapban árulják, de már ki van vágva, csak ki kell nyomni, összeilleszteni és lefesteni. Lilinek olyat vettem mikulásra, hogy csillagok meg angyalkák vannak benne, középen pedig egy nagy hullócsillag, már a felénél tartok a kifestésben. Ha kész a lámpájára gondoltam hogy fölteszem majd átlátszó damillal. Ja és egy csomag 260.- forint. Barátaink kislányainak pedig olyat vettem amiben katica, virágok meg ilyenek vannak párban, így abból kettőt fogok gyártani így még veszekedés sem lesz rajtaKép.
A golyós labirintus nagyon jó!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Gumicukor
Jo otlet a Fakopancs, azt hiszem jovo heten benezek es a Miki valami ilyet fog hozniKép
A bolcsibe is igy jon csak a Mikulas hogy benez az ablakono,hogy ne ijedjenek meg a gyerekek.Egyebkent Alex meg emlegeti, hogy tavaly hogy felt a Mikulastol a jatszohazban.Azt mondja iden nem fog,de majd meglatjukKépKép
En vittem be tavaly aromalampat meg illoolajokat,de nem ajandekba csak ugy hogy legyen a szobaban.Kozos ajandek egy nem tul otletes ajandekkosar volt.En persze nem tudtam es vettem nekik szep/olcso gyertya tartokat Kép

Magdi
Jobbulast NekedKép

Ilke
Nagyon jo otlet ez a hungarocell dekoracio.

Kata

Kép
Kép
kataa

Hali

Megvan az első vizsgámKép Közben apa vigyázott Kisgére az autóbanKép
Nagygé sajnos még mindig sír reggelenként és nem akar oviba menni. Ráadásul két óvónő van váltásban éső az egyiket jobban szereti, a másiknak mindig leordítja a fejét, hogy ő a szemügevest akarjaKép amúgy szépen eljátszik állítólag, meg aranyos. bár tegnap kérdezték, hogy otthon is szokott-e dacoskodni. szóval kezd kinyílni a csipája. ja és mióta ovis, nagyon nehezen akar este elaludni. Másnál volt ilyen? meddig tart ez a sírás-rívás? az ovónő azt mondta fél év is lehet. mondjuk én megúszom, de a férjem már kivan.

Csics
JobbulástKép

Nyuszika
Nekünk is jöhet bármi, még dino isKép Fodróczy Gergely és Fodróczy Gellért.

Gumicukor
nekem is légysziKép fodroczy@axelero.hu

Zita
Nekünk is még megy az éjjeli szopi. én már vagy kétszer leállítottam róla, de mindig közbejött valami betegség és visszaesett a drágaKép asszem lassan megint bekeményítek.

csajok, a Télapó csak a neveket olvassa fel, vagy mond valamit a kölykökről? bár Gergő már mondta, hogy ne is jöjjön hozzá, mert ő csak virgácsot kérKépKép

puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Elküldtem

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Persze, mindenkinek felirtam a kivansagat.Kép
Az en emilcimem is jo, de valszeg nagyobb a file 1mbnal, annak nem orul a postafiokom.Mindegy, amjd toltok le a netrol.

Magdi

Meg hamar eleged van a telbol.Kép
Jobbulast!

Agi

Nagyon ugyes Oliver hogy mar igy beszel!BetegsegKép
Petra csomagjaban se legyen csoki?
Aranyos vagy, de nem nagy faradsag, a csokit meg a gyumolcsot majd az utolso napokban veszem meg, a jatekok, meg a zacsi meg mar megvannak.

Emi ujabb dumai:
"Anya, mikor lesz Dannynek kistestvere?"
"ANya, ki vigyazott ram amig a Ti eskuvotok volt?"Kép

Mikulas

Szerintem eleg ha annyit mond a Mikibacsi, hogy remeli minden gyerek jo volt, meg ilyenek,aztan felolvassa a neveket.

Judy

Gratula a vizsgahoz.KépKitartas, Emi csoportjaban o volt a legnyafisabb, meg mindig van nyafi reggelente, igy 2 honap utan. De szerintem az ilyen otthoni hangulatvaltozasokat az sem ussza meg, akinek egyebkent szepen gyorsan beszokik a gyereke.KépMostanaban Emi is dacoskodik itthon....

Ilke

A babak csomagjaba nagyobb allatot fogok tenni, meg igyekszem a tesoeba is. A 8-as csomagban van picurka allat, asszem kacsa, meg tyuk, de ha gondolod kiveszem belole es rakok be helyette egy nagyobbat. Nalunk vannak olyan jatekai Eminek, amit tudja hogy nem szabad elol hagyni, vagy odaadni Dannynek. Vagy csak akkor,ha szem elott van a torpe. Ha meg megunta gyorsan felraktam valamelyik polcra. De csak nehany ilyen jatek van, meg mindig, pedig mar szepen leszokott a szajba vevesrol.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Gondos Levente Tamás

Apáját még győzködöm, mindíg azt kérdezi: "Mi van a többi apukával??"

Most ennyi, hulla fáradt vagyok, cupp:
Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi!
A gyerekek: Prótár Ádám és Prótár Noémi
Az ajándék mindegy, csak 4 db különbözö legyen.

A Metróban holnaptól kezdödik egy akció, ahol nem egész 10.000 Ft-ért lehet kapni 2000 db-os LEGO-t, vödörben, állítólag csak ott van ez a kiszerelés. Szerintetek megéri? Már gondolkodtam azon, hogy veszek valamilyen alkalomra egy kezdö készletet, és most, hogy Ádám nagyobb, és nem eszik játékot, talán be is ruházunk rá. Szóval, megérné ezt megvenni? Megmondom öszintén, nem nagyon vagyok otthon LEGO ügyben, eddig csak bébi játékaink voltak, a normál kockák árát nem tudom.

Mennem kell, Apa olvas a csemetéknek, de lassan rám is szükség lesz Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Zsuzsa

Nyugi, mint fentebb irtam babak csomagjaba perszehogy nem teszek apro allatot. De meg a tesoeba sem.Kép
De kaphattok Garfieldot is persze.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Panda

Gondoltam, a csomagrol, amit kuldtel, csak nem voltam biztos benne hogy igy hivnak benneteket.Kép

Ez a Lego dolog engem is erdekel, bar meg nemigen veszek, mert Dannyben meg nem bizok 100%ig. Meg sajnalom szegenyt ha lat Eminel jatekot es meg nem jatszhat vele. Ezt meg nem kene az "Akkor jatszhat Emi vele ha Danny alszik" kategoriaba sorolni.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa,
Majd teszek fel képet ha elkészültem a festésselKép.

Judy,
Esti alvás, ne is mond, Lili még most is fent van, jó ha 10-kor elalszik mostanában, de van hogy később, pedig 7-kor vacsi, 8-ra már a fürdéssel is készen vagyunk, de elaltatni valahogy képtelenség, ha ott vagyunk vele, ha nem. Lili is minden reggel sír itthon, hogy az Évi nénit akarja (ő a kedvenc, a másiknak még a nevét sem hallottam a szájábólKép). Aztán mire elindulunk megnyugszik, aztán ott megint lead egy adag sírást, amikor beadom a csoportba, de másodpercek múlva már nem is hallom a hangjátKép. Egyébként egész nap tök jól elvan, igaz nem játszik senkivel, de nem is sír, és itthon vidáman mesél az élményeiről.

Lili tegnapi kérdése:
Anya, tavaly hová tűnt a karácsony?

Forti,
Jogos a párod kérdéseKép, én érdeklődtem apánál, de élből elutasított, sajnos ő nem az a szereplős típus.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

EsikKépKép.
Várhatott volna még pár napot. Az ácsok elszámolták a faanyagot és csak a ház egyik felére sikerült tegnapig feltenni a tetőt, mára meg még nem érkezett meg az anyag. Pedig már tető alatt lenne a házunk!!!

Panda!

Szerintem megéri, jó árban van.
Persze az sem mindegy, hogy mi van benne, jó lenne, ha nem csak sima kockák lennének. (Kerék, tető stb. kellene egy jók kis építkezéshez.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Ági
a minimaxon hirdetet pedálos auto 2-5 éveseknek 21000ft a 3-6 éveseknek 24000ft és a 1-3 évesknek való meglovagolható autó 11000ft .mi petikének a 21000ft autot veszük meg igy imike is tud vele játszani vele néha Kép .mekora kukás autot vetetek és menyiért ? mert olyat is szeretnék veni vagy darus tüzolto autot .

Pusz menem kell
csics
csics

Sziasztok!

Forti!

Én meg semmertem kérdezni a férjemtől ezt a télapó dolgotKépKépKép Szóval jó győzködéstKép

Judy!

Emma még 1 év után is sirdogált a bölcsibe reggel. 5 percig. Most az ovibannem sír érdekes módon. Az alvás probléma meg nálunk is előjött, addig bevittem, szia, jó éjszakát, kijöttem, 5 perc múlva aludt. Amikro elkezdtük a bölcsit meg ott ültem az ágya mellett 1-1,5 órát mire elaludt. és sajnos ez nem si javult, illetev lecsökkent fél órára, de nem engedett ki a szobából. Most megoldódott mert egy szobában alszunk kényszerbőlKép talán nyárra lesz saját szobája.

Most hétvégén talán kisfestjük anyukám házát, és talán 1-2 héten belül költözhet át, már nagyon várjuk. Mi meg úgy néz kia miénknek a tetőterét építjük be egyenlőre, mert az gyorsabb és olcsóbb mint bővíteni, nagyon nincs pénzünkKép Mindne sokkal drágább mint gondoltuk, pedig a férjem tényleg mindnet egyedül megcsinál.

Karácsony: én még semmit sem vettem, anyukám bezzeg már végzett, Emma egy Bobby kutyát kap amit a minimaxon hírdetnek, mi egy asszimetrikus sarokkádat. Már ott lapul a sufniban, kérdáés lesz e ideje a férjemnek beszerelni karácsonyig.

Ja, tőlünk meg egy igazi kutyát kap Emma, épp karácsonyra lehet elhozni, egy golden retreiver keverék kutyusKép Bár ez kicsit az én ajándékom is, a férjem csak atvasszal akart új kutyát, de nagy nehezen rábeszéltemKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Lukács Petra, Lukács Olivér

Petra csomagjában nyugodtan lehet csoki.

Üdv. Richi (Ági férje)
petra2

Sziasztok

Judy
Gratula a vizsgahoz,hihetlen hogy tudsz meg tanulni is a ket kislegeny mellettKép
Hat Alex azota hogy uj agya nehezebben alszik el,van hogy meg 9-kor is mondja a magaet,es hat persze reggel van hogy mi ebresztjuk 7-kor.Na ilyenkor jaj mindenkinekKépKép
Nekem is apa viszi reggel,de erdekes modon neki sosem cirkuszol,bar O mar nem sir de neha akaratoskodik.
Alex is mondja:Any ne is jojjon a telapo,csak kuldje az ajandekot!Szoval lecke fel van adva.

Nyuszi
Alexnal meg tart ez a teso laz.Ma reggel megint merkerdezte:Mikor lesz mar tesom?Mondtam hogy majd jovore.Valasz:Az messz van ugyhogy vegyunk inkabb a boltban!KépKépKép

Zsuzsa
nalunk is daru az egyik ajandekKépMiota epitkeznek mellettunk nagy kedvencKép

Forti
Lecci csak gyozkodd apajatKépKép

Beszti
De ma sut a napKép

Mano
Akkor vannak haladasok a hazzalKépSarokkad szupi lesz,csak gonodlom mar inakbb benne ulnel az uj furdoszobadbanKép

Nekem tegnap estere begyulladt a jobb szemem.KépMeg soha nem volt ilyen.Borogattam kamillaval meg szemcsepp,de elegge gaz ahogy kinezek.Ugyhogy felvettem vadito vilagos napszemuvegem es abban dolgozok,megkimelve a kollegakatKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Igen és hurrá!KépKép Dolgoznak is a tetőn és a belső falazással a kőművesek is.
Csak tegnap annyira rossz időt mondtak mától, hogy azt gondoltam, hogy az eső ennek az előjele. De nem, kicsit ugyan fúj a szél, de azért annyira nincs rosszabb idő, mint tegnap.
Alex: aranyos, boltban tesóKépKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
Csak kockák vannak a LEGO csomagban. Tehát egy-két kellékre még be kellene ruházni, de úgy gondoltam én is, hogy ez jó áron van.
Jó időKép!

Lányok!
Úgy emlékszem, van valakinek narancslikőr receptje. Elküldené nekem? Mert lassan neki kell állni, ha karácsonyra el akarom készíteni.

Ilke!
Adnál nekem egy-két jótanácsot gluténmentes sütés ügyben? Milyen lisztet használsz, milyen márkájú hozzávalókat szabad használni a sütéshez, ilyesmi. Meg jól jönne pár tuti sütirecept is. Mert van egy lisztérzékeny kolléganőm, és jön ugye a karácsony... Itt nálunk csak házi buli szokott lenni, és olyan dolgokat szeretnék vinni, amiket ő is ehet.

Panda

panda
Halásztelek

Beszti

Hajra haz!!!
Nem semmi hogy haladnak, nemreg meg a szuterenes kepeket nezegettuk. Aztan csinaljak is a belso munkakat? Mikorra tervezitek az atadast?

Dacossag

Huha lanyok Emike szornyu mostanaban. Mar 3. napja csinalja estenkent.Nemhogy 9kor nem akar aludni, tegnap 11-ig! hisztizett, es sajnos megvolt az elso fenekre csapas is. Annyira elborult az agyam, hogy racsaptam egyszer. Mar 11kor en is elbogtem magam, apa kulfoldon, meg jo hogy az ocsit csak egyszer ebresztette fel es gyorsan visszaaludt, meg itt aludt anyu. De o is csak nezett ,hogy mi van. Nagyon utalom az eroszakot, es a kovetkezo percben mar sajnaltam is a kis majmot, de mikor mar 1.5 oraja csinalta es szomszedos a szobaja az occsevel, plusz hulla faradt voltam en is....mindegy, aztan kenytelen voltam beengedni a halonkba, de nem szeretnem ha rendszer lenne belole. Kivancsi leszek mi lesz ma este.

16.30-ra megyek szuloire. Arra is ki vagyok vancsi.... fogatlan anyuka tegnap is meltatlankodott egy sort, bizti most is elo fogja adni magat.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Fogatlan anyuka KépKépKépKép

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Most jovok,fogatlan anyuka ott sem volt a szuloin....

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Győzködés megy, válasz még semmi! Kép

Tök érdekes, hogy a gyerkőcök milyen másképpen viselkednek az ovi hatására. Nálunk addig volt gond az alvással, amíg nem volt ovis. Azóta hulla fáradt minden nap, este simán megy az ágyába, jóéjtpusza és kb. 20 percen belül alvás. Van hogy előbb is! Kép
Igaz a bölcsinél nekünk is voltak nehézségek, délután, este adta ki a feszültséget, hasonló volt mint Nyusziéknál.
Az is érdekes amit Ilke írt, hogy Lili mesél vígan otthon. Levi a mai napig nem mesél semmit, sőt ha esetleg rákérdezek akkor eltereli a szót. Viszont az ovonéni azt mondja igazi felszabadult gyerek, rosszcsont és minden ami kell. Kép

Ma reggel viszont egy kicsit megtört a jég, miközben öltöztettem át Levit, elmesélte hogy a Valéria a barátja. Egy tök édi kislány, kijött a Levihez amíg öltöztünk és ott várt rá.

Nálunk is volt a múlt héten fényképezés az oviban, reménykedtem benne hogy a héten készen lesznek a képek, de még semmi. Gondoltam adhatta volna a nagyiknak névnapra szép keretben, de mást kell kitalálnom.

No megyek fürdetni, vacsizni.
Forti

Kép
Kép
forti

Nyuszi!

Nem, egy picit most állni fog (cserepet felteszik és az alapvillanyszerelési munkákat megcsinálják), mert gyűjtögetnünk kell a továbbiakra. Ugye az sem lesz kevés. Remélem, hogy azért sikerül tavasszal újrakezdeni a munkákat.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nyuszika
Ha megnyugtat én ugyanezt adtam elő tegnapelőttKép apa átment a szomszédba meccset nézni, nekem meg elfogyott a türelmem a százezredik nemtudokaludni-nemakarokaludni-szomjasvagyok-mesélj-énekelj...végeláthatatlan mókától. szóval én is rácsaptam a popsijáraKép és nekem is lelkifurkám volt utána, úgyhogy tegnap egész délután csak vele játszottam, apát megkértem vigyázzon Kisgére.
És ma megvolt az első sírásmentes napKép és megdícsérték, hogy végre hallani a hangjátKépszóval alakulKépde az este továbbra is gáz. erre holnap nem lesz ovi.
Mi volt a szülőin?

Forti
nekünk kész lettek a fotók mi is ezt szánjuk karácsonyra, majd holnap felteszem.
Ha a párod nem vállalja semmiképp, akkor az enyém igen. mármint a mikiséget.de az én férjem kábé kétszer akkora, mint a Tiéd, szóval nem tom belefér-e a ruhába. szóval olyan mázsás mikulásalkatKépKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy

Meg nem nyugtat, de jolesett, hogy megosztottad...Kép
A szuloin mar le volt beszelve melyik 2 anyuka lesz a szuloi mk tagja.KépElmondtak miket fognak csinalni a skacok, milyen foglalkozasok lesznek, nekem tetszenek.pl. meseolvasas gyertyafenynel, torna zenere, szerepjatek, kezmuves foglalkozas. EEEESSSS, feltettek a lanyom jelet azok koze akik "mar mosolyogva mennek be reggel az oviba"Kép
Pedig meg nem 100%ig igaz.
Annyi panasz volt, hogy a ket ovoneni nagy kegyesen ugy dontott ,a gyeses anyukak gyerekei is ott aludhatnak delben. Ez nekem annyira nem fajt eddig, csak azokat sajnaltam, akik a vilag vegerol gyalog vittek haza a hulla faradt gyereket delben.Mi kb. 200mre lakunk.KépMeg meg az a gaz, hogy a kisteso rendszerint 12-13.ora kozt ajul el.Es pl. Danny mar nem alszik babakocsiban.Igy nyugos, es tolodik a deli alvasa, ha anyu nem tud atjonni vigyazni addig ra. De igy is mondtak paran, hogy nem tartanak ra igenyt.Majd meglatom, ha nem alszanak ott sokan es Emi szeretne, lehet hogy megbeszelem veluk, hogy mi is.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Judy
petike is szokot regelente dacoskodni hogy ö nem akar oviba meni inkább aludna de hamar elmulik a nyafija föként hogy az oviba menett apa fölveszi és ugy megyünk Kép.

Panda
sajna én sem tudom hogy megéri -e mert ugyan van legonk 2 féle is de nem számoltam még meg hogy hánydarabosak az egyik a normál méretü legó az 2-5 éves korig az 3-4 ezer volt tavaly karácsonykor és van egy nagyobb 1-3 éves korig valo az volt 5000ft körül karácsony után az egyik dupló a másik qvatro a nagyobbal még mindig eltudnak játszani a fiuk még mindig nem unták meg Kép nagyobb tényleg nagy akora hogy egy egyéves szájába sem fér be igy nyugadtan elöl lehet hagyni én imikének vetem tavaly hogy eltudjanak együtt játszani petikével .kisebb nem is nyerö nálunk.

NYuszi
lehet kapni olyan legót amivel danny is játszhat olyan mint a hagyományos legó csak 2x-3x nagyobb a neve LEGÓ QUATRO 1-3 ÉVES KOROSZTÁYNAK VALO fiuk ezel játszanak hétvégenként imikének vetem pont azért hogy petikével együt tudjanak játszani és ezt garantáltan nem tudja lenyelni nincsenek kis darabok bene csak öklömnyi nagyságó kockák szép szinesek Kép ugy 5000ft-8000ft között lehet kapni .nálunk nagy sláger még 1 év után is Kép .

Manó
irigyelek mi még nem tarthatunk kutyát fiuk,és a munkánk miatt Kép igy marad az ismerösök kutyái no meg anyukámnál való kutyázás .

Lányok
tegnap megvetetem apával a kukás autot 3700ft igaz nem petike kapja hanem imike és a szülinapjára ami egybe esik a karácsonyal csak ezt délelött kapja meg egy finom torta társaságában Kép de nálunk ugy is mindegy mert ugy is mindig az kell a fiuknak ami a másiké és amiböl 1 van Kép megvan a sogorom ajándéka mér csak a anyukáméknak a hugomnak és az fiuk uncsiöcsikéjének kell veni ajándékot + a páromnak neki egy új mobilt veszek mert a mostani már nem jó alig halani hogy mit mond a másik ember ha hivják a mobilon.

tegnap kaptap apátol új táskát és melegitöt ugy örülök neki Kép

pusz csics
csics

Sziasztok,

Nyuszi,Judy
Megfigyeltem hogy az ember lanya estefele mar a faradtsagtol elveszti a turelmet,es ilyenkor konnyen jon a popocsapas.Bar nalam mar reg volt (utoljara amikora garazsban fetrengett a nyaron tiszta hisztibol) viszont nagyon nyugi vagyok mar este ha nem az van mit szeretnekKépPersze az egesz napos munka utan meg vacsi fozes vasalassal/mosassal spekelve,es mindekozbeni jatek azert mar kiveszi az eromet 9 korul....
Bar tegnap nagyon cuki volt mert 5 perc alatt aludt Kép

Forti
Csak gyozkodd erossenKépBar ha nem vallalja ott van meg Judy ferjeKépKép
Hat 20 perc alatt nekem is elalszik,de fura mert a kisagyban nyaron eleg volt csak letenni es mar aludt isKép
Most meg jon ohgy pisilni kell meg szomjas vagyok.Na de ha mindent megkapott akkor legalabb bekesKép

Judy
Nagyon ugyi Gergo,mondtam en hogy nem lesz veszesKép

Nyuszi
Hat ezt olyan igazsagtalannak erzem,mert pont abban van igazad ahogy akinek nincs segitseg es eppen alszik a kicsi akkor hgyo menjen delre a nagyert?Ha nalunk igy lesz en sem fogom elhozni delben,hiszen azt szokta meg hogy delutanig van.Bar egyenlore meg azt sem tudom melyik oviba kene adni..rajta vagyok a keresesen nagyonKép

Szemem nemileg jobb,de azert meg csabosnak nem mondhato a tekintetemKép

Lanyok
Mar csak 2 het es jon a MikibuliKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi!

Ugyanakkor az ember sajnálja ezeket a kis pöttömöket, hogy egész nap ott kell lenniük, miközben én itthon vagyok. Lehet, hogy Nátán is ottaludhatna rendszeresen (ahogy időnként elő is fordul), ugyanakkor látom, hogy szerené, ha értemennék ebéd után, mert szokta kérdezni is.
Nálunk is az okozza a legtöbb gondot, hogy Hanna rendeszeresen 1/2 12-12 körül dől ki egy 2-2 1/2 órás alvásra (már csak egyszer alszik napközben) és nekem 3/4 1-kor indulnom kellene Nátánért.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok, kicsit el vagyok veszve, de csak a munka hegyek miatt. Amúgy megvagyunk, minden rendben Kép
Nálunk is volt ovis fotózás, épp ma reggelre lettek kész a képek. Külön megdícsérték a lányom, hogy Q aztán egy igazi modell, azt csinálta, amit kértek tQle, állát igazította, mosolygott, minden - de meg is lett az eredmény, szerintem nagyon jól sikerült képek lettek Kép
Tegnap már aktívan részt vett a tornán is, itt is külön dícséretet kapott, mert most egy ügyességi pálya volt, elég nehéz, de hát a 6 éveseknek már nehezíteni kell - ezen is úgy végigment tök magabiztosan és olyan sebességgel, mint a nagyok, ovónénik csak néztek. P volt a kicsik közül az egyetlen, aki megcsinálta - mondtam, hogy hát gyakorlata van, szóval nem csodálkozom KépKép

Tegnap este viszont kiborított, annyira elfáradt, hogy tiszta nyqg volt, ráadásul én úgy kerültem haza, hogy apa fuvarozott - nem tudom, hogy ahátsó ülés hatása e, de totál rosszul lettem, hQhullám, hányinger, minden ami kell. Szóval délutántól egész estig szarukl voltam, megmozdulni se volt kedvem és ilyenkor hisztizik még nekem - végül fél 7 után ment fürdeni, aztán ágy és meséltünk - így viszont tök arivá változott, 8ig beszélgettünk Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Beszti

Hat igen nehez, Emi azt mondja szeretne ott aludni, de nem nagyon hiszem, mert meg az ebed elott is nyafizik. Aztan meg tobbnyire jol eszik.Kép De ha tenyleg mondogatja, meg nagyon tel lesz, akkor lehet megprobaljuk az ottalvast.
Danny is altalaban azidotajt almosodik el, mikor 3/4 1-kor mennek Emiert, Van hogy 12.15-kor elajul.
Es igy mikor mesz Natanert?

Kataa

9-kor en meg tobbnyire hasznalhato vagyok es nem is lenne gond, ha mint eddig, szepen elaludna 9-kor. De most nem tudom mi van, mert ezen a heten egyre kesobb alszik el. Es hulla faradt, ma reggel megint nyafizott az oviban. Egyszeruen tanacstalan vagyok, hogy mi ez az esti hiszti. Tegnap is 11-ig nyomta.Kép

Judy

Hat nekunk a tegnap este sem volt jobb. Es en is egyre fardtabb vagyok, raadasul Danny is boldogitott 4.15 es 6 ora kozt. 7-kor meg kelni kell....

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa
Jobbulást a szemednekKép

Nyuszika
Nálunk eleve nem lehet félnapos, mivel bejár. Tényleg én is sajnálom és jobb volna félnapos, csak ugye arra itt nem vették fel ÉrdenKép
De az nagyon keresztbe tette a múlt héten is a napunkat, mikor menni kellett érte, Kisgé csak az autóban aludt, de csak odafelé, mert nem mertem benthagyni a kocsiban, fel kellett ébreszteni, utána persze már nem aludt vissza, estére meg már nagyon fáradt volt.
mondjuk úgy nem is lenne értelme az egészenk, hogy én innen beauztózzak érte meg vissza, akkor inkább maradna itthon velem.
Így az apja hozza délután.
egyébként nekem is hosszúnak tűnik, de szerencsére nem volt gond, szépen ebédel alazsnak fél3, 3-ig, utána 4-kor meg már jönnek haza.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ottalvás
Nálunk önkormányzati rendelet, hogy a gyes-es anyukák gyerekei nem alhatnak bant, csak nagyon különleges helyzetben. Ugyanis minden csoportban min. 30-an vannak, és egyszerüen nem fér el annyi fektető vagy matrac a csoportban. Van olyan csoport, ahonnan ki kell hozni alváshoz az összes asztalt és széket a folyosóra, különben nem férnének el az ágyak. Szóval, valahol és ezt is megértem.

Nyuszi!
Hiszti Kép. Tudom, hogy nagyon fárasztó így is, de mi lenne, ha esetleg egy kicsit korábban kelne Emi, így talán jobban elfáradna estére. Nálunk most, hogy a férjem át tud hozni reggelenként, ált. 1/4 7-körül kelnek, és este 8-kor már alvás van. Tudom, hogy neked is fárasztó korábban kelni, de lehet, hogy megérné.

Panda

panda
Halásztelek

Panda
De legalább délelőttre felveszik őket. Itt viszont élből viszontlátásra, aki otthon van picivel. még délelőttre sem lehet szó sem róla. jó persze kevés a férőhely, mert nagyon megnőtt a lakosság, új intézményt meg nem hoznak létre.
marad a magánovi, vagy tényleg otthon. vagy mint az enyém bejár apa munkahelye mellé.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Panda

Amugy 25 felett nem is lehetnenek a csoportban, ugy tudom az a maximalt ovodai csop.letszam. De nalunk is 27-en lesznek ev vegere.
Az onkormanyzat amugy jo fej, inkabb letesitsen masik ovit, nalunk is ez van. Budapesten kong egyik-masik ovi az uressegtol, az alvovarosokban, meg az agglomeracioban, meg iszonyatos a letszam. Valahogy nem birja kovetni a kozintezmenyek fejlesztese a nepesseg koltozeset... sorba nonek ki a tarsashazak a foldbol...
Itt az orvosi rendelokben is szornyu a tomeg, felnott-gyerekorvosnal egyarant.Kép

a korabbi keles megvolt regebben, vagyis volt egy beallt rend, 7 oras kelessel, ugy jo volt minden. Ebed utan aludt, aztan este 9kor megint ment aludni. Most nem tudom mi van, remelem csak atmeneti ez a zurzavar.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!
Igen, tényleg így van, hogy 25 lehetne a max. létszám. Az ovivezetö meg is mondta év elején, hogy külön minisztériumi engedélyt kellett kérni, hogy nagyobb létszámmal müködhessenek. Így is mind az 5 ovi ennyire tele van Miklóson, és nagyon sokan vannak, akiket elutasítottak, pont azzal az indokkal, amit Judy írt, hogy az anyuka otthon van a kisebb babával. Egy volt osztálytásamnak 3 gyereke van, ö föállású anya. A legkisebb áprilisban lesz 4 éves, de meg sem próbálta oviba írtani, mert biztos elutasították volna, mivel otthon van.

Beszti!
Tavaly ilyenkor mi is nagyjából itt álltunk meg az építkezéssel. Sajna, most megint megállunk, mert a gáz nem nagyon akar bejönni. És már nagyon hideg van ahhoz, hogy egy 64 m2-s házat egy Siesta kályhával fütsünk. Szóval, kb, február-márciusig állunk, aztán folyt. köv. Tavasszal tuti költözünk, de aztért picit csalódott vagyok, mert szerettem volna már a saját házunkban karácsonyozni...

Most kicsit el vagyok csúszva, még csak most járt le a mosógép, úgyhogy a fürdetés csak ezután következik. Muszáj volt egy kicsit elöre dolgozni, mert holnap nem leszek itthon (kezdödik a nyelvtanfolyam), és a vasárnap meg kevés arra, hogy minden házimunkát elvégezzek.
Na, megyek is teregetni,

jó hétvégét,

Panda

panda
Halásztelek

Judy
Akkor a Te párod súlyban pont miki alkat! Kép Kép
Beszélek a párommal és ha nemet mond, akkor fűzheted a tiédet.

Ja a szakállra nincs valami 5let, az elég gagyi, tavaly a párom szája tele ment szösszel mire kiosztotta a kölköknek az ajándékot. Kép

Nekünk sajnos nem lettek még készen a képek, úgyhogy nálunk is csúszik karácsonyra, pedig a névnapra szántam. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Panda!

Még egyenlőre mi se látjuk a folytatást, de azért nagyon-nagyon remélem, hogy legkésőbb jövőre ősszel már ott fogunk lakni.
Két éve még azt se gondoltam volna, hogy házeladás nélkül idáig juthatunk.
Drukkolok, hogy tavasszal tényleg költözhessetek.
Ma egyébként véletlenül összefutottam a felelős műszaki vezetővel (még soha nem láttam, lévén nem mi építjük, a kivitelező beszél vele), és azt vettem ki a szvaiból, hogy tetszik neki a házunk. Dícsérte a tervezőt és a kivitelezőt (más kérdés, hogy ő nem tudja, de nagy dícséret illeti a lakberendezőt is, mert nagyon benne van a keze). Olyan jól esett.Kép

Nyuszi!

Ha Hanna elalszik, akkor több lehetőségem van, mindig próbálok mérlegelni.
Van, hogy óvatosan felöltöztetem és megyünk, de van (főleg, ha épp akkor aludt el, vagy korábban nem aludt jól éjszaka, vagy reggeli is úgy kellett keltenem), hogy telefonálok az oviba, hogy nem tudok még érte menni. Szerencsére megértőek. Már volt, hogy ottaltatták, de volt, hogy nem akart elaludni és akkor rajzolgatott amíg érte nem mentem.
Mondjuk azért szerencsés vagyok, mert autóval megyünk és a két kisebb gyerekem egész jól tud autóban is aludni és Hanna szokott is gyakran.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Hat igen, en meg azert vagyok szerencses, mert egyreszt kozel lakunk es legfeljebb felorat tolodna Danny alvasa, meg amugy anyu altalaban raer.(Bar mostanaban mivel szigeteljuk, meg szinezzuk a hazat gyakran kell otthon lennie)Masreszt meg nekem is lenne autom, ha megsem laknank kozel. Danny meg autoban el is alszik, jobban mint babakocsiban.Abban abszolut nem.Tul erdekes a vilag.Kép
Egyszer bealudt, mikor egyedul voltunk, es itthon hagytam, biciklivel, mint az orult szaguldottam Emiert, de kb 15-20 percet voltam osszesen tavul.Azert izgultam am rendesen....

De sajna ugy nez ki el kell adnunk az egyik autot, hogy be tudjuk a tetoteret epiteni. Azt nem nagyon szeretnem, hogy elkezdik, allunk x honapot, aztan meg befejezik, mert bent lakunk ugye. De amugy is esedekes lenne mar egy csaladi auto, mondjuk olyan, mint a Tietek.KépDe arra meg varni kell.

Ezt muszaj elmeselnem. Valamelyik nap Danny vegignezte, ahogy egy csavarhuzo segitsegevel elemet csereltem egyik jatekaban. Na azota tollal a kezeben nyargalaszik a lakasban es mindent megszerel. Fuggetlenul attol, hogy jatek, bicikli, mosogep ...stb.KépKépKép

Forti

Szegeny Telapo-parod!Kép Mibol volt az alszakall? Vattabol?Sajna nincs nagyon mas otletem.Esetleg a gyogyszertari nem muszalas vatta nem foszlik annyira...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
Már nem nagyon emlékszem, de valami szöszölős filc vagy ilyesmi. Ma ha Levi alszik előveszem és megnézem, hátha kicsit "igazibbra" lehet csinálni, mert én látom rajta hogy mű! Kép Bár lehet a gyerekeknek nem tűnik fel.

Levi beszólásai:
Tegnap reggel oviba menet felnézett az égre:
- Anya, a holdat miért nem kapcsolták le???

Mamával beszél telefonon valamelyik este:
- Mama, nálad is sötét van a telefonban?

Forti

Kép
Kép
forti

sziasztok
alvás
a héten nálunk is késsöbb hajlandoak elaludni a fiuk egyik nap imike kukorékolt fél11 ig apjának másik nap petike volt fönt fél 10 ig velünk mert hogy mostánában mindkettö csak velem hajlandó elaludni Kép de csa külön lehet elaltatni öket mert kölönben elkezdenénék ujol játszani Kép .

Fótok
nálunk még oktober elején volt petikének fotozás és a kész képek csak most a héten letek kész Kép 1hónapot vártam rájuk viszont nagyon szépek letek Képcsináltatam naptárt is amin petike van Kép tegnap imikéjéknél volt fótozás és a képek csak dec5 lesznek kész ki is van irva .

ovi
nálunk is max25 csoportlétszámal müködik az ovi és megkérdezték az elsö napon hogy ki alszik ot t mert hogy csak anyi ágyat raknak le söt van egy kis tábla is a csoportba amin behuzák ki alszik ott aznap és ki nem Kép .

csics
csics

Sziasztok,

Hetvegen anyueknal voltunk Alexxal.Ma delutan jottunk haza apahoz,akinek ugye tegnap is dolgoznia kellettKépJo kis meglepetessel vart,megvette a kozos kari ajandekot es brutalis nagy 100Hz-es tv-t.Persze fo indok Alex szeme egeszsegenek megorzese,(persze O alig nez tv-t,KépKép )de mindengy lenyeg hogy apa boldog tole,es persze neke mis teccikKépKépKép

Beszti
Igazad van en is lelkiztem leget a boclsin,de pl Alex hogy igy szereti nekem is konnyebb ,sot most hogy tobbet ann ott vegre elertem azt hogy van kedve hazajonni,nem trukkozik mikor erte megyekKép

Rit
Mikor tudjatok meg a nemet a tesonak?
Hat hisztik nalunk is a faradtsagtol vannak.

Nyuszi
Hat 9-kor en hasznalhato vagzyok,csak onzo modonKépszeretnek apaval is idot tolteni 11-ig.Ha Alex fent van nem hagy szohoz jutni minket,marmint megbeszelni dolgoat ilyenkor nem lehet.Nem tudom de mindig beszel,hat hiaba csak orokolte valakitolKépKép
Sajnos itt nalunk nem konganak az ovik,ez a kerulet is iegy olyan ahova szivesen koltoznek fiatalok.Ezert vagyok gondban hogy hova adjam.Merta legkozelebbibe nem vennek fel,mert nem korzetes,meg nem is vagyok bizti benne hogy jo ez a vegyes csoport megoldas.Sajnos tobb a nagy gyerek mint a kicsi.Kép
A tobbi masik meg kocsi tavolsagra van,ami ugy nem gaz mert van ,de egyszerubb lenne nem mindig kocsival menni mindenhova...

Judy
Koszi szemem mar meggyogyult,meg jo mert a napszemuveg mar nem nagyon jon be ezidotajatKép
Szerencsetek van hogy apa tud erte menni koran.Nalunk O viszi reggel fel9-kor.De azert is aggdom hogy jovore ha sokat kene kulfoldon lennem nem tudna erte menni csak 6-kor,de akkor mar gyerek sincsKépUgyhogy szurkolok annak hogy huzodjon meg az a SAP bevezetes...

Panda
Milyen volt a suli???

Nam egyek vacsizni,apa fozottKépKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nálunk kezd a Miki buli kérdéses lenni, mert Emma beijedt a Mikulástól. Azt harsogja hogy ő nem aklar vele találkozni, csak küldje az ajándékot.Kép Valahogy a hóval hozta összefüggésbe, és meghallotta hogy anyósoméknál már hó van és oda semakar lejönni, nehoyg arra jöjjön a mikulás. na ezek után nem tudom mi lesz a Miki bulin. Na azért elmegyünk, de lehet hogy 5-kor bajban leszünk.

Csics!

A fiúktól miért nem lehet kutya? Nekem Emma úgy született hogy már volt kutyánk és semmi gond nem volt, csak edzett lett az immunrendszere a kutyátólKép Az mondjuk biztoshogy nap 2 séta minimum kell, de anniyt be lehet iktatni. Szóval ha valaki nagyon akar akkor egy jól kiválasztott fajtájú kutya beleférKép

Óvoda: Nálunk is rákoskerti két ovi dugig van, szóval Pest külős kerületeiben sem jobb ahelyzet. Nálunk is 30-as létszámmal működik állítólag külön engedéllyel lehet 30-ig elmenni. Ezért is nem vették fel ide Emmát sem, pedig körzetileg ide tartozunk és dolgozom is, de évközben így sem tudták felvenni. Mondjuk nmost már nem bánom, mert szereti nagyon a keresztúri ovit és tul képp csak pár megállóval több ugyanazzal a buszzal, és itt csak 13-an vannak a csoportban egyenlőre, majd 25 körül lesznek év végére.

Egyébként szerintem az ebéd utáni hazahozatalnál nincs rosszabb, kivéve ha valaki ott lakik az ovi mellett, akkro még elmegy, de ha már bsuzra kell szállni borzalmas, én 2x hoztam el Emmát most ovi kezdéskor ebéd után, de végig nyafogta, hisztizte az utatat, a buszon alig bírta nyitva tartania szemét. Ha meg délután emgyek érte egy jókedvű, kipihent gyerek fogad mosolyogva.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?