Sziasztok!
Brekuc!
Köszönöm a drukkolást. Rám fér. Bármi lehet ebből. De nem is ez a lényeg. Hogy igazi-e? Ki tudja? Létezik egyáltalán igazi?
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy végre már nem görcsölök azon, hogy egyedül fogok maradni.
Igaza van Doktorkittinek, hogy sohasem szabad leírni magunkat, és hogy sokkal többek vagyunk, mint, ahogy azt a drágalátos exek elhitették velünk. Nem vagyunk értéktelenek.
Brekuc, többiek, mindenki, próbáljatok meg erősek lenni. Ne olyan, mint én voltam. Lehet, hülyének fogtok nézni, az exem kétszer sírta vissza magát hozzám, én barom pedig kétszer vissza is fogadtam. Csak mikor már kénytelen voltam szembesülni azzal, hogy soha többé működőképes kapcsolat nem lesz ebből, adtam be a válókeresetet. De el kellett jutni addig a pontig. De soha többé! Soha többé nem tűröm, hogy ilyen végtelenül megalázzanak. Akkor nem tehettem mást, szerettem. Ezért nem is mondom senkinek, hogy ezt tegye vagy azt.
Csilla! Igazad van! Nem szabad megbízni senkiben teljesen. Csak saját magadban, és ha olyan a viszony, a szüleidben. Én sem tudok úgy, feltétlenül (vakon) megbízni, mint régen. De nem is baj! Soha többé ilyen csapdába nem fogok kerülni. Megfizettem a tanulópénzt. Ahogy itt mindannyian.
De valahol el kell kezdeni, muszáj esélyt adni. Én is úgy gondoltam, még idő kell nekem, ezért nem is erőltettem a dolgot. Nekem is belekerült 18 hónapomba, hogy egyáltalán valaki érdekeljen, és esélyt adjak neki. De előbb bizonyítson. Én is félek az újabb csalódástól, de azt tudom, most már sokkal okosabb leszek. Ezért is haladunk nagyon óvatosan.
Az egyik régi barátnőm mondta, hogy azokon a nőkön, akiket terhesen vagy kisgyerekkel hagytak el, észrevett egy hihetetlen változást: olyan erősek lettek, mint senki más. És ha össze is jönnek egy új pasival, igen keményen ki tudják őket osztani, ha nem tetszik valami: le is út fel is út. Az ilyen nők kemények, függetlenek (még egy újabb párkapcsolaton belül is) és büszkék magukra.
Feldolgozni azt, amit velünk tettek nagyon sok időbe telhet. Egyéne válogatja. Nem is lehet sürgetni. Ha te úgy érzed, még nem vagy kész, igazad van. Magadat te ismered a legjobban.
Utálom, ha valaki meg akarja mondani, mit kell tenni és közben egyáltalán nem volt ilyen helyzetben, mint mi. A gödör széléről könnyű beszélni, hogy ne siránkozzunk, nem is olyan mély az a gödör.
Én is számtalanszor megkaptam, hogy nem jó az, ahogy gondolkodom. Legutóbb három hete oktatott ki egy kolléga, amikor szóba került, mit várnék el egy férfitól, kapcsolattól. Na azóta szóba sem állok vele. Sok marha férfi van.
A történetem csak azért írtam le, hogy tudjak segíteni. Nem tanácsokkal, nem is azzal, hogy na látjátok, be be nekem sikerült. A fenét! Messze vagyok még a boldogságtól, de már értékelni tudom a kis dolgokat.
Csilla! Van két gyönyörű gyereked! És tudom, hogy marhára fáj annak a szemétnek a viselkedése, hogy még a gyerek sem jelent neki semmit, de hidd el jobb így. Az ilyen nem érdemel semmit, pláne nem azt, hogy lássa felnőni a gyerekét. Az én exem előadta, hogy mennyire szereti a gyerekét, Na ja! Tudod mit kapott ez a kislány az apjától idáig? Egy csörgőt két hónapos korában. Ennyi. De ő szereti a gyerekét. Hogy nem szakad rá az ég! Lekopogom, nem jár ide, talán bele is döglenék, hogy ha látnám. Abban reménykedem, nem fog felbukkanni soha többé itt. Én örülnék neki, ha teljesen lemondana a gyerekemről.
A te exed is élje a kis szánalmas életét, csak titeket hagyjon békén. És még mielőtt valaki azzal jönne, hogy de hát a gyereknek apa kell, hadd mondjam: igen, de nem ilyen! Majd lesz neki igazi apja, ha eljön az ideje. Ha pedig nem, akkor is boldog gyermekként fog élni az anyja szeretetétől övezve. Jobb a semmilyen apa, mint a rossz apa.
Bocsánat kissé hosszú voltam.
Kitti! Mi a helyzet??
Brekuc! Jól vagytok?