Kzsuzsa
Bemásoltam, lehet csemegézni!
A terhesség eleje óta írtam...Ez után már csak a szüléstörténet van, de azt nem másoltam be mégegyszer...
2005. Február 23- án csináltam egy tesztet.
Hát a gyanúm beigazolódott! Terhes vagyok!
2005.10.15-re vagyok kiírva.
A Szent Imre kórházat választottam, a 11. kerben, a Tétényi úton.Ott fogok szülni. Én is ott születtem.... Ha minden igaz Dr. Parragh Attilánál fogok szülni és Fantha Zsuzsát választottam szülésznőnek, akivel már találkoztam és nagyon szimpatikus!
2005.05.13: most 17 hetes és 6 napos a kicsikém! (Belül!)
Már nagyon várom, hogy meglássam. De azért jó ez az időszak is! Élvezem, hogy mindenki elkényeztet, még az anyósom is! Valahányszor meglát, mindig mosolyog. (Megjegyzem egész jól áll neki!):D De az a legjobb, hogy a párom soha nem volt még ilyen kedves. Éppen ezért titkon én már a másodikon gondolkozom!
2005.06.11. 22 hetesek vagyunk. Már túl vagyunk az AFP vérvételen: AFP 53, MOM 1,5. 2 hét múlva meg mehetünk a cukorterheléses bigyóra.
Azért vannak olyan dolgok, amiket szivesen kihagynék az egészből.
Pl. ma reggel úgy ébredtem, hogy iszonyúan fájt a hasam. Biztos úgy feküdt a kicsikém, ahogy nekem nem volt túl kényelmes. Alig bírtam felkelni. Na meg időnként gyomorsav túltengésem van, ami nagyon rossz. Meg néha a derekam is fáj! És még csak a 23. héten járok!!!! De azért imádom! ;)
Túl vagyunk a cukorterheléses vizsgálaton. Cukor először: 4,1. A cukros víz után 4,9. Úgyhogy mehet a nasi 1000-rel! ;)
A gyomorsav megmaradt! Napi szinten iszom a szódabikarbónát.
2005.07.02. Ma vagyunk 25 hetesek!!!!
2005.07.13. (26.hét) Ma voltam dokinál! Végre most szinte biztosra kiderült, hogy kisfiút várunk!
Hát igen.... Olyan szép volt a monitoron a kis kukója, hogy bele is szerettem. Tisztára az apjára ütött! ;)
Amúgy a méretei alapján már 28-29 hetesnek felel meg....
Már 1 kilós! (Mondjuk, mint 1 csomag cukor!)
Na jó! Most már írok magamról is pár sort....
22 éves vagyok. Párommal 14 évesen ismerkedtem meg. Õ most 29 éves.... Tudom hogy furán hangzik, de ugyebár a szerelem mindent kibír. Kicsit túl korán találkoztunk...
Balázs (a párom) már nagyon régóta szeretne 1 babát. De én csak most adtam be a derekam, mert úgy éreztem idáig, hogy még korai lenne... ( Meg kicsit még most is úgy érzem) Dehát szeretem a páromat és úgy voltam vele, hogy boldoggá teszem...
Most már nem is bánom annyira. Idő
közben egészen kezdem megszeretni a kis poc
aklakómat! ;) Mivel kisfiú, a napjaim többsége azzal telik, hogy a nevén gondolkodok... Szeretném, ha Dánielnek hívnák... Úgy is szoktam hozzá beszélni, hogy Danika figyelj!...
Sajnos azt nem mondhatom, hogy a terhességem rizikó mentes, mert az egyik vesém nem működik és van 1 nagyon ritka anyagcsere zavarom is, ami arról szól, hogy hihetetlen mennyiségű folyadékot vagyok képes meginni 1 nap. Ezt gyógyszerrel lehet csak korlátozni...
1,5 éves korom óta...
Most járok a 28. hétnél. Kipp-kopp eddig még nincs baj! A vizesedést nagyon szeretném elkerülni valahogy, mert ha én elkezdek dagadni... Na abból nagy baj lehet! Dehát azért reménykedek! Már nincs olyan sok hátra...!
Egyenlőre ennyi! Ha valami még eszembe jut, akkor írok...
Kicsit ugyan megkésve... De ugyebár jobb később, mint soha!
Szóval ma voltunk párocskámmal a házasságkötő teremben... Augusztus 26-án fogunk esküdni! ;) Remélem felejthetetlen élmény lesz, életemnek ez a fontos állomása! (Már rég vágytam rá!)
2005.08.13. Ma vagyunk 31 hetesek! Sajnos 3 nap múlva be kell feküdjek a kórházba, mert magas a vérnyomásom és a fehérvérsejtem. Nagyon el vagyok keseredve, hisz még 9 hét van hátra! S bár a dokim azt mondta, hogy 1 hét, de lehet hogy több, én mégis úgy érzem, hogy csak a babával a kezemben fogok már hazajönni!
Szorítsatok nekem nagyon légyszi!
Nem volt hely a kórházban, ezért csak pénteken fexek be!
A 31. héten voltam 4D-és UH-on. Danika 1864gramm, BPD:83, OFD:106, HC:300, APD:88, TAD:89, AC:288, FL: 60
Minden belső szerve megvan és jól funkcionál. Azt mondták, hogy 3800grammos babára számítsak, ha végighordom...Nagyon szép kis pofija van!
És már most kis pufi!
2005.08.23 Haza jöttem a kórházból. 5 napot voltam bent. Mondhatom kegyetlen volt! A létező összes vizsgálaton átestem. A vérnyomásom magas volt bent végig. Kaptam rá gyógyszert, amit nem kaphattam volna az alapbetegségem mellett. Nagyon rosszul lettem tőle és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett nagy baj! Mikor szóltam, hogy rosszul vagyok, azt mondták feküdjek és próbáljak meg aludni. Többször próbáltam jelezni, hogy nagyon nem vagyok jól!
Azt azért hozzáteszem, hogy alapvetően a magas vérnyomás miatt kerültem be, mert ha orvoshoz mentem mindig nagyon magas volt, de itthon többnyire jó értékeket mértem… Nem tehetek róla, ha orvost, kórházat, vagy fehér köpenyt látok, akkor mindig kiakad a gép.Gyerekkoromban hosszú éveket töltöttem kórházban és mondhatom, hogy nincsenek túl jó emlékeim. Volt sokminden, amit próbálok elfelejteni, de nem lehet!!! Azt hiszem ez 1 olyan dolog, amit 1 ember sem tudna kontrollálni… Ezért már eleve félve is vettem be a gyógyszert, mert féltem, hogy csak többet ártok vele magamnak és a babának, mint használok. De valahol bíztam az orvosokban. Kár volt!
Vérképet 2*, vizeletvizsgálatot 3*, vérnyomásmérést naponta többször csináltak és volt rajtam egy 24 órás vérnyomásmérő is. Ezenkívül 1* volt UH-om és NST-m. Az összes leletem jó lett! A baba szerencsére teljesen jól van és teljesen jól fejlődik!!! Legalábbis nagyon úgy néz ki! (Azt mondták!)
Kórházat kellett váltanom, mert kiderült, hogy az alapbetegségem miatt nem szülhetek a Tétényiben, mert adódhatnak komplikációk a terhesség és a szülés alatt, mind a babával, mind velem, amit a kórház nem tud megfelelően kezelni!
És ezt csak most 32 hetes terhesen kellett megtudnom! Holott 2* voltam genetikusnál, 11* UH-on, 14* vérvételem, 3* volt rajtam 24 órás vérnyomásmérő, 1* 24 órás EKG, 3* voltam EKG vizsgálaton és össze sem tudom számolni a vizeletvizsgálatokat. Ez mind a 6-7. hét óta, azaz 25-26 hét alatt! Szóval azt azért igazán nem lehet mondani, hogy felelőtlen voltam! Mindenhol, ahol ott kellett lenni én OTT VOLTAM!
Szóval kaptam beutalót az 1. Számú Női Klinikára,ahol majd hétfőn kell megjelennem. Nagyon félek, mert sem a kórházat nem ismerem, sem az ottani orvosokat. Nem biztos, de nagy a valószínűsége, hogy ott már bent kell maradnom a terhesség végéig.
Szóval ezek az események igencsak hidegzuhanyként értek. Olyan szinten kiborultam, hogy beszélnem is nehezemre esett már. És mikor hazaértem … Hát talán nem is érdemes próbálkozni ennek a megfogalmazásával, mert úgy sem menne! Kipihentem magam valamennyire. És azt hiszem sikerült összeszednem magam. Viszont olyan szinten hasmenésem van, hogy nem tudom eldönteni most pisilek vagy sem?!
Na mindegy!
A szüléstől mostmár nagyon félek! Korántsem a fájdalomtól!!! Attól rettegek, hogy valami komplikáció fog fellépni! Légyszives nagyon szorítsatok értünk!!! Hátha segít!
Ha valami még eszembe jut leírom. De pillanatnyilag gondolkodni is nehezemre esik!
És majd elfelejtettem! Holnapután lesz az esküvőnk a párommal!
Folyt.Köv.
2005.08.29. Ma voltam az 1. számú Női Klinikán. Csak jókat tudok mondani végre! Nagyon kellemesen csalódtam! Igazán nagyon kedvesek voltak velem és nagyon együttérzőek! Hála Istennek! Ilyen is kell az életben…
Sikerült megnyugodnom valamennyire. Különösen az nyugtat, hogy idáig akárhova mentem mindig magyaráznom kellett, hogy mi is az én betegségem, mert 1 orvos sem ismeri… Itt pedig egyből tudták miről van szó! Ez megnyugtató, mert ha netán bármi történne velem, vagy a babával, akkor szakszerűen el fognak tudni látni!
Egyébként a leleteim alapján nem tartották indokoltnak, hogy be kelljen fektetniük a kórházba. Ugyanis hála az égnek, minden teljesen jó!
Orvost még nem választottam. Remélem lesz még rá időm! Ha valaki tudna tapasztalatokkal segíteni esetleg, azt nagyon megköszönném.
2005.08.31. Ma vagyok 33 hetes és 4 napos terhes.
Az orvosválasztással kapcsolatban: Nem választottam és nem is fogok. Majd az ügyeletes orvosnál megszülök! És ha kedves lesz, akkor neki fogjuk kifejezni a hálánkat…
Azért döntöttem így, mert már 3 orvost kértem fel a Klinikán, de egyik sem vállalta a szülésemet… Különböző okokra hivatkozva… Nem tudom, mi lehet a valódi oka, remélem nem az, amire gondolok! Hogy annyira kockázatos… De ha beindul a szülés, akkor már csak nem mondja azt az ügyeletes orvos, hogy bocsi, de nem vállalom!
2005. 09. 12. Ma vagyok 35. hetes és 2 napos…
Ma voltam a Klinikán. A méhszáj ceruza nagyságúra nyílt. Azt mondták ne aggódjak, mert ilyenkor ez már nem gond. A CTG is jó lett. Írtak fel Zinnat gyógyszert a magas fehérvégsejtemre. Holnap is mennem kell vizelet, vérvételre. Meg ezen túl minden héten 2*. Nehéz lesz nagyon, mert már írtó fáradt vagyok, de még mindig jobb, mint befeküdni!
2005.10.01. : Hát elérkeztünk végre a 38. héthez!
És még engem riogattak, hogy a betegségeim miatt nagy a koraszülés veszélye!!!
Jó hogy végig idegeskedtem ezért az egész terhességet!
Kiderült, hogy Danikának még esze ágában sincs kijönni a jelek szerint. Teljesen zárt vagyok!
Pedig múltkor már alakult a dolog...
Hát ez van. A doki azt mondta, hogy beindulhat a szülés, de max. burokrepedéssel. Nem valószínű, hogy a 40.hétig beindulna fájásokkal...
Nem szeretném túlhordani!!!
Nincs valami tuti tipp?