Naszóval, hétfőn kimentünk a reptérre, addigra már leszállt a gép. Após meg anyós már ott volt. Nikinek hőemelkedése volt csak, ezért bevállaltam vele az utat és ahogy meglátta, hogy van mozgólépcső a reptéren már mentünk is szórakozni.
Megtettünk vagy 5 kört (föl mozgón, le lépcsőn) és mikor jöttünk lefelé, már láttam, hogy anyós fut. Na gondoltam észrevette apát. Fölvettem Nikit és lementünk gyorsan a lépcsőn. Akkor már láttam én is apát a távolban és mutattam Nikinek, hogy ő is lássa. Apa gyorsan odajött felénk és nem nagyon tudom megfogalmazni, hogy Niki arcán mi volt látható. Én még ilyennek nem láttam. Mosolygott apára, de olyan igazi csodálattal nézett rá. Olyan volt, mintha azt mondta volna: hát tényleg itt van, tényleg vissza jött, igaza volt anyának ! Annyira édes volt csak nézte apát és óvatosan adott neki egy puszit .Persze apa is meg volt hatódva, meg a díszkiséret összes tagja. Aztán belecsimpaszkodott a nyakába és mondta, hogy menjünk fel a mozgólépcsőn
! Mi meg szépen fölmentünk, közben ő meg csak bámulta apát és simogatta az arcát. Szépen, részletesen megvizsgálta. Hazafelé a kocsiban már bohóckodtak. Niki vihogott, apa meg szórakoztatta.
Azóta is szent a béke, Niki azt sem tudja hova szaladjon. Mert azért még velem is jóban van, így a lakás bármely részén van dolgunk, mindannyiunknak együtt kell odavonulni. Apa is meg van elégedve nagyon a lányával, hogy mennyire okos és szép. Szóval elvagyunk, mint a befőtt.
Egyébként kiderült, hogy gégegyulladás helyett egy 5. betegség nevű bajunk van. Ilyen hülye nevet , hogy lehet kitalálni? Ugye hétfőn voltunk dokinál, hogy mégis mondja meg, hogy mitől lázas a kölök 2 napja, de semmilyen más tünete nincsen. Mikor vizsgálta már mutattam neki, hogy a hasán van pár pici kiütés. De megbeszéltük, hogy 3 napos láza már volt. (ez is micsoda idétlen név) Estére viszont már olyan kiütéses volt mindenhol, hogy borzasztó. De nem viszket neki. Gondoltam vagy aláztól van vagy a gyógyszertől. Holnap reggel akartunk menni a gégészetre, de még ma fölhívtam a dokit, hogy mitől lehet ennyi kiütés. Erre mondja, hogy ez az a bizonyos 5. betegség nevű dolog. Pár napos lázzal jár, utána kiütések, ami 4-5 napig is eltart. Nincs mit csinálni vele, de fertőz. Most van egy ilyen vírus, nagyon sok gyerek elkapja. És ez miért nem jutott eszébe hétfőn???????
Na mindegy. Szóval gégészet lefújva, mégsem lenne okos dolog 20 másik gyerek közé bevinni. De a hétvégi szülinapi buli is lefújva, mert mindkét unokatesót sem akarjuk megfertőzni. Viszont már nincs láza tündérkének és itt örülünk egymásnak hármasban !!! Szóval legalább kiderült mi volt a baj, bár nem volt egyszerű.
Brigi
én benne vagyok a Mikulásos buliban. Panunak már panaszkodtam, hogy semmilyen tervem nincs erre napra. Pedig Niki már várja a csokit !
Dorki