Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatom a hozzászólásokat, és látom, hasonló "gondokkal" küzdötök/küzdöttetek meg, mint én. Nekem is van két iker fiam, 5 hónaposak. Koraszülöttek, így kis súllyal jöttek a világra, így eddig hatalmas iramban gyarapodtak. Mostanra érték utol a társaikat súlyra, 7, illetve 7,5 kg-osak.
Egy hónapja kezdtünk el gyümölcsöt enni, illetve nemrég a főzelékkel próbálkozunk. Amióta elkezdtünk tejen és tápszeren kívül mást is enni, nagyon megváltozott az étvágyuk. Régen mindig túlették magukat, kis habzsolhápok voltak - volt is gondunk belőle (fájt a poci, sokat bukta). Most Bálint véleményem szerint jól eszik, vele nincs is gond - már nem olyan torkos, de jó étvágyú baba, de Andrásommal nem tudom, mit kezdjek. Szinte minden étkezés kész tortúra, rimánkodni kell, hogy egyen. Pedig már mindent kipróbáltam. Próbálok az igényeihez igazodni, figyelni, mikor éhes, nagyobb időközöket hagyunk kajcsik között, hátha úgy nagyobb lelkesedéssel eszik. De hiába. Most ott tartunk, hogy reggel nagy nehezen két-háromszori alkalommal megeszik 180 tejcsit (ez kb 2 óra). Tízóraira 80g gyümi (ezzel nincs gond, csupán annyi, hogy utál az ülőkében lenni, nehezen tudom lefoglalni,hogy benne maradjon, és meg is tudjam etetni). Délben 100főzelék+tápszer, ami ugyancsak nehezebben megy, többszöri próbálgatásra. Délután jó, ha megeszik 180-at, este is többszörre vacsizik 1/2 9 körül, ami elhúzódhat így 1/2 10-ig. Utána alvás reggel 7-ig kb. Régebben 180 és 240 között evett 5 alkalommal naponta, most 4 alkalommal van főétkezés+1gyümi, és örülök, hogyha 180 tejcsit vagy tápszert megiszik (dél kivétel, ott a főzelékkel együtt értem a mennyiséget). Ha az első viszzautasítás utána nem kínálnám később is meg, akkor, megállna 120-150 körül. ezt is próbáltam, de nem szól semmit, nem jelzi, hogy éhes, kibírja a következő étkezésig. Csak a cumiját rágja égtelenül, innen lehet látni, hogy azért valami hiányzik a pocijából. Normális ez?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Évi
almasieva

Doris
jobbulást Gerikének.

KókuszKép
a "nagylány" 17 hónapos és nem jár bölcsibe. most úgy tervezem, h 3 éves korától megy óviba addig otthon lesznek velem. a kicsiket is csak 3 éves korúk után szeretném oviba vinni.

IkeranyaKép
nagyon csini lányaid vannak.

EnikőKép
Dalma is kapott Vitacolánt, mert egy időben nem ette meg a húst. (most meg csak húst enne, a többi meg nem kell neki) kb 7 hónapos lehetett. ez minden vitamint tartalmaz. elfogyott aztán nem kapott semmit. most megint adok neki de másfajtát. polyvalamit.... ha az ételekkel nem szi meg a vitamint akkor kell adni, ha meg megeszi akkor sem lesz tőle semmi baja.
de nem tudom mennyi idős kortól adhatok ezek. a kicsik még nem kapnak semmit.

megyek később jövök.....

Vikta
vikta

Sziasztok!

Anett!
Gratula a FP nyereményhez. Jó bulizást! Végülis csak a pasik mentek bulizni?

Évi!
Üdv miköztünk!
Az én fiaim is korababák, 30 hétre születtek 1570 grammal és 44 centivel. Mi megúsztuk 53 nap kórházzal.
A te picurkáid hányadik hétre jöttek? Mekkora súllyal?
Azért jó nagyok, hallod! Az enyéim 7,5 hónaposak és még mindig nincsenek akkorák. Mondjuk, Ádám most fogyózott egy kicsit, anélkül is.
Én nem értem miért akarod minenáron beléjük erőltetni az ennivalót. Ráadásul hatalmas mennyiségekről beszélsz. Az én fiaim 130 és 150 g között esznek, a doktornőnk szerint ez teljesen normális ekkora babáknál. Szerintem hagyd őket annyit enni, amennyit jó étvággyal megesznek. Azt ugye nm szeretnéd, h megutáljanak enni, mert beléjük erőlteted?
Miért kezdtél el ilyen korán hozzátáplálni? Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, h mikor kezdi. Csak kérdeztem.

Mennem kell, jövök még. Tényleg nem támadni akartam, csak érdeklődöm.

Puszi
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Évi

Üdv itt köztünk! Mi is 5 hósak vagyunk (+1hetesek)és koraszülöttek. Hol voltatok? Mi a SOTE 1-en. Mennyivel születtek, hányadik hétre? Mesélj még magatokról!

Kérdésedre azt tudom mondani, hogy Niki is zabált mikor hazahoztuk, meg már a kórházban is rendszeresen túlszopizta magát. Aztán kb 2 hónapja már nem eszik röbbet. Van egy barátnőm, együtt voltunk a kórházban, az ő ikrei is koraszülöttek. Õ is megfigyelte, hogy mostanában már nem esznek annyit. Régen szerinte még a vasszöget is megették volnaKép Szóval ez nem baj, egy idő után lelassul a fejlődése minden babának, a koráknak is. Mi már rég nem hízunk olyan fergeteges ütemben, most vagyunk 5 kiló körül. (persze ők csak tejet kapnak még) Ne foglalkozz azzal, hogy mennyit esznek! Azt szokták mondani, hogy ha jó kedvű a baba, szépen fejlődik egyébként, átalussza az éjszakát (már ha előtte is átaludta), akkor tutira eleget eszik és nincs gondKép

Remélem tudtam segíteni! Gyere máskor is, mesélj sokat magatokról! Egyébként a hozzátápit ti mikor kezdtétek? Én csak dec-től fogom.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Enikő!

Nálunk is hasonló helyzet volt mint Ditkééknél,Dorcsi csak 3 hónaposan kapott rá a cicire.Egy zürös éjszakán miután Lillát megszoptattam ébredt Dorcsi is,erőszakosan követelte az üvegét,csak sajnos túl forróra sikerült a melegités,gondoltam addig dugok v.mit a szájába!Kép)
Szerintem félálomba érdemes próbálkozni, nálunk is megtévesztésen alapult a siker.Amugy azóta is lelkes cici nyüvők!(15 hónaposak)
Viszont a technikájuk különbözö lehet mert ugyanannyi tápszert Dorcsi gyorsabban beszippant mint Lillácska,biztos az előélete miatt!Kép)

Ikeranya!
Nagyon szépek a lányaid!
Én szőke vagyok kék szemü,a férjem is szőkés a lányaink meg barnák,ja és eggyik se hasonlit rám még kicsit se!
Hozzátáplálás:Ajánlották,hogy először csak egy-két kanállal kapjanak kostolóba v.mi gyümölcsöt,nos amikor kifogyott egy teljes hipp üveg Õk még bőszen ettek volna.Semmi bajuk nem lett a hirtelen más fajta kajától azóta is lelkesen esznek mindent ami hipp.
Márkafüggők a lelkeim!
Talán még azt hozzátenném hogy Õk 7 hónapos kortól kaptak tejen kivül mást is.Lehet hogy érettség kérdése,és én mindig beszámitottam azt a 3 hetet amivel korábban jöttek.

Mikulás ünnepség minket is érdekelne,de félek nem fognak megijedni a fehérszakállutól?
Voltunk már játszóházban,izgi nekik a sok gyerek de fojton borulak,és nem nagyon volt nekik való játék.
Fenyő
törpefenyö

Cicamica, Bannamari!Köszönöm a válaszotokat!

Nem akarom beléjük tömni a kaját, csak félek, hogy keveset esznek. Kép Lehet, h tényleg az a baj, hogy u.azt a mennyiséget várom el tőlük, mint régen. 1 hónapja sincs, amikor a jelenlegi mennyiségek 1/3-ával ettek többet, mint most. Viszont, igaz, h ha ebben az ütemben híznak tovább, akkor nemsokára az ovis súlyt is elérhetik. Kép Szóval, bőven lassítaniuk kell, színigaz, és lehet, hogy ezt ők is érzik, ezért nem esznek.

Bővebben rólunk:
Május 29-én születtek a csöppek: Bálint 1650, 45cm, András 2100,33-hétre. Szerencsére semmi komoly nem volt velük azon kívül, hogy hízniuk kellett. 3,5 hétig voltunk velük kórházban. A SOTE1-esen szültem én is, onnan a Péterffybe kerültünk. 3,5 félhónapig próbálkoztam a szoptatással, de minden étkezés hatalmas cirkusz volt. Mindig sírással végződött a szopi, és az lett a vége, hogy üvegből adtam nekik enni. Utána pedig fejtem. Kép Az elején a korházban nagyon hozzászoktak a cumisüveghez - illetve nagyon nem ment a szoptatás. Sokat próbálkoztam, a nővérkék is segítettek, de valahogy sose sikerült igazán jó mennyiséget kiszopizniuk. Pedig volt, h 1,5 órát is szoptattam, hátha ez alatt az idő alatt kiszopizzák a megfelelő mennyiséget. De ennek vagy az lett a vége, hogy hatalmas sírás, vagy bealudtak, úgy elfáradtak. Aztán egyedül maradtam a csöppekkel itthon, a páromnak külföldre kellett mennie munka miatt. A végén már alig volt tejem, elapadt teljesen. Most kapjuk az anyatejet - nagyon szerettem volna őket csak szoptatni fél éves korukig, de nem jött össze. A hozzátáplálást is azért kezdtük el, mivel a csak tápszeres kaját nem bírják. Már csak ebben a hónapban kapunk tejcsit. Tejcsi nélkül viszont hatalmas szorulásuk van, nagyon fáj a pocijuk a tápszertől. A gyümölcsrostok ezen segítenek, és így nemcsak tápszert kapnának.

Igazából talán attól félek a legjobban, hogy ha kevesebbet esznek, akkor nem alusszák át az éjszakát és éjszakázni kell velük. Félek, egyedül velük egész nap (a nap 24 órájában) nem fogom bírni energiával.
almasieva

Évi!
Nekem is 5 hós fiaim vannak, és 4 hósan voltak 7700g és 7400g.Szóval ne aggódj.
Ez alkati dolog is.Ákos 2750g született, Én anno 2800g-al, és megnéztem a kiskönyvemet ugyanolyan ütemben fejlődik, mint Én annyi idősen, pedig Én csak anyatejes voltam.
Mi is 4 hósan kezdtük el a hozzátápit.
Ne aggódj, nem fognak éhen hallni.Biztos, hogy jeleznék, aha éhesek lennének.
Egyébként a fiúknak is változó az étvágyuk.Szerintem közrejátszik a fogacska is.Már több, mint egy hónapja viszket az ínyük.Állandóan benne vannak könyékig a szájukban.

Lányok!
Le vagyok törve, mint a bili füle.KépTegnap előtt estétől nem hajlandóak a fiúk szopizni.Szerintem nincs mit.Kép
Sajnos tudtam, hogy egyszer eljön ez a nap is.Kép
Egy kicsit megviselt lelkileg.Kép
Nagyon hiányzik a kis cuppogásuk, a melegségük.Most 2 napja még többet ölelgetem őket.Kép

Doris!
Jajj, ne már.Kép
Jobbulást Gerinek.Kép

Ikeranya!
Gyönyörűek a gyerkőcök.Kép

Vikta!
Mind a három gyerkőc csudi szép.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Évi!

Szerintem igazán ne aggódj az evés miatt! Itt azt hiszem az én Petrám viszi a negatív rekordotKép, most 1 éves és 6870 gr... (1550-nel született)De vidám, jókedvű, állandóan nevet meg hangosan visongat, egy kis örökmozgó, csak enni utál. Sokat aggódtam én is miatta, mára már beletörődtem, ilyen a lelkem. (No persze az anyja is elég szúnyog-alkat, bár rengeteget eszikKép ) Addig szépen hízott, míg csak anyatejes volt, aztán 6 hósan elkezdtük a hozzátápit, azóta kínlódunk. Gyakorlatilag a mai napig szinte azon él, amit szopik, szerencsére még van mitKép.

Judyt!

Sajnálom a szopitKép. Mi lenne, ha megpróbálnád pár napig lefejni, hátha megjön a kedvük?

Ditke
ditke62

Judyt!
Igen, valószínűleg a fiaimnak a foguk is lassan jönni fog, mivel ők is könyékig a szájukban vannak, sokat nyáladzanak és néha őrülten rágnak.
Ma egész nap próbáltam mondogatni magamban, hogy csak lazán! Egyenek annyit, amennyit akarnak, ha nem kérik, hát nem kérik.

Törpefenyő, Enikő! Örülök, hogy nektek sikerült rászoktatni a gyerkőcöket a szopira. Nekem is volt ilyen álmom, de hát, nem így hozta az élet. Voltak éjszakák, amikor csak a cicire tudtak megnyugodni, úgy aludtunk be egymás mellett....de hát ez nagyon ritka alkalmak egyike volt. Pedig akkor nagyon örültem, és másnap bőszen próbálkoztam a cicizéssel, de hát mintha mi sem történt vola - másnap nem fogadták el. Most kiélvezem a kanalas etetés örömeit.Kép És annak örölük a legjobban, hogy a gyümölcsök rendberakták a kakijukat - már nem szenvednek a szorulástól.
almasieva

Sziasztok LányokKép
MarcsiKép
Köszi a nevünkben is a Mikulás szervezést, sajnos nekünk úgy néz ki nem jó az a hétvége de a fényképeket nagyon várom majdKép
EditKép
Jaj de nehéz dolgod van ezzel az etetéssel...ne haragudj, nincs okos tanácsom csak kitartást tudok kivánni!!!
LillaKép
Köszönjük a jókivánságotKépNikike olyasmi lehet, mint nálam LilcsikeKép Geri teljesen lekötötte minden időmet Lilcsike meg mindig toleráns "bocsánat, hogy élek" tipus volt és mivel ezt nagyon Geri javára billentette a foglalkoztatottsági időt igy tudatosan szerveztem át az életemet arra, hogy másként próbáljak Lilcsikével több időt tölteni. Ráadásul Lilluska kevésbé volt bújós mint Geri, szerencsére mostanra már átalakult és több mint fél éve hihetetlenül igényli a fizikai szeretgetést isKép
ViktaKép
Nagyon meg tudom érteni ezt a sétáltatós nehézségedet...3 két év alatti gyerkőc bizony nagy kihivás lehet... Le a kalappal elöttedKép
Szia ÉviKép
Gratulálok az Ikreitekhez és csak ámulok a leirt mennyiségeken amiket megesznek a BabákKép Mi is korababák vagyunk - 31. hétre született Lilike 1150 g-al és Gergő 1700 g-al)A mostani súlyotokat egy éves koruk után sikerült elérnünk de bizton állithatom, hogy talán még most sem esznek ilyen jól mint a TieidKép Ne izgulj szerintem, ezek óriási mennyiségekKép Én is egyedül voltam, vagyok velük és nálunk sajnos katasztrófálisak az éjszakák de ez van, már elfogadtamKép Nagyon szépek a gyerkőcök megnéztem az albumotokat!
JudytKép
Sajnálom a szopi dolgot....nem lehet, hogy meg fog jönni a menzid mert art mondják akkor megváltozik a tej ize. Sajna tapasztalatom nincs, ezért ötletet sem tudok adni, de drukkolok, hogy csak átmeneti zavar legyen...Kép

Puszi:Doris
doris

Évi

Akkor pont elkerültük egymástKép Én már ott voltam a SOTE-n mikor szültél, de még "egyben", az enyémek júni 6-án születtek. Ha jól emlékszem 24-én v 26-án kerültünk át a Péterfybe, ti akkor már bizti nem voltatok ott. Legalábbis nem rémlik, hogy lettek volna ikrek mikor odakerültünk. Melyik dokinál voltatok? Hova jártok vissza kontrollra?

Doris

Jól van mindenki? Ha van 1 kis időd, küldj át pár képet, majd én lekicsinyítem és felrakom. Már mindenki nagyon kíváncsi rátok!
Niki "sajna" nem az a bocsi hogy élek típus. A kis boszi elég erőteljesen kiköveteli magának a figyelmet. Az a baj, hogy ő hisztizik, hurcolászni kell, így semmi értelmesre nem marad idő. Olyankor nem lehet elterelni a figyelmét se dumcsival, se játékkal, próbáltam neki gyerekverset is olvasni- semmi. Dáviddal hasznosabban lehet tölteni az időt- ő nem igényel szinte soha nyugtatgatást, vele dumcsizni kell, vigyorogni. Kettejük közül inkább ő az észrevétlenebb: alig sír, mindig neki kell várni, amíg Nikit megnyugtatom. Pont olyan türelmes, mint az apjaKép
Jaj, visszaolvasva úgy hangzik, mintha Dávidban csak a jót látnám, Nikiben meg csak a rosszat. Még most is vannak gondjaim ezzel: Nikcit néha nagyon nehéz szeretni, sokszor az idegeimre megy szegényke.Kép Én is próbálok tudatosan többet foglalkozni vele, közelebb kerülni hozzá, de valahogy nem az igazi. Olyan erőltetettnek érzem néha, míg Dáviddal spontán vagyok és örülök az együtt töltött időnek. Van is lelkiismeretfurdalásom rendesen, hogy Nikinek rossz anyja vagyokKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
Nem vagy rossz anya! Szerintem mindannyiunknál vannak/voltak ilyen időszakok, amikor az egyik gyerekkel többet kell foglalkozni, mint a másikkal. Nálunk is volt ilyen, Ádámmal állandóan foglalkozni kellett, nem hagyott időt Gergőre. Aztán tudatosan foglalkoztam Gergővel, h ő is jól fejlődhessen, és mára úgy néz ki, h megfordult a dolog. A végtelenül türelmes Gergőm kis hiszigép lett. Illetve ez túlzás, de sokkal hamarabb kijön a sodrából és ezerszer erősebben és kitartóbban is tud hisztizni, mint Ádám. Ádám pedig sokszor órákig képes eljátszani a játékaival, a lábikóival.
Szóval azt akartam kisütni, h semmi gond azzal, h egyikkel többet foglalkozol, egyikünk gyerekei sem egyformák. Amúgy tényleg sokszor ez van, h az embernek lelkiismeretfurdalása van, h nem foglalkozik eleget a másikkal. Jól van ez így, szerintem. Arra ösztönöz, h azzal is foglalkozzunk, akivel kevesebbet szoktunk. Nálunk minden esetre bejött. Gergő olyan kis nemtudommilyen volt korábban. Ádám minden iránt érdeklődött, ő pedig nem. Ma már nagyon ügyes, érdeklődő mindkettő, és nem érzem, h egyik v másik kevesebbet tudna azért mert nem szenteltem elég figyelmet rájuk.

Éva!
Mi is a Péterfyben voltunk. Mi május 23.-án jöttünk haza, így mi is elkerültük egymást. De azért jó, h nem kellett bevárnunk. Én is kiváncsian várom a Lilla kérdéseire a választ.
Szerintem is érdemes néha ellazulni, és csak élvezni, h vannak.
Nekünk ma olyan boldog napunk volt! Tényleg semmi különös nem történt egész nap. Csak játszottunk egész nap a gyerekekkel, és élveztük, h ittvagyunk mindannyian egymásnak. Olyan karácsony hangulatú volt az egész nap.

Judyt!
Sajnálom, hogy nem megy a szopi. Próbáltad kifejni, hogy van-e még valamennyi? Szerintem, ha még van valamennyi, akkor vissza lehet azt a keveset hozni, h mégis kapjanak egy kis immunvédettséget a nagyfiúk. Képeket kérünk!
Úgy nőnek a fiaid, mint a gomba. Jó nézni.

Vikta!
Ne izgulj a séták miatt! Napi 2x? Nekün van olyan, h heti 1X megyünk sétálni. Mondjuk elég sokat rohangálunk ide-oda, szinte nincs is nap, h ne mennénk valahová, így elég sokat éri őket a levegő. Meg aztán Péternek állandóan melege van, így egész nap níitva az ablak.

No, megyek éjszakai fejni, nálam az mindig éjfél körül van, így reggelre összegyül nekik épp elég és nem hajnalban kell fejni. No, azért néha elalszom a fejőkémmel a széken.

Puszi mindenkinek
Annamari.

Jaj, egy képet mégis felteszek.

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Köszönöm a biztatást! Ma már nem izgattam rajta magam. Kép Ennek köszönhetően a gyerekek 1/2 8-kor keltek, de csak 8 - 1/2 9-kor akartak enni, és utána csak délben. Majd délután 4-kor és gondolom, majd lefekvés előtt. Kép

Annamari, Lilla!
Mi Június 22-én jöttünk haza és Dr Ádám Mariann-hoz járunk vissza kontrollra, ő volt az orvosunk. Ti hogy éreztétek magatokat a Péterfyben?

Évi
almasieva

sziasztok!
lementettem a microsoft oldaláról a 2006-os naptárat. idén nem lesz energiám sajátot kreaálni. szerintem ez is megteszi... annyi, hogy nincsenek benne a névnapok. de kiegészíthetitek a család saját ünnepeivel, szülinapokkal meghát, ha valakinek sok energiája van, akkor a névnapokkal is
amikor rákattintotok a mentés máskéntet válasszátok ki. mentsétek el a saját gépetekre. ott aztán fel lehet tölteni képekkel (beszúrás, képet, fájlból) és az előre lekicsinyített sztárfotókkal csinosítsátok ki
jó készülődést
marcsi
<!--attachment: 2006_allo-293672.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*163.3**2006_allo%2eppt --><center><pre>
Kép
2006_allo.ppt (163.3 k)</pre></center><!--/attachment--><!--attachment: 2006_fekvo-293673.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*162.8**2006_fekvo%2eppt --><center><pre>
Kép
2006_fekvo.ppt (162.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép

KépKép
2in1

Évi

Mi a Csáki dr-nőnél voltunk több mint 1 hónapig. Kaptam ágyat a mama-szobában, napközben ott voltam, de itthon aludtam. A szobában csupa aranyos csajszi volt és a végére utánunk jött a SOTe-ról az ikres barátnőm isKép Szóval ilyen szempontból nagyon jól éreztem magamat. Viszont a dokinő nem volt túl szülőbarát, nem szerette a kérdéseket. A nővérgárdával nagyon rosszul jöttem ki- egy kivételével. Amiért hálás vagyok az osztály szemléletének az az, hogy ahogy odakerültünk szoptathattam, pedig Niki épp csak 1 kiló volt. Szóval a mai kizárólagos szopit tutira ennek köszönhetjük. Boros dr is nagyon szimpi volt, de ő pont akkor ment szabira, így nem nagyon találkoztunk.

Neked mik a tapasztalataid?

Annamari

Köszi a vigasztaló szókat!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

elmentettem a naptárat, dee nekem nem nagyon működik. Lehet csak én vagyok a béna? Színes csíkok láthatóak csak, de majd még rámegyek ha lesz időm. Bár az ikrek mellett Kép Kép Kép.

Ráadásul Milánom betaknyosodott és hőemelkedése is van mindig estére. Asszem ha holnapig nem
múlik el elviszem dokihoz, nehogy elmérgesedjen a helyzet. Zalán nem kapta még el. Vagy ne legyek túl aggodalmaskodó anyuka? Kép

Ikeranya! Gyönyörűek a lányaid, igazi hölgyek. Biztos már van akaratuk is öltözködésnen. Kép

Vikta! A te babáid is édesek, annyira hasonlítanak a barátőm kislányára. Kép Iszonyat jó fej kiscsaj, igazi dumazsák. Na majd ha a tieid is dumálnak, akkor lesz csak csacsogás a házbanKép Kép.

Nyakunkon a karácsony. Ti hogy oldjátok meg a bevásárlást? Már előre rettegek, mert iker kocsival bárhova is bejutni..? Nincs valami jó ötletetek lakásszépítésre? Persze ami nem is drága, mert pénz a kanyarban Kép.

Az ellopott iratokról semmi hír, asszem lassan hozzáfogok az újak beszerzéséhez. Jó ki móka lesz és persze nem semmi pénz.

Na most ennyit, jók legyetek.

Ancsa

Kép
vancsa

Kristin!

Rég hallottam rólad! Ilyen jól sikerült a szülinapi buli? Kép Kép Kép

Kép
vancsa

Jóreggelt mindenkinek!

Remélem, jól telt sz éjszakátok! KépNekem nyugisan, csak 1/2 7-kor keltek, szóval tuti jó.

Lilla!
Valószínűleg a fiaim néhány szobával arrébb lehettek, mint a tieid. Ha jól emlékszem, akkor súly alapján kerültek a csöppek egy-egy terembe, mi a nagyobbacskák között, a legutolsóban voltunk. Ott más a nővérgárda is. Én nagyon jól kijöttem velük, sokat beszélgettünk, és a doki néni is nagyon segítőkész volt. Én is a dajkaszobában voltam, de nem jártam haza -ha tehettem, bent voltam a gyerekeknél. A többi lány is hasonlóakat mesélt az első rész nővérkéiről és a Csáki dr-nőről.

Amúgy az én fiaim is különböző törődést igényelnek.Bálint mindig jókedvű, bagyon jól eljátszik egyedül, ha éhes eszik, ha nem kér egyértelműen szól. András viszont néha számomra is kiismerhetetlen. Sokat hisztizik, össze-vissza eszik, néha maga sem tudja, hogy most akar-e enni, vagy sem. Sokat nyugtatom, próbálom kitalálni, mi is a baja, próbálom orvosolni. Ezért vele sokkal többet törődöm, mint Bálinttal. Bálint, ha rámosolygok már azért nagyon hálás, fülig ér a szája. Andrásnak percekig kell bohóckodni, hogy valami mosolyféle megjelenjen. Persze, ő is hálás, ha a megfelelő mennyiségű időt (mely sokkal több, mint Bálint esetén) eltöltöttem vele. Ezért a pillanatnyi érzéseim is változnak feléjük és változni is fog. De ez természetes.

Vidám napot mindenkinek!

Évi
almasieva

Sziasztok lányok!

Éva
Az anyósommal biztosan nem boldogulnék én sem, mivel nagyon távol áll szinte mindenben a gondolkodásunk, és a véleményünk. Teljesen meg tudlak érteni. Nem igazán hiszik el az anyukák/anyósok, hogy az elmúlt 30-40 évben fejlődött az orvostudomány és a babaápolás, így az ő régi tapasztalataikat tartják egyedül jónak. Az apukám legalább nem gondolja majd, hogy ő bármit is jobban tud, őt a "nulláról" lehet majd tanítgatni. Remélem menni fog. :-)
A szopi ügyben szerdán megkérdezem majd a védőnőt is. Az a furcsa, hogy teljesen eltérő véleményeket hallok: van aki szerint fél éves korukig semmi esélyem, hogy ezt megoldjam, azonban van, aki meg nem is érti, miért problémázom, hiszen abszolút nem fog gondot okozni. Én így hogy legyek előre okos???

Enikő
Köszi a tanácsot. Kb. 10 percet lehet, hogy tudok majd. Az segít?
Épp most olvasom az Avent katalógusban, hogy milyen praktikus dolgok vannak ilyen esetekre (termotáska). Remélem be fog válni! :-)
A folyadékról: én világ életemben keveset ittam, de próbáltam tudatosan rászokni, amikor a doki, a védőnő és a vért vevő nővér a terhesség elején megszidott (nagyon sűrű volt a vérem). Mindig fél-másfél literes Szentkirályis üveggel járok, és két-három kortyot iszom kb. negyed óránkánt. Nem is képzeltem, hogy így naponta mennyivel többet tudok inni. Ja, és reggelente rászoktattam magam a fél liter hideg tejcsire(1,5 %-os)/gyenge kakaóra. Eleinte nehezen ment, de most már létezni sem tudnék nélküle. Így már valóban elhiszem, hogy csak szokás dolga. Szerintem próbáld erővel is a több folyadékot magadba erőltetni, és meglátod, milyen könnyen átáll majd rá a szervezeted.

Eri
A bimbókiemelőbe mennyi fér? Azzal mennyi időt lehet áthidalni? Gratulálok a sok tejhez! Nagyon szeretném, ha nekem is lenne majd elég! Ezért is foglalkoztat annyira ez a kérdés.

Edit
Az elindulás és a hazaérkezés között mennyi idő telt el? Köszi az infot.
Az unokahugommal, Petrával egyébként ugyanaz a helyzet, mint Ditke Petrájával, és bár nagyon lassan megy a folyamat, egyre többet eszeget már önállóan kanállal. Ja, és persze mindig "zsarolni" kell: TV nézés, mesekazi, játék beígérése, ha megeszi kanállal a kaját. Ez neki segít. Viszont tényleg óriási türelem kell hozzá. Egy étkezés min. 1 óra hosszat eltart, és akkor sem mondanám, hogy sokat evett, inkább keveset. Ja, és házi főzit ő sem akart enni, csak némelyik üveges bébiételt, és borzasztó hosszú folyamat volt, mire bővült a kör - ja és persze eleinte csak olyanoknak evett mást is, mint pl. a párom = keresztapja, vagy a nagyapja, akikért teljesen odavan (szülőknek nem!) Nem tudom hogy szédítették meg, de eleinte tényleg csak nekik sikerült. Szóval sok türelem, és ötletesség kell! A folyamat összességében kb. 9 hónapos korától 2 éves koráig tartott. Az pedig nem kevés!

Ikresmama (Eszter 30+5)
ikresmama

Évi

Nem súly szerint osztották el a babákat, mindkét rész állt 1 inkubátoros és egy kiságyas szobából és egy box-nak nevezett pici szobából, hova az elkülönítendő babákat rakták. Ikrek is ezt szokták megkapni, így mi itt voltunk. Szerintem az alapján osztottak, hogy elől v hátul volt üresedés. A szobatársaim ugyanakkora babái pl ott voltak, ahol ti. A Jankára lehet, hogy emlékszel is, ő talán már ott volt, mikor te. A ti nővérgérdátok nagyon aranyos volt, velük én is beszélgettem.Különösen Éva nővért szerettem. Az viszont megnyugtató, hogy nem csak én utáltam a mi gárdánkat. Ha más se tudott velük kijönni, tutira nem bennem van a hibaKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

IKresmama!

Én ennyi ideig voltam terhesKép Remélem, nekeds sokkal tovább tart majd. Bocs, csak kikívánkozott belőlemKép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lilla!
Én már mondtam, én is gyülöltem a ti nővérgárdátokat. Nekem is Évi volt a kedvencem, de Anikó is nagyon rendes, Péter pedig Valikát szerette nagyon.

Rohannom kell, erről még majd később. Puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Annamari Kép hogy van Ádám?
Ikeranya Kép csodaszépek !!!
Cat Kép fogalmamsincs, hogy megköszöntem e a naptár, de ha nem akkor köszi!! Kép
Ditke Kép hogy alakultak az éjszakáitok??

Edit Kép Nettke Kép sokszor gondolok rátok! fogalmam sincs hogyan csináljátok ...

Eltüntek tessék életjelet adni!! Kép

Ja, egyedül nem mehetnék a mikulásbulira?? KépKép

Én erősen gondolkodom a villanypásztor és a pálinkáskenyér megoldásokon néha KépKépKépKépKépKép
Most épp, Márti barátnőm javaslatára az erkélyen fagyasztom őket Kép Kép de így legalább alasznak egy kicsit napközben.

Na eddig tartott ... egyszer majd jövök, addig is itt egy kép a ma 7 hónaposokról KépKépKép

Kép

Szilvi
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

vancsa!
a naptár forma (kis táblázat minden oldalon) cucc sem látszik? elvileg 13 oldalas powerpoint fáljt kell kapnod. 1-1 oldal 1-1 hónap.
a csikok helyére kell illeszteni a saját fotókat Kép
marcsi
16+6 és 2*3 éves

KépKép

KépKép
2in1

SziasztokKép

Én antiszociális napjaimat élem... Lehet, hogy nem tett jót a hosszú otthonlét??? Vagy az itt uralkodó k....a hideg???Kép
A csajok is teljesen megzakkantak, napközben semmire sincs id&#337;...Kép
Én hosszú sétákon inkubálom &#337;ket, de még nem sikerült jó babakocsizó terepet, útvonalat találnom... otthon még 2-3 órákat sétáltunk délutánonként...
Ja, és még Mikulásbulira se tudok menni.Kép
Na, nem sopánkodok tovább.

IkeranyaKép
Gyöngyör&#369;ek a gyerekek, büszke lehetsz rájuk!

AnnamariKép
Nagyon tecc a kép, láthatnánk tesókát is?Kép

NettkeKép
Grat a nyereményhez! - bár Benike maga is egy f&#337;nyeremény... ugye!?Kép A csajokról nem is beszélve! Milyen volt a buli?

Éva70Kép
Nektek is gratula a nyereményhez! Nagyon aranyosak a fiúk!Kép

AlmasievaKép
Majdnem egyid&#337;sek a lurkóink. Az enyémeim május 25-én születtek 35+6-ra nagyon hasonló súllyal (1840 g - Réka és 2080 g Emese). Mi 16 napot voltunk kórházban. Kaján ne aggódj, nálunk Emese 2x annyit eszik mint Réka (mondjuk meg is látszik rajtaKép), mégis átalussza mindkett&#337; az éjszakát (este 9-t&#337;l reggel 3/4 8-ig).

SziszusKép
ÉÉÉÉÉÉdesek! Az ember nem is gondolná, hogy milyen rosszcsontok!Kép

Naptárt nekem is tudna küldeni valaki? Nagyszül&#337;knek remek ajándék lenne, és a postaktg. se olyan vészes azért talán... Köszönöm.

Gyöngyi

bgy

Na, azért egy képet én is dobok.
Kép

bgy

Ikresmama!

A kérdést nekem szántad?Nem tudok "kapcsolódni"!Milyen elindulás és hazaérkezés?

Sziszus!
Gyönyörűek a már nem is annyira csöppök!Kérdésedre válaszolva: két kézzel!Te is így csinálod!Néha kicsit többet kell várni,néha kicsit több a sírás és sokszor eszembe jut,hogy de jó lenne még egy kéz!De aztán valahogy minden megoldódik.

Gyöngyi!
Milyen kis édesek és ezen a képen egyáltalán nem látszik,hogy Emese 2szer annyit eszik.

Ma voltunk utógondozáson és minden rendben volt.Nagyon elégedett volt a főorvos mindhárom fiúval.Főleg Benike varázsolta el,mert nagyon kelette magát a dokinak is meg az aszisztensének is.
De azért egyvalamin megakadt a fülem: az aszisztens azt mondta a dokinak,hogy mindhármuknál a mellkörméret 1-1,5centivel nagyobb a fejkörméretnél.Ilyenkor pedig még a fejnek nagyobbnak kellene lennie.Erre a doki azt mondta,hogy majd meglátjuk az 1éves kontrollon. Mi jelentősége lehet ennek?
Egyébként a méreteink:
Olivér 8kg és 71cm, Marci 7,82kg és 68cm,Benike 7,84kg és 68cm.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Gyönyörű babák mindenfelé! Ha apa feltölti a gépről a képeket, én is mutatok majd párat. Vasárnap volt a szülinapjuk, 1 évesek lettünkKépKép !!! Sajna ettől még nem "javultak meg" de talán majd 2 évesenKép

Lilla!

Az ikreknél szerintem automatikusan kialakulnak az "erőviszonyok", szerintem a szülők ehhez alkalmazkodnak. Nálunk kezdetben Petra volt a "bocs hogy élek" fajta, azóta kezd kikupálódni. Persze eleinte én is többet foglalkoztam Csengével, rá is fogták Pepére, hogy depressziós, azért nem eszik. Na persze. De mostanra Csenge lett az, aki nyuszibbá vált, biztos állandóan változik, mint minden más is.
Ahogy nőnek, meg egyre könnyebb egyformán foglalkozni velük, eltűnik a különbség, ami miatt úgy érzed, hogy "rossz anya vagy".

Annamari!

Ez az első kis body volt? Jól megnőtt ez a lurkó!
Nagyon jópofa a kép. Kár hogy az enyémek már csak alvás közben hajlandóal háton feküdni, különben ellopnám a beállításotokatKép

Ancsa!

Apát küldjük bevásárolniKép. Én majd csak írom a listátKép

Szilvi!

Alvásügyben sajna változatlan a helyzet. Néhány normális éjszaka után egy-két katasztrófális jön. Apát nem nagyon tudom meggyőzni, úgyhogy néhányszor már az ágyunkban kötött ki a csöpp. De apa szerint ne aggódjak azon, hogy beszokik közénk, eljön az idő, amikor inkább majd valami pasival aludna, akkor nemigen fogja azt is közénk hozni...
A pálinkáskenyéren már én is gondolkoztam. Vagy lopni kéne egy kis altatógázt a kórházból, aztán este szép lassan beeregetniKép Van egy altatóorvos házaspár barátunk, januárra várják a babát, mondtam is nekik, ha már 6 hetesen végigalussza az éjszakát, le kell ellenőrizni a kórházi altatógáz készlelet!

Gyöngyi!

Nagyon jó csajok! Melyik kicsoda? Csak nekem hasonlítanak, vagy egypetéjűek?

Edit!

Én írtam a télapónak, kértem még két kezet. Nem tudom teljesíti-e...
Jó nagyok a fiúk! Mi holnap megyünk a koraszülött utógondozásra, remélem minden rendben lesz.

És úgy mindenkinek:

Köszi a mail-t a mikulásról, de tőlünk kicsit messze van... Gondolkozunk rajta, hogy egy barátunkat beöltöztetjük és hozza ő az ajándékokat, de nem tudom, hogy nem sírásba torkollna-e a dolog, Csenge mostanában kezd félni az idegenektől, főleg a pasiktól.

Nagyobb babások!

Ti hogy mostok hajat a gyerkőcöknek? Vagy az mindenkinél sírással végződik? Régen egyáltalán nem sírtak, újabban viszont amint bevizezem a fejüket, kezdődik az ordításKép. A hajszárítótól is félnek. Pedig mostanában szinte minden nap hajat kell mosni, mióta egyre jobban önállósítják magukat evés közben. Kiszedik a kezemből a kanalat, aztán persze repül a kaja mindenfele. Meg kézzel beleturkálnak, aztán meg a hjukra kenik. Ezen eleinte röhögtem, most sírok...

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Edit!
Jók a paramétereitek.KépÚgy látom Oli kilóg a sorból.Kép

Gyöngyi!
Arik a csajszik.Kép

Annamari!
A kis body Ádámon, az volt az első rucijuk?

Sziszus!
Gratula a 7 hósoknak.Nagyon édik.Már kész nagyfiúkKép

Én is hiányolom Kristint!!!Kép

Mi pedig ma vagyunk 5 hósak.Kép
Adatokat majd holnap írok, mert megyünk tanácsadásra és oltásra.

Íme a srácok:
Ákos:
Kép

Attila:
Kép

Együtt:
Kép

Judyt
KépKép
judyt

<font color="ff0000">Ditke!

Utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánok a lányoknak!!!Kép</font>

Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Ditke!
Boldog szülinapot az 1 éves nagylányaidnak!
Mi is mindennap mosunk hajat,ugyanilyen okokból és én azt találtam ki hogy megmoshatják egymás haját.Már maguktól vizezik a hajukat,és már jöhet is a sampon.
Esetleg a hajmosó karika?Probáltad?

Edit!
Menjen neked még néhány libero figura?

Fenyő
törpefenyö

DitkeKép
Nagyon boldog 1. szülinapot a piciknek!KépKép

Mi minden nap mosunk hajat, mert a kaját sem ritka, hogy oda kenik. Igaz az enyémeknek nincs sok hajuk még, csak mint egy nagyon szőrös lábű nő lába úgy néznek ki.KépKépKép Egyszerű mosni nekik, mert engedik, és nem is samponnal mosom, csak a sima fürdetővel, így az nem kezdi ki a bőrüket és nem csípi a szemüket sem. Ellenben jó illatú.KépKép

JudytKép
Nagyon helyesek a fiúk! Már nagyon nagyok ám!

GyöngyiKép
Nem látszik a súlykülönbség a képeken a csajokon. Mindkettő nagyon jó húsban van.

TörpefenyőKép
Jár már mindkét kiscsaj nálatok ? Nálunk még Oli mindig nem sajnos, pedig már várom, mert látom mennyivel könnyebb így Samuval.

LányokKép
Olyan furi, hogy még pocakosok voltatok amikor elkezdtetek írni, és már 5-7 hónapos babákról beszéltek. Iszonyatosan megy az idő!!!!!

Remélem jó sokan jöttök a Marcsi féle talira!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Törpefenyő!

Ha van felesleg,akkor köszönjük és elfogadjuk!

Ditke!
Boldog szülinapot a kicsiknek!Milyen érzés,hogy 1évesek lettek?Milyen volt a szülinapi buli?

Judyt!
Igen,Oli valamivel nagyobb,de már kezd veszíteni a kezdeti előnyéből.Bár most "fogyokúrázik"!Amióta kínlódik a fogával meg a szájpenésszel nem eszik túl jól!
A Marcin meg a Benin sokszor én is elcsodálkozom.Félelmetes ez a hasonlóság!Mindig mindent majdnem napra pontosan ugyanúgy.A foguk is egyszerre jön(tt): a Marcinak most bújt ki a második, a Beninek meg már nagyon be van duzzadva a helye.Súlyra még nem volt köztük 7dekánál nagyobb különbség,hosszra meg mindig ugyanannyit mértek.
A természetükről már ne is beszéljünk!!!Tényleg mintha 2 egyfoma baba lenne.Érdekes dolog ez az egypetéjűség!Főképp hogy itt van velük párhuzamosan az Olivér.Sose gondoltam,hogy ennyire furi lesz ilyen gyerekek anyukájának lenni.Néha magam sem tudom megfogalmazni az ehhez kapcsolodó érzéseimet.
Milyen formásak lettek a fiaitok!Ákoska olyan kis csodálkozónak tűnik ezen a képen,Attila meg olyan huncutul néz.

Ditke!
Én a Télapótól csak 2-3 órát kérnék,amit magamra szánhatnék!!!Olyan jó lenne végre eljutni kozmetikushoz!Mondtam is apának,hogy még karácsony előtt szerét ejtem (nem tiltakozott).Csak még a megvalósítást nem látom.

Mi is köszönjük a meghívást a Marcsi szervezte buliba,de sajnos mi nem tudunk menni,mert apa dolgozik és autónk sincs,amibe mindannyian beférnénk.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
Jól látod Attila nagyon huncut baba.Kép

Cat!
Köszike.Kép
Tényleg nagyon tellik az idő.Kép

Megvolt az oltás.Nagyon hősiesek voltak a fiúk, csak kicsit pityogtak.Kép
Ákos 8100g 67cm, Attila 7700g 66cm.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Judyt!

Puszi a kis hősöknek!Anyuka hogy bírta az oltást,nem pityergett?Megvettétek a kombinált oltást?
Ti is szép súlyban vagytok,Ákos még rajtunk is túltesz!Amilyen szép (ha lehet ilyet mondani egy fiúra) ez a gyerek,olyan szép neve van.Én is Ákost szerettem volna anno,de a csalás leszavazott.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok! Kép
Gyöngyi Kép kitartás KépKép lassan jön a jóidő! sőt ott nem is lesz igazi tél KépKép
Csodálatosak a lányok!!! Kép nekik nem elég ha csak kiteszed őket a levegőre? Küldtem naptárt.

Én nem is tudom mekkorák a fiúk, legközelebb dec. elején leszünk mérlegközelben Kép

Ditke Kép Sok boldogságot a lányoknak!! KépKép engem is érdekelne az altató gáz Kép

Judyt Kép Kép gyönyörűek!!!Kép

Az enyémeknek még egy foguk sincs Kép

Mostanában fél6-kor kelnek, és nagyon durvák a napjaink Kép folyamatosan vinnyognak, egyszerüen nem tudom mi van velük Kép Kép

Cat Kép én mennék mikulásozni, de nem tudom apát rávenni hogy eljöjjön Kép Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Na mivan Sziszus?KépKép kilábaltunk a depiből?Kép Már sokkal jobbnak tűnik a hangulatod, mint pár hete. Naggyon helyes! Gratula a 7 hónaphoz!

Judyt, Gyöngyi, Sziszus, Annamari!Kép

Micsoda képek! Aranyosabbnál aranyosabb babák! És mekkora mindKép

Ditke

Nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT a két csajszinak!

Gyöngyi

Ne depizz most meg Te!!! Mikor jöttök legközelebb haza? Egyszer már kérdeztem: esküvőről volt szó a múltokrában. Megvolt? Vagy rosszul tudtam?Kép

Judyt

Gratula az 5 hóhoz és a hősies viselkedéshez!
Mi ma voltunk a SOTE-n oltáson és kontrollon. Hál Istennek most meg voltak elégedve Dávcsival is, szépen tartotta a buksiját, pedig nagyon fáradt volt már. Szóval a gyógytorna használ!Kép
Dávidtól vért is vettek, már tök jó a vérképe, a vas is használKép Szegénykém, ő nem viselkedett vmi hősiesen, nagyon sírt és még utána is panaszkodott percekig. Annyira rossz látniKép de hát muszáj.
Decemberben kezdhetjük a hozzátápit. Ma már meg is vettem a tálkáikat, bár csak Kari-kor kapják meg nagymamitól. Addig úgyis levezünk. Kérdés: Ti honnan veszitek a gyümit, zöldséget? Annyit hallani a vegyszeres dolgokról. Mennyire nézitek meg, hogy mit adtok nekik? Ja, és valaki csinált már sütőtökből levet? Nyersen v főzve kell?

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit!
A hét vége felé feladom!

Cat!
Igen,2 hete hogy Lilla is nekiindult,igaz még kicsit trottyossan megy(nagy terpeszben)de halad.
Naprol-napra ügyesedik.
Dorcsi viszont félelmetes,szalad a kutyákkal!
Tényleg könnyebb igy,föleg pelenkázni meg öltöztetni.
Holnap kapjuk az 15 hós oltást,eddig megusztuk láz nélkül de azt mondják ez brutál lesz.Ráadásul 5-10 napra jön ki a dolog.

Csütörtökön karácsonyi beszerző turára indulok Bécs-Panhdorf utvonalon.Nézzek v.kinek v.mit.(babakocsi árakat pl.)

Lilla!
Szerintem a Hipp kaják megbizható,jo minőség,olyan keveset fognak még enni,ha eggyáltalán esznek belőle hogy kár a gőzért.Az az idő a babáknak jobban kell,vagy a pihenésre.Nagyon gyorsan eljön az idő úgyis és már ugyanazt eszitek mindnyáan.Legalábbis nálunk már malydnem mindent esznek.

Miki-buli:Apukáknak is ott a helyük,ez nem a szabadon választott kategoria!

Fenyő
törpefenyö

Sziasztok!

Ditke!
Boldog szülinapot a lányoknak! Nagyon hasonlítanak egymásra, igazi kis hercegnők!

Sziszus, Judyt!
Nagyon telik az idő, a fiaitok rengeteget nőttek!Kép

Cat!
Nálunk is Levi már tök jól megtesz akár 10 Kép lépést is, viszont a Szabi még nem is tud állni egyedül. Pedig tényleg sokkal könnyebb lenne velük. Bár attól félek, hogy ha majd jól tudnak járni, nem akarnak babakocsival sétálni..

Lányok!
Még régebben írtátok páran, hogy rendeltetek a pelenkafutártól. Nektek melyik vált be? Gondoltam, ha van olyan, ami sokaknak jó, akkor nem is rendelek próbacsomagot, hanem egyből a jobbat veszemKép Vagy mindenkinek más jön beKép ?

Edit!
Az evéssel kapcsolatban: nálunk mindkét fiú nagyon nehezen fogadta el a kanalas kajcsit. Én sokszor bele is untam... Olyankor 2-3 hét szünetet tartottam, és csak tápszert kaptak. Igy ment ez kb. 8 hónapos korukig, amikor végre megszerették a kanalat. ( De csak az édes főzlelékeket ették...)

Miki bulira mi is szívesen mennénk, csak hát nagyon messze vagyunk pesttőlKép, de majd kérünk képeket!

Ildikó
ildikó

Sziszus!
Tényleg előjött a csiga a házából?
Igaz 3 nap késéssel.
Nagyon sok boldog névnapot kívánok!
Kép

Edit!
Belepirultam a bókokba.Kép
Nem pityeregtem az oltásnál, és is hős vagyok.
Igen megvettük az új oltást.Nekünk nagyon beváltKép, csak egyszer volt hőemelekedésük, de az is este.

Lilla!
Örülök, hogy minden oké nálatok.Kép
Amikor elkezdtük a hozzátápit, megpróbáltam először az alma levét, de ahogy már többen írták kicsorgott a szájukból.Következő nap már almapürét adtam nekik.Ez már jobban tetszett.Az őszibari meg kifejzetten ízlett.Fokozatosan emeltem az adagot 2-4-6-8 kanállal.
Egy hét múlva már főztem krumpilt a gyümihez.
Én is a Hipp-es gyümiket vettem meg.Eleinte csak egy fél üveg kellet egy evéshez.Most már lassan 170ml tartunk/koponya, úgy hogy most már főzicskélek nekik.De még így is használok Hipp-et, mert sok mindent nem lehet már kapni, pl. őszibari.
Nekünk nagyon bejött (4hós) az Áfonyás-alma, Gyümölcsdesszert, őszi-alma, na és most már a sütőtök.

Cat,Orsi!
A sütőtököt ti, hogy csináltátok meg?
Főzve vagy sütve?
Krumplival vagy almával?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Ildikó

pelenkafutár: mi még nem nagyon próbáltuk ki őket, mert most vagyunk méretváltás előtt, a próbacsomit már a következőből rendeltem, de még kicsit nagyok. Szerintem érdemes próbát rendelni, mert azt mondták, hogy a köv rendelésnél visszaveszik azt, ami nagyon nem jött be.

Fenyő

Én is akarok majd nekik üvegest adni, de majd csak akkor, ha már elfogy 1 üveg kettőjüknek. Kóstoltatni enyhén pénzkidobásnak tartom.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Köszi a szülinapi jókívánságokat, képeket akkor, ha apa hazajön, én ugyanis nem tudom hogy kell a fényképezőről rávarázsolni a gépreKép
Elvileg csütörtök este itthon lesz, bár biztos későn ér haza, nem hiszem hogy lesz rá energiája (Szegeden van valami konferencián) . De ami késik nem múlik!Kép

Büszkélkedni szeretnék: Petra megtette az első kis lépéseit önállóan! Szerintem ő lepődött meg a legjobban. Már régen megállnak kapaszkodás nélkül, de eddig még nem mertek ellépni, inkább leültek és másztak. Tegnap hívtam magamhoz Pepét, erre lépet kettőt, aztán lehuppant. Először nézett, hogy ez most mi volt, aztán elkezdett nevetni. Olyan édes volt!

Ma elmegyek a védőnőhöz méricskélni és megírom mekkorák vaygunk így 1 évesen!

T.Fenyő!

Szerintem ők még kicsik ahhoz, hogy egymás haját mossák, gondolom meg sem értenék, hogy mit akarok tőlük. Meg így is állandóan tépik egymást. Már 3x kopaszra nyírtuk őket, de szörnyen gyorsan nő a hajuk, télre meg nem akarom levágni, csak melegít ez is valamit... A hajmosó karikával nem próbálkoztam, de igazából nem akkor van baj mikor víz vagy sampon megy a szemébe, már akkor sírni kezd, ha hátul elkezdem bevizezni a haját. A hajszárítót meg különösen utálják.

Edit!

A kozmetikusról már lemondtam. Még valamikor májusban elkezdtem emlegetni apának, de mikor megtudta hogy ezt nem lehet fél-egy óra alatt elintézni akkor rájött, hogy egyedül kellene etetnie meg altatnni, szóval inkább nem vállalta. Azóta is próbálkoztam néhányszor, de kevés sikerrel. Talán majd ha a csajok is jönnek velem gyantáztatniKép Amikor anyukámat vagy a tesómat rá tudom venni, hogy jöjjön el pár órára, meg mindig fontosabb dolgom van. Pl. most az önkormányzatot járom a lakhatási engedélyünk miatt. (Egy éve lakunk itt, de ilyenünk még nem volt, a bank viszont addig nem utalja az utolsó részletet a hitelből.Kép)

Lilla!

Én csak olyan zöldséget adtam nekik, amiről tudtam hogy bio. Anyukáméknak van egy kis kertjük, de mivel sosem érnek rá kimenni, így ott abszolut bio alma-körte-barack, stb. volt, igaz, nyomi kinézetük volt, de ezekkel próbálkoztam, leturmixolva fagyasztottam is belőle, most ezt keverem a tejpéphez. Piacról viszont nem vettem, ha nem volt házi vagy nem volt időm megcsinálni akkor bébiétel. Egy ismerősömék termelnek piacra meg a Tesconak is, ő mondta, hogy van valami permetszer, egyik nap lepermetezik vele a zöld paradicsomot, másnapra piros és lehet szedni... Hát ilyet inkább nem adtam a piciknek. A Hipp-et nekem is nagyon szerették, abban van sütőtök-alma is. Sütőtököt én most adok nekik, simán sütőben megsütöm, kikapirgálom a belsejét és kész. Lének nem próbáltam.

Cat! Fenyő!

Nektek már nagyobb babáitok vannak. Ti szoktatok este lefekvés előtt mesét olvasni? Engem már minden ismerősöm ezzel nyúz, hogy a gyereknek kell az esti mese, ő ennyi idősen már rövid versikéket, meséket olvasott, stb. Nappal mi is szoktunk leporello könyveket nézegetni, olvasom is nekik, de nálunk az esti szertartásba még nem került bele, igazából nem is tudom hogy illesszem be. Szopcsi után vagy már a cicin bealszanak, vagy ha ébren teszem be is ált. olyan kába, hogy hamar elalszik. Félek, hogy ha elkezdenék mesélni, kiverném az álmot a szemükből és nem tudnám elaltatni őket. Ráadásul ha apa itthon van és ő fürdeti az egyiket, mire a másodikkal végzek az első ált. már alszik. Vagy eljön majd az idő mikor maguktól kérik?

Ditke
ditke62

Judyt Kép
sütve, almával.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Annamari
Semmi gond, én is őszintén remélem. :-)

Edit
Azt írtad, hogy a nagyfiad mellett suliba jártál, vagy nem?

Ikresmama (Eszter 31+0)
ikresmama

JudytKép
Én megsütöm a sütőtököt nekik, és kikaparom a belét. Imádják, bármivel adom. Nekünk ez egészen pici koruktól a favorit zöldség.

LillaKép
Nekem nem volt rá módom, hogy bio zöldségért rohangáljak, ezért megvettem a HIPP bébiételeket. Csak céklát kaptunk biot, mert az nincs bébiételben. A Bosnyák piacon néha parasztnéniknél ki lehetett fogni bio dolgokat, de ritkán jutottam oda. A maradék HIPP-eket én fagyasztgattam, így nem mentek kárba.

DitkeKép
Én nem mesélek még nekik este, mert csak nehezebben aludnának el, hogy bent vagyok náluk. Felpörgetném őket, és a mese úgy sem érdekli még a 13 hónapos gyereket. A mesekönyvekben is csak a képeket nézik még, és én mutogatok nekik, de nem
a mesét olvasom fel.

IldikóKép
Nálunk Samu már szalad, és bármennyit, ezért szembetűnő, hogy Oli még nem jár. Már önállóan álldogál, de csak 1-2 lépést tesz meg, és letérdel gyorsan, nem érzi biztonságban magát. Samuval már így sokkal könnyebb, mert könnyebben öltöztetem, vetkőztetem, viszem bárhová, mert akárhol leteszem már megáll és megy. Babakocsizni sem akar már, hisztizik, hogy Õ sétálna, de egyedül nem tudom ezt kivitelezni. A rokonok is mar csesztetnek, hogy miert nem jar meg Oli, pedig Samu jar. Ilyenkor a bicska nyilik a zsebemben, mert nem minden gyerek kezd el jarni 1 evesen.
Fejlodjon csak a sajat utemeben.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szisztok!

Egy ikres apuka vagyok (még elég friss - 6 hetesek a srácok). Remélem nem probléma, hogy FF létemre olvasgatlak Titeket.
Lenne egy két-kérdésem hozzátok...

Régebben valaki írt büfipadról. Ezt próbáltátok, bevált? A helyzet az, hogy amíg én dolgozok, a feleségem elég nehezen tudja megoldani a böfiztetést (mind a ketten egyszerre szopnak).

Ha nem probléma és nem zavarok, később még
kérdeznék Kép

Előre is köszi
Kiliman

KépKép
kiliman

Sziasztok! Kép

Lilla Kép csak elmúlt, most jobban vagyok, csak a fiúk kergültek meg kb. 1 hete Kép

T.fenyő Kép nekem nem kérdes, és neki sem hogy nem ...

Ildikó Kép ügyes Levi Kép (mi ez a pelenkafutár?)

Judyt Kép köszi! (sajna én trehány vagyok ezen a téren (is), soha nem tudom kinek milye van Kép)
Én is sütöm a tököt, általában kettőt egyszerre, és összeturmixolom és kisadagokban lefagyasztom, krumplival, almával, imádják.
Mikor adtatok husit először a gyerkőcöknek?

Ditke Kép Cat Kép ennyi szaladó baba Kép Kép
(én szoktam nekik olvasni, napközben ha mindegyik engem akar, közéjükfekszem és olvasok nekik, nem hiszem hogy érdekli őket, a könyvet szívesebben rágnák inkább Kép de a hangomra figyelnek és megnyugszanak, énekelni is szoktam Kép szerintem a szomszédok már árulják a lakásaikat KépKépKép )

Kiliman Kép Tuti, hogy senkit nem zavarsz itt KépKép Gratula a porontyokhoz, írj róluk/rólatok többet. Én nem használtam büfipadot, talán Edit ha jól emlékszem, ha nagyon vészhelyzet volt a szopispárnára fektettem őket.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

kisfiú Kép
csak fiút tudunk... meg a nóta is így szól: egy boszorka van, 3 fia van... KépKépKép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok!!!!

előkerültem én is vagyis rákattantam a b.szobára...adok-veszek...megszabadultam egy csomó felesleges dologtól...igy mire jöttem volna ide már nem volt vagy energiám vagy a gyerekek nem engedték...

rólunk:Laurának tegnap kibújt az alsó két fogacskája..nagyon kis édes vele...és majdnem mászik vagy kúszik...csak még eldől...
Norbika napok óta szenved a foga miatt de még semmi sehol...kap rá most már homeos bogyót is...talán igy könnyebb lesz neki...igazi pasi ahogy szenved...

kaptak rugós hintát:nagyon élvezik...szinte megy a hiszti hogy ki "állhasson benne"
aranyosak

voltam bulizni is...nagyon jó volt bár én előtte legstzivesebben lemondtam volna az egészet...el vagyok szokva ettól én már...Kép

viszon olyan jól sült el hogy elhatároztam 3 havonta be kell iktatni egy egy bulit gőzkieresztőnek....

próbálok visszaolvasni....

kriszta
kristin75

ja, és 46 egészséges kromoszómája van. az eredmény olvasásakor nem bőgtem el magamat. ez már jót jelent múlt héten sajna eléggé ráhangolódtam egy puncisra
de fickókban otthon vagyok
csak azzal ne vigasztaljatok, hogy a 4. lány lesz!! és végülis a kezdetektől fiúnank éreztem Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?