Szaisztok!
Már azt mondanám, hogy jó napot, mert hajnali 3/4 3-tól fenn vagyok, nem is próbáltam már visszaaludni. Viszont rájöttem mennyi mindent meg tudok ilyenkor csinálni, hajnalban, agyam forog ezerrel...
Kicsi Rozi bébi felébredt és kb másfél óráig altattam vissza, ezért adtam fel a visszaalvást. Pedig mostanában már olyan jól aludt..., na, csak visszajön ez az idő megint.
Hüpi
Imádom a vicceket, meg a képeket, amiket felteszel, ne hagyd abba!!!
Fény vagy az éjszakában, komolyan
Karácsony: Anyukám úgy eldugja az ajándékokat, hogy nem találja meg Szenteste előtt, de legtöbbször el is felejti, és csak Húsvétkor találja meg. Szóval kaptunk már pirosba csomagolt ajándékot Húsvétra: gyertyával, meg kishóemberrel díszítve...
Meg az jutptt eszembe, hogy külföldön azért nem áll meg ennyire az élet Karácsonykor, főleg nem 24-én. És sok vendégemet ez igen meglepi, étteremben ennének, múzeumba mennének, vásárolnának, de ugye ez nem nagyon kivitelezhető. Ill Szentednrén és egy-két turistahelyen vab nyitva folklór bolt, de pl étterem csak 1 v 2 az egész városban. Dolgozom egy szériának, és pl pár éve kitalálta az anyacég, hogy legyenek karácsonyi turistautak is. És pont 24-én érkeznek, ausztrálok és ameriakiak főleg, és 26-án mennek el. Hát, nem nagyon kapnak idegenvezetőt sem, mert ki akar ilyenkor dolgozni. Me nem lehet őket gyakorlatilag még etetni sem, a szállodai éttermek is félgőzzel működnek...Szerencsére nem én szerevezem a programjukat, törje a fejét rajta más...
A városban ilyenkor két dolgot imádok:
végigautózni oda-vissza az Andrássy úton, fantasztikus látvány, ahogy pár éve kidíszítik decemberben, végig, minden fa gyönyörűen kirajzolódik a sötétben az izzósoroktól...Buszból még szebb ám!
A másik: mindenféle karácsonyi vásár, pl a Vörösmarty téren, ahol du 5-kor (ugye már sötétben) a Gerbeaud egyik ablaka feltárul, merthogy az egész homlokzat adventi naptárt formáz ilyenkor. És élőzene van, meg ének és mindenki áll és nézi meghatottan, ismeretlen emberek gratulálnak egymásnak, hogy ez milyen szép...Ne hagyjátok ki, ha tehetitek! De csakis kis forraltbor iszogatása közben!!
Még Bécsben is nagyon gyönyörű a Városháza előtti téren a karácsonyi vásár, szép dalokat énekelnek a hóesésben a lépcsőn álló kórusok, és főleg macikat (Hüpi!!) és karácsonyfadíszeket lehet kapni, gyönyörűségesek.
eszembe jut most egy csomó dolog.
Még pl Mongóliában, amikor ünnepeltünk, nehéz volt karácsonyfát szerezni, mert ott ugye azt sem tudják, mi a Karácsony. És Apunak kellett a hatóságokat meggyőzni, hogy nekünk x mennyiségű fenyőfa kell, az összes expedíciós családnak. és nehezen sikerült, 24-én vágták ki a fákat és ebből következően néha még áprilisban is állt a fa, feldíszítve, még akkor sem hullott le róla egy tűlevél sem.
Jó kis monológot mondok itt
Ne haragudjatok, hátha valaki élvezi a mesét...
Majd még jövök.
Vizimanó: nekem is meghatározhatatlan eredetű rosszkedvem van. de én ma kitörök és elmegyek a Dunaplázába és megveszem a Caramel lemezét
És még nem tudom mit, de az tuti, hogy veszek magamnak vmit!!!
Ki jön?!
Vezso